Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Díky, to bude ona! Jen mě zaráží, že se jí nechce nějak růst do výšky..
Uvidíme, dnes jsem měnil dno a přidal pár rostlinek, každopádně měla kořeny snad přes půlku akvárka..
To je to vzadu za tím co mi tam vyrostlo z druhé strany akva
Množí se to pod substrátem, docela mě to překvapilo, když to vylezlo úplně na druhé straně.
To je ono díky
Ahoj,
poradíte co mi to roste v akva - to zelené v podobě vyššího trávníku. Rozmnožuje se to odnožemi, nevím jestli to zastřihávat či ne atd.
Děkuji
Ta druhá rostlina je cabomba.
To druhé určite limnophila nie je.
Anubias by podľa tej egerie vzadu mohol byť i nana.
Jo, děkuji, já to tam četla, ale nejde mi to moc do pusy a ta zkratka Hel. ... no, budu se snažit. Koupila jsem to jako echináč, teď tedy jen šípatkovec... to je binec
To jsou už úskalí českého názvosloví. U ryb je to ještě mnohem horší. Kdekdo by si mohl myslet, že třeba čichavec modrý a líbající patří do stejného rodu. A oni nepatří ani do stejné čeledi.
Já jsem ani nepředpokládal, že by to mohlo být matoucí pro Tebe. Příklad. Někdo si vyloží
echinodorus=šípatkovec. Pak uvidí šípatkovec a zpětně to pokřtí opět na echinodorus a zrovna v tomto případě narazí. Ne každý používá latinské názvosloví(i když je to lepší).
Takže sázím správně na ten echinodorus? Na to jsem odpovídal, ne na české názvy, ty skoro nepoužívám.
Zase může být matoucí, že český název je pořád šípatkovec :(
Takže sázím správně na ten echinodorus? Tak už se ty rostliny nejmenují je to už poměrně dlouho co byly přejmenovány na Helanthium.
A ještě prosím, když jsem po dlouhé době zase tu...
Co je toto prosím za mech? Mívala jsem jávský, christmas (ten se mi nezdá), spiky, weeping.
Ne, že bych nevěděla, co si kupuju... ale to je tak, když z mechárka vylovím kořen, operu ho, odrbu kartáčkem, nechám 1,5 roku (!) na suchu a pak mi z malé zelené tečky naroste chumel.
Ještě jednou děkuji
Děkuji mnohokrát!
Takže sázím správně na ten echinodorus?
Je to poměrně jednoduché, šípatka šídlatá nemá střední žilku šípatkovec ano.
Dobré ráno,
prosím, nemáte někdo nějakou pomůcku, jak od sebe rozeznat šípatkovec odnožující a šípatku šídlatou? Nasadila jsem oboje
jedno zvítězilo
Děkuji moc
Je to takový chumel.
Prekrásna rastlina
PS: Zvedl bych hlízu leknínu nad substrát, máš ji celou zasypanou podle fotky.
Spousta mladých rostlin vypadá skoro stejně. Chce to si počkat
Děkuji za tip. Oproti popisu ale nemá zvlněné listy na okrajích.
Zkouším vyhledávat a připadá mi, že by to mohl být Echinodorus Veronikae...?
Ta první, řekl bych nějaká mladá rostlina druhu Echinodorus (horemani?
)
0 25.03.2018 19:01 DavidCZ – Co je to za rostlinu
Dobrý den, prosím o radu s názvy dvou rostlin. Kupoval jsem je na burze a nezapamatoval si jména...
Děkuji.
Rastie to tam na dne v bahne a podľa Amatéra Toma je to nejaký druh callitriche. Úplne s ním súhlasím. Vyzerá celkom esteticky tak som ju zobral na test. Myslím že do vašich naozaj prírodných akvárií perfektne sadne
Co to je? Zajímá mě. I já mám blízko Rusovecké rameno.
Nemuže to být nějaká z rodu callitriche? Ta je u nás docela častá.
To bude ona! Ďakujem za radu, to mi odľahlo že sa nejedná o ozbrojenú inváziu najas guadalupensis
Starší reakce
Pěkná zdravá Wendtii, flamingo to určitě není.
vaaclav napsal: Bude už i kvést, šlahoun má zatím tak 30 cm a je ještě pod vodou Za tu dobu od 17.03.2018 13:46 urazil šlahoun neskutečných 20cm a už kouká nad hladinu.
Dávej majzla aby Ti s takovým švunkem neprorazil strop.
Bude už i kvést, šlahoun má zatím tak 30 cm a je ještě pod vodou Za tu dobu od 17.03.2018 13:46 urazil šlahoun neskutečných 20cm a už kouká nad hladinu.
Je v dobré kondici a Flamingo je taky wendtii.
Všechny "Flaminga" nejsou stejný
Do růžova není. Spíš mě napadá Cryptocoryne wendtii, ale asi není moc v kondici. Nebo je normální, že roste takhle?
Mám asi kryptokorynu. Poradíte mi, prosím , někdo o jakou se jedná a jestli je ok. Roste minimálně a přijde mi flekatá.
Mám ho z fatamorgany.
vaaclav napsal: To druhé vypadá jak hnědovka.
Možná jo. Mimochodem, ten horizontalis je parádní. Odkud ho máš?
Ta druhá rostli nemůže to být tahle?? Bohužel nevím jak se jmenuje, pač jsem si dostal a zatím jsem po tom nepátral.
To bude asi ono, děkuju
7 17.03.2018 13:46 R vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny Vyrostl mě na chodbě takový malý echinodorek. Bude už i kvést, šlahoun má zatím tak 30 cm a je ještě pod vodou
Echinodorus horizontalis 'Rio Dulce'
pro představu to akvárium má 60cm
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [33] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x