Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ten druhý bych tipoval na lemna minor. A ten druhý?
OT:
maratahata napsal: takze to bude p. stellatus? cize narocna rastlinka.mam lowtech akva tak asi ta rastlinka dlho neprezije.
P. stellatus sa dá pestovať aj v low-tech podmienkach. Len si treba dať trochu záležať na výžive. Na fotke v odkaze je P. stellatus pestovaný v low-tech akvárku:
rybicky.net/nadrz/13966/184.jpg Kdyby to byla chobotnice (Octopus) tak ti asi poroste.
takze to bude p. stellatus? cize narocna rastlinka.mam lowtech akva tak asi ta rastlinka dlho neprezije.uvidime.dakujem za pomoc s identifikaciou.
Heteranthera má hladké okraje listů.
na okrajoch rastlinky su zubky a listy su do spica.tak ako sa pytate. takze je to heteranthera ci pogosteron?
Taky myslím
Tak potom Helanthium tenellum.
Řekl bych, že to není sagittaria subulata. Takže druhá možnost.
Pecka to je ona! Dekuji
4 to nebude. Je to takova trava ... a tohle mi hodilo jako odnoz
Je to ona.
Ahoj, poradí mi někdo co to je za rostlinu.Podle mě to je Microsorum pteropus 'Trident.
Mě to připadá jako Nymphoides hydrophylla 'Taiwan' (plavín hydrophylla 'Taiwan')
Podľa mňa to je on, možno vo "verzii" 'Octopus'.
Nevíte název rostliny. Měl by to být stulík, ale nenašel jsem ho v atlase. Ulomený list se zasadí a v pohodě vyroste nová rostlinka. U dědy dosáhne při horším osvětlení až k hladině. Předem díky.
Fotka je špatná a není na ní vidět skoro nic. Napiš jestli má po okrajích zoubky nebo jsou hladké. Předpokládám že zakončení listu je do špičky.
Nooo, viď
Ja ho mám právě od Jirky Š. (Stellatus) A přijde mi to stejné.
Podľa mňa sa bavíte o dvoch rôznych druhoch - P. stellatus a P. erectus
P. stellatus by to byť mohol...
Samozřejmě to nevím na 100%. Na Pogostemon mi to nesedí, má mnohem drobnější a kratší listy. Mám Heteranthera a Pogostemon zasazené vedle sebe.
Já tu Heteranthera nedávno koupil u Rataje. Došla v super stavu. A výborně mi roste v akváriu bez sycení CO2. Jen filtr, světlo a 1x týdně PMDD.
to je fakt heteranthera? zhanal som ju asi polroka a oco ju kupil v kamennej predajni. ja odpadnem
. mam ju v low tech a zjavne sa jej dari.dufam ze bude rast bez problemov
. dakujem s identifikaciou ;)
A já myslela, že je to Pogostemon.
ahojte. pomozete mi s identifikaciou rastlinky? pred mesiacom som zachranil jednu stonku z otcovho akvaria pred tlamovcami.ta horna hustejsia cast vyrastla u mna. dakujem
0 06.04.2019 12:57 Angus68 – Neakvarijní, ale zeptám se.
Pravděpobně otázka pro Václava
Když budete někdo vědět, písněte prosím.
O jaký druh Láčkovky se jedná? Láčky jsou v barvě fialové. A ta druhá?. Roste převisle na větvích stromů, pevně přichycena. Alespoň já si jí z toho kmenu kousky odštípnul
Díky všem
0 06.04.2019 11:25 Anďaska Ahoj, co je to za rostlinku?
Starší reakce
Podle fotek ano, děkuji
.
Ahoj,
prosím o radu, myslela jsem si že mám jenom Ludwigii repens, ale asi nemám...
Zakroužkovaná by mohla být Ludwigie a to ostatní? Je to jenom nevybarvená Ludwigie nebo něco jiného? Má to i jiný tvar listů.
Děkuji
Starší reakce
0 25.03.2019 19:18 Syneda
Podle mě ta dvojka (a zároveň menší na trojce) je minima. Mám ji a je to srovnatelné.
0 24.03.2019 18:43 NHKG [3900] - Hadohlavci Zdravím,
nevyznáte se někdo v Salviniích?
Foto č. 1: Koupil jsem ji dnes na burze. Podle googlu si myslím, že to je Salvinia molesta.
Foto č. 2: Tuto už mám hodně dlouho, ale vždy jsem si myslel, že se jedná o Salvinia molesta.
Foto č. 3: Menší listy totožná rostlina jako foto č. 2, větší listy koupeno na burze jako Salvinia natans.
Foto č. 4: Pro srovnání velikostí ještě přidávám rostlinu z foto č. 1 a tu koupenou jako Salvinia natans.
Jsem z těch salvinií dost zmatený. Mají skutečně takový rozsah velikostí a tvarů, že jsem vše určil správně?
Starší reakce
Takze predsa. Myslel som, ze ak to bude Sagittaria, mala by byt spojena korenom. Ale asi sa uz stihla oddelit. Vdaka.
Je to Sagittaria platyphylla vytváří si na kořenech malé zásobní hlízky a z nich vyrůstají nové rostliny.
Asi sagittaria platyphylla. Nebyla by ještě 1 fotka?
Z přírody není. Koupil jsem hrst za 60kč/ks. Kouknu se
EDIT: zřejmně se jedná o taxiphyllum baebierii nebo o tacyphyllum SP. "flame"
To je nějaký mech. Nemáš ho z přírody?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x