Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Jo, ta by to být mohla. U obou se jedná o emersní formy, tj. rostliny vyrostlé na suchu ve skleníku. Ve vodě se změní a budou takové, jako na obrázcích v akvárií. (tedy pokud jim dáš vhodné podmínky a nechcípnou)
To první je hrozně droboučké, lístky tak 0,5cm, celkově vysoká ani ne 10cm, k tomu poměrně silný stonek, jinak by vypadala jako HC
Na štítku u té první bylo asi to, co píšeš, jen to tedy vypadá úplně jinak. Na druhé bylo myslím Rotala najean
Eustalis stellata (Pogostemon stellatus) a nějaká Rotala. Co bylo na štítkách?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/464064.webp?a=0)
A tady druhá - ta vzadu před větví
0 07.01.2013 08:58
Nicky [195] - Labyrintky ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/464063.webp?a=1357545585)
Dobrý den,
prosím o radu, co je tohle za rostlinky? Obě jsem koupila se štítkem se jménem, které neodpovídá rostlince.
Starší reakce
Ahoj,
jo to bude asi ono. Díky moc!
![:)](../obr/s/16.gif)
5 01.01.2013 18:27 PR0V0CATEUR ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/462081.webp?a=0)
ještě jedno foto
To je Kryptokorýna, řekl bych, že asi červená...
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/462079.webp?a=0)
Zdravím,
chci se zeptat jestli někdo nepoznáte tuto rostlinu. Roste mi v akvárku už asi dva roky. Přitáhl jsem si ji jako malinkou v chuchvalci jávského mechu z akvaristky a do dnes nevím co to je. Na to jak pomalu roste se mi vcelku pěkne rozrostla, ale chci si o ní něco zjistit at má ideálnější podmínky. Zespodu má takové načervenalé listy na fotce to jde trochu vidět.
Až příště přijdeš do hospody tak kousek přines.
![smich](../obr/s/12.gif)
Nemusíte si tím trápit hlavu. Lysimachia nummularia to na 100 % není.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Plevel se říká každé kytce která trochu lépe roste.
Mám jí od Hořánků a jediný co si pamatuji je,že mi paní Hořánková říkala,že je to nenáročná rostlina. Myslím že použila slovo plevel
![:-)](../obr/s/02.gif)
Říkala mi i název,ale já nemám na jména paměť
![:-(](../obr/s/13.gif)
Pokud jsi si to přinesl z hospody
tak to je Lysimachia nummularia pochybuji že 'Aurea'
Roste ti pěkně.
![:-)](../obr/s/02.gif)
To je ona,díky
![palec](../obr/s/18.gif)
Říkal bych jí L. palustris.
Lud.Repens mám v druhém akv. a ta má mnohem užší listy,ale někde jsem čet,že Ludwigie jsou co do tvarů listů a zbarvení variabilní v závislosti na podmínkách,takže je možný,že je to ona.Díky
Možná by to mohla být ludwigia.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/461679.webp?a=0)
Pohled zhora
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/461678.webp?a=0)
Ahoj,prosím o určení rostlinky v kroužku.Omlouvám se za kvalitu fotky.
Není mi jasné, kde jsem k ní přišel - místo výskytu Austrálie. Je možné, že by spóry byly na kořenu a 3 měsíce nečinné? Je i na kamenu a nově i filtru. Nevadí mi, ale rád bych měl přehled, co mám v akváriu
me to prijde jako lomariopsis lineata (tez zvana jako susswassertang
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/461003.webp?a=0)
2.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/461002.webp?a=0)
1.
Starší reakce
Dobrá, děkuji za tipy.
S těmi do akva nevhodnými jsem tak nějak počítal ale spadly mi do klína náhodou a není jich moc, takže to asi nechám odejít.
1 - Fittonia
3 - Egeria densa
4 - Hemigraphis minima
1 - Echinodorus Tropica
2 - Mayaca fluviatilis (ale těžko říct)
II - nějaký echinodorus, přesný druh si netroufnu určit
III - Egeria densa
jo, to bude ono, v terárku u chameleona i u felsum rostla v pohodě
![:-D](../obr/s/06.gif)
záleží v jakých roste podmínkách, jestli ti ten vršek narostl až ve tvém akváriu, nebo se v té době zeměnily světelné podmínky, tak je možné že je zelený. Když se koukneš i na jiné fotky, třeba na google uvidíš že může mít různé barvy
jednička - nějaká kopřiva(podle mě nepatří do akva) kdysi jsem ji měl v květináči, dvojka Echinodorus - zatím emersní listy, trojka Egeria densa.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/459154.webp?a=0)
IV)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/459152.webp?a=0)
III) Ty dva šlahouny blíže ne tu velkou zákrutichu v pozadí.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/459149.webp?a=0)
II)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/459148.webp?a=0)
Zdravíčko kolegové,
pomohli byste mi prosim pěkně s identifikací následujících rostlin?
I)
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [120] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224337x