Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ano, to by mohlo být
ja osobne tipujem to na Echinodorus quadricostatus
Jo bude to určitě Windelov. No ale ta Sagitaria..... na hlavní fotce má hdně úzké listy (pak na dalších fotkách jsou i s širšímy) ale mate mě ta výška, 10-50cm, Ta moje má max. 10cm a to i při špatném osvětlení. viz.http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=1272
Řekl bych, že je to Sagitaria Subulata. Co se týká toho Microsoria, tak se asi jedná o tuhle
www.rybicky.net/….
Poradí mi někdo co je tohle?
Mě roste v subrstrátu několik let úplně v pohodě. Teda jestli mám tuhle hnědovku, protože ta moje má ty listy takové hodně roztřepané.
Microsorium pteropus, neboli Hnědovka křídlatá. Nesázet do substrátu, pouze upevnit, za kořeny.
fu ...Microsorium pteropus?
0 14.04.2010 21:51 king3 – Copak je to za rostlinku?
Copak je to prosím za rostlinku..
0 13.04.2010 19:56 Pepan – Re: geminika
Je to výhon s mladými rostlinkami. Aby se matečná kytka nevysilovala, řešil jsem to tak, že šlahoun mezi jednotlivými přesleny jsem zatížil kamínky. Mladé rostlinky brzy zakoření a nemusíte mít obavy, že vysílíte matečnou rostlinu.
0 13.04.2010 18:43 Usine – Re: geminika
Takhle se rozmnožují Echinodory. Tomuhle šlahounu se říká květní stvol a v jednotlivých přeslenech se tvoří nové rostliny. Rostlinu to trochu vysiluje a když chceš mít nové potomstvo musíš ještě počkat až budou mít kořeny okolo 10 cm. Vytvoří li se další šlahoun tak ho odstřihni nebo ti ten z malými rostlinami zakrní.
Každopádně ten stonek je teda hodně zajímavej
...urcenie presneho druhu toho echinodora nie je jednoduche...
...ak budu mat tie rastlinky par listkov a korienkov mozes ich odtrhnut a zasadit...
Cryptocoryne pontederiifolia? -tiez ju mam a tiez som doteraz nevedel co to je "zac"...
a toto co sa o nej pise -"Nové výběžky s dceřinými rostlinami začne vytvářet až po určitém období klidu (v řádech měsíců)." - to je fakt
ale potom rastie ako "cert"
to je "odpadni kousek" ty hezci sou nasazene v akva... takle je pouze, pokud bude misto. ale vzasade kytky nevyhazuji a kdyz uz musim, tak abych je neskladoval tak je sparim horkou vodou... a to jen sagiterii subulatu, egerii a lilompholii. ostatnim misto v akva najdu...
Slovy mizerná fotografie sem myslel mizerná rostlina. Ale to je fuk. Jo, já např. tuto rostlinu dostal od akvaristů pod názvem C. zukalii...
No, tak teď už víte, jak se jmenuje.
jo je to mobil a osvetleni mizerne. jo mozna to bude ona. je to hodne znama rostlina mezi starsimi akvaristy, ale nazev nevi nikdo. znaji nen cryptotone anfilis (cervenou)
0 10.04.2010 22:30 ampik [2] - Rostliny list zvrchu, ze spodu to ma stejnou barvu nebo obcas doruzova a z fialova, ale to je jen vyjimka.
nafoitim lepe zitra v 250-ce ted je tam tma a rozsvecet nechci
Starší reakce
Tak moc děkuju
nejspíš to bude ona.. ještě počám jestli trochu povyroste a snad to upřesním
ještě jednou děkuju
Tak nevím, ale myslím že nějaká Sagittaria ( subulata )
řek bych že ani jedna,má ty mladé lístky u konců jako by do "kulata" že ? tuto rostlinku jsem měl a nemůžu si vzpomenout co to je - zkusím pohledat
0 05.04.2010 11:42 l3nka [13] - Rostliny 0 05.04.2010 09:22 l3nka [13] - Rostliny Starší reakce
na 100% to je u. australis
tak do akvárka můžeš dát opravdu všechno, jde o to, jestli to tam vydrží a nebo jestli ti to nezahubí rybičky.
0 01.04.2010 14:34 king3 – :-/
Je vidět jak tomu tzv. oborníci ve zverimexu rozumí,řekli mi,že to do akvárka dát můžu....:-/
To není vodní. Přesouvám do jiného tématu ... rostlinkových témat už je tu SPOUSTA! Tak prosím nezakládejte stále nová a nová témata.
0 01.04.2010 14:25 king3 – Identifikace rostliny
Copak je tohle prosím za rostlinku?
Starší reakce
taky bych rekla, ze je to gigantea.
Zařasená? Že by V. gigantea?
Starší reakce
to akoze mach co rastie pri vode napr. pri studnicke,mozem zobrat a dat do akva ?
Tak dik.To vypada ono.Jinak ten mech vypada moc hezky.Jsem s nim spokojeny.
0 22.03.2010 19:17 Forest – Re: vaclav
dekuji moc,a to jsem si rikal jak je pan v Hornbachu u Hradce Kralove ochotnej
1 22.03.2010 18:59 Usine – Re: Forest
0 22.03.2010 18:40 Forest – Poradi nekdo??
Po zakoupeni a presazeni do akva zacina po 4 dnech byt problem,poradi nekdo?? Dekuji
Už jen z principu, že si může brát živiny z živočichů, zas tak proti řasám pomáhat nebude..
Od U. australis by se měla poznat tím, že listy jsou hned u báze rozděleny ve dva. Což se mi moc nezdálo.. Ale to není podstatné.. Tak ať pěkně roste dál.
Tak před chvilkou přišla odpověd a je to údajně Utricularia aurea a prý je dobrá proti řasám.
0 22.03.2010 17:38 reddriver tak už vím odpověď Echinodorus argentinensis
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [164] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x