Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Starší reakce
Hledal bych Cryptocoryne becketi

Ahoj všichni, prosím poraďte mi co je tohle za kytku....je to jedna z mála které se u mě daří....
Všem moc děkuju za vaše názory.
0 20.11.2012 20:48 PR0V0CATEUR Podle mě by Anubias měl robustnější kořenovou část, takže si taky myslím, že ten to nebude...
Tak tohle Anubias asi fakt nebude i když má plazivý odenek. Hodně mi to připomíná kytku, kterou kdysi distribuoval Rataj jako Aglaonema simplex. Koukal jsem po internetu, ale fotky, které tam jsou, vypadají dost jinak než kytka, kterou jsem pod tím jménem znal. Pod vodou to asi nepůjde, spíše bych to viděl na paludárko.
Když já si podle této fotky nejsem moc jist, co to je, proto zůstávám u svého minulého výroku - že to akvarijní kytka nebude.
To, jestli to je Aglaonema či Spathiphyllum ale nevím. Každopádně jako Anubias se mi to nezdá.
Takže není akvarijní?

Chtělo by to pěkný květináč.

Tak posílám foto i s kořeny. Díky

Já ne a to na mě zkoušeli i čerta a policajta.

Identifikace bude jednoduchá. Anubias i Aglaonema patří mezi Áronovité a oba rody tvoří oddenek. Jenže Aglaonema roste vertikálně, zatímco Anubias horizontálně. Z toho vyplývá i další rozlišovací prvek - kořeny. Anubias je tvoří po celé délce oddenku, Aglaonema jen na bázi.
Tak pokud přežije, bude to anubias, pokud ne, tak to byla aglaonema.

Bála jsem se jestli to není Aglaonema modestum, je ji podobná, ale není akvarijní. Můžu ještě poprosit s identifikací s rostlinou v popředí? (ta fialová). Asi Echinodorus...ale jaký? Děkuji.

Koupila jsem si rostlinu na akvatrzích. Mohl by to být nejaký Anubias?
Díky.

Starší reakce
Tak tohle vidím poprvé

fakt je to ona, podle všeho ale asi moc rozšířená nebude. Takže jsem vlastně koupil 2 v 1

Díky moc

Zdravím, všiml jsem si, že mi z mechu začíná cosi vyrůstat

Je možné že se jedná o nějakou formu okřehku? Mech jsem koupil na burze, bylo ho v něm hafo a myslel jsem, že se mi ho podařilo dostat všechen pryč. No a teď tohle. Z míst kde vyrůstají ty větvičky po čase začínají růst i kulaté lítky okřehku velmi podobné.

Taktéž se kloním k Echinodorus Istmicus. Já jsem jej koupil pod názvem Quadricostatus
Spíš dejte na Johana.

ahoj všem, kdopak mi poradí, co je tohle za rostlinku? velikost na fotce cca 8cm. Děkuji mockrát
Já uvedl odkaz jen jako možnost, protože fotka je dost špatná. Pokud se nepletu tak asi v půlce rostliny vyrůstá další z pupenů na okrajích listů takže to bude Ceratopteris.

mě to právě jako řapík nepřišlo
E: no tak sem si to otevřel v plným rozlišení, a možná že to opravdu je řapík
Já teda rozhodně ne. Už jen proto, že ten stonek je řapík.
vsadil bych si spíš na václava, už jrn proto, že to má stonek
Pravdu má Filip980. Opravdu je to rohatec jemnolistý.

Prosím vás čo je toto za rastlinku kupil som ju ale nebolo ku nej meno a neviem sa k nemu dopatrat...
hlavně, že jsem se ho na to speciálně ptal, bo mi moc jako akvarijní nepřišla a on tvrdil, že je

to ji tam ani nebudu dávat a zasadím ji radši do květináče
Doufám, že ti prodávající řekl, že ta rostlina není vhodná do akvária. Moc dlouho tam nevydrží.

dnes jsem koupil na burze tuto rostlinku, jen jsem zapomněl jméno
znáte jí pls někdo? díky
Starší reakce
Ó ďakujem

to bolo presné a rýchle

heteranthera zosterifolia

Čo to bude?

On to bude spíš nějaký jiný pupečník, ale bez měřítka a detailů nejde moc určit a asi to je i jedno. Nejspíš z toho vyroste něco, co je zde v atlase pod názvem H. vulgaris či H. verticillata.
Určitě ne.

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [123] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224475x