Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Stačí sem, pak vás ještě poprosím o zaslání do atlasu.
Není problém až bude čas si hrát nějak ji naaranžuji a pokusím se o to. Pak ji mám hodit sem nebo ji chcete někam poslat?
Někdy si vzpomeňte a udělejte čitelnou fotku co největší části rostliny (aby bylo vidět dělení apod.) a zkuste co největší detajl prýtů.
kH test kupovat nemusis, ked si ho uz zmeral. Skor pomoze NO3 test, pripadne aj na PO4. Ked ich budes mat, tak otestuj aj vstupnu vodu, ci aj v nej nebude problem. Odkalovat zatial staci raz tyzdenne, vodu by som zacal menit kazde 2 dni po 30%, kym ti rastliny nezacnu viac rast. Toz na zaciatok, ostatne ked dodas dalsie cisla z testov
Inak tejto riasy nie je problem sa zbavit do 2-3 tyzdnov, ked zistis pricinu. Naprava potom uz zvycajne byva lahka.
0 16.03.2010 22:14 Pepan – Re-Golan
Stopro nějaká bublinatka, ale pokud není k dispozici květ, špatně se to určuje. Jinak tato rostlinka nemá ráda moc velký pohyb v nádrži. A ještě jedna informace. Vodní bubinatky jsou v menšině. Převážná většina "bublin" roste na "suchu" a mají úžasné květy. Existují dokonce druhy, které rostou v přírodě jenom v růžicích bromélií.
Přišla mě z pěstírny s jinýma rostlinama jako bonus protože jsem to neobjednával, byla v dost ubohém stavu tak jsem jí kousek dal pod vodu a malé kousky nechal plavat. Mám ji od 11.2.2010 a už je jí celkem dost jestli to tak půjde dál začnu jí brzo redukovat.
Podobná jí určitě je. Moje klasická otázka. Odkaď jí máte a jak dlouho jí v akváriu pěstujete.
Ještě jedna foto.
0 16.03.2010 21:36 zsigi Budem reagovať asi na otázky viacerých. Obyvatelia:4xmrenka dúhová+2malé, 11xneónka obyčajná, 7xneónka čierna, 6x razbora klinoskvrnná, 4-sumceky, 2x ancystrus. Rastliny podla názvu len niektoré viem:Echynodorus major, Cryptocoryne wenditii Tropica aj green, Annubias.(inak je tam trochu menej rastlín ako v prezentácii, pretože vela z nich som už musel zlikvidovat práve pre vyssie uvedené problémy). Rastliny pomali rastú. Skutočne som pozoroval, že hlavne krajné listy chorejú. Snažím sa ich odstrihávať, ale riasa sa prichytáva aj na pozadí, a velmi ťažko sa odstraňuje-niekedy aj zoškrabanie ide velmi ťažko.
Hodnoty pH 8, kH okolo 10. Ostatné testy som ešte nikdy nerobil (zajtra kúpim kH test). Údržba ako som už písal výmena takmer polovice vody spojené s odkalovaním, a čistenie filtra - týždenne raz. Krmenie: sera vipagran 1x denne (množstvo tolko, že ryby to zjedia za cca 5 minút). Svietim 2x18 trubice cca 9 hodín denne. A ďakujem každému za rady, skúsim s tým bojovať ďalej.
Compsopogon sa objavuje aj pri nizkych hodnotach dusicnanov a nedostatku zivin
Vtedy klasicky sposob (vymeny vody, odkalovanie, obmedzenie krmenia) nepomoze, vtedy pomoze cielene dohnojit, co tam chyba.
Toz lepsie by bolo zistit, ci rastliny rastu normalne alebo nie, aka je hodnota NO3 v akvarku, a pod., a podla toho sa pokusit urcit, co tomu je. Tuto to vyzera na prerybnenie a z toho vacsia zataz na vodu, ale bez zmerania aspon zakladnych velicin clovek nikdy nevie...
Dokonce ruducha je to samé, jako červená řasa.
jo: Compsopogon je to samé, jako červená řasa. Je to opravdu potvora tato řasa. Těžko se jí zbavuji
.
