Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Starší reakce
To si zrovna koupil ?
Mrkni na rostliny rodu Hygrophila.
Starší reakce
Jo, může to být nana. Taky jsem koupila rostlinu s velkými listy daleko od sebe. V akváriu rosly nové listy menší a hustěji. Záleží v jakém prostředí rostlina roste.
Pánové a dámy, je toto zakrslá verze anubiasu? Mě totiž moc zakrslý nepřijde. List má na délku odhadem 8-9cm.
Děkuji
Anubias to bude. Ten se používá hodne na dekorace jako je koren a kameny prilepenim gelový vterinakem nebo privazat necim.
Zdravím, mohu se zeptat ještě na název téhle rostliny?
Je to Echinodorus jaký je druhý název ti nepovím ale podívej se do atlasu.
Zdravím chci se zeptat, co je tohle za kytku? Předem děkuji za odpověď
Starší reakce
Starší reakce
cryptocoryne wendtii tropica? mám toho hustý trs a asi větší vzrůst (zaplňuje jeden trs celou 35l)
Ahoj věděl by někdo co je to za rostlinu ? Tipuji že nějaká criprocorina ale třeba se pletu
potrebuju to vědět přesně protože bych si ji rád dal do svého akva díky moc za odpovědi
Pomuzete mi?
Starší reakce
Jak se jmenuje tato rostlina ? Potřebuji redukovat a nevím zda stříhat nebo vytrhávat ?
Starší reakce
Tak za tyhle bonusy bych byl celkem rád mechy můžou obsahovat daleko horší věci. Rataj nemá rostliny in vitro kde něco takového není možné, takže se nějaké semínko nebo nepatrná část rostliny může vloudit.
Dám ti vybrat, může to být jiný druh pupečníku nebo Cardamine lyrata a nakonec Nymphoides hydrophylla 'Taiwan' .
Nemohla by to být Riccia sp. Dwarf?
Starší reakce
Tip Mayaca fluviatilis,nejsem neomylný
.Ať Ti roste.
Rostlina už je stažená, ale přikláněl bych se k erektusu.
No tak tady budu vyloženě tipovat, možná mayaca nebo pogostemon erectus?
Děkuji
Starší reakce
Noo. Aši skočím zajtra do obchodu kde som kúpil pred pol rokom.... A opýtam sa. Ci náhodou nevedia
Těch rostlin tam máš několik dohromady minimálně 3. Listy mají dost krátké řapíky což se u ech. dost cení, takže by to mohlo být něco ze sekce uruguayensis nebo jejich kříženců. Třeba Echinodorus uruguayensis 'Horemanii'.
Vyfoť mateční rostlinu pořádně.
Počkej až ti vyroste pak se zeptej znovu.
Chtěl bych mít tu tvou jistotu, ale může to být spousta dalších kultivarů většinou to jde poznat až u vzrostlé rostliny.
To jsem nevěděl, v tom případě je to jasné
Na druhé fotce je rostlina ze šlahounu, takže to Echinodorus Beauty Red určitě nebude, protože ten ho pod vodou netvoří.
Nespíš Echinodorus Hot Pepper nebo Echinodorus Beauty Red.
0 09.09.2021 19:26 Zdenko – Co je to za kvetínu?
Nevie niekto co je toto zač?
Starší reakce
Díky. To bude ona. Mám ji vedle vallisnerie, tak se budou muset poprat o životní prostor.
Můžu poprosit. Je to nějaký druh kryptocoryne?
Starší reakce
Jo je to ona,moc díky.Jak vidno rataj má v rostlinách bordel a spletl i spletenou rostlinu.Hned si dám její název do rostlin 70tky.
Ludwigia inclinata, ale varianty Curly
Nazdar parto.Před 10ti dny mě Rataj spletl objednanou rostlinu a místo Ludwigia super red poslal dle štítku Ludwigia inclinata var.verticilata.Byl to emerz,kterej jsem na doporučení pod hladinou zastřihnul a nové výhony už rostou submerz,ale nezdá se mě to jako inclinata var.verticilata - listy jsou tenké a stočené ve spirále - viz foto.Co mě to Rataj nakonec vlastně poslal?
Třetí fotka bych řekl cryptocoryne affinis.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x