Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 45 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 11:24 JuraS – Re: Mišulka
jasan..asi jsem to napsal tak jako "pravda mezi řádky"..jinak mražená artémka je pro mě jedno z nejlepších krmení...podle toho jak se aplikuje a jak je přijímána...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 10:43 Mišulka
JuraS napsal: Před časem jsem si všiml jednoho terčovce který má oční problémy. Už je dost velký aby bylo vidět, že je silně ....zraký. Osobně brýle nenosím a tak se v těch niancích názvů nevyznám. Prostě padající granulku nebo i dolů se vznášející plátek se snaží "sezobnout" a ďobe okolo pětkrát, šestkrát a pak se na to vykašle. Na dně ležící potravu sezobává stylem že zobe okolo až se tak napodesáté trefí. Běžně se snaží sezobnout piskořku a nebo šutr. Když něco nasaje tak je to spíš náhoda. Má nějaký oční problém. Nechi ho řešit páč brýle pro rybu asi nikdo nevymyslel. Asi to bude samec a tak by mě, až na něj příjde čas, zajímalo jak se s tím pindíkem vůbec trefí.
Stalo se vám někdy, že jste něco podobného viděli ? Jestli si vzpomenu tak to nafilmuju ať mi věříte.




Juro tak z tohodle přispěvku jsem to fakt nepochopila že jde o mraženou artemii,ano zminoval jste to to jo,ale až dyl po tý naražce s burizonama když se vas na to ptal Romy.
My dva se viditelně nechápeme a já už to vzdávám. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 10:20 JuraS – Re: Mišulka
pak je někde jinde problém..já přece psal, že krmím mraženou normálně a i ten "slepej" se nějak nazobe..to co leží na dně a zvedne se to ode dna když nasaje to žere...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 10:19 Mišulka – Re: JuraS
Ufff Juro,já se ale přece na drobnou živou artemku vubec neptala ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 10:11 JuraS – Re: Mišulka
jak to na to odpovědět když to nechápeš z toho co jsem napsal..prostě terčovce co mám jsem NIKDY nekrmil drobnou živou artemií protože (po třetí) je to pro ně jako pro mě burizony...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 10:00 Mišulka – Re: JuraS
Juro tak super palec Romy vám porozuměl,ale já pořad nechápu jak jste přišel na to že dávám terčum krmivo pro mládata?Já se prostě ptala jestli ten váš ......zraký terčovec jí artemii,jen z toho duvodu že ten muj samec jí nejí,zajimalo mě jestli jí vubec vidí,to jsem si chtěla potvrdit u toho vašeho,nic vic....a omlouvam se že s tím zase otravuju,ale nedostala jsem odpoved,mám ráda jasno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 09:20 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: JuraS
Tak teď už rozumím,já byl stále přesvědčen,že burizony,je tvoje přirovnání pro méně hodnotnou stravu. :-D Tak to potom ano... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 07:32 JuraS – Re: Romy
jak to že nerozumíš ? copak jsem psal že mám nějaké malé prcky ? tak jinak..pro disky velikosti 6-12 cm jsou nauplie artemia salina dostatečné krmivo ? myslím si, že už ne..jako pro mě burizony ale to se opakuju...a o čem to tady vlastně vedeme diskuzi , já se ptal, zda můj handicapovaný cca 12 cm cca samec diska je ojedinělý případ a nebo je to v tom množství ryb běžné. Bylo mi potvrzeno, že je to celkem běžné a tím pro mě debata na toto téma končí...na krmení disků je tady jiná otázka a hlavně s tebou se do diskuze nad tímhle pouštět nebudu, tebe bych se jen ptal ale ne polemizoval s tebou jako odborníkem na tohle téma...
a co se týká krmnení prců..až budou ..budou li páč párku se teď do toho nějak nechce..asi tím, že jsou na pomezí obýváku a kuchyně a je kolem nich pohyb a tak furt čumí co se děje venku..tak prcky budu krmit jak slano tak sladkovodními naupliemi, trepkou, humřími vajíčky a když budou sbírat z hladiny tak i krmnými granulemi pro plůdek pstruha...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 22:08 Muž Romy [1822] - Cichlidy
JuraS napsal: myslel jsem tím nauplie artemie-čerstvě líhnuté....že je krmím mraženými a to červenými, klasickými a sladkovodními

Opět nerozumím,nauplie žábronožky solné,je to nejlepší,a hlavně nejvýživnější krmení na začátku života terčovců,a nejen terčovců,co vím,každý chovatel takto odchovává,plnohodnotná náhrada se ještě nenašla...,nebo o tom nevím... ;-)
Jinak artemie červená,jsou dospělci,proto taková barva,artemie sladkovodní,nevím že by se tu prodávala,ale mohu mít mezery,dodej prosím dodavatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 21:59 Mišulka
Romy,Bobe moc děkuji za odpovědi,krmim mraženou artemkou a ty vločky určitě pořídim,ještě jsem o nich neslyšela tak díky za tip palec
A Bobe omluvam se za OT.

