Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Okřehek to určitě je. Každopádně dohledat přesnou rostlinku bude těžký. I já se spíš přikláním k perpusilla, ale nevím nevím.
A jeste pohled z boku na korinky.
Copak je to za rostlinka? závitka tečkovaná (Landoltia punctata)? okřehek nejmenší (Lemna perpusilla)?
já bych si tipnul, že je to affiniska - kryptokoryna červená.
A pod ní prorůstá hnědovka křídlatá.
Já jen reagoval na tohle: Z výšky 1cm na 10cm za rok je málo?
Bohužel affinisku(tedy pokud je to ona) mám v akváriu novou. proto jsem přidal příklad druhé a poslední kryptokoryny, kterou v emerzu mám.
Víte o tom, že se oba dva bavíte o jiných kytkách?
Nevěděl by někdo co je to za rostlinu?
To mi udělala moje sumatránská za měsíc.
Z výšky 1cm na 10cm za rok je málo?
Tak 4 lístky za rok není zrovna chvalitebný výkon.
Buď rád za hnědovku - vraneček NENÍ akvarijní rostlina.
Takže se mi kup moc nepovedl? To jste mě moc nepotěšil. Prý v emerzu neroste moc dobře.
No nic.. Alespoň to zkusím.
Připomíná mi to C. affinis.
Starší reakce
Hnědovka, buďte rád, že vám přišlo něco, co vám poroste.
0 20.06.2014 12:05 amrtin – vraneček,nebo hnědovka?
Glosa a Malokvětka , mě rostou všude , dobrá volba
Koberecky mohou byt ruzne. Pokud moc nehnojis ani nesvitis, ani CO2 nepridavas, vyber si nejakou malickou Cryptocoryne. Bude to trvat dele, ale udela Ti pekny koberecek i tam, kde to narocnejsi kobercovky nezvladnou.
I koberecek ze
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_pusilla nemusi byt spatny, ale bohuzel je ta rostlina velka dle podminek v akvariu, takze nekdo ji ma jako nizoucky koberecek a nekomu se moc vytahuje. Ja mam to stesti, ze mi roste jen par malo cm vysoka.
Díky za určení a bleskovou rychlost, ale vypadá to,že je dost náročná na pěstování, tak uvidím.
Nevíte co je to za rostlinkuv popředí?
rybicky.net/fotogalerie.php…
Vypadá to jako sazeničky salátu a množí se odnožema
Moc se mi líbí a rád bych si jí sehnal do miniakva ke krevetkám.
je
ale chtělo by to víc světla pak má nádhernou hnědotmavočervenou barvu
Podle mě to je ona, ale na můj názor nekoukej. Toto nejsou zrovna rostliny, kterými bych se bavil.
Potvrdíte či vyvrátíte mi můj názor? Je to skutečně Ludwigia palustris?
1, 3, 4 - hledejte mezi Ludwigiemi.
a poslední
další
Nevěděl by někdo co je to za rostliny?
Děkuji, znám akorát submerzní formu a té je to hodně vzdálené. Dostal jsem od kamaráda na rozmnožení hrst, kterou někde zakoupil. Proto ani pořádně nevím původ a pěstování před předáním.
Dá se ještě uvažovat o Rotala macrandra.
já bych to tipla na rotala rotundifolia. Pokud je to tedy emerzní kytka, až začne růst pod vodou, tak ty listy můžou vypadat úplně jinak. Pak už to půjde určit líp
Hledal jsem ve fotkách, ale nenašel nic, co by se tomuto podobalo nejen vzhledme, ale i velikostí. Délka listů v tomto trsu do 12mm. Děkuji
Též bych to tipoval na barteri var. barteri
Starší reakce
Taky bych to viděla na wendtii. Pan prodavač asi neví, jak vypadá echináč a jak kryptoška, prostě zaměnit nejdou.
affinis to podle mě není, má zvlněné okraje a i ta barva mi úplně nesedí, i když ta může být proměnlivá, spíš bych to viděl na wendtii
0 09.06.2014 23:31 Redmannsk – Kryptokoryna?
Ahoj, poprosím o určenie tejto rastlinky. Predavač mi ju predal ako Echinodorus red flame, ale miestni užívatelia ma upozornili, že sa pravdepodobne jedná o nejakú kryptokorynu.
Ďakujem!
Starší reakce
já si taky myslím podle fotek
a možná že to je Anubias barteri no asi určitě
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [83] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x