Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 02.08.2010 14:05 Usine – Re: Komodor
To dno není dobré. Ty bílé kamínky to je mramor, neboli krystalický vápenec. Zkus ho namočit do octa a uvidíš jak bude bublat.

dno je dobre...len tam potrebuje Vallisneriu

nie echinac...
0 02.08.2010 11:23 Komodor – Re: Bob66
Ve zverimexu to měli popsáno jako nějaký druh Vallisnerie.
Re:Pepan:Lepší foto z mobilu nevymáčknu.
Re:Václav:Černé dno kvůli neonkám.
0 02.08.2010 11:15 Usine – Re: Komodor
Další kdo si koupil mramorové dno.

Chtělo by to lepší foto, ale i tak si myslím že je to hodně zbídačelý Echinodorus beleherae.
Vallisnerie to není žádná, spíš nějaký echinodorus

0 02.08.2010 10:31 Komodor – Vallisneria

Dobrý den,nevíte copak je tohle za Vallisnerii?
0 31.07.2010 23:56 Usine – Re: tucapa
je to Cryptocoryne aponogetifolia , ale potrebuje vysoké aqua....
Prohledejte ve zdejším atlase kryptokorýny - určitě ji rychle najdete.

lidi coje to zarostlinu ta co má dlouhý listy kroutící se ke hladině a pak dolů.....
0 29.07.2010 20:52 Usine – Re: kraken192
Pravda, díky, to je ona

Vypadá to na nějaký rdest - Potamogeton. Zkuste se podívat na naše rdesty a zjistit, který to je.

Ahoj, tuto rostlinku jsem si přivezl z rybníka asi před třemi týdny, zatím se jí v akvárku daří. Zajímalo by mě, jak se jmenuje, popř. nějaké info o ní... Nevíte někdo?
thanks

Hele lidičky newíte někdo co je tohle za rostlinu.....já ji nikde v žádnym atlase nenašel a mám pochyby jestly je to vůbec do AQ......kdyžtak jestly někdo poznáte tak dejte vědět....

Starší reakce
OT-inac tie muchotravky - krasne foto

0 23.07.2010 14:02 Andy – Re: katterinecka
Potvrdilo se mi, že máš pravdu:
rybicky.net/nadrze/8829 Omylem jsem objevil nádrž toho který mi je prodával a je to teda ona. Eště jednou dik

0 23.07.2010 13:48 Andy – Re: katterinecka
super, tak dik moc
glossostigma roste i při míň světle ale pak tvoří stonky i do výšky, přesně jak u tebe

0 23.07.2010 11:46 Andy
0 23.07.2010 11:38 Andy dik moc za názory parvulu si pamatuju, že jsem jí zkoušel a moc mi nešla, takže to ona nebude. vypadá to na nějákou lileopsis, pravděpodobně tato:
rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis.Řekl bych, že je to správnej rod. U té druhé si nejsem moc jistej,http://rybicky.net/atlasrostlin/glossostigma_elatinoides, se tváří jako poměrně náročná rostlinka a rozhodně bych pro ní neměl odpovídající podmínky, takže to asi nebude ona, protože té mojí se celkem daří.
ta je mnohem tenčí a rostlinka na obrázku má placaté listy. Měla jsem všechny tyhle druhy a na eleocharis to opravdu nevypadá
0 23.07.2010 10:51 Usine – Re: Andy
tiez som za Lilaeopsis...
ale ked to chces kupovat tak sa to stale predava pod nazvom Lilaeopsis novae-zelandiae
to druhý bych tipla na lilaeopsis, ale nejsem si jista
0 23.07.2010 10:22 Andy – copak je to za rostlinku?
Zdravím,
kdysi jsem si pořídil 2 rostlinky do akvária a chtěl bych je použít i do nového, ale nemůžu si za Boha vzpomenout, jak se jmenovaly. jedná se o ty dvě v kroužku:
img638.imageshack.us/…
Děkuju moc za radu
nj, dobře na tom vydělávaj. Já ho kupovala na těch stránkách co jsem sem dávala (možná že ten odkaz nefungoval
pmdd.mrp-cz.com) Tam stojí kolem 40kč a je na 500ml, takže 10x víc. Taky tam píšou že by se to mělo schovávat v ledničce (a taky ne moc dlouho), takže kdoví v jakém stavu je již namíchané hnojivo z aukra
Připadně na Aukru se dá koupit už namíchané v různých variantách, s / bez KNO3, origo recept, s českou náhražkou. Apod. Koupil jsem, leju, mám v lednici a kytky mi rostou škvírama ven z akva..teď teda spíše odklápěcím otvorem, páč kvůli teplotě denně riskuju rybí polívčičku
odkaz:
www.aukro.cz/… ...v některých případech stačí proti řasám přihnojení...
Správná připomínka!

