Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 14.01.2014 18:32 pavel369 ještě jedna
0 14.01.2014 18:29 pavel369 – co je to za rostlinu
muže mi někdo poradit co je to za rostlinu
Pokud ti tam nevadi(esteticky),muze zustat,je to na tobe!
Děkuju...je pořeba ji odstranit??? prckům se v ní docela líbí, nebo jí tam mohu na pár týdnů nechat....
Dobrý den, prosím poradte, za tou rybičkou je to jávský mech(který jsem kdysi na tomto místě měl),nebo je to nějaký druh řasy....díky
Mooc děkuji ještě mám dvě neurčené.
První
Zdravím, opět se na Vás obracím s prosbou o identifikaci rostliny. Mám za to, že tenhle kousek je Echinodorus, ale nevím který. Mohl by mi to někdo prosím upřesnit? Díky
Se spolehlivostí se dají určit prakticky jen podle zralých plodů.
Mám podezření na hvězdoše jarního. Ale protože čtu, že je silně variabilní ve tvarech, tak to bude pěkná loterie
Jestli nepotřebuje kolísající hladinu. V té tůňce vypadal pěkně. Kdybych ho udržel na kořenu těsně pod hladinou, to by bylo fajn.
Proč by nerostl? Hvězdoše jsou vodní rostliny. Jen chtějí dost světla a živin (jako všechny, hlavně tedy naše, rostliny).
Dík. Takže v akvárku asi růst moc nebude.
Jo, to vypadá na Callitriche, ale víc se takto určit nedá.
Ještě v akvárku.
Snad to takhle stačí, případně ji vylovím z akvárka.
Napadá mě jenom Callitriche. Byla by fotka s větším detailem a rozlišením?
Prosím vás, nevíte co to může být za rostlinu?
Já bych to udělal tak, že bych jí vyzkoušel dát do akva - tím nic nezkazíš. Koukal jsem na druh Bacopa, ale ty mají listy do špičky. Neboj, až přijde Johan, tak ti to řekne.
A detail bez okřehku.
Poradíte, co to je za kytku a bude-li žít v akvárku?
pan Juriga (aspon myslím, že se tak jmenoval) mi přišel jako solidní prodejce, co o tom dost ví...
čoveče skoro bych řekl, že je to to samý, co mám doma já - a já to kupoval jako Echinodorus laetifolius
Tak asi nezbývá než počkat, až to povyroste.
Kryštof: on prosimtě na jaře ani nevěděl co za echináče prodává, takže bych se moc nedivil, kdyby se teď spletl
a je to vyřešené
Tome, mě to bylo prodáno jako Sagittaria, takže tak...
Takto narastie aj Echinodorus Subalatus.Presne určiť to nieje jednoduché pretože tvar listu ovplyvňuje značne aj vlhkosť vzduchu.
Právě nad touto sagittarií jsem taky uvažoval, ale ta dorůstá až 40 cm a má strašně široké listy
Ty asi ne.
Sagittaria platyphylla, ale ruku do ohně za to nedám...
Zdravím, potřeboval bych poradit. Kamarád říká, že je to Sagittaria a já že je to šípatkovec odnožující (má asi 15 cm na délku, ale to jsou staré listy). Kdo má pravdu ? Díky
Jo, bali. všem děkuju
já ne..bali
ale na netu může být psané ledaco... však on se vyjádří někdo znalý
jojo, Radim má pravdu. Je to Echinodorus palaefolius var. latifolius.
Super a díky moc
1 09.01.2014 13:10 radim rozhodně echinodorus...
argentinensis?
prý je to echinodorus palaefolius var latifolius
Co je to za rostlinu, co ční nad hladinu? Děkuju předem
Máte pravdu, děkuju, a omlouvám se... netuším, proč mi to poprvé nešlo
Ale jo, nedávno u kryptošek...zde konkrétně "lanceolata" vložte do okénka "Synonymum" a vypadnou odkazy na Anubias barteri var. glabra a angustifolia - ty rozklikněte a tam to je..
Zkoušel jste to? Ani tento způsob není úspěšný...
Při podrobném vyhledávání rostlin v nádrřích vypadne hodně nádrží, kde tento anubias je... ale odkazy v prezentacích nikam nevedou. To se ani u přejmenovaných rostlin/živočichů nestává.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [95] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x