Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Vyjměte nějakej velkel trs (stejně se to sází zvlášť po každé rostlince a vyfoťce detajl rostlinky). Pak dostanete odpověď. Takhle se hádá. Jinak si vyberte mezi E. acicularis a L. attenuata (mauritiana).
me to pripomina najakou bahničku, pokud to nejni liliovnicek
Zkusila jsem vyfotit ještě v druhém akva s krevetkama, kam jsem ho taky zasadila, aby byl vidět poměr velikosti. Jestli to nějak pomůže:o)
Liliovníček se mi nezdá, tan má placaté listy...aspoń ten mám taky, ale vyšší, asi jiný druh...ale tohle je opravdu nízké a listy kulaté.:o)
Tomu se nebráním. Taky sem nad ním hodně přemejšlel, ale bez měřítka apod.. Až to vyroste, bude to zřejmější. =))
Já vidím liliovníček.
(Mauricijský?
)
Děkuji.
No, snad mi trávník vydrží a nezhyne. Asi to bude náročný, aby se rozrostl, co jsem si přečetla....jinak k té identifikaci ještě připíši, že je hodně nízký (2-3 cm)(nevím, zda zatím, či bude o něco delší) a lístky jsou kulaté, ne placaté a spíš měkčí.
Úplně jistý si nejsem, ale asi to Eleocharis je. (E. acicularis)
Děkuji za identifikaci první.
A přikládám foto trávníčku. Snažila jsem se o co nejlepší detail.
Marsilea to je, ale né M. strigosa, spíše M. crenata.
Tu druhou kytku bych rád určil, ale potřeboval bych podrobnější foto.
Prosím zkušenějších o identifikaci.
Dnes jsem jí koupila na burze, pán mi říkal jméno latinsky. Samo než jsem přišla domů, již nevím, co by to mohlo být. Jakoby trojlístky. Typla jsem to Marsilea strigosa, ale nejsem si jistá, je nízká. A ještě jsem koupila nízkou jemnou travičku, je vceloplošně v třetím založenem včera akva 20l...to jsem odhadla na Eleocharis parvula, ale taky si nejsem jistá. Přeci jen cedulka tam žádná nebyla.:o)Děkuji předem za identifikaci.
Starší reakce
0 11.10.2011 18:28 Milhouse co je to prosím za rostlinku? vím jen, že je asi kyselá a rybičkám moc nechutná.
Starší reakce
Za a) je správně - trojluška.
0 02.10.2011 22:58 Smokemesmokee – CO JE TO ZAČ
Dobrý den,
prosím všechny akvaristy o pomoc identifikovat rostlinku.
Nevíte prosím, co je tohle zač?
Starší reakce
0 29.09.2011 11:45 Vutus – Plovoucí rostlinky, které nekoření
Prosím, co je to za rostlinku. Nekoření, rychle se rozrůstá. Díky
Emerzní Rotala 'Nanjenshan' nebo jak ji prodává Aqua-Daho Rotala 'Najean' vypadá takhle.
Když já ji koupila na akvaburze... o to víc to naštve
Ale děkuju všem za pomoc s identifikací
To se mi už taky stalo, hlavně s Vranečkem a se Syngoniem, které mi doteď roste ve květináči n suchu bez nějkého vlhčení atd. Nejlepší je si tu rostlinu poprvé v akvaristice prohlédnout a potom si ji tady v atlase najít a zjistit si o ní co nejvíc.
Ta druhá bude rotala. A taky vypěstovaná emerzně.
A patří k těm náročnějším na světlo.
0 26.09.2011 15:16 Fugee Ta druhá mi připomíná spíš rotalu nanjenshan.
Díky, tak to fakt naštve. Zatracení obchodníci, hlavně že mi říkali, že je vypěstovaná submerzně
A já jsem blb, co jim na to skočí
Ta druhá vypadá spíš na ten didiplis... ale koukám, že jsou náročné obě. Tak to jsi mě moc nepotěšil
2. Didiplis diandra(?)
Nebo Rotala walichii?
1. Hemigraphis - nevhodná do akva.
A ještě druhou prosím o identifikaci.
Ahoj, prosím o radu, copak je to za rostlinku? Blbec jsem se zapomněla zeptat
Ta vzadu uprostřed.
Starší reakce
Tak jsem zase o něco chytřejší
Díky za infomace
Abych vám ulehčil, C. lucens a C. x willisii jsou jeden druh. C. lucens se liší květem a trochu listy (to, ale hodně subjektivní). Některé listy jsou C. lucens podobné, ale vidím tam i hodně úzké listy, které C. x willisii takhle nevytváří.
Díky za reakci.
Vzhledem mi více připomíná tu c.lucens, když tu mou porovnám s fotkami zde v atlase, ale asi bude reálnější ta c.x willisii, když vezmu vpotaz zde uváděnou "dostupnost" a Vaše vědomosti
Spíš si myslím, že to bude C. x willisii.
Díky, to bude ona.
Přidávám se, mám stejnou a koupil jsem jí jako Cryptocoryne lucens...tak je to snad pravda
Dobrý den všem vodomilům, prosím o radu, jaká to je cryptocoryna. Díky.
Zdravím všechny, koupil jsem před časem tuto rostlinku, ale někam jsem asi zahrabošil cedulku k ní. Poznáte jí někdo, prosím? Pěstuje se např. na kořeni nebo na kameni. Díky.
Starší reakce
0 03.09.2011 21:14 honzales [8] - Živorodky ahoj nevite co to je za rostlinu fotka 3/20 v tehle galerii na
www.aquapage.cz/…
rad bych vedel jeji nazev
Starší reakce
No uvidím jak poroste Je to jednoletka tak asi stejně odejde ale třeba pokud neni zima tak si bude myslet že je léto a na umírání se vyprdne.Mám tři akvárka tak snad se v některém z nich chytne.
A jak jsem koukal v atlasu rostlin, tak je to vcelku rarita a ohrožený druh.
tak jsem to našel, je to řečanka přímořská
Dobrý den chtěl bych se zeptat co to roste za vodní rostlinu v pískovně Baraba u mělníka,Byl jsem se tam koupat a bylo to velice nepříjemné, Nejdříve jsem si myslel že mě něco kouše tak sem se začal ve vodě plácat , pak jsem ale zjistil že je to rostlina s ostny.Nevíte jak se ten druh jmenuje? Má pokroucené tuhé listy (vzdáleně taky připomíná vodní mor ale není tak hustá) je pokryta ostny)jak listy tak stonek .Je celkem pěkná a tak jsem si jí vzal ale nevím co je to zač, mám jí zatím v kyblíku než zjistím co to je.
Starší reakce
Paráda.Ale pokud půjde tak dobře jak tobě jak to mám zmixovat s Pistiama se kterýma počítám jako z plovoucíma-ty se mi taky množí jak z praku.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [139] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x