Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Jak napsal Dahak, granule+fishtamin, h.srdce doporučují někteří chovatelé až měsíc po léčbě
Hovězí srdce, ale to jim v žádném případě teď nějakej čas nedávej.Zkusil bych nějaký kvalitní granule a přidal vitamíny nebo mražený koretry.
mě po hovězím srdci zprvu jsem dával 2 krát týdně,teď asi 4 měsíce 4 krát týdně a jde to znát.
souhlas chemie do aq není vždy to pravé ořechové ,ale pokud by jsi četl příznaky a rady chovatelů ,kteří ví o čem píší ,tak v tomhle případě to bylo jediné řešení.
co sa certis,chcel som len povedat ze liat chemiu do akvarka neni vzdy to prave orechove.
To by mě zajímalo kde jsi takovou blbost s tím že zabere exit na plíseň četl
Četl jsi na baktopuru že píší bílé chomáčky, ale kde jsi vzal že to měl runner na rybách
Od tebe bych si opravdu nechal něco poradit
Na Baktopuru píšou že léčí plísně a ty jsi radil Runnerovi, aby na to použil eSHa Exit, kterej je na krupičku hmmm....
Kde jsi četl bílé chomáčky? Já četl jen povlak na těle připomínající pavučinu. Ale je vidět že máš zkušenosti s léčbou
Povlak na těle měly těsně před smrtí a po, léčba byla na bílé výkaly změnu zbarvení a nechuť žrát
Ale to by jsi muisel číst všechno a ne jen to co se ti hodí!!!
no ja som medzi chorobami cital ze biele pavuciny je plesen, pisu to aj na baktopure ze lieci plesen a biele chumaciky,dam sa rad poucit od odbornikou ze pavucinu -biele chumaciky sposobuju vnutorne parazity.
V robotu jsem moc línej a musím připravit krmení pro manželku, ta by mě hnala kdyby to měla strouhat
Rozsekané z robotu ještě propláchnu a potom přidávám další věci, granule, artémii, koretry, patentky a další věci, vše pořádně propláchnuté a ve finále to zase až tolik nezakaluje vodu
A maso rozemeleš v nějakým robotu nebo to strouháš ručně?.Mě to robot rozseká na kaši, která šíleně kalí vodu, takže nedělám směs a před každým krmením strouhám ručně
Může být, vitamínů není nikdy dost
Já dávám fishtamín jen na granule, do srdce míchám co doma najdu
Teď se konečně povedla směs pro kterou se rvou i Alty
a ty byly doteď nejvybíravější.
Hele minule jsem byl u chovatele, kterej místo fishtaminu přidává do hovězího srdce vitamín B.Co ty na to ?
Tvé příspěvky mě teda fakt dostávají
Můžeš mě vysvětlit jak na plíseň pomůže eSHa exit? Rád se dozvím něco nového
To nejsou příznaky plísně ale kožní sekret který vytvoří povlak jako pavučinu, je to hlavně vidět na nemocných rybách které stmavnou
1 06.05.2010 19:05 runner – Re: metal
Terčák byl plachý, nežral a viděl jsem u něho bílé výkaly a tak jsem se rozhodl pro léčbu. Nemysli si že mě nemrzí jak to dopadlo
Ty příznaky plísně se objevyly až v průběhu léčby.
1 06.05.2010 19:03 runner – Re: trodat
Měl jsem jí doma, ale byla nefukční (přefiltrovala místo 190l pouze 4l za den), tak jsem jí reklamoval a čekám na jinou.
Zakalené oči jsou jasným příznakem nemoci a provázejí i napadení parazity.Pokud je to i na těle mohla by to být zvýšená sekrece což je vzhledem k léčivu a tím čím ryby prošly normální věc.
To přísloví sedí přesně na tebe
proč nepoužíváš RO pokud máš terče a navyhovující vodu určitě se vyplatí.
1 06.05.2010 13:50 runner – Re: Dahak
Tak takhle se teď chovají ty zbylé ryby. Tu jednu jsem vyndal z kytek, to je ta oranžová. Ta z té hladiny se nějak začíná vzpamatovávat....no kéžby a zbylé dvě jsou stále schované. Jo chtěl bych ještě přidat, že jsou takové do bíla, jakoby měly na sobě pavučinku i v očích.
