Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 08.02.2011 18:48 Vior95 – V obchode nebol listok
Prosim poradte v obchode nebol listok s menom
To první netuším a to druhý je asi šípatkovej oválný,jak píšu víš.Tipuju
este by som potreboval identifikovat tento echinac
prosim napiste mi co je to za rastlinku ,dakujem
Já bych to tipla na šípatkovec oválný
prosim skuste mi pomoct z idetifikaciou
Spíš to pH zvýší.
Zas na druhou stranu,i kdyby to pH nesnížil,nějakou kytku jsem ještě k pestřencům chtěla a tohle je pořádnej macek
to bude skvor Echinodorus bleherae
a az ma "toto" znizit pH? -tak to sa "nacakas"
omrkni všechny kameny (octem) a v každém máš i jiné dno. To bych taky ozkoušela octem.
Aby rostliny měly vliv na pH, musela bys s nima mít nacpaný akvárko. O echináčích jsem to ale ještě neslyšela
Nechala jsem si dělat testy na pH a NO2.A v nádrži u pestřenců mi vyšlo pH 8.Prodavačka doporučila tuto kytku s tím,že snižuje pH.Projela jsem atlas a myslím,že je to šípatkovec.Ani jsem se prodavačky nezeptala,jak se to jmenuje,protože absolutně nechápu,že v každé nádrži je jinak vysoké pH
Starší reakce
0 30.01.2011 22:09 growel – Re: vaclav
Paradni rychlost ;) dekuji
0 30.01.2011 22:06 Usine – Re: growel
0 30.01.2011 22:03 growel Dobry vecer, poradite prosim nekdo copak ze to je za rostlinku?
0 30.01.2011 20:32 Usine – Re: katterinecka
Ty rostliny nemusí být nutně zasazené v písku. Dej je klidně na přícucku blíž k hladině.
jednou jsem si ji pořídila a nedařilo se jí. Teď jsem si pořídila přesně takovou jako na té fotce. Taky je tak krátká, mám ji v akvárku s hodně světlem, CO2 i živinami a vyrostla tak možná o 1 cm.
Třeba až vyroste tak už poroste dobře
0 30.01.2011 20:25 Usine – Re: katterinecka
Nedostatek světla, CO2 a živin (čili klasika) a její týdenní přírůstky jsou příjemné - 5 i více cm...
záleží jaké má ale dotyčný akvárium, kdyby měl nějaký poddimenzovaný set a problém s rostlinami tak tahle kytka nebude ta správná volba
...I když splendida je vhodná do vody, stejně je dost těžké ji udržet, aby to přežila a pěkně rostla...
Dostatek světla, CO2 a živin (čili klasika) a její týdenní přírůstky jsou až "nepříjemné" - 10 i více cm...
musí to brát z nějaké pěstírny, je dost možné že odtud
to u nás v Tescu je taková "akvaristika", kde sem tam mají něco zajímavého, a zrovna jsem narazil na tuto alternantheru, akorát že oni ty rostliny nemají popsané, akorát co tam je tak je cena, (za 40 kč ) kdo by to nebral
odkud to máš? Kupovala jsem nedávno v aqua-daho stejne malou splendidu. I když splendida je vhodná do vody, stejně je dost těžké ji udržet, aby to přežila a pěkně rostla
tak která pánové ??? jelikož ta rubra není vhodná do akva a splendida jo, a nejhorší že jsou si podobné. ale taky bych to tipoval na tu splendidu, podle zbravení spodních listů je úplně stejná
0 30.01.2011 15:45 Usine – Re: peterhorinek
Haimdol napsal: <a href="http://rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_cv_rubra" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_cv_rubra</a> děkuji moc
Můžete mi prosím určit tuto rostlinu ??? Děkuji moc
Emerzní znamená vyrostlé nad vodou. Submerzní jsou naopak rostlé pod vodou.
emersní znamená co?
No..podle fotky, a taky že to bylo zadarmo to bude nějaká mokřanka, nejspíše bídná Hygrophila corymbosa emersní.
Tak počkáme,až trochu poporoste
Nezaostřená a malá nevyvinutá rostlina...
jak to že je to neurčitelný?
Je to možný, ale neurčitelný.
A ještě jedna z boku
Včera při koupi ancíkja se mi v pytlíku jako bonus ocitla takle kyti,Je to plevuňka???Jen střílím od boku
koupil jsem si rostlinku ale stratil jsem papirak s názvem
díky..nikde jsem to nemohl najít..a nezapamatoval jsem si název.
Od kámoše jsem dostal tady tuto rostlinku, vypadá, že se mi v AQ chytla. Jenže bohůžel nevím, co je to zač. Nevíte náhodou někdo?
Echinodorus až se rozroste, takže už chybí jen ta Bacopa. Bacopa caroliniana
0 23.01.2011 16:53 kxos – Re: Designer
Dik moc aspon malo pomuze, ja nez bych se prokousal atlasem
0 23.01.2011 16:41 kxos – co je to za rostlinu 5) ?
Zdravim, dneska jsem si na burze koupil par rostlinek, bohuzel v tom davu jsem si nestihl poznamenat jmena a jako zacatecni a pro evidenci bych potreboval identifikaci. Dik moc
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [149] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x