Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

Podle mě to je Ludwigia palustris. Pokud jde o tu aromatiku tak ti klidně může růst protože na to máš vodu. To je stejné jako u MatrinH tomu bez CO2 roste Rotala vallichii ale chcípne mu tam každý echinodorus. U mě je to obráceně.

JJ, byl to dotaz. Díky, asi to bude limnophila aromatica, emerzní i submerzní forma odpovídá. Až bude u mě někdo s vytříbeným čichem, tak mu dám čuchnout pro potvrzení.
Jediné co nesedí je ta vysoká náročnost.
EDIT:
Když to tak pěkně šlo, tak ještě jedna rostlina. Koupena jako Ludwigia ovalis, ale nedávno tu myslím Václav dával odkaz, že u L. ovalis nerostou z jednoho místa na stonku 2 listy. Poslední fotka je ze dne nákupu, předposlední z akvária, kde mi skoro všechny kytky chcípají.
Starší reakce
Zřejmě to bude něco jako Ludwigia glandulosa nebo něco podobného se střídavými listy na stonku.

0 16.09.2018 18:50 Ladas 
Nevíte prosím co je to za rostlinu?
Někdy se stává že rostliny sedí a moc nerostou i zakrslé listy můžou mít.

já ho mám ale už od května a listy už stihnul obměnit všechny

a to už v tej akvaristice ho měli pod vodou celej

asi budu muset zkusit prohrabat proužky, který bejvaj u košíčků..

To bude nějaká Hygrophila.

Přidávám aktuální fotku, na údajnou malokvětku to leze nějak moc nahoru

Nikdo se nema k odpovedi, tak se pokusim o nejakou reakci. To co je na fotce vypada na emerz (pestovany nad vodou). Prijde mi, ze nektery echace jsou v emerzu vsechny stejny (vtip). Pockej az ti to prelisti, a prejde na submerz. Listy budou vypadat trochu jinak, a snad uz to bude poznatelny vic

pak sem hod fotku a zkusime to znova.
I Octopus má 4 lístky v přeslenu. Důvod, proč jsem ti od začátku psal, že to je P. stellatus, ale ne Octopus, je jiný. Mám Octopus už dlouho, v různých nádržích a mám ho trochu v oku. Jeho listy, ať jsou kratší nebo dlouhé 20 cm, jsou vždy stejně široké
rybicky.net/fotogalerie.php… . P. stellatus má naproti tomu některé listy místy tlustší/baculatější. Přesně, jako tvůj.
Diky, mě roste v několika akvárkách a vždycky jenom jako submerz, považovala jsem ho za Octopus, ale máš pravdu má jen 3 -4 lístky v přeslenu.
idtools.org/… Vypadá to ne emerz ale roste pod vodou asi díky tomu květu.

0 10.09.2018 09:57
xvalp06 [146] - Živorodky 

Dobrý den,
pomohl by někdo s identifikací rostlin na fotkách?
Děkuji.
Děkuji za odpovědi. Pro Václava, kryptokoryn opět velký počet očekávám. Musel jsem se většiny kytek zbavovat (vyměnit v akvaristice), protože při stěhování AQ, jsem jich nedokázal dobré 2/3 zpět zasadit. Byly tak hustě rozrostlé, že se mezi ně nedalo pomalu dostat ani rukou. Bohužel fotku nemám. A ta tráva vlevo by podle štítku měla být Eleocharis minima. Tedy pokud štítek nelže.
Je to emerzní rostlina a protože to má střední žilku bude to asi Helanthium. U Lilaeopsis bych nepředpokládal takovou výšku a u kryptokoryn počet.

Zdravím všechny, nevíte prosím vás, co je to za trávu? V košíčku nebyl štítek a název jsem si nezapamatoval. Výška je asi 13 cm. Děkuji

Starší reakce

Na 95% je to potamogeton. Jaký, uvidíme (nedovedu odhadnout šířku listů). Napiš!
Mimo toto: Rád bych letos naběhl s podvodním pouzdrem a fotoaparátem na jezero, ze kterého jsem loni donesl P. pectinatus. Uvidím, jestli mi vyjde.
botany.cz/… tohle se mě líbí víc ale já do tý louže vlezu a uvidím co to je .

Může to být ten Potamogeton pectinatus, který mám v kouli
botany.cz/… Myslím, že to je on. Dost rozšířená rostlina. Porovnej fotky v linku s tvojí.
Starší reakce

je
To znamená vyndat ven, rozdělit nějak šetrně a rozsadit?
Pokud chceš koberec tak jí musíš více rozsadit.

Řekl bych, že to máš dobře.

0 19.08.2018 13:28 stanedav – Jaká je to rostlina

Prosím o identifikaci, zapomněl jsem název

diky
Starší reakce
Ja si myslim ze je to echinodorus cv jako mam ja, akorat ta tvoje ma jeste listy z emerzni formy... Ty ti odejdou a budou asi tak 3x vetsi a kdyz pridas zelezo bude do cervena... Ale treba jsem uplne mimo misu...

Echináč to je na 100%, ale jakej, to ti asi teď řekne málokdo

0 13.08.2018 21:06 Dewari
Starší reakce
Starší reakce
No jistě teď jsem si procházel atlas a viděl jsem že je to on

Starší reakce
Jasný, díky. To mě mrzí, ale příroda ví, co dělá.
Vzhledem k rozšíření výskytu a mým osobním zkušenostem, je to sezónní záležitost.
Aha, díky za názor. A druhá otázka, na kterou mi jinde nikdo neodpověděl. Tyhle listy jsou čistě sezonní a pak uhynou nebo to je trvalejšího charakteru?
Čistě můj názor. S.plathyphylla weatherbyana. Prodává se tady tahle forma. Několikrát už se mi takhle šipatky zbláznily a šly do emerzu.

Omlouvám se, moje chyba.
1. Emerzní listy
2. Na řapících je viditelný vzorek
3. Detail listu
4. Samotný trs
5. Pokus o detail trsu
Kapustičko, foto by nebylo?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225225x