Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Tak tady je ještě kvalitnější foto
Nee,to určitě ne,to poznám..
Možná to jen tak vypadá,na té blbé fotce..
možná Hemianthus micranthemoides
Ahoj,můžete mi poradit co to je za rostlinku?Já by jsem tipoval Lysimachia nummularia..Omluvte kvalitu fotky,děkuji..
Starší reakce
prosím o identifikaci; děkuji
0 08.07.2011 19:35 guli – prosím ..
..o identifikáciu.
Dakujem.
Starší reakce
rekl bych ze je to Ceratopteris siliquosa, protoze to u me vypada presne jako na tom obrazku z aqua daho co jsi tu dal.
Aha, tak to ano.
Je to R. rotundifolia ale zo spodu ma listky emerzne a od hora ide submers.
a je také možné, že 2 není ani rotala rontudifolia, ale nějaký druh bacoby. Ona má sice vrchol jako rotala rontudifolia, ale může to být i druh bacoby, protože spodní lístky má nějaké větší a hamatnější.
Ale nevím. Já Rotalu Rontudifoliu vlastním a ...
Je to možné že je to Ceratopteris siliquosa nikdy jsem jí neměl tak si nejsem jist
www.aqua-daho.cz/… Vsak to je aj Ceratopteris konkr. siliquosa
U té 3 to vypadá i jako Ceratopteris ne? Jsou na sebe podobné, ale jist si nejsem
u te 3 jsem si puvodne myslel, ze je to nejaky druh rohatce
Zdravim mistni znalce, muzete mi prosim poradit s identifikaci rostlin?
predem diky
Starší reakce
Dobrý večer přeji,
před časem mi jeedna dobrá duše darovala rostlinky. Bohužel jsem byla až tak šikovná, že jsem zapomněla názvy. Mohli byste mi pomoci identifikovat tyto rostliny? Můj dojem je, že ta 2. a 3. rostlina je hnědovka křídlatá, ta 1., to by mohl být echinodorus bleherové, ne? Vím, že jsem ho měla a tole se tomu nejvíc podobá.
A ta poslední, to nemám tušení. Skoro bych řekla, že je to taky hnědovka, ale nevím, přijde mi prochu odlišná tvarem listů.
díky
@bára Eleocharis vivipara
0 28.06.2011 15:08 Bára [2] pri trose fantazie Tortula ruralis ale chtelo by to lepsi foto
Starší reakce
Tipnul bych to na Echinodorus cordifolius
0 19.06.2011 20:38 Ester – Co to je za název?
Prosím moc o název této rostliny pozná jí někdo ?moc děkuji
Starší reakce
Pravda myslím ,že tam kludne môže byť.
A myslíte si, že by se někde v Jižní Americe nenašla kytka, která by takhle vypadala?
Či kytky, které rostou v Jižní Americe a vy je můžete pěstovat, že rostou spolu na jedné lokalitě?
Snažím sa spraviť juhoamerický biotop. Tak neviem či ju tam mám dať
.
Zplaněle tam určitě roste - roste na Kubě, takže proč né i jinde.
Ďakujem za pomoc.
Ale tak troška som dúfal ze to bude niečo z južnej ameriky.
Nějaká kryptokoryna (wendtii????), nechte jí trošku vzpamatovat.
Prosím pomôžte mi identifikovať túto rastlinku. Ďakujem
dobře a myslim si že je to no
U první se podívejte na Hydrocleis nymphaeoid a u druhé si počkejte co z toho vyroste.
No, sem spíš myslel odkaď je máte.
to posledni eechinodor ma bejt menší velikosti tipnul bych tak do 15 cm? a to první vubec netuším je to kytka a ta hazí šlahouny s listem nahoru
Nejdřív mám dotaz, jaký je původ rostlin?
a tady ta další rostlinka
detail listu
tohle je ten leknin tam mi prosím poradte co to je lepší foto už asi neseženu
ješte jedno
pokud se to nedá rozeznat zitra to vemu fotakem
druhý je to samý jako první ale kazí to jinej list
jojo poslední už sem nasel díky ale tu první to neni leknín to je kyka a ta delá šlahouny až nahorua tam je list
to druhý nějakej echinodor?
posledni asi sagittaria
prvni limnobium
dalsi foto
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [141] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x