Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Jojo, to jsou kryptokorýny no, hora příbuzných a všechno to vypadá stejně.
To já mám taky tak, ve 480ce jsou vysoké a dohněda, a když jsem si ji dal do stovky tak zakrsla a je do světle zelena.
...sa stava...na buduce budes vediet
no to bude prave svetlom...-ked maju vela svetla tak su do hneda cervena a nizke -a tie co si kupil su osvetlene urcite slabsim svetlom
Jen mě nejde do hlavy to, že ty moje jsou spíš do červena až hněda a ta co jsem si dotáhl je do zelena, ani náznak červené, proto mě to moc nedá se na ně dívat jako na stejný druh. čas to ukáže sám, až se přizpůsobí v mých podmínkách, co z ní vyleze.
přesně to jsem ale nechtěl
Měla byt určená do pozadí
0 31.01.2012 18:47 Smokemesmokee – Re: Yirka
to ano
teď se jen těšit, že z krásně vysoké kryptokorýny budu mít zakrslou kytku stejnou jak ty moje sumatránky
jsem borec
Takže co jsem v této minidiskusi napsal, to perla
Jmenovka nebyla, protože to do té akvaristiky donesl nějaký akvarista, že rušil akvárko.
Rozhodně to je cryptocoryne pontederiifolia
Já bych řekl že sis koupil to samé. Je to o podmínkách a nejvíce o světlu, které je buď tlačí ke dnu, nebo se za ním vytahují.
Ona (nejen) se bude chovat v každé nádrži trošku jinak. Jak již jsem psal - dle daných podmínek. Podle fotky jsem si myslel, že spíš pochází od nějakého pěstitele či z burzy. V krámě jmenovku neměli ?
Dneska sem ji koupil v akvaristice. jestli jsem koupil to same, co mam doma, tak me asi trefi. tady v odkaze vidite jasne tu co mam v akvarku ja, o ktere si myslim, ze je sumatranska
www.akvarko.cz/… Aj som tiez za Cr.pontederiifoliu.
Jde o to odkud ji máš, v jakých podmínkách rostla. Nechci to tvrdit na 100%, jsou tu daleko lepší experti na rostliny, ale dle té tvé fotky bych se fakt přikláněl k tomu, že je to ona.
v různých podmínkách může vypadat různě
To nemůže být ona, protože tu sumatránskou mám taky a je mnohem nižší a má menší listy
0 31.01.2012 18:10 Smokemesmokee – Kryptokorýna
dobrý den, prosím co je tohle za kryptokorýnu? je hodně vysoká a má velké listy, podle pračky hodně přirovnáte její velikost.
Děkuju moc za pomoc.
Ondra
Cryptocoryne affinis. Plus je na fotce vidět Hygrohila polysperma a Vallisneria spiralis.
Zdravím vám, mužete mí prosím někdo poradit, co je to za rostlinku, v akvárkách ji mám už přes 10 let a krasne roste a množí se oddenky, díky za odpověď
snad Hygrophila polysperma 'Variabilis'
0 29.01.2012 19:33 lukáš – identifikácia rastliny
potrebujem zistit nazov tejto rastliny
děkuju
Ahoj všem,dnes jsem si koupil
rybicky.net/atlasrostlin/cabomba_piauhyensis
už jsem jednu měl,ale chtěl jsme jí zesílit teritorium a po vložení to akva se ukázala tato kytka (viz. obr.) ,v pytlíku byly 3 stonky té i té
Je to ta samá čeled a nebo je to uplně jiná kytka?????
Měl jsme podezření že to bude nějaké Microsorium, to mě těší, aspoň jsem to přivázal správně na kořen a nemusím už přesazovat. Děkuju.
Ještě jedna fotka. =)
Dobre rano či ještě noc dobří lídé. =)
Rostlinka na obrázku se mi naprosto z čísta jasna objevila v akváriu a mě by zajímalo: Co to může být zač?
Našel jsme jí včéra, když jsem vylovil: Anubias barteri var. nana petite (anubis Barterův "nana petite") abych pročistil listy od řas... Všiml jsem si, že mezi jeho kulatými listy, jsou nějaké nezvyklé, podlouhlé, které narozdíl od Anubisu, vůbec nepodléhají řase.
Nakonec se z toho vyklubali dva malé trsy úplně jiné rostlinky z niž jeden je bez kořínků a druhý jich má jen pár zabarvených do hněda.
Jednou už jsem daný Anubis dělil na dva, takže mám za to, že kdyby tam ta rostlinka byla od začátku, tak už na ní dávno přijdu.
Více než pravděpodobně.
Mně přesně takto vypadají listy u nově koupených, emerzně pěstovaných rostlin. Nové jsou v pohodě, i zde na fotce. Já bych na to přihnojování nijak nespěchal. Kor u takto nové nádrže.
Stran nedostatku těch prvků bych pro začátek zkusil nějaký zásobní hnojivo pod kořeny rostlin, třeba
pmdd-hnojivo.cz/… . V akvaristikách je dostupný hnojivo od Rataje pod komerčním názvem Bivoj, což je podobná záležitost. Od jiných značek se jistě bude dát taktéž nalézt, tuším že JBl má taky nějaký jílový kuličky v nabídce.
Tie dierky sú spôsobené pravdepodobne nedostatkom draslíka.
snad Hygrophila costata (nebo corymbosa?)
derave listy: asi nedostatek nejakeho prvku (K, Fe?) snad nekdo poradi lepe
0 26.01.2012 11:48 Davidi – Rostlina XY
Prosím o identifikaci rostliny a o vyjádření k její nemoci - děravé listy ve spodní části. Děkuji, David
Paráda.
Děkuji mnohokrát. Jsou to ony.
Myslím, že tvoje identifikace je správná.
0 25.01.2012 20:13 HaDaS – Tuším, ale asi špatně
Ahoj rostlinek znalí. Chtěl bych Vás požádat o identifikaci se dvěma rostlinkami.
První mám v prezentaci pod názvem Cryptocoryne lucens (kryptokoryna světlá) - foto viz.
rybicky.net/fotogalerie.php… a
rybicky.net/fotogalerie.php… . Cryptocoryna to je, otázka zní jaká?
Druhou rostlinku mám pod názvem Alternanthera 'Splendida' (plevuňka nádherná) - foto viz.
rybicky.net/fotogalerie.php… .
U té jsem si téměř jistý, že to není ona, ale něco jsem tam chtěl napsat.
Všem Vám předem děkuji.
Kyd napsal: díky moc vypadá to že to sedí Anubias barteri var. nana
díky moc vypadá to že to sedí
Ještě přidávám jiný obrázek mám celkem 3 rostlinky.
Děkuji za reakce a podněty.
Sdílím Tvůj názor Honzo, tak uvidíme jestli se budeme kolektivně mýlit, nebo pravdu mít.
Prosím nepoznáte někdo tuto rostlinku?
Díky, taky se mi to zdá pravděpodobnější
(Helanthium bolivianum 'Isthmicus') něco z toho okruhu to bude. Ještě jsou dva další podobné druhy, které se pod vodou nedají poznat.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [135] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x