Juro asi jsem špatně položila otázku,ptala jsem se na krmeni artemkou toho ......zrakeho terčovce,ne krmení pro prťata a klobouk dolu pokud se vám odchov daří.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 18:30 JuraS – Re: Romy
myslel jsem tím nauplie artemie-čerstvě líhnuté...samo, že je krmím mraženými a to červenými, klasickými a sladkovodními a teď pro ně vyrábím jak sladkovodní i slanovodní dospělce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 17:12 Žena stetinka [270]
jen jestli ta dalekozrakost není dědičná, abyste pak nemuseli vyrábět hromadu malejch brejliček... smich
ale vážně - je tu možnost,že by byli slabí na jedno oko, v mozku se pak tyhle věci nespoj a blbě se odhaduje pozice potravy. Bívá to problém třeba u krmení chamíků ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 16:57 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Mišulka
Artemie je základ,kterým se začíná přikrmovat mladí,když ještě žerou sekret rodičů.Je pravda,že je živá,ale dnes už se dají živé potravy zpracovat tak,že nutriční ztráty jsou zminimalizovány.Po vločkovaných artemiích se můžou utlouct i alty,a že ty jsou sakra vybíravé... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 16:52 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Mišulka
Jak už napsal Romy, artémie je vhodná pro terčovce všech velikostí a stáří X-) Nejvíc ji používám mraženou a ve formě vloček ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 16:47 Mišulka – Re: Romy
Romy děkuji za vysvetlení,takže artemka je ok?Ryby mám třetí měsíc a artemku mi doporučil chovatel,už jsem se lekla že jim dávám nevhodný jidlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 16:31 Muž Romy [1822] - Cichlidy
JuraS napsal: nekrmím dorostence artémií...ani mě by nestačili burizony k jídlu...

Moc té tvojí poznámce nerozumím... coze ,o živém krmení se nebudeme bavit,ale jak šetrně zmražená,tak lyofilizovaná artemie si zachovává stále dost živin.Pro vykrmení je stále dost dobrá.Samozřejmě u dorostenců už krmení mícháme,ale artemie je stále základ,protože tu chuť si pamatují od odstavení od rodičů.Nikdy jsem s tím neměl problémy,a to ani u mladých,ani u dospělých ryb z cizích chovů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 13:53 JuraS – Re: Mišulka
nekrmím dorostence artémií...ani mě by nestačili burizony k jídlu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 13:47 Mišulka – Re: JuraS
No a žere tu artemku? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 13:09 Mišulka – Re: JuraS
Juro chyběl mi tam smajlik :-D
Ted mě tak napadlo,žere vám artemku?Já mám ryby naučený tak nějak na všechno,ale trovna když krmim artemkou tak ten samec jedinej nežere,k jídlu přijde ale jen zmateně propouvá zkrs jidlo,říkala jsem si že mu asi nechutná,ale ted mě napadlo jestli jí vůbec vidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 07:20 JuraS
Ten výtěr byl žert nicméně díky..vidím, že těch handicapovaných terčovců je víc...v přírodě by nepřežili...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 22:15 Mišulka – Re: JuraS
Fotka k příspěvku Mám ten samý problém se samcem,zobe hodně okolo než se trefí, nechá jidlo raději spadnout na dno,kolikrát jsem si říkala jestli se vůbec nají.
S výtěrem problem nemá,trefí se perfektně.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 07:27 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: JuraS
Mi se stávalo něco podobného u samice pigeona.Maso jí leželo na dně před ní a ona tak 3-4 dlubla vedle než se trefila.Jinak co se týče toho tření tak s tím problém neměla vždy se terfila tam kam chtěla(na magnetickou stěrku).Myslím že s těma výtěrama bude v pohodě. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 07:22 JuraS – Terčovec s očními problémy
Před časem jsem si všiml jednoho terčovce který má oční problémy. Už je dost velký aby bylo vidět, že je silně ....zraký. Osobně brýle nenosím a tak se v těch niancích názvů nevyznám. Prostě padající granulku nebo i dolů se vznášející plátek se snaží "sezobnout" a ďobe okolo pětkrát, šestkrát a pak se na to vykašle. Na dně ležící potravu sezobává stylem že zobe okolo až se tak napodesáté trefí. Běžně se snaží sezobnout piskořku a nebo šutr. Když něco nasaje tak je to spíš náhoda. Má nějaký oční problém. Nechi ho řešit páč brýle pro rybu asi nikdo nevymyslel. Asi to bude samec a tak by mě, až na něj příjde čas, zajímalo jak se s tím pindíkem vůbec trefí.
Stalo se vám někdy, že jste něco podobného viděli ? Jestli si vzpomenu tak to nafilmuju ať mi věříte.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 15:33 jano9999 – diskus
takze sa musim pochvalit s mensim uspechom, zacal uz papat aj posledy diskus , celkovo vsetky aj tie najmenej aktivne ozili , a da sa povedat ze pri krmeni doslova lietaju po akvariu a je to docela mela ked padaju granulky na dno akvaria, davam troska viac aby aj padlo nieco uz na dno, tam to pekne vsetky zberaju, vyzeraju naozaj zdravo a zivo(sem tam sa udeje nejaky boj medzi sebou ale nic vazne to skor len pri krmeni), vobec sa uz nelakaju, radost sa na nich pozerat, a stale su v mieste akvaria, kde akurat sedim pobliz , NO2 by som povedal ze skor kleslo ako stuplo, je v poho, ako aj ostatne parametre, zajtra sa chystam na vymnu 60 l vody ,, a v priebehu tyzdna kupim est nejake rastliny odolne voci teplej vode.
Zatial krmim len koretra, artemia, granule Tetra, patentka len pomenej radsej , a chystam sa na srdce so spenatom.

