Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Vrátim sa po mesiaci a pol k téme variabilita rotaly...
Na poriadnom svetle sa tá moja neznáma zas krásne rozvinula, ako "klasická" rotundifolia.
Lístky jsou 1x2-3mm a větší nebudou. Je to z mojí "26"
Za mňa tiež micranthemoides. Rozhodne vyzerá rovnako, ako to, čo mám v akváriu.
micranthemum je to určitě ;)
Chybí mi tam měřítko... je to malý a drobný. Na rotalu malý.
Dostala jsem tuto rostlinku jako micranthemum "Monte Carlo". Moc se mi to ale nezdá, tipuju spíš micranthemum micranthemoides.
Co myslíte?
Je to trochu něco jiného Janii nemá tak vzpřímené a zvlněné listy. Samozřejmě je to také o velikosti.
děkuji. Mě se to hnedka nezdálo že by to měla být kryptoška.............a bližší specifikace echinače?
Ne je to echinodorus.
Nálevníky, to nevím, jak by byla efektivní, ale pomáhala mi v karanténě, kde jsem měl elka. Udělala hezký polštář.
Teoreticky by mohla pomoci se zákalem způsobeným nálevníky apod., něco jako biologický filtr, ale musel by to být hodně hustý porost. Opravdu zvláštní rostlinka.
Jo, zase jsem myslel rychleji, než četl.
Myslel jsem plovoucí polštářky na hladině. Riccia je taky primárně plovoučka. V přírodě na dně neroste.
Tak ji dej někam, kde Ti nebude vadit.
Nic. Má ty pasti tak malé že ani čerstvě narozené krevetky neohrozí.
Me bohužel dusí Octopus, snažím se ji průběžně likvidovat
Amatértom má pravdu. Je to hezká plovoučka. Dělá kompaktnější polštářky než Riccia.
Zajímavé, masožravka, co na to čerstvě vylíhlé krevetky ?
Starší reakce
Já koukám jenom na obrázky, proto jsem jasně napsal, že hádám. A propos máš u mě pěťák.
Lagarosiphon madagascariensis že by jí někdo měl tak na to jsem ještě nenarazil.
Václavuv odkaz je nejspíše stoprocentně ona. Ikdyz Lagarosiphon madagascariensis by byla v nádrží suprova.
Mojich 10 korún je na Lagarosiphon madagascariensis.
Prosím o jakou rostlinu se jedná. Děkuji
Ólala, já budu ráda, když mi vůbec poroste! ...no, ale kryptocoryny mi vlastně jdou. Díky.
Spolehlivě se to pozná asi jen podle květů.
Jo, to mylsím bylo ono. Fakt mě příjdou podobné. Je v nich nějaký rozdíl později, myslím, až jsou starší? Vygůglila jsem krásný květ a všude, že jsou podobné.
Cryptocoryne moehlmannii ?
ta je pontederiifolii hodně podobná
Je to určitě ta rotundifolia. Mám jí stejnou. Vršky jdou trochu do červena.
Já mám stejnou, vrchní část dočervena, tenké protáhlé lístečky, po střihu vyroste nový stonek, ale že by se nějak větvila nezaznamenávám, ale některé se větví i bez zastřihnutí. Koupila jsem ji jako R. rotundifolia v Horbachu.
kamarad z čb a je to rotala jaka? děla to dlouhy stonky od pulky do červena.možna se to po zastřihnuti bude větvit ale to jsem ješte nezkoušel.
Odkud tu rotalu máš?
Na burze jsem koupila 2 Cryptocoryny - prý každá jiná. Jedna C.pontederifolia, druhá nějak na m/n.? Ale mě se zdají stejné?
Starší reakce
Povedal by som Cryptocoryne undulata...
Inak, rastliny na fotke sú naozaj pekné a zdá sa, že v dobrej kondícii.
mám v práci i několik rostlin v emerzu, ale ještě nekvetla. Takovéto listy mají rostliny jen na přímém světle, ve stínu ta kresba není tolik znát.
množí se ale pomalu, mám asi 4 rostliny v submerzu a něco málo v emerzu
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x