0 15.03.2010 22:30 Lila1 [31] Ruducha, velmi pravděpodobně Compsopogon.
vypadá to na červenou řasu - ruduchu! Pozor! nemyslím černou ruduchu, ta je úplně odlišná. červená řasa - ruducha se objevuje při zvýšených honotách dusičnanů a zvýšených živin. Málo rychlerostoucích rostlin. Možná rostliny také nestíhají spotřebovat dusičnany, poté špatně fungují a tím se hromadí živiny a dělají se tyto řasy. Nepomůže ani zatemnit AQ, protože tato řasa roste i ve tmě. Mám s ní zkušenost na Cryptocoryně. Nejvíce se objevuje na krajích listů rostlin, jelikož z těch vychází nejvíce látek, ze kterých se tvoří. Nechcete mi více popsat vaši údržbu, rostlinstvo, ryby atd...?
ruducha jak vyšitá,častějc vyměňuj vodu,minimalizuj krmení a často odkaluj a modli se at zmizí,ale jinak tady na foru si vyhledej ruducha....už se to tu mockrát řešilo
skus este znizit destilkou dkH na aspon na tych 6dkH.... ja mam s tym istym problem ale nemam tuto riasu ale ine no pokial ti budu prosperovat- rast rastliny tak tieto zmiznu alebo si zihnat SAE tie mi pomohli najviac...
0 15.03.2010 22:08 zsigi Ďakujem všetkým za ochotu.
0 15.03.2010 21:21 Usine – Re: dmb77
Už se ale tak nejmenuje. je to Helanthium tenellus
0 15.03.2010 19:12 dmb77 – Re: Eff
super, diky, je to presne ono, ale ze to je echinodorus by mne fakt nenapadlo.
0 15.03.2010 18:30 dmb77 – trava
Muze mne nekdo nasmerovat co by to mohlo byt? Je to drobna oddenkama rychle mnozici se trava, barva listu zelena, misty i naruzovela.
rizkovanim je po cesky,to ani ja sam neviem co je
odstrihnut ju mozes kde chces,len aby ta odstrihnuta cast nebola prilis kratka,po odstrihnuti zo starej stonky zacnu vyrastat nove
0 14.03.2010 20:28 adis – Re: Dixon
dakujem.... co to znamena - rizkovanim ? ....kde presne ju mam odrezat?
0 14.03.2010 20:12 adis – aka je to rastlinka a akos a mnozi?
zdravim,
mozem poprosit o radu aka je to rastlinka a ako ju namnozit? staci odstrihnut? ma hrubsiu stonku ako ostatne tak som si neni isty
květ nemám, napadla mě Bacopa, je to možné?
teď nevím, jestli ji mám strčit pod vodu, nebo do květináče
mám jí víc, tak můžu zkusit obojí
Dostala? Jako vodní, nebo na pěstování na zahrádce?
Připomíná mi to nějaký rozchodník. V akvaristice se pěstuje Tillaea aquatica, ale ta má úplně jiné listy. Potřeboval bych květ, aby mě něco napadlo.
řekl bych, že ta druhá v těch více fotkách je cryptocoryne wendtii (wendtii var. tropica).
dostala
ale netuším, co to je
ten kousek je dlouhý asi 9cm
Cryptocoryne pontederiifolia, C. wendtii nebo becketii.
mohli byste mi, prosím, pomoct s identifikací této rostlinky?
Prosím o radu,jaké jsou to rostlinky.Jsem je dostal a chtěl bych zjistit názvy. Předm díky
1 13.03.2010 15:19 Jakubqo814 je to echidonorus bleheri
Dobrý den dostal jsem tyto rostlinky a nevím jak se jmenují...
0 13.03.2010 12:45 Pepan – Re - Marcel8
Anubias barteri var. nana. Roste dost pomalu. Koukněte se na "Emerzní pěstování", tam se o nich kecá.
4 13.03.2010 12:43 Pepan – Re - Miso21
Myslím, že Cryptocoryne affinis.
0 13.03.2010 12:42 miso21 este jedno foto
0 13.03.2010 12:39 miso21 prosim neviete co je to za rastlinu
0 13.03.2010 10:23 zsigi – Re: zsigi
1 13.03.2010 10:18 zsigi – Re: zsigi
1 13.03.2010 10:13 zsigi
1 13.03.2010 10:09 zsigi
1 13.03.2010 10:09 zsigi – Pomoc pri identifikácii rasy
Chcel by som Vás poprosiť o identifikáciu ras, ktoré sa mi už dlhšiu dobu objavujú v akváriu. Podobá sa to aj na "štetičkovú" rasu (raduchu, aj na "vousatu rasu".
Dno odkalujem pravidelne (1x za týždeň), neprekrmujem, pravidelne odstrihávam napadnuté listy... Neviem akú chybu robím, ale nie a nie sa zbaviť jej.
Prosím Vás, Tí čo sa v tejto problematike vyznáte, skúste mi poradiť, čo by som mal urobiť, a hlavne o aký druh rasy ide.
Prikladám niekolko fotiek.
1 11.03.2010 22:11 Iva – Re: karelpavel
Měla jsem na ni podezření. Hlavně, že jsem měla v obchodě tahák a zase vedle...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [166] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x