Dalsi uspech bol, vyhra nad riasou zelenou, ciastocne aj hnedou , ktorej bolo dost, ale dnes uz nemam ani znamku po nejakej riase, mozno mrenky siamske, mozno UV lampa od JBL , mozno znizenie svietenia o hodinu, ale pomohlo. Aj co sa tyka rastlin ktore tepltote odolali, a su pekne zelene, vyzera to tak ze nastalo troska rovnovaha, tak ako keby sa uz situacia v akvarku ustalila. Telota stale presne 29,5 stupna.

palec palec

mozno skora radost, ale urcite na zaciatok je to celkom fajn, a dufam ze niektore disky vyrastu do dospelosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 21:06 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: stetinka
Chce to dát i Firefox a je to v pohodě i mě se neukazuje v IE.. :-( Máš SZ tam jsem to zkopíroval.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 21:02 Žena stetinka [270] – Re: RAP
další článek, co se mi neukazuje. Mám IE a Rex povidal, že to je příčina. Nemohl by mi to někdo stáhnout do wordu a poslat v příloze vzkazu? Zajímalo by mě to love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:59 RAP – Re: basa1313
Já ti věřím, jen jsem tě upozornil.
Jinak teď jsem četl tohle rybicky.net/rady/clanek/445 a je dobrý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:48 Žena basa1313 [18] - Parmičky
labeo si ale diskusov fakt nevsima, nahana mrenky siamske a prisavky su zatial tiez v poho... keby je s nimi problem tak ich dam prec ale zatial su vazne v klude vsimaju si iba sami seba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:46 RAP – Re: basa1313
Ono to Labeo a Přísavky taky nejsou příliš vhodné, dokáží ostatním znepříjemňovat život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:36 Žena basa1313 [18] - Parmičky
je tam este jeden terc... a to je ten biely na fotkach v nadrzi
co sa tyka mojho akvaria nemam potrebu tu pisat vsetko...vazne sa chcem radsej pozerat na to akva...nevhodna spolocnost? synodontis ide prec aj jeden aj druhy...
co sa tyka toho dna mne osobne sa paci a myslim ze odsavam hodne a vzdy ho cele rozhrabem,
teplota ak ta to zaujima je 30 stupnov, vodu nemeriam...mnoho ludi co chova velmi pekne a zdrave tercovce(narozdiel odo mna) ju tiez nemeria
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:20 RAP
Romy napsal:.......Stále to není ryba pro široké masy akvaristů.
Spíš pro "akvaristy" co nevědí jak s nimy zacházet. Jsou to holt ryby, které neodpouštějí chyby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:16 RAP
Tak jsem si projel prezentaci rybicky.net/nadrze/8186 a ani se nedivím, že máš s terčovci problémy. Nikde jsem tam neviděl teplotu a ani základní parametry vody. Dno je dost hrubé a drží se v něm hodně odpadu. A nakonec nevhodná společnost k terčovcům.
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 23:50 Muž Romy [1822] - Cichlidy
basa1313 napsala: a co je to? uhlie alebo co?

