Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 163 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:43 Muž Sid [6798] - Rostliny – Re: darka
Kdo ví, co kdo prodává...?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:41 Žena darka [538] – Re: Sid
Super nápad palec , povinně \"čichala\" celá rodina :-D , ale rozdíl téměř nulový, měla by být ta aromatická vůně opravdu tak markantní? Příště bych si to vyzkoušela ještě v obchodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:38 Muž kortezhugo [983] – Re: Sid
...este pockam na Darku - ako vonia? a ci chutí? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:26 Muž kortezhugo [983] – Re: Sid
Limnophila aromatica "Zajímavosti: Má zajímavou chuť a vůni připomínající citron a kmín. Používá se ve vietnamské kuchyni kde se nazývá NGO om."
...Sid musim Vam dat palec :) tak ta moja "nic"...-ale nezjedol som to.... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.04.2010 22:18 Muž Sid [6798] - Rostliny – Re: darka
Vemte z každé kytky jeden lístek a rozemněte jej mezi prsty - jeden v levé a druhý v pravé ruce - a přičichněte k nim. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:08 Muž kortezhugo [983] – Re: darka
...dik za to porovnavacie foto...
ale co je co? ani \"Pan Boh nevie\" :)
mozno je to aj ta ista rastlina - trosku \"ine\" podmienky a je to...
...fakt len pockat co z toho bude X-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 22:03 Žena darka [538]
Fotka k příspěvku A ještě jedna

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 21:59 Žena darka [538] – Re: kortezhugo
Fotka k příspěvku Shodou okolností jsem si obě zmiňované rostlinky dnes pořídila ( od Rataje) a rozdíly jsou opravdu minimální ;-) Nevím, jestli to bude na fotkách vidět, vlevo Limnophila aromatica má o trochu větší lístečky a červenější stonek, jinak rozdíl u emerzů téměř žádný, uvidíme časem, co vlastně p. Rataj prodává ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 21:24 Muž kortezhugo [983] – Re: ustavprochore
sakra tak teraz prave citam ze Eustralis sp. od Rataja je vlastne Limnophila aromatica...
-tak toto je neskutocene...teraz co je vlastne pravda???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 18:32 drateník – Re: fernety
óó děkuji

je to přesně ona :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 17:16 Muž fernety [11] - Cichlidy – Re: drateník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 16:50 drateník
Fotka k příspěvku takhle kvete :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 16:47 drateník
Fotka k příspěvku takhle roste nad hladinu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 16:46 drateník
Fotka k příspěvku nevíte někdo, co by to mohlo být?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 15:48 Muž jirka.p [60] – Re: kortezhugo
Je to Eustralis sp. Také ho mám v akva od Rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 15:21 zrada – Re: kortezhugo
á) je správně. Ústav pro choré má pravdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 14:46 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
kortezhugo napsal: co je toto?

rybicky.net/atlasrostlin/eustralis_stellata
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 13:16 Muž kortezhugo [983] – Re: ustavprochore
no prave som to doniesol domov z akvaristiky...
Rataj pise ze Eustralis sp. ale ked pozeram atlas v pohode to moze bit aj Proserpinaca palustris
tak fakt neviem tie emersy su strasne podobne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 13:09 Žena ustavprochore [568] – Re: kortezhugo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 12:46 Muž kortezhugo [983] – Re: kortezhugo
Fotka k příspěvku

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 12:45 Muž kortezhugo [983] – Re: kortezhugo
Fotka k příspěvku co je toto?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 11:31 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: kortezhugo
repens (podobne jeste vypada palustris)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 09:41 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
Fotka k příspěvku ...toto je ludwigia u mna aj nad vodou...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2010 05:27 Muž Pepan [5046] - Rostliny – Re:kortezhugo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 01:07 Muž kortezhugo [983] – Re: kortezhugo
Fotka k příspěvku aka???

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:48 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
no je to Hygr..-ved som ti aj dal palec - ale aka ??? ja som kupoval viac druhov....a co mi v akva neslo islo na "sucho"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:42 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee - tu nesadim emers :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.04.2010 00:40 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2010 00:37 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
Hygrophila :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:34 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee - je to "akva"
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:31 Muž karelpavel [18]
Bacopa ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:25 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
to bude nějaká "normál" co se prodává na parapet k onku do místnosti že ? :) svatební krušpánek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:13 Muž kortezhugo [983] – Re: karelpavel
ee...ludwigie nemam emers...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:10 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
Ludwigia ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 00:09 Muž kortezhugo [983]
Fotka k příspěvku ...no ja tu mam nieco "tazsieie"
-v lavo Hemianthus....v zadu Rotala rotundifolia...
A X-) co je toto v predu???

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 23:33 Muž karelpavel [18] – Re: milan666
ale najdi v atlase Tigera ? ;-) to už je pro přesné určení detail - já přesně Tigera mám ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 23:15 Žena Kerze [14]
Jestli je to Sagitaria, tak platyphylla - má 2x širší listy než subulata...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 22:18 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: Kerze
sagittaria (subulata, nebo pusila?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2010 21:25 Žena Kerze [14]
Fotka k příspěvku Prosím vás, co je tohle ? Od nákupu to úplně změnilo listy a já ztratila cedulku... stydim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 19:23 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Tak to dopadlo tak, že jsem vzala květináč, ze zahrady do něj nasypala kompost a zasadila tam dracénu. Doufám, že jsem pro ní udělala to nejlepší a příště! - příště si napíšu co chci a jak to má vypadat a půjdu shánět.

