Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Nevím. Ale vypadáto spíš jako to, co psal JirkaŠčobák
Podle mě srpatka zahnutá.
Děkuji Vám oběma za rady. Je to to, co napsal JirkaŠčobák
Vypadá to

Jinak - je to mech, který se vyskytuje i v naší přírodě.

Ještě nějaké fotky. Je to focené mobilem. Asi je to ono, co myslíš? podle mně jo

Co je to za mech? Lepší fotka udělat nešla, ale pokusím se ještě
To rád slyším právě tam ji chci dát. Bezva, je tam

Já ji mám v krevetkáriu je celkem vpohodě přes den fotosyntetizuje a krevetky v ní pořád něco hledají.
Takže do akvárka asi ne. Co?

Toto je také ona? Je z řeky. Omlouvám se za nekvalitní fotku
díky všem za ujištění

Ano, roste krásně (a to mám původní v substrátu) a každý měsíc vyhodí tak 3-4 dceřiné rostlinky

Ano. Je to
hnědovka křídlatá - microsorium pteropus.
Množí se dveřinnými rostlinkami, které vihání z listů. Je nenáročná
Je to hnědovka

Děkuji za rady. Nejde mi oto, aby byla kulatá atd. Hlavně když poroste.

0 11.02.2019 11:57
JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky "Klíč tkví zřejmě v tom, že řasa Aegagropila linnaei (nový název pro Cladophora aegagropila - tady na Rybičkách to není v atlasu aktualizováno) má sice velký areál rozšíření, ale v takové formě, která by se nějak výrazně lišila od běžných formací podobných řas a dala se tedy ve svých zvláštnostech zkoumat, se vyskytuje opravdu málokde.
...
Pochopitelně, něco tak kuriózního, jako je kompaktní zelená koule, může vzniknout jen na místě, kde tomu nahrávají podmínky."
e-akvarium.cz/… strana 13
V reálu ani já, ani ty nedokážeme s jistotou říci, jestli je to ona nebo není. Klidně může být.
Podobné neznamená stejné, s tou koulí si dotáhneš do akvária spoustu řas.

Mám víc zkušeností s cladophorou. Ano, dalo by se říci, že nejpřesnější určení podle fotky je Cladophora sp., ale klidně to může být i ona. Pořídil jsem si řasokouli před patnácti lety a za tu dobu z ní viděl i takovéto chomáčky. Ony vyrostou. Konkrétně to, co jsem ukázal na fotce, vypadalo v roce 2017 takhle
rybicky.net/fotogalerie.php… To už je dost podobné, ne?
V jiném akváriu, zasažené trochou vláknité řasy
rybicky.net/fotogalerie.php…
Edit: Jde o to, že když se nemá čeho přichytit, bude růst na všechny strany a udělá chomáček a později kulovitý útvar. Zásada je se jí nedotýkat.
Tobě tam snad neroste? Nebude ale takhle kulatá.

A dá se pěstovat v akváriu?
Přesně tahle to není jen jí je podobná.

Děkuji za určení. Myslel jsem si, že je to ona. Jsem rád, že ji nemusím kupovat

(měl jsem to v plánu)
Hemigraphis to bude, ale jestli repanda?

Řekl bych 'colorata'

Já bych řekl že je to Hemigraphis repanda a do akvária nepatří.

Myriophyllum tuberculatum
0 09.02.2019 19:45 Cados – Rada

Ahoj, poradíte někdo? Ve skutečnosti je taková červená (rezavá)..a roste pěkně.. Díky
To netuším, já mám takto v barvené jen mladé listy. Staré jsou zelené.
Čím je dána vybarvenost pontederiifolie? Mám ji ze spodni strany listu cervenohnedou z horní starny naruzovelou? I za minimálního osvětlení.
Tedy pokud to je ona?!?
Pontederiifolia

Ahoj, mám tu ešte jednu

Keď si dám vedľa seba fotku z atlasu a tú moju - vyzerá to že máš pravdu

. Takže si môžem opraviť zápis v profile

Ahoj, potreboval by som pomôcť s bližším určením aká je to cryptocoryna. Mám ju z jedného koreňa v emerznej aj submerznej forme. Takže " kto ví, odpoví, odpoví mi na otázku .... ? "
Vopred ďakujem za typ

Cofeefolia si myslím

A na první asi Anubias barteri?
Ja myslím že bacopa

0 02.02.2019 15:11 Andaska – Která je to rostlinka?

Ahoj, je to Rotala nebo Bacopa?

Nějak jsem zapomněla, co jsem kam zasadila

Starší reakce
Ale skôr nie

Díky, stonkovka je určitě trefa. Tipnul bych si na Rotala Nanjenshan.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [23] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224483x