Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Děkuji za kompletní pojmenování. Šlo mě jen o tu červenou a tu tenkou. Obě jsem dostal darem a rád bych věděl co to je.
Pogostemon to nebude, spíš bych to viděl na Rotalu walchii nebo ještě něco jiného, v dost špatném stavu
a ty první to červené alternanthera, vepředu Micranthemum micranthemoides, vzadu Limnophila sessiliflora, zboku nějaký Echinodorus, vlevo vzadu nejspíš Hydrophila polysperma
Ty posledni dvě fotky bych viděl na pogostemon erectus. Je to tak?
Starší reakce
Diky. Včera som ju kupoval s Echinodorus Klainer bar ale na ňu som sa zabudol opytať, prv som myslel ze je to Egeria. Dik.
Čo je to presne za rastlinu? Dík.
To bude ta hygrophila
diky
otík je vlevo pod ní, taky jsem nedřív viděla jen krevetku
otíka nevidím, po dlouhém hledání jsem našel něco, co by mohla být Caridina japonica
Pokud ta ryba na obrázku je otík tak to Staurogyne repens nebude.
jsem na mobilu, tak ti neřeknu 100%, buď:
1) Staurogyne repens
2) Hygrophila corymbosa minima
0 09.03.2016 21:33 erik1982 [23] - rastlinne Ahoj
Vie mi niekto poradit co je to za rastlinu?
Vopred dik
Aha, ano, vypadá to na ni, děkuji moc.
Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc s určením této rostliny. O jaký druh se jedná? Děkuji.
Řekl bych že ano.
Díky, takže č. 2 je Egeria najas.
Prosím o určení dvou plovoucích rostlin (č. 1 a 2).
1.????
2. Egeria densa (nějaký kudrnatý kultivar) ????
3. Ceratophylum demersum - jen pro srovnání
Rostlina č. 1. je patrně také Ceratophylum d., ale je mnohem "bytelnější", tvrdší a má kratší lístky. Pochází z údolní nádrže Ktiš (nadmořská výška cca 700 m). Všechny tři rostlinky mám v jedné zavařovačce na okně.
Pro srovnání foto listů a samostatné rostliny.
Stava filodendromu (pokud je to opravdu on) obsahuje latky ktere muzou byt jedovate. Ale ja mam treba rizky filodendronu hozene do akva a je to bez problemu. Nicmene to neni rostlina do akvaria pod vodu, ale do paludaria nebo terarka. Hod si nazev do google a prohlidni si jestli najdes v obrazcich podobnou rostlinu. Ma mnoho variant a barev vcetne panasovani. Listy jsou tuhe az kozovite a na svrchni strane leskle, voskovite. V krame si vzdycky cekni nazev rostliny s google nebo atlasem akvarijnich rostlin tady a hned zjistis jak je to s vhodnosti.
Tak se dívám, že si musí člověk fakt dávat pozor, co kupuje. Protože to údajně bylo kupováno ve zverimexu a říkali, že to patří do akvária....
Tohle do akvária nepatří, vyhoď to. Možná to můžeš zasadit do květináče ale asi to bylo dost dlouho pod vodou tak zaschne.
Bych si skoro az tipla ze je to nejaky kultivar philodendronu resp. Epipremnum
0 06.03.2016 18:05 KreJa – Název ?
Zdravím, jsem velice začátečník a nevíte jaká to je náhodou rostlina a jestli škodí rybám ? Protože známému údajně od doby co koupil tuto rostlinu postupně začaly hynout rybky. Jinak Chovu neonky + ancitrus.
Starší reakce
Jsem pro difformisku
Mohl by někdo poradit co je to za rostlinu?
Podíval bych se na Aponogetony.
Starší reakce
Souhlasim s Turbinkou, urcite je to blyxa japonica
0 22.02.2016 14:14 Boldy [0] Ahoj,
co by mohlo být tohle? na stonku jsou kořeny v různých rozestupech. Děkuji!
Aha, ta mě nenapadla. Všechen popis sedí, takže mockrát děkuji
Ahoj, byl by nakdo tak hodný a poradil mi, co je to za kytku? Děkuji
U růžičky už taky nic neobjednam, žádné slušně jednání, negativní reference cenzurujou, kvalita rostlin v zimním období otřesná.
Mas vycházet z objednávky, názvy mas v mailu...Pak to jen porovnej s okolím,co to vlastně vyrostlo
Díky
Sice jsem tyhle kytky původně vůbec neobjednával, ale neva
Ono je to prý u Růžičky docela běžné, že pošle něco podobnýho když tu původní nemá...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x