Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Nevím jak kolegům,ale mě se zdá, že je to nějaký echinodorus..
fotka je dost špatná, ale já bych to typoval na nějakou z kryptokorýn (cryptocoryne). Jak dlouho rostlinu máte? Zdá se mi jako by měla emerzní (suchozemské) listy.

Prosím o pomoc s identifikací této rostlinky. Dá se z fotky tipnout, co může být příčina dvou zažloutlých listů? Díky moc!
neboj mam ji teprve chvilku a svetla ma dost snad se probere uvidime
Nevím, příležitostně zajdu na oční asi.

No ale k té tvé fotce, kvůli které jsem si jí kdysi pořídila, má moje RR taky daleko. Njn, to světlo.

ne neni naruzovlelej na fotce jsem si toho vsiml take tak sem sel koumat do krevetarka

)
A opravdu ty co jsem dostal vcera jsou uuuplne jine.Jeste jednou dekuji
A ten narůžovělý vršek - není to krevetka? A na druhém stonku okružáček?

...Jen aby nedošlo k mýlce, kytka na fotkách "Lada2" není ode mne...
Uff...! (Tak to jsem si oddechl!

)
Jen aby nedošlo k mýlce, kytka na fotkách "Lada2" není ode mne. Kytky v tomto stavu u mě putují do odpadkového koše.

Přiznám se, že to možná na té fotce s krevetkou jen vidět chci, ale není tam lehce narůžovělý vršek?
jeste porad sjem se nezbavil strachu posilat kytky takle v zime
Sice už to je nějakou dobu, ale R.r. "green" jsem kupoval tady: (a vypadá to, že je skladem...)
shop.rataj-spk.cz/…
jo kdyby to bylo tak snadne.Tady u nas zase takovy vyber kytek neni kdyby tu rotalu meli uz ji mam.Dostala se ke mne az vcera od Ustavu pro chore a jsem za ni stastnej tak snad se ji povede.
Tak přikoupíte košík a už to pofrčí...

no z toho kousicku to tak rychle nepujde

))
Jestli je to R.r. "green" se v dobrých podmínkách pozná snadno - "drží barvu" i při intenzivním ozáření. A subjektivně se mi zdá, že dříve "poléhá", než její "růžová" příbuzná...

nenapsal sem ze neverim

)))
Ono je slušné a slušné. Také se přikláním k názoru že to bude rotala. Ještě než jsem si pořídil výbojku tak mi rotala rostla podobně. Lidem jako Sid, Johan i jiným se tu dá ohledně kytek věřit

tak to bych rad ale k nemu se vyfotit nedostanu a mam od nej dost jinych kytek a myslim ze vsechny 3 akva co mel byli slusne
Raději sem dejte foto jeho nádrže, o kvalitě kytek si už představu uděláme sami.

tak zitra schvalne napisi cloveku od ktere jsem si to donesl.Je divne aby u nej meli vsechny co mel v akva spatne podminky a u mne uplne stejne spatne ale dekuji za rady
Děkuji.
Já se ztotožňuji s názorem kolegy PaDa, Ustavprochore a Johana.

Podle mne je to toto:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Jenom v trochu jiné kondici.
ne ted je to spravne

)
Tak ten kanadsky mor to taky neni podle fotek na netu a kdyzs em prohledl vsechny rotaly v atlasu tak nejpodobnejsi je rotala green ale tohle je na ni dost drobounky
Kortez.svetla bych nerekl ze ma malo

) a nic ji nestini a kdyz kouknu na jiny narocnejsi kytky nez rotala co tam sou tak jdou dobre
bude to ta rotala aj ja som mal taku ked mala "zle" podmienky...slabe svetlo alebo ked ju daco zatienilo
Pro tu je to na rozdíl od rostliny normální.

no ale teraz je krevetka zas dole hlavou...

Když už jsem špatně identifikoval, tak ji alespoň zkusím pro Sida otočit.
no tak rotalu bych poznal a podle toho jak tohle roste nevypada ze by se ji nevedlo

))
Rotala rotundifolia co se jí moc nevede

0 28.01.2010 22:47
Lada2 [11] Tak to nafoťte normálně a já vám prozradím "tajemství"!

davam to sem rovnou z fotaku

)) je ejdno jak rostou jen vedet co tam roste

)

Je chyba u mě?! Mě ta košťata rostou zleva doprava a to se mi zdá divné...

Njn, ne každá Rotala rotundifolia vypadá jak ta, kterou jsi dneska dostal.

ne rotala tam neni myslim tu v pozadi ale proste nejde lip zaostrit pokazde mi ten krumpl zaostri neco jineho

)
JJ asi máte pravdu, bude to spíše rotala

Egeria densa? Limnophila sessiliflora? Asi mám nějaké špatné oči=).
Vidím tam Ceratophyllum demersum a Rotala rotundifolia, a z atlase už si fotky porovnáte=).
A o kterou rostlinu zapíchnutou ve dně se vám jedná

? Je jich tam několik. Ale pokud se nemýlím, tak tam máte egeria densa a ceratophyllum demersum ... i když z těchto fotek jeden nikdy neví. Sid to jistě objasní

Zkuste tu fotku otočit - takhle je to na vykloubení krku.

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [174] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224475x