Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
no, to by mohlo byť ono, 60 cm to asi nedá, akva má len 50, ale je to dosť veľké, ďakujem
někdo tomu říká tropica, trident to určitě není, ten vypadá jinak a je o dost menší. Mám těhle v akvárku několik, pocházejí z pěstírny od Hořánků. Výška až 60cm
no, na štandard neviem, je to hodne väčšie než klasické, i keď to možno len nejak zmutovalo
měl by to být m.p. trident, ale stalo se mi, že i u standartního microsoria mi část listů takhle trojcípě taky vyrašila ...
0 16.12.2014 11:46 volvik [21] Ahoj
Prosim vas co to je za rostlinka
Dekuji vsem za odpovedi
á, na vodní mor jsem zapomněl
Ceratophyllum demersum a Elodea canadensis.
růžkatec a zřejmě kolovka indická
Donesl jsem si domu kousek prirody. Pomuzete urcit jake? Tu tmavsi co vypada jak preslicka a tu zelenejsi, co vypada jak zuzena egeria. Dik
Mrknul bych mezi anubiasy.
0 14.12.2014 13:25 rastafarianec – prosím o pomoc s určením
Z akvaburzy jsem si dnes donesl několik nových rostlinek, ale u této jsem si nezapamatoval název, prosím o pomoc s určením. Díky
Cryptocoryne pontederiifolia (a příště prosím fotky správně natočte).
Ahoj lidičky, prosím Vás najde se tu někdo kdo pozná co je to za rostlinu? Mám ji už více jak půl roku a až teď se jí začalo dařit a prosperovat. Jedná se o tu s těmi velkými listy. Děkuj
Prodává to Aqua Daho a všichni co od nich rostliny kupují a těch je poměrně dost.
www.aqua-daho.cz/… No tyjo ja to hledam dve hodiny a nic
No vidiš tak neni do akvária...
Ahoj,
procházím atlas, ale stále nemohu najít název této rostlinky.
Má takové tužší listy, dostala jsem ji s dalšími z jiného zrušeného akva.
Přijde mi, že do akva nepatří je taková tuhá. Nevíte co může být zač?
S nikým sa nechcem hádať, ale tých neakvarijných tam má viac, resp. tie čo v akváriu určitý čas vydržia, no nie na stálo. Robí sa to i u nás, našťastie je ich čoraz menej
Já ho znám dobře a můžu potvrdit že určitě ví co prodává.
Nechci nikomu křivdit, ale tento prodejce se v kytkách vyzná dobře, ví, co prodává .. Ale spíš to bude tak, že chce prodat i za tu cenu, že kupujícímu v akvárku rostlinka příliš nevydrží. Několikrát jsem jeho "rady" slyšela, když jsem stála poblíž a prohlížela si rostlinky. Také prosím o OT
Prosím o OT mých příspěvků.Nepatří to do tohoto vlákna,ale chtěl jsem jen reagovat a napsat svůj názor.
Děkuji
To je podle mě neomlouvá. Když něco prodávají, měli by vědět co prodávají. Nemají tak bohatý sortiment, aby si to nemohli před burzou najít a něco si o tom zjistit. Už jen proto, aby mohli i trošku poradit...
Když nevim co to je,tak to přece neprodávám na burze,jako akvarijní rostlinu.Když tam budou prodávat takový neznalci,tak je potom zbytečné tam chodit nakupovat.Já osobně když jedu na burzu,tak počítám s tím,že ten kdo mi to prodává,tak mi přesně řekne co ta kytka potřebuje a to tenhle prodejce ti řekne buď kulový nebo nesmysl.Můj názor je ten,že takový prodejci nemají na burzách co dělat!
Já si myslím že většina prodejců to dělá z nevědomosti. Oni si objednají kolekci akvarijních kytek a pěstírna jim tam nabalí i kytky do paludárka.
Toho jsem si u tohoto prodejce bohužel všimla vícekrát, že vydává některé rostlinky za akvarijní a ony tak úplně akvarijní nejsou. Posledně jsem si ji napřed našla přes mobil tady v atlasu rostlin než jsem si jednu z nich vzala, tak jsem naštěstí nenaletěla.
Pokojovou rostlinu Cordyline do akva prodával tento prodejce:
www.akvaburzabrno.cz/…
Jen malé upozornění, aby někdo příště nenaletěl, jako já. Rostlina byla do týdne shnilá.
Starší reakce
Lagenandra meeboldii, moc hezká kytka
Já jsem si to myslel... Dobře, tak už i já se tedy nepříliš hrdě hlásím k té zvětšující se skupině lidí, co cpe pokojovky do akva...
Alespoň, že jsem za ní neplatil, přišla jako "bonus zdarma" k jiným rostlinám...
Díky Ivčo...
0 02.12.2014 17:39 JoKa – Co to je
Zdravím, řekne mi nĕkdo co je tohle? Respektive patří to vůbec do akva?
Přišlo mi to jako bonus k echinodorům, ale nemĕlo to kořeny. Doufal jsem, že zakoření, ale stále mi vylézá ze substrátu a kořeny nikde. Nĕkteré listy začali totálnĕ hnĕdnout.
Dĕkuji za odpovĕdi..
Pokud má rostlina střední žilku tak je to Monosolenium tenerum v opačném případě Lomariopsis lineata.
0 02.12.2014 13:59 Danbart – Kdo mi řekne název
Prosím o pomoc, ráda bych zjistila název téhle rostlinky. Je hodně křehká, nemá žádné kořínky, je pouze zatížená kamínkem a roste do kulata. Vypadá jak gelovitej salátek
Ráda bych se o ní dozvěděla víc, ale postrádám název. Díky moc
To je tak do paudárka a nebo nasadit do květináče a pěstovat jako pokojovku.
Hm, tak jsem pěkně naletěl. V Brně na burze to prodejce prodával jako rostlinu do akva, vhodnou i k terčovcům do teplé vody.
Bude někdo vědět název této rostliny?
Starší reakce
Tuhle kytku jsem dostala jako dárek od Aqua Daho a nebyla u ní jmenovka. Neví někdo, co je zač? Kuju
Nějaký kořen, nebo kamen by byl vhodný na přichycení
No mě to tak plave nahoře,ale je fakt,že mě nenapdlo to nějak uchytit.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [78] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x