Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
1 22.12.2008 21:14 artognov – Re: vaclav
no právě to jsem si taky myslel ale tohle je dospělá rostlina a končí špičkou ne jak malý méďa(mam tři) zaobleně...
1 22.12.2008 21:13 Usine – Re: artognov
za třetí
Druhá to je klasika Echinodorus horemanii red, ale velmy podobný je i Echinodorus cv.Dschunglestar
1 22.12.2008 21:10 Usine – Re: artognov
První rostlina je zřejmě Echinodorus cv.Kleine Bar. takhle vypadal jako prcek u mě.
1 22.12.2008 20:54 artognov – Re: pansuu
díky za typ ale zapomněl jsem napsat že tato rostlina má sytě červené listy (už jsem to doplnil). Takže to asi nebude ona i když jeto blízko....ještě jednou dík
1 22.12.2008 20:41 artognov prosím o názory co je to zač?
1) červená rostlinka kterou mě přivezl bratr. Název jsem ale z něho nedostal typuji to na nějakého echiondora ale nenašel jsem nějakého podobného...
listy jsou sytě červené...
2) opět dar od bratra ale co to je nevím, je to mladá malá rostlinka asi opět echiondor ale blíž nevím...nenašel jsem....
Starší reakce
1 16.11.2008 20:54 Usine – Re: frmol
U první fotky by chtělo ještě počkat, ale spíš bych řekl že je to Beuty Red. Druhá rostlina je drobet oříšek. Mám dvě rostliny Kleiner bar, obě mají být od Rataje, ale každá je jiná. První vypadá jako ta tvoje, ale druhá je určitě barevnější a má špičatější listy. Takže babo raď.
Starší reakce
1 20.10.2008 20:04 Usine – Re: Vodník
1 18.10.2008 21:47 Vodník – Jaká Vallisneria
Zdarec prosím jaký je celý název této Vallisnerie.dík
Starší reakce
0 19.08.2008 18:02 Bez zadání jména se příspěvek neuloží? –
Re: Kilas Elodea má v jednom přeslenu 3 lístky zatímco Egeria 4-6.
0 19.08.2008 10:08 Kilas – Egeria x Elodea
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli mi může někdo popsat základní rozlišovací znaky mezi Egerií a Elodeou. Díky!
Starší reakce
1 02.08.2008 19:34 Usine – Re: LangMaster
Je to echinodorus a zřejmě horemanii ale jsou i další podobné rostliny. Jak je vysoký?
Nezná někdo jmeno této rostliny moc děkuji.
Starší reakce
Řekl bych, že je to Dracaena deremensis. To jsi koupil jako akvarijní? Soudě podle těch košíčků asi ano...
1 25.07.2008 10:56 aaron – neznama rostlina
nevim jestli je tahle rostlina vhodna pro akvarium?Pomuze mi nekdo,
dekuji
Starší reakce
1 11.04.2008 21:37 langosh – Re: johan
Já bych možná ještě vyzdvihl, že u E. amazonicuse
je listová čepel podstatně delší než řapík.
Roman
1 10.04.2008 11:30 Tomm – Re: Tereska
1 10.04.2008 11:26 Tereska – Neznámá rostlinka
Prosím vás nevíte někdo co to je za rostlinku????
Starší reakce
1 02.04.2008 17:40 Usine – Re: Skam
Je to zřejmě osiris, ale nedej se splést českým názvem (červenolistý) mino nových listů moc červený nebývá.
Dracaena sanderiana (v atlase jsi ji nenašel, páč to není akvarijní rostlina :o).
1 30.03.2008 16:36 Tomassss – Nezná někdo tuto rostlinku????
Co je to za rostlinku, nenašel jsem ji v žádném atlase.
popis: postranách listů je bílá.
Starší reakce
Dobrý den.
Vím že témat je tu dost ale prosím co je to za echinodorus????
Starší reakce
pokud myslíš štítek pogostemon, tak to je opravdu on. jen je to emerzně vypěstovaná rostlina. ale štítek názvu odpovídá
1 02.03.2008 15:30 Honza – Název
Chtěl bych poradit co je to za rostlinu,protože štítek neodpovídá skutečnosti. Dík všem za pomoc.
Starší reakce
Zdravím,
chci se zeptat těch,kdo si tuhle rostlinku taky koupili u Aqua-Daho,jestli vypadala takhle a jestli z ní potom vyroste tohle:
www.tropica.com/…
Díky za info...
Nastal menší problém s kamošem jsem si vyměnil rostlinky ale neřekl mi co to je za druh...Já předpokládám že je to nějaký Cryptokorytna tak prosím poradtě foto:
Starší reakce
jednou jsem na ni taky narazil
nevim už název,ale jedná se na 100% o terarijni kytku..
edit: jde o Selaginela wildenowii
Dostal jsem se k této ropstlince-na fotce v popředí- a nikde ji nemůžu nalézt. Poradíte, prosím? Předem díky.
Starší reakce
tak jestli mě nešálý můj zrak, tak tam jsou vidět pasti, takže "sakrblek" má podle mě pravdu. utricularia
www.tropica.com/… 1 03.02.2008 11:15 sakrbleK Utricularia graminifolia .
Druhá by mohla být C. pontederiifolia.
Jasně,díky,takže si píši:Cryptocoryne petchii
A ty další dvě nevíš?
Zdravím všechny,taky bych potřeboval pomoct s určením tří druhů kryptokoryn.Mám už je skoro rok,ale teď,po přesazení do nového akvária jsem si řekl,že už bych snad konečně mohl vědět,co mi to roste v akváriu.
Předem díky za pomoc.
Ta první je asi Cryptocoryne wendtii var. green,ne?
1 31.01.2008 20:56 artognov – copak je to za kytku?
No pozná to někdo?
tak to je podle mě určitě affiniska.
aha pardon nevsimol som si ze ste mi napisali ael velmi vam dakujem ..........super kolektiv
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [179] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x