Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Děkuji za rady
snažím se nasát co nejvíc informací abych se vyvaroval zbytečných omylů
a je fakt že toto je vyšší dífčí
začnu něčím jednodušším Děkuji
0 21.08.2013 09:51 Aforte [575] Hele. Teď koukám na tvé akvárium. Máš 35cm výšku? 15W bude stačit jen pro ty méně náročné rostliny. Nejlépe nakup, pokud nemáš třípásmovou zářivku. Je mnohem levnější než ty "akvaristické" aquaglo, sunglo, floraglo... Třípásmové zářivky mají mnohem menší svítivost. Navíc ty aquaglo apod. ztrácí po nějaké době hodně velkou svítivost. Třípásmovou zářivku nejlépe 840. Pokud máš raději bíle barvy, tak 830 nebo 865. Můžeš koupit Narva LT, Philips, Osram. Já osobně mám Narva LT a jsem spokojen.
Prvně bych zkusil normální akvárium s hodně lehkými rostlinami a vhodnými rybami. Tohle nech na později. Nakup egerii, kryptokoryny, mokřanky, mechy a zkus něco udělat jen tak, aby to krásně zarostlo. Hlavně dej nebo prodej někomu ty závojnatky. Ano, vím že hledáš někoho, kdo by je koupil. Děláš dobře. Věřím že z tebe bude jednou dost dobrý akvarista
zatím mám jen 15w zářivku ale přemýšlím o silnější případně o dodělání led pásků
na cca 30-35w
0 21.08.2013 09:40 Aforte [575] no ale na mích 60x30x35 nebude tolik potřeba
0 21.08.2013 09:34 Tacudek [16] - Rostliny oooooooo
moc děkuji
chtěl bych se pokusit o něco takového :p
akorat teda to osvětlení 80w je masakr
v dobrých podmínkách stačí nepatrný kousek i téměř odumřelé rostliny a rozjede se nanovo
0 21.08.2013 08:22 Tacudek [16] - Rostliny Zdravím
nevíte copak je v akva za rostlinku, mech, řasa ?
Moc se mi to líbí
Děkuji
semena ani náhodou, semena nemá. spíš kousek "rostliny", riccie je plevel, já se jí nemůžu zbavit.
nezalievas vodou z akva?
nevím co na to ostatní, ale nějaky přenos přes anubias, přes semínka
je to jen muj napad
pokud má dost světla i co2 a živin, tak roste celkem rychle
a i z tak malých kouskuů se dá udělat poradny macek
je to celkem žádaná rostlinka, takže bych neřešil, jak se tam dostala, ale to jak by se dala pořádně rozrust
Starší reakce
Souhlasím s unicorn, ale taky by to mohla být Cryptocoryne moehlmannii, která je velice podobná a často se pěstuje, i když tenhle druh (resp. název) málokdo zná. Viz např.
crypts.home.xs4all.nl/… - tyhle stránky doporučuju konzultovat u každé nejasnosti ohledně kryptokoryn. Ne vždy je člověk ale pak moudřejší, často si naopak hlavu zamotá ještě víc
A taky by to nemusela být kryptoška, může to být i nějaká Lagenandra. Ty ale zdaleka nejsou tak běžné
0 15.08.2013 16:14 sperman – Poraďte o jakou se jedná rostlinku
Prosím Poraďte o jakou se jedná rostlinku??
myslím tu za šnekem
kofejn: Správně je to Lysimachia nummularia.
Mykci: Ta druhá bude Cyperus helferi.
Díky! Asi je to Lysimachia aquatica. Snad mi nahradí chcípajíci stonkovky ve velkém,. V malém pokusném roste.
To je Lysimachia.V akva rastie celkom dobre.
Ináč ja som ju natrhal vedla paneláku na relatívne suchom mieste.
Přinesl jsem si pár snítek rostlin z tůňky, kam chodím na "blechy". Při vysoké hladině to byla stonkovka, po opadnutí vody se plazila po břehu do vody a vyrážela ze stonku kořeny. V biotopu "Evropa" jsem ji nenašel.
Díky moc...
1.Lindernia rotundifolia alebo Lysimachia
2.asi Acorus
3.Ophiopogon minima
0 13.08.2013 21:20 Mykci A třetí.
Díky moc za pomoc...
0 13.08.2013 21:19 Mykci Druhá
0 13.08.2013 21:18 Mykci Ahoj,
v neděli jsem si koupil tři nové rostliny ale nemohu najít papír na který jsem si napsal jak se jmenují...
Tak jsem vás chtěl požádat o pomoc...
První
Taky to vidím na rotala rotundifolia, ale je taková povytažená, jako když se táhne za světlem.
Nešahat - je jedovatý!
Prý odpuzuje hryzce , ale asi to moc nefunguje, mám jich na chalupě pár a zem přímo přeoranou.
Tak nevím jestli ti tady někdo pomůže. Podle názvu webu by mohlo být jasné, že tady jsou ti co když sází kytky tak mají mokrý ruce. Zkus nějakej web zaměřenej na zahradničení.
Martin Honzejk
Děkuji ti, jsem zvědav jak se popere s tou mojí vodou. Zatím ale vypadá že je spokojená.
dik moc
h. polysperma a druha rotala rotundifolia
kolovka, čili rotala, vypadá to na rotundifolia.
Staurogyne to nie je, tá ma podľa atlasu výšku do 10 cm, táto má 20-30 čísel. Ešte nejaká tá Rotala by to mohla byť.
Staurogyne repens var. spatnorostiensis ?
To se mi moc nezda, te me se nedari a vypada uplne jinak. Ale nevim, tohle asi bez delsiho hledani neurcim.
Ja by som tipol Staurogyne,keď je jej fakt na ...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [105] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x