Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Kdo ví, co kdo prodává...?!

Super nápad

, povinně \"čichala\" celá rodina

, ale rozdíl téměř nulový, měla by být ta aromatická vůně opravdu tak markantní? Příště bych si to vyzkoušela ještě v obchodě

...este pockam na Darku - ako vonia? a ci chutí?

Limnophila aromatica "Zajímavosti: Má zajímavou chuť a vůni připomínající citron a kmín. Používá se ve vietnamské kuchyni kde se nazývá NGO om."
...Sid musim Vam dat palec

tak ta moja "nic"...-ale nezjedol som to....

Vemte z každé kytky jeden lístek a rozemněte jej mezi prsty - jeden v levé a druhý v pravé ruce - a přičichněte k nim.

...dik za to porovnavacie foto...
ale co je co? ani \"Pan Boh nevie\"
mozno je to aj ta ista rastlina - trosku \"ine\" podmienky a je to...
...fakt len pockat co z toho bude

Shodou okolností jsem si obě zmiňované rostlinky dnes pořídila ( od Rataje) a rozdíly jsou opravdu minimální

Nevím, jestli to bude na fotkách vidět, vlevo Limnophila aromatica má o trochu větší lístečky a červenější stonek, jinak rozdíl u emerzů téměř žádný, uvidíme časem, co vlastně p. Rataj prodává

sakra tak teraz prave citam ze Eustralis sp. od Rataja je vlastne Limnophila aromatica...
-tak toto je neskutocene...teraz co je vlastne pravda???
0 29.04.2010 18:32 drateník – Re: fernety
óó děkuji
je to přesně ona

0 29.04.2010 16:47 drateník 
takhle roste nad hladinu
0 29.04.2010 16:46 drateník 
nevíte někdo, co by to mohlo být?
Je to Eustralis sp. Také ho mám v akva od Rataje.
0 29.04.2010 15:21 zrada – Re: kortezhugo
á) je správně. Ústav pro choré má pravdu.

no prave som to doniesol domov z akvaristiky...
Rataj pise ze Eustralis sp. ale ked pozeram atlas v pohode to moze bit aj Proserpinaca palustris
tak fakt neviem tie emersy su strasne podobne...

co je toto?
Starší reakce
repens (podobne jeste vypada palustris)

...toto je ludwigia u mna aj nad vodou...

aka???
no je to Hygr..-ved som ti aj dal

- ale aka ??? ja som kupoval viac druhov....a co mi v akva neslo islo na "sucho"...
ee - tu nesadim emers

Hygrophila

Bacopa ?

to bude nějaká "normál" co se prodává na parapet k onku do místnosti že ?

svatební krušpánek

ee...ludwigie nemam emers...

...no ja tu mam nieco "tazsieie"
-v lavo Hemianthus....v zadu Rotala rotundifolia...
A

co je toto v predu???
ale najdi v atlase Tigera ?

to už je pro přesné určení detail - já přesně Tigera mám

sagittaria (subulata, nebo pusila?)
0 22.04.2010 18:49 Usine – Re: provokater
Nemá to cenu se z tebou bavit o rostlinách jak je vidět máš vždy pravdu.

vypada to,ze zrovna tahla dracaena aspon podle toho co se tam pise je kerovita: )
www.rostliny.net/… Je to "tak"...Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon...maju aj u nas v akvaristike "stale"

-ako rastliny su to pekne a urcite sa aj dobre predavaju...ale si zoberme trebars Cryptocoryne affinis tu som tam nevidel pekne davno...jednak je to za to ze je v podstate "neznicitelna" a clovek ju kupi len "raz"...ale sa cudujem ze sa vseobecne "vytratila" z akvarii...
Este k tomu Acorusu a inym...tiez som ich kupil uz X krat -len som mal zle info,nemal som net,cca 10rokov dozadu...a info som cerpal z knihy Akvaristika začina u rostlin - od Rataja vydana 1980...
a ani tam sa neuvadza ze vydrzia pod vodou "kratko"...
Ale v dnesnej dobe si clovek zapne Google a za par sekund vie co chce...

No já se vedle vůbec necítím kolego

Prodejny vůbec nezkoumají katalogy. V několika jsem byl svědkem objednávky rostlin. Paní do telefonu řekne: "pošlete nám ty co obvykle". To co jsem psal klidně ale může pramenit z neznalosti, která prodejci zaručuje odbyt, tak proč by se po něčem pídil. A je pravda, že dracena i po měsíci pod vodou v obchodě bude nejspíš vypadat líp než echnináč. To ale také nevyvrací to co jsem napsal.
Píši o převládajících běžných prodejnách, existují řídké výjimky, čest jejich práci 
0 22.04.2010 08:20 kreten wayn napsal: provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím...
Obávám se, že jste kolego s tímto uvažováním přece jen ve větší míře vedle a platí spíše to mé, o té neznalosti prodávajících, a to i s tím, že se vám budou snažit prodat nějaká ta hnojiva, aby se vám příště vedlo lépe. Věřte mně že vím moc dobře o čem mluvím. Většinou totiž na prodejny objednávají očima, aniž zkoumali více údajů v katalogu - červená kytka, ta se bude dobře prodávat, tu si lidé budou chtít koupit, protože je výrazná. Klik a je. Použil-li jsme srovnání dracena - echináč, pak vězte, že z něho ten echinodorus vychází hůř ne proto, že vy rozdáte dcerky, ale protože z většiny pěstíren nevydrží přechod pod vodu a zakrátko opadají listy a lidi je vyhodí, nevěda, že většina z nich začne růst posléze a od dalšího nákupu lidi odradí. Zatímco tuholistá dracena nebo acorus vydrží pod vodou třeba i rok a pak zdechne, no tak se třeba koupí jiná, protože "rok vydržela". Ale to je už věc jiná.
0 22.04.2010 08:09
wayn [80] provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím...

ja len nechapem ked uz v akvaristike predavaju napr. Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon a ine...preco nepredavaju Sansevieriu ??? tu som mal v akva viac ako rok.bez problemov

0 22.04.2010 07:52 kreten – Re: Kerze
Takto kategoricky to samozřejmě nelze postavit, protože pokud chcete tvrdit že "jedině v Horbachu", tak jste navštívil jen velmi málo akvaristických prodejen. A i v těch, co byly hodně špatné, se to lepšit začíná

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [163] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225216x