Už jsem to tu jednou psal.Nejen Torben,ale stejnou službu udělá samotná rašelina,nebo i jiné výluhy,třeba Aquahum,Torumin,Amtra Eichen,Dajana Amazon,nebo Tropol od JBL.Jde o humínové kyseliny,které se tvoří při tlení organických látek,listí,plody,dřevo,ale i zvířata.Díky tlejícímu dřevu se do vody dostávají i třísloviny.
Pokud se o terčovce zajímáš,a snažíš se o nich něco dozvědět,na informace o humínech jsi musela už mnohokrát narazit.Také se musíš sebevzdělávat. ;-)
Co se týče fotek,ryby nevypadají vůbec dobře,ani tvarově(šipky),ani zdravotně.Stav,kdy je ryba vyhublá,jako ten spodní terč je otázka,u mladých ryb týdnů,a u dospělých měsíců.

20.9.2010
basa1313 napsala: cawte mam taky problem, pred tyzdnom som si kupila discusa-od chovatela je krasny gulaty, ale minuly tyzden som ho preliecovala proti bicikovcom, a on ma dlhe biele vykaly a su v nich akokeby bublinky a su fakt dlhe ... je mozne ze su to bicikovci?
liecba bola flagellolom(teda nieky med od sery, ucinny)


Pokud jsou to ty ryby,které jsi koupila,takovému chovateli bych se obloukem vyhnul.Nicméně tak,jak to píšeš,jsi ho léčila okamžitě.To je další důvod tomu chovateli nevěřit.Jestli má někdo zamořený celý chov,není to chovatel!
Tmavé,nebo zakalené oko je další známkou toho,že se ryba necítí dobře,protože má nějakou nemoc.U terčů je to tak,že ryba dává jasně najevo že jí něco je,pokud neodhalíš nemoc,a nezačneš jí léčit,trápí se,a hubne mnoho měsíců,než pojde...
Stále to není ryba pro široké masy akvaristů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:49 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Torben je rašelinový výluh jak napsal už RAP, obsahuje huminy a třísloviny a můžeš ho přidávat pořád, pro ryby to bude jenom plus :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:47 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Tak ať se daří :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:46 RAP – Re: basa1313
To je rašelinový výluh. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:45 Žena basa1313 [18] - Parmičky
ok :-) pokusim sa nieco spravit :-) kupim aj ten acriflavin zajtra pre istotu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:43 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Kolik druhů to je na tobě :) Pokud nežerou granule od sery můžeš zkusit tetra discus nebo hikari ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:43 Žena basa1313 [18] - Parmičky
a co je to? uhlie alebo co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:37 Muž riso [129] - Cichlidy – Re: basa1313
zkus mozna pocas rekonvalescence pridavat i Torben, nebo neco podobnyho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:28 Žena basa1313 [18] - Parmičky
ok ok a kolko druhov by malo byt? zatial mam 4 druhy vlociek, a z granuly mam sera discus granule a este sera to granulove menu... z toho toho jedneho dost nadulo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:21 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Zkus jiný druh granulí nebo jim je přimíchávej do to co mají rádi X-) Vločky jsou taky dobré :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:19 Žena basa1313 [18] - Parmičky
ok ok jasne pridavam uz teraz...
a este sa chcem spytat na tie vlocky a granule.... granule moc nechcu tak este kupim par druhov vlociek... bude to mat taky efekt ako granule?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:12 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Jj až časem přibere tak bude vypadat normálně :) Přidávej jim do vody nebo do krmení jednou týdně vitamíny třeba Sera fishtamin X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:10 Žena basa1313 [18] - Parmičky
a este s tou skostnatenou hlavou? to je z bicikcovcov nie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:08 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Acriflavin je léčivo proti plísni a dobře pomáhá i na zákal oka, to mám vyzkoušené, cena cca 20kč X-) Při krmení i po je dýchání o dost rychlejší to je normální ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:07 Žena basa1313 [18] - Parmičky
no oni su po liecbe... a teda aka choroba to je? a mam ich fakt tyzden...z coho byva ta skostnatena hlava pokial z bicikovcov tak je to jasne... a inak v poslednom case je skvely zere a bije sa s tym najsilnejsim... myslim ze sa jeho stav zlepsil... pred par dnami bol len zalezeny za korenom takze si myslim ze sa zlepsil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:05 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Jano9999
Jako u všech ostatních ryb je dobré jeden den v týdnu nekrmit :) Centimetrové výkaly jsou normální, u vnitřních parazitů mají i 10cm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:04 Žena basa1313 [18] - Parmičky
co je acriflavin? a este sa chcem spytat aku frekvenciu dychu ma diskus ked normalne dycha? a etse ked sa nahana za potravou moze dychat zrychlene? ja sa fakt o nich bojim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 21:04 Jano9999 – Re: basa1313
inak k tej duhej foto, nezda sa Ti ze ten dole ma akusi skostnatenu hlavu? znamka nemoci nie?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [45] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65025x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551?od=2201