Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

Takže je třeba foto větších listů?

Takovou klíční rostlinku ti neurčí ani botanik ...

A teď?
0 20.12.2015 12:21
Qvicala [4] - Momentálně snaha o více rostlinné akvárium a do budoucna jen hejno neonek a krevetky. 
Ahoj. Potřebuji poradit, jestli je tohle opravdu Hygrophila corymbosa?
Chci si být jistý, abych mohl snáze přijít na to, proč se jí tak deforrmují a rozkládají listy...
Děkuji
Se ti do té řasy zamotal okřehek, a nebo nějaká malá mladá hnědovka... Víc bych v tom nehledal...

som na to zvedavý, keďže to rastie na všetkých kameňoch a očividne tie rastlinky čakali kým sa dostanú do vody, keďže v lese bol na nich akurát tak mach
To ti asi nikdo neodpoví co je to za rostlinu, ale až ti vyroste tak určitě lidé řeknou.

rias je tam teda požehnane ale pýtal som sa na to malé zelené s korienkami. Pokiaľ viem tak riasy nezakoreňujú.
Snáď lepšia foto, bohužiaľ mám iba mobil
Fotka mizerná, ale vypadá to jako řasa.

Jaj sorry nepriložilo foto. Ja som sa pýtal na toto
takže ešte raz: Kto vie poradiť? Rastie to na skoro všetkých kameňoch v akva. Kamene sú z lesa, vykartáčované ale neprevarené
0 17.12.2015 16:15
j_j [18] 
ahoj, nevíte co je toto ? udělalo se to kamarádce v nepříliš opečovávaném akváriu, jakýsi houbovitý povlak na kameni.
děkuji
Starší reakce
zleva Hydrocotyle tripartita, Hygrophila polysperma a Hydrocotyle leucecophala...

co je prosim toto ????
Ja bych si tipnul nějakou hygrophylu
Starší reakce
0 05.12.2015 19:20 vera 
Prosím o název. Zapomněla jsem se zeptat prodejce. Děkuji.
Starší reakce
První bych viděl na Rotala macrandra (kolovka velká) a druhá je nejspíš Ammannia senegalensis (tuhanka senegalskáale) ber to radši nadhledem nejsem odborník,

snad někdo opraví nebo potvrdí.
Já bych řekl, že jsi to určil správně.
0 29.11.2015 16:21
Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :) 

Ahoj, poradíte prosím co je to za kytí? Prodávající na burze názvy nevěděla

Díky.
Btw se dušovala, že obě jsou akvarijní, nicméně ta první se mi moc nezdá...
Starší reakce
Vpředu kobereček Micranthemum callitrichoides 'Cuba'. Stonkovka vzadu je Bacopa monnieri.
Změna jména. Rotala 'Bonsai', Ammannia sp. 'Bonsai' = Rotala indica

to vzadu bych tipnul na ammania sp. bonsai
Šípatka

to by mělo být ono, děkuji

0 23.11.2015 11:29 stanedav – Kobercová rostlina na fotce

Ahoj, na facebooku se mi ukázala starší nádrž jednoho z místních uživatelů a hodně mě zaujala. Akorát jsem u něj nenašel, o jaké rostlinky v akváriu se jedná - resp. jde mi hlavně o tu nízkou kobercovou, co má v předu akvária. Odkaz na prezentaci nádrže je zde:
rybicky.net/nadrze/18119 + jsem přidal foto
Děkuji za odpovědi

Prosím o řadu co je to za rostlinu? Kdysi dávno před měsíci jsem ztratil cedulku a teď nevím...

Ahoj, dnes som ju nasiel pri rieke, je to limnophila alebo cabomba? (ta fialova)
0 20.11.2015 20:05 gap23
Starší reakce
První foto vpravo je Limnophila sessiliflora,vlevo je Rotala rotundifolia.Druhé foto je Ludwigia palustris.
No daroval mi ji kamos bo se stehuje a on ji pry koupil na burze. A jmeno nezna
0 16.11.2015 19:50 matějiček 
Dobry den poradite m prosim jaka je to rostlinka?
Malokvětka drobnokvětá

Na druhé fotce je asi ludwigia repens

Prosim identifikaci rostlinek
S tim ze na treti fotce je poupe? te druhe.dekuji
No, nevím, je to mnohem mohutnější rostlina, než ta moje (viz. srovnání s B.monnieri) a má kulaté konce listů.
Asi ji budu muset píchnout do hlíny emerzně a nechat vykvést.
Tak tady mne trochu mate zdejší atlas - profilová fotka ukazuje rostlinku, která má jinou žilnatinu, než na fotkách, které jsou na Googlu. Ta moje je podobná té na profilové fotce v v atlase.
Řekl bych,že rostlina v popředí by mohla být Bacopa lanigera.
Lindernia rotundifolia?
Má dost specifickou (souběžnou) žilnatinu - na těch fotkách to není patrné, ale na vlastní oči by to mohlo pomoct.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224476x