Obvyklá reakce při objevení řas - NADBYTEK ŽIVIN! Zhusta je příčina jinde a omezení živin může stav ještě zhoršit... (Resp. - odstranění příčin bujení řas + přihnojení = likvidace řas.)
Chtěla jsem tím hlavně říct, že v některých případech stačí proti řasám přihnojení. Tady máš ještě jedny stránky
pmdd.mrp-cz.com/… kde je to docela vysvětlené i pro "normální lidi"

Tam i prodávaji PMDD, nebo i samotné CSM+B jak psal Sid. I s poštovným to vychází levněji než většina hnojiv co se prodává v akvaristice, a taky máš přehled o tom co tam dáváš
Side,
tobě také děkuji za opravičku

a doplnění informací.
katterinecko,
díky moc za odkaz! musím říci ovšem, že je to úplná věda, ta rovnávaha světla a živin!
...živorí chudinka, chce mangán...
Já to vidím na železo.
Vůbec nejlepší by bylo zkusit lehounce přidávat komplex stopových prvků, např. CSM+B.

je lepší začít přihnojovat (rozumně) už při těchto příznacích, než zase začně rostlinkám něco chybět, přestanou růst a řasy se zas vrátí. Někdy stačí častější výměny vody. Přečti si tenhle článek
horacovoakvarium.cz/… Jsem věděla, že se netrefím! Děkuji.
Rostlinka potřebuje mangán? Já myslela, že se jí daří dobře, neb přerostla hladinu akvária. Špekuluji, jak ji ustřihnout, aby rostla dál a aby nevypadala špatně.
Ještě nedávno byla dost pokrytá řasami, ty se ve vedrech kamsi ztratily, tak hodně narostla. A já měla radost, že se jí daří

a ono ne.
Hygrophila siamensis, ale živorí chudinka, chce mangán

Ještě jedna fotka

Dobrý den,
přišla jsem si o pomoc s určením Hygrophily. Která to je?
Hygrophila guianensis nebo Hygrophila costata? Nebo úplně jiná rostlina?
Děkuji za váš čas
Lila1
Starší reakce
Kroton je i na pěstování trochu choulostivější. Stav, kdy jej nejdřív nějakou dobu čvachrám v akvárku, abych jej posléze nasadil do květináče, obvykle kytku nezachrání. Když zahnije kořenový systém, obvykle jde kytka do kytek.
Taky jsem si ji nedávno koupil v akvaristice,postupně začly odpadávat listy,tak jsem jí vyndal a zasadil do květináče,kde odešla úplně.
Ve většině pěstíren mají v nabídce i kytky pro paludária, které nejsou vhodné pro pěstování v akváriu. Doporučuji každou položku s někým probrat, aby to nebylo jako s tím krotonem.

0 08.07.2010 21:02 Usine – Re: Gesserit
Jeeej, tak teraz si pozerám stránku aqua daho. Majú tam teda paradny vyber rastlin. Idem im napisat mail, že či posielajú rastlinky aj na slovensko, pretože u nich si určite vyberiem.

Dakujem za takúto návnadu

A myslíte, že keď im donesiem rastlinku bez košíčka s vatou, že by to zobrali? Pretože tieto veci som už vyhodil
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [158] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224974x