Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj vi nekdo nazev rostliny??Diky za radu
O, ano, nenapadlo mi, že by to mohli byť emerzné listy. Tak uvidíme teda keď povyrastú. Ďakujem
Vygůglete si pojem emersní a submersní listy. Můžete si všimnout, že ty spodní jsou naprosto odlišné od tě velkých.
Na amazonicus sa mi to nezdá, má dosť dlhé stonky a tvarovo iné listy.
Ako hovorí vaaclav, neni moc dočervena a v tomto akva všetky rastliny s "premenlivou" farbou sú viac červené ako zelené.
Odvážné tvrzení, zdá se vám ta rostlina trochu do červena?
bohuzel nic nenormalniho, plevel hroznej, to uz je snad snazsi zbavit se okrehku
já když si nejsem jistá mrknu na stránky rataje, má echinadory celkem dobře nafocené
www.rataj-spk.cz Až vyroste zkuste ho srovnat s Echinodorus amazonicus.
amrtin napsal: Pepan napsal: Už jsou tu vlákna ohledně určování rostlin. Proč zakládáte další?Omlouvám se,ale tenhle web mi připadá docela nepřehlednej,jinak je super
Kliknu si na řádku na odkaz - fórum, na levé straně se mi otevře sloupec s názvy - akvarijní ryby, akvarijní rostliny, atd., rozkliknu akvarijní rostliny a mužu studovat potřebné informace. Jak to ještě chcete pžehledněji? A nebo, pokud máte výhrady a nápady, jak to udělat přehledněji, je v tom sloupci taky odkaz - připomínky ke stránkám. Ale ono je jednodušší založit nové téma.
Pepan napsal: Už jsou tu vlákna ohledně určování rostlin. Proč zakládáte další?Omlouvám se,ale tenhle web mi připadá docela nepřehlednej,jinak je super
trošku to tak vypadá,akorát to nemá ty kalíšky,ale ty možná narostou-pak bych měl v akva masožravku
0 15.04.2013 16:46 amrtin – roste to a nevim co to je
Vypadá to jako něco mezi řasou a riccií,já nevim jak to popsat.Viz foto.
Ono by to pro příště chtělo si to o rostlince něco zjistit, nejenom požadavky, ale i druh rostliny. Vždy se lze přece prodavačky zeptat nebo se podívat na lístek nebo internet
na jmenovce bývala zmínka, že je to terarijní rostlina
pokud máte lístek tak si ho určitě vemte, a pokud ne tak v košičku vratit tak jak vám to prodali, pokud by tam byla jina prodavačka, tak se zeptejte na to kdy tam bude ta co vam to prodala a chtějte peníze nebo náhradu
jj stavim a uz se moc tesim. dekuju
ale určitě ne jako vodní do aq?
zelence prodává i akva-daho pokud si dobře pamatuji..
de vidět že paní prodavačce se to rozrostlo doma na parapetě a chtěla si vydělat, to samé se stalo i mně s podobnou rostlinkou, já jsem tam zašel a v rátil to a on i mi to vyměnili, zkuste také
jj prodavaji to v akvaristice v Bondy v Ml. Boleslavy
jr to pěkná rostliny a to vám prodaly v akvaristice? nebo vám to někdo prodal? nebo dokonce jste si to tam dal sám?
Zelenec. Není to vodní rostlina - dejte to do květináče na okno.
0 13.04.2013 19:11 LuDan prosim co to je? ma na konci bile cibulky nebo neco takoveho. dekuji
Ta zadní by mohla být Rotala wallichii .
Budu se o lepší foto snažit
To vpředu je Samolus valerandi ... ty stonkovky vzadu nevím ... jsou docela v dezolátním stavu (ony ani ty solenky nevypadaj moc zdravě) ... a taky by to asi chtělo lepší fotku ...
Prosím můžu se zeptat, co je to za rostliny?
To neni polysperma
Hygrophila corymbosa (nejspíše siamensis)
0 07.04.2013 20:11 Dezidor – Pomoc při určení rostlin
Co je to? Děkuji za odpověď.
To nevím, ale spíš než v řádech týdnů počítej s měsíci. Nové listy které Ti raší pod vodou už by měly být lehce zubaté, náznak je viděti na jednom listu na fotce. Ale vyčetla jsem že akvárko máš založené tři týdny, to ještě žádné zázraky nečekej.
Aha
Jak dlouho to trvá než se přemění ?
Může to být ona, rozdíl mezi emerzními a submerzními listy je u této rostliny obrovský. Těhle oválných listů se časem zbaví a nahradí je střapatými. na fotkách v konkurenčním atlase
je znát přechod mezi střapatými a oválnými listy.
www.aquapage.cz/… 0 06.04.2013 23:06 martin386 [17] - Živorodky tak pak jak píše Romant: Valisneria gigantea
já se nezlobím
já tomu říkám vodní tráva
to je jeden druh oni jsou tak dluhé
to co je na hladině, nebo po stranách?
nebyla by lepší fotka?
4 06.04.2013 20:41 R romant [28001] U nás se říká v tom aby se prase vyznalo.
Snad nějaká valisnerka, asi nějaký šmouho druh.
Tomu se prostě nedalo odolat, tak se nezlob, když dáváš takovou rozmazaninu.
Edit: Podle prezentace to bude Valisneria gigantea, tedy alespoň podle mě.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [113] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x