Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 13.08.2018 21:06 Dewari
Starší reakce
Starší reakce
No jistě teď jsem si procházel atlas a viděl jsem že je to on
Starší reakce
Jasný, díky. To mě mrzí, ale příroda ví, co dělá.
Vzhledem k rozšíření výskytu a mým osobním zkušenostem, je to sezónní záležitost.
Aha, díky za názor. A druhá otázka, na kterou mi jinde nikdo neodpověděl. Tyhle listy jsou čistě sezonní a pak uhynou nebo to je trvalejšího charakteru?
Čistě můj názor. S.plathyphylla weatherbyana. Prodává se tady tahle forma. Několikrát už se mi takhle šipatky zbláznily a šly do emerzu.
Omlouvám se, moje chyba.
1. Emerzní listy
2. Na řapících je viditelný vzorek
3. Detail listu
4. Samotný trs
5. Pokus o detail trsu
Kapustičko, foto by nebylo?
Dobrý den všem.
Koupila jsem si Sagittaria platyphylla a nedávno začala raketovým tempem růst emerzními listy nad hladinu. S tím nemám problém, ať si roste, ale vznikl mi zmatek ohledně druhu.
Je to Sagittaria platyphylla nebo Sagittaria graminea weatherbyana? V atlasu je u první zmínka o druhé, že právě ona vyrůstá nad hladinu. Znamená to tedy, že moje Sagittaria je právě ta graminea weatherbyana?
ta spodní bude Hygrophila polysperma
Ahoj,můžete mi někdo napsat co to je za rostlinku dle fotky? Děkuji
Starší reakce
Starší reakce
fosiczka napsal: už to nějak nechce moc růst
To je normální. Děložní lístky jsou už v semínku. Ty se rozvinou hned při klíčení. Další lístky už ten zárodek musí dělat z "nového", takže vždycky na chvíli přibrzdí.
Děložní lístky rozběhnou fotosyntézu, ale pak je pro ten klíček nejdůležitější investovat do kořínků. Pravé lístky přijdou na řadu později.
=
O živiny bych se v tomto stadiu nebál. Důležitější je hygiena - málo parazitů.
To je jediný co sem měl zrovna po ruce
tam zkusim kápnout trochu řasobijce, tam je pár živin, třeba to pomůže
nebo dám čerstvou vodu z akvárka
No v těch velkejch šutrech to asi nemá moc živin, tak se nediv, že neroste.
Až to povyroste, tak dej foto.Jak napsal Maq, může to být cokoliv.
To jsou děložní lístky, to může být cokoliv dvouděložného, opravdu cokoliv.
Ahoj, nevíte někdo co je tohle za rostlinu? Dostal jsem semínka z číny, tak jsem je zkoušel ve váze s říčními kamínky a vodou z akvária jestli něco vyleze, a ono to hezky roste tak bych ji chtěl použít jako takový koberec do nového akvária
Díky za rady
Jeee, dekuju za odpoved
Kupoval jsem je v Týnci nad Sázavou v Dandylandu. Prodávají je tam jako akvarijní rostlinu.
0 26.06.2018 09:59 Andaska – Co je to za rostlinku?
Prosím, co je to za rostlinku? V akvaristice to meli v akva jako plovouci.
JirkaŠčobák napsal: Zásada č. 1: Když to má pestré listy, je to často dost náročná rostlina.
Zásada č. 2: Když to má tuhé pestré listy, není to ani akvarijní.
Ovšem každé pravidlo má výjimky:
www.google.cz/… Zásada č. 1: Když to má pestré listy, je to často dost náročná rostlina.
Zásada č. 2: Když to má tuhé pestré listy, není to ani akvarijní.
To silně pochybuju, bez ohledu na potřebu vysoké vlhkosti a zálivky, je velmi snadné ji podmáčet, takže hydroponie podle mě neklapne.
Do terária by ale šla, tam obvykle bývá dusno a vlhko, ale ne močál. Osobně jsem ji zkoušela několikrát, ale nepodařilo se mi ji udržet.
Fittonia by to možná hydroponicky dala.
Hypoestes je velmi vděčná pokojovka, je ale třeba ho často zaštipovat nebo bude vyčouhlý. Kvete drobnými růžovými kvítky, které ale nejsou nijak zajímavé, je to pokojovka okrasná listem.
Fitonie - přiznám se, nikdy mi nešla - je to potvora z tropických deštných pralesů a vyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost a častou zálivku.
Ještě na doplnění odpovědi od zelenekapusty - je to celkem dobrá pokojovka, takže bych ji nevyhazoval, ale nasadil do květináče a dal na parapet.
0 25.06.2018 17:49 Králík Dobrý den. Koupil jsem si tuto akvarijní rostlinu, ale nevím jak se jmenuje. Předem děkuji za odpověď.
0 23.06.2018 22:46 Maq some differences to be observed in the submersed forms (according to Kasselmann 2010):
Limnophila aromatica: 2-3 leaves per stem node, of variable colour, reddish hues or green (very variable species).
Limnophila aromaticoides (often treated as synonym of L. aromatica): 3-8 leaves per stem node, overall plant colour is exclusively light green
Limnophila hippuridoides: 6-8 leaves per stem node, colour reddish to intensively dark red.
Similar to both other species, crushed leaves of L. hippuridoides smell more or less distinctly aromatic.
Myslím že je to Limnophila hippuridoides. I proto, že se prý pěstuje nejčastěji. Není to neplatný název, je to skupina podobných rostlin, je jich prý ještě víc a dají se bezpečně rozeznat jen podle květů.
Ještě doplním podezření, že Limnophila aromatica má p. Skácel pod názvem Eusteralis sp..
To už jsem taky zjistil
To je v Česku celkem běžná věc, tady se profesionální velko-pěstitelé platných názvů moc nedrží.
Díky
Já ji kdysi koupil pod tímto názvem a pořád jí tak říkám
Někdo to Václave zaměňuje, ale i mě to přijde stejný
Limnophila hhyppuroides to je aromatika.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x