Děkuji všem za čas strávený odpovídáním na můj dotaz.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 18:49 Usine – Re: provokater
Nemá to cenu se z tebou bavit o rostlinách jak je vidět máš vždy pravdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2010 11:48 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Já mám v baráku Zverimex a můžu potvrdit, že výběr kytek prodavač nechává na dodavatelovi. Jsou dohodnuti, že jednou cca za měsíc dodají krabici kytek a tím to hasne. A i když je prodavač akvaristou ochotně prodá to co mu dodají a nijak nezkoumá druh je to smutné, ale je to tak. Nicméně musím se i zastat prodavače, protože co si lidi dovedou navymýšlet je do nebe volající a ne každý přijme rady a pak už nezbývá než se řídit heslem náš zákazník, náš pán. Jo a ještě je nutno si uvědomiti kolik zboží má v nabídce. Nedovedu si dost dobře představit učit se o každém výrobku nazpaměť několik údajů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 10:34 Muž Wrata [21] – jeste jedne peknej odkaz :)
vypada to,ze zrovna tahla dracaena aspon podle toho co se tam pise je kerovita: )
www.rostliny.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:50 Muž kortezhugo [983] – Re: provokater
Je to "tak"...Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon...maju aj u nas v akvaristike "stale" :) -ako rastliny su to pekne a urcite sa aj dobre predavaju...ale si zoberme trebars Cryptocoryne affinis tu som tam nevidel pekne davno...jednak je to za to ze je v podstate "neznicitelna" a clovek ju kupi len "raz"...ale sa cudujem ze sa vseobecne "vytratila" z akvarii...

Este k tomu Acorusu a inym...tiez som ich kupil uz X krat -len som mal zle info,nemal som net,cca 10rokov dozadu...a info som cerpal z knihy Akvaristika začina u rostlin - od Rataja vydana 1980...
a ani tam sa neuvadza ze vydrzia pod vodou "kratko"...
Ale v dnesnej dobe si clovek zapne Google a za par sekund vie co chce... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:47 Muž wayn [80] – Re: provokater
No já se vedle vůbec necítím kolego ;-) Prodejny vůbec nezkoumají katalogy. V několika jsem byl svědkem objednávky rostlin. Paní do telefonu řekne: "pošlete nám ty co obvykle". To co jsem psal klidně ale může pramenit z neznalosti, která prodejci zaručuje odbyt, tak proč by se po něčem pídil. A je pravda, že dracena i po měsíci pod vodou v obchodě bude nejspíš vypadat líp než echnináč. To ale také nevyvrací to co jsem napsal.
Píši o převládajících běžných prodejnách, existují řídké výjimky, čest jejich práci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:20 kreten
wayn napsal: provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím... ;-)

Obávám se, že jste kolego s tímto uvažováním přece jen ve větší míře vedle a platí spíše to mé, o té neznalosti prodávajících, a to i s tím, že se vám budou snažit prodat nějaká ta hnojiva, aby se vám příště vedlo lépe. Věřte mně že vím moc dobře o čem mluvím. Většinou totiž na prodejny objednávají očima, aniž zkoumali více údajů v katalogu - červená kytka, ta se bude dobře prodávat, tu si lidé budou chtít koupit, protože je výrazná. Klik a je. Použil-li jsme srovnání dracena - echináč, pak vězte, že z něho ten echinodorus vychází hůř ne proto, že vy rozdáte dcerky, ale protože z většiny pěstíren nevydrží přechod pod vodu a zakrátko opadají listy a lidi je vyhodí, nevěda, že většina z nich začne růst posléze a od dalšího nákupu lidi odradí. Zatímco tuholistá dracena nebo acorus vydrží pod vodou třeba i rok a pak zdechne, no tak se třeba koupí jiná, protože "rok vydržela". Ale to je už věc jiná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:09 Muž wayn [80]
provokater napsal: Když to totiž vezmeš logicky, pak je přece prodavači lhostejné, zda ti za pade střelí echinodorus, nebo dracenu. Nemají důvod prodávat terarijní kytky za akvarijní, jen je prostě z neznalosti objednají a v pak je v dobré víře prodají.
Já bych nějaký důvod viděl. Když mi prodají echinodorus, tak mi poroste, takže si nepřijdu koupit další a dceřiné rostlinky dám dalším akvaristům, takže ty si ho taky nepřijdou koupit. Za to pro dracenu si za půl roku přijdu znovu a když si postesknu nad mým pěstitelským neúspěchem, vyfasuji haldu chemie, které je zaručeně vyřeší...
Kdysi se mi taky nedařilo pěstovat kytky v akvárku. Měl jsem schovaný cedulky rostlin, co jsem v průběhu času nakupoval v různých akvaristikách. Zjistil jsem, že asi 3/4 jich nebylo akvarijních. Když jsem si pak vypisoval kytky co akvarijní jsou, většinou jsem z obchodů odcházel s nepořízenou. Tak jsem udělal větší nákup přímo z pěstírny. Od té doby prodávám. Jediné co mě mrzí je to, že jsem tak špatný zákazník akvaristik, jen zřídka tam něco koupím... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:08 Muž kortezhugo [983]
ja len nechapem ked uz v akvaristike predavaju napr. Acorus,Chlorophytum bichetii,Ophiopogon a ine...preco nepredavaju Sansevieriu ??? tu som mal v akva viac ako rok.bez problemov X-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 08:04 Žena Kerze [14]
Je pravda, že mám určitý okruh prodejen, které navštěvuji - schválně jsem to spočítala - sedm. No, a stěmi jsem učinila výše popsanou zkušenost. I v tom Hornbachu záleží, na kterého prodavače člověk narazí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 07:52 kreten – Re: Kerze
Takto kategoricky to samozřejmě nelze postavit, protože pokud chcete tvrdit že "jedině v Horbachu", tak jste navštívil jen velmi málo akvaristických prodejen. A i v těch, co byly hodně špatné, se to lepšit začíná:-)
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [163] ...... 182 183

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225216x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina?od=8101