Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přesně tak, roste pěkně. Sice se jí ze začátku moc nechce, ale jak se chytne tak to stojí za to. Tohle jsem vytáhl z akvárka po ani ne pul roce. A to jsem sázel jednu 20cm rostlinku.
Je fajn že máš velkou nádrž. Docela naroste a slušně odnožuje.
Nevíte prosímvás co je to za rostlinku?
Mno tak jak rikam, roztrhat a zasadit na vetsi plochu?
občas jí chce trochu zkrotit
Rasu jsem ted odstranil. Mam ji protrhat a rosztrhat a znovu zasadit? roste si jak chce v tom akvariu
Máš ji pěkně zařasenou a určitě bych jí protrhal.
Tak přesně takovou jí mám vždycky já... no, a potom chcípne.
Je těžké ti něco radit. Hnědá až načervenalá barva signalizuje že má všeho dostatek. Pokud ji chceš zelenou, musíš prostě ubrat. To bych ale nedělal.
PMDD vubec nedavam a ted momentalne svitim 30W T8 + 20W T5 ...
Uber světlo a PMDD
Co s tim mam udelat? ja ji chci mit zelenou :(
Dostatek světla CO2 a hnojiva
Vazne je to blyxa? a proc je nahnedla?
Ahoj akvaristi, copak je tohle za rostlinku? kdosi mi ji kdysi daroval a me se moc libi
Starší reakce
Díky. Tak dlouho jsem ji sháněl až si mně našla sama
.
Mohla a asi nejspíš i je.
Martin Honzejk
Prosím Vás o identifikaci této rostlinky, přinesl jsem si ji v pytlíku s rybama.
Mohla by to být Micranthemum callitrichoides 'Cuba' ?
Starší reakce
Kryptocoryna je správně.
Muze mi nekdo poradit, co je za rostliny v tomto akvarium? Jde mi hlavne o ten Echinodorus na pravo a tu Cryptocoryne vzadu, co vypada jako C. crispatula balansae. Ale ta myslim, takhle velka neni. Listy jsou aspon 50-70cm dlouhe, ci vic. To akvarium je 70cm vysoke, a ty listy Echinodoru jsou mozna i 1m dlouhe. Nikdy nelezou nad hladinu! Kvete jak vztekly, ale fotku kvetu nemam.
Vypadá to na Ceratopteris cornuta
Co pak je to za rostlinku?Koupil jsem ji na aukru ale nejak jsem ztratil nazev.Diky za pomoc
Starší reakce
Na prví fotce je to určitě Echinodorus Apart
Taky si myslím, vyštrachal jsem v mailu staré objednávky od rataje a kupoval jsem Krapčatnyj, latifolius, bleherae a tropica... Tak snad některé z nich?
Na 100% nějaký druh Echinodoru. Ale jaký, to bohužel nevím, takže se omlouvám. Expert konkrétně na Echinodory nejsem!
0 23.07.2011 23:26 janci82 – A ještě s jednou si nevím rady..
A ještě s jednou si nevím rady
0 23.07.2011 23:24 janci82 – Jaká je to rostlinka?
Nějak jsem zapoměl co jsem to vlastně před časem do akva přidal a teď při přestavbě mě vlastně napadlo že nevím co je to za druh Pozná to někdo?
Starší reakce
Vyšlechtěná odrůda rostliny
Co je to kultivar? nikde jsem to nenašel; děkuji za odpověď
dik za radu tak som pehodil trochu viac na svelo a je pravda ze este nie je uplne prirastena
ku kamenu tak jej dam este casu
Naprosto přesně formulováno.
Tohle jsem tím ponecháním v klidu myslel, nechat jí přichytit a ona se dovede přichytiti snad ne všechny, alespoň trošku pórovitý povrchy, nebo se jí něčím, přeba nítí, špendlíkem apod. pomůže a jakmile se přichytí, tak se jí začne dařit o poznání lépe. Ta doba uchytnutí, může klidně trvat i několik měsíců, ale to snad jenom pro čtenáře tohoto vlákna.
Když bude mít ta rostlina svůj klid, tak jí časem jistě začnou růst větší listy, to je u nich normálka a to, že se jí tvoří na koncích listů nový rostlinky, tak to bych si myslel, že nemá moc světla a reaguje tak na daný podmínky. U mě čím více světla mají, tím větší listy tvoří a nemají takovou snahu vytvářet nový rostliny na koncích listů.
promiň, spletla jsem si tě Lolou. A to ti vadí že je malá? já mám ráda drobné rostlinky
nie ja nemam varietu widelov vyzera ako obycajna len je taka malicka
windelow opravdu nebývá dlouhá, spíš košatá
moja tiez moc nerastie pritom ostatne rastliny sa mi splhaju z akvarka neviem ci mam nejaku mini fornu ale nerastie mi vacsia ak 5cm a na koncoch uz sa jej tvoria nove rastlinky
moc rychle neroste, daří se jí i v málo světle. Ale když ho má víc a dost živin tak roste trochu rychleji
Díky, myslela jsem si, že je to hnědovka, ale ta moje má asi jen 4 cm a vůbec neroste. Tak nechápu proč, když se píše, že je nenáročná...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [140] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x