1 06.05.2010 13:25 runner – Re: Dahak
Je fajn, že tu je to fórum, alspoň se člověk dozví v čem udělal chybu. Paradox je že ta nejhůře zbarvená a celá popelatá ryba vypadá že to ustojí a výstavní kousky jsou pryč.
No jo máš pravdu
každopádně o 80 litrů víc než máš teď ty, by ty ryby zachránilo.
I já mám podobnou zkušenost.Ucpal se mi filtr v nádrži, kde byl chovnej pár skalárů a asi 150 2cm prcků.Dopoledne bylo všechno ok a když jsem se odpoledne vrátil domů, tak dospělý ryby ležely na dně těžce dejchaly a nepomohla jim už ani výměna 80% vody.Mladý ryby přežily bez úhony všechny.
1 06.05.2010 13:18 runner – Re: Dahak
Při léčbě Flagellolem se filtr vypíná.
Nevzdávej to
Nedávno jsem si prožil něco podobného a jsem rád že jsem nevzdal, ty ryby za to stojí
1 06.05.2010 13:16 runner – Re: Romy
Voda byla 30° a vzduchování víc jak vydatné. Ta otrava NO látkami udělá na těle ryby bílé skvrny?
Jasně chápu.Další možnost je pořídit si karantenu, tak o sto litrech.Tam už se dá umístit slušně výkonnej filtr, kterej si s NO2 poradí.
Čím teplejší voda,tím méně kyslíku...při aplikaci léčiv je to ještě horší,ryby jsou ve stresu,kálí do vody,a nakonec moc ryb v malém prostoru a nakonec bez filtrace...Všechno si sečti dohromady,a výsledek máš v nádrži...bohužel.
1 06.05.2010 13:13 runner – Re: Bob66
Bolestné to je. Mám 100 chutí cele akva prodat.
1 06.05.2010 13:12 runner – Re: Dahak
Dík dobrý nápad, škoda že přišle až teď. Nejde mi o množstí léčiva, ale vody. Mám studnu a voda není vyhovující a tak ji musím dovážet. Problém je měnit 200l když nemůžeš napouštět z kohoutku.
Chybami se člověk učí, někdy je to dost bolestné bohužel
Každý kdo chová terče si tím někdy prošel
1 06.05.2010 13:09 runner Tak to jsem asi posr.... Bohužel hodnoty vody NO nezměřím. Došly mi testy a nové jsem ještě nestačil koupit.
Pokud by se to někdy v budoucnu zase stalo, tak klidně můžeš přeléčit ryby ve velkým akvariu.Já jsem to udělal tak, že jsem odpustil polovinu akvária.Ušetřil jsem polovinu léčiva a ryby zůstaly ve svém a bez stresu z přelovení.
O tom nepochybuj v tak teplé vodě bez filtru to jde opravdu rychle.
Ano
1 06.05.2010 13:02 runner – Re: Bob66
Chceš mi říct, že se hodnota vody změní za 10 hodin do stavu, který ryby nezvládnou?
1 06.05.2010 13:02 runner – Re: Dahak
Oni na tom špatně jsou všichni. To ani nevím, zda ty dvě co jsou schované přežijí. Těžko říct. No všichni. Z 9 terčáků mám dva zblblé. Jinak ostatní jsou chcíplé. Počítám už i toho na hladině a toho zabořeného do kytky.
20l karanténa není ani na jednu rybu, vtom bych hledal příčinu
Jako min. velikost karantény bych bral 80l
V tak malém množství vody s tolika rybami neudržíš potřebné hodnoty vody
Změř hodnoty vody v karanténě.
Kdyby na tom byly špatně všechny ryby, tak řeknu že se ucpaly mrtvýma parazitama.Na druhou stranu dost pochybuju, že by to ucpání do rána nevydržely.
1 06.05.2010 12:54 runner – Re: Dahak
přesně tak to není karanténí nádrž. Karanténí nádrž je uplně holá, pouze topení a vzduchovací kamen. Fotky jsou z hlavního akva. Ryby jsem přelovil zpět po tom co začli polehávat a chcípat v karanténím akvu. