Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Děkuji.A jak se to stříhá,jestli vůbec.
Nevím co je to přesně za kobercovku a jak ji zastříhávat.Předem děkuji za informace.
Starší reakce
Hezký podvečer, pomozte prosím určit rostliny na fotkách. Jsou uprostřed. Lépe nenafotím. Každá je jiná, měly by to být anubiasy mini, nano. Ale jaké přesně? Je jich hromada. Koupil jsem na burze v Olomouci. Byl to takový frmol že nemám ani účtenku, natož přesný název rostliny.
poradí mi někdo
To bude Bucephalandra.
Zvětšil jsem si to, měla by to být nějaká Bucephalandra. Ale i tak by to chtělo lepší foto. Detail.
Podle mě nějaký anubias. Případně echinodorus.zkus porovnávat zde v atlasu.
0 26.01.2018 18:34 Malejakvarista Kdopak poradí
Omylem jsem vyhodila cedulku
Když se ti rozmnoží, samozřejmě bych vzorek uvítal
.
V pátek jsem získal jiný eriocaulon od antiA
rybicky.net/fotogalerie.php… potvrdil si, že mu vyhovuje měkká až velmi měkká voda a zrovna před chvílí dolil litr destilky (voda v BA je velmi tvrdá). Testuju.
Re5pek7: Já za to nemohu, já to tak nepojmenoval
.
Jsi úžasnej, že to máš ještě v hlavě
No je to asi nejpodobnější vzorek, co tu proběhl. Zrovna včera jsem jí zase zkoumal, výhonky trochu povyrostly, tak až bude jeden větší, můžu ti ho poslat na hraní
Vodu mám pražskou, podle PVK a jejich hodnot v lokalitách (jsem na pomezí dvou) středně tvrdou (7,7 - 10,4), podle eSHa papírku hodně orientačně cca 7...
Hele, o co jsem zakopl:
aquaticmag.com/…
Styl barev by odpovídal.
Jakou máš vodu? Měkkou?
Ok, budu ji tedy evidovat jako wendtii. Díky.
Věřím, že je. Bez toho, abych četl komentáře jiných, jsem koukal na tvé fotky a řekl si, že wendtii
.
Právě proto nejsem schopná si ji určit sama.
Ale pokud se dá říct, že je to určitě některá wendtii, tak to mi stačí. Všem děkuju.
Koukni. Všechny tyto rostliny jsou C. wendtii ze stejné výchozí populace
rybicky.net/fotogalerie.php… V závislosti na světle (a čase zasazení - některé jsem dokupoval) velmi variabilní šířkou listů, velikostí i barvou.
Ok, asi to budem musieť vytipovať
Ty rostliny jsou velice špatně vidět i při zvětšení. Je tam asi Rotala rotundifolia a rostlina u obou bočních skel vypadá stejně. To je tak všechno co já vidím.
Je o něco menší než sousedící wendtii Green a má širší a kudrnatější listy než ta Green. Myslela jsem si, že by to mohla být buď ta Tropica, wendtii Brown nebo možná ještě undulata? Google tvrdil, že ta má taky mramorovou kresbu.
Ano, to je on. Nevieš čo sú to teda za tie stonkovky? V tomto screenshote som ich zakrúžkoval namodro.
Tu posielam screenshot, ten link nefunguje
Záleží, jak je velká. Barva by odpovídala Tropice, ale pokud je standardně velká, tak je to spíš standardní wendtii
. Z burzy a bez štítku je pravděpodobnější, že to je něco standardního.
Malo by tam byť Microsorum na koreni a za tým iba z hladiny viditeľné stonkovky, napravo zelená a červená, naľavo iba zelená. Asi sa stále zobrazuje čosi iné, asi pošlem screenshot
Na prvním není ani kořen, natož stonkovky.
V tom odkazu se ukáže 1000 fotek
Za kterým?
Je to wendtii, ale kultivar si netrúfam.
Beckettii to není, tu mám taky a vypadá jinak.
Najskôr je to c. becketii alebo wendtii brown
To vypada dost podobne, krehka je. Dekuji
Dobry den, mam takovy dotaz, prinesla jsem si s nejakou jinou rostlinou nejakou rychle rostouci, volne plovouci rostlinu a nemuzu ji v atlasu poznat. Vypada trochu jako přeslenice vodní, je to takova trava, hodne rychly rust. Jako jedina nejak zvlada zelenou rasu. Dekuji za radu.
Starší reakce
Prosím, co je to za rostlinku? Děkuji
Souhlasím, ale tím, že mám pouze jedni vlákno a ta fotka ostatních nebyla v detailu a byl to chumel, tak jsem si to nespojil...
PS: Použitelné vizuálně nebo funkčně v akváriu to moc není, hádám.... Kromě teda kuriozitky, že je to masožravka...?!
Já jsem se tu na ni ptala nedávno, 10.12.17, a pak ještě někdo měl stejnej dotaz 1.1.18 - někdy stačí trochu zalistovat ve vláknu zpátky a člověk je hned chytřejší
Ahoj, vyměnil jsem několik rostlin a byla v nich zamíchána ještě další, kterou jsem neidentifikoval. Je to naprosto titěrná rostlinka, tenká jako vlas (na snímku uprostřed, rozestupy mezi lístky jsou tak cca1cm).
Poznáte ji někdo?
A pokud ano, je použitelná v akváriu nebo je to spíše plevel?
Díky za tipy.
Starší reakce
Je to vhodné do paludária. Do akvárka bych to fakt necpal.
Aha, mně to květenství připadalo trochu divné. Na mě by to chtělo větší detail.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x