Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Včera mi v nádrži odešlo topení, tak jsem musela koupit nové, nevím jestli s nim ten výkyv teploty něco neudělá. Tam píšou že po léčbě vyměnit nějaký procento vody, ale nikde už nepíšou jak dlouho léčba má trvat a jak velký procento mám vyměnit
Změna k lepšímu by měla být vidět už po prvním dni, tak snad bude v pořádku
dala jsem tam tedy acriflavin, do čisté vody, teď má voda fosforovou barvu, tak uvidíme. Druhej velkej terčovec mi začal okusovat listy. nevím proč ale viditelně mu chutnají
0 08.03.2010 18:47 JaV [22] Tak bohužel vám musím sdělit smutnou zprávu.
Dnes zemřel.
Aplikoval jsem sera baktopur a nezabralo to. U těch druhých dvou co mají ty malé fleky jsem ale taky žádné velké zlepšení nepozoroval. Teď jsem něco zkoumal a nebyl by lepší třeba sera mycopur, nebo eSHa 2000?
abych tu svou rybičku nezfetovala
0 08.03.2010 11:08 JuraS – Re: tatrovka
na tohle odpovědět neumím..snad se ozve někdo zkušený...
a bude stačit 50 % nebo raději víc?
0 08.03.2010 09:09 JuraS – Re: tatrovka
pak jen výměna vody....
mám ho v karanténní nádrži a tam mam jen bublifuk
0 08.03.2010 07:57 JuraS – Re: tatrovka
nebo kilo aktivního uhlí do filtru a baj woko za 2 hoďky máš akva vyčištěné..nemýlím li se...
Děkuju, vyzkouším a uvidím. musím předtím nějak dostat tu seru z vody, nebo můžu vyměnit 50% a vrazit tam ten acriflavin?
Jenom pro představu takhle vypadal.
Jak píše Dahak, dej ho do karantény a nasaď acriflavin nebo eSHa 2000
Mě se takhle zřídil v noci o topení.Pravděpodobně se lekl a zasekl se mezi sklo a topítko.Bohužel i přes okamžitou léčbu to nepřežil.Zranění vypadá nachlup stejně.Dal bych ho do karantény s něčím proti zaplísnění.
určitě, o léčbu se můžeš pokusit...
Vypadá to opravdu hrozně, takže trochu jsem s tím počítal, ale naděje umírá poslední ne?
já teda nechci strašit, ale podle tý fotky už mu asi chudákovi moc nepomůžeš
Zdravím všechny odborníky
Včera jsem dostal tři terčovce a jeden z nich má na boku opravdu škaredou ránu. Aspoň si myslím, že je to zranění z přepravy nebo se nepohodly při přepravě. Podobnou ranku, podstatně menší, má ještě jeden.
A tak se ptám co si o tom myslíte. Je to opravdu oděrka? Nebo nemoc, plíseň? Co doporučujete v obou případech?
Na tohle stačí acriflavin a za pár dní bude v pořádku, Sera je drahá
tak dala jsem tam tu seru a zatim zlepšení nevidím
fotku mám v mobilu a to momentálně nemám kabel... je v karanténě, teplotu 29, jedu shánět přípravky
Zkontroluj hodnoty vody, terčovce dej do karantény a nasaď acriflavin
Hodila by se fotka
0 04.03.2010 08:14 JuraS – Re: tatrovka
Poraďte prosím. terčovec má abnormálně vypouklé oko s šedivým nádechem. Co s tím?
Rozumný řešení
dakujem za obpoved, tak to ich radsej nebudem ,,trapit" to bol len taky napad
40 je bohužel málo a když se odečte zhruba 5cm na dno a vršek akvária zůstane 35cm což je opravdu nepřijatelný.S galaxkama zkušenosti nemám, ale štěrbáci jsou ok.
Starší reakce
Sera Flagellol
Jak už ti psal Romy, přeléčit preventivně na vnitřní parazity
Zkus vločky berou je mnohem líp než granule.Já jim dávám vločky z artémky a color mix od p.Koblasy.
Máš ještě celkem mladé terče, ty si přivyknou na granule snáz, dej jim dva nebo tři dny hladovku a potom granule, nebo jim granule přimíchávej do srdce
Zkus neritiny nebo si pár známých chválí i ampulárky
Řasy (ruducha) tu jsem měl téměř vždy když jsem krmil ve větší míře srdcem, propláchnout nebude na škodu
Jinak SAE bych k terčovcům nedával, sám jsem je tam měl a musely jít pryč, svým rychlým plaváním obtěžovaly a stresovaly terčovce hlavně při krmení, kdy jim sežraly veškeré maso
a potom má člověk věřit tomu že jsou spíš na řasy a zelené
Chemii u terčovců nepoužívej pokud není nezbytná k léčbě, řasy omezíš méně krmiva a častější výměna části vody
Hlavně jim dávej pestrou stravu to znamená i suché, granule nebo vločky.
Pozorně ji sleduj a hlavně výkaly a jestli žere
Může být jen ve stresu že ji dominantnější ryby prohánějí
Starší reakce
Bohužel je to málo informací,může to být počínající nemoc,stejně jako stres.Je potřeba znát změnu barvy,výkaly,a celkové chování ryb v akváriu.Tím,že se ryba straní ostatních a nežere,bych tipoval na začínající nemoc,nejspíš napadení Hexamita,nebo Spironucleus.Zatím bych počkal,a pokud nebude žrát další dva dny,preventivně bych přeléčil na vnitřní parazity.
Jo jasný dík moc za vysvětlení
0 23.02.2010 00:10 siga89 Romy: Nu tak on soudí podle toho že je hubenej a neroste. Takže soudím, že Flagellol se moh jako prevence koupit! A ten modrý s tim okem by to prej mohlo bejt vrozený, ale já si myslím, že ne, protože jsem si toho všimla asi až před dvouma měsícema. Mam je ráda i když jsou to ¨šmejdi¨
A s toho modrýho nemůžu spustit oči je fakt krásnej
ale zdá se mi že teď dost času stráví před filtrem takže by to taky mohlo něco znamenat
A když se bavíme o tom tvaru, tak přítel si ještě pořídil pár udajně potomci od pana Pejši, je to opravdu v tvaru jiný kafé... Jsou krásně kulatý a máme po nich už okolo 30potomků
a jak to tak vypadá tak se nám o5 chystaj třít ale bohužel teď s nima v akva jsou další 3 spolubydlící, tak jim to asi zbaštěj:( Jinak se příteli povedlo je odchovat v okrasným akva.
Vodu nijak neupravuje a je to v chovu začátečník... Takže já se snažim taky sehnat co nejvíce infa. aby se ryby měli jako v bavlnce
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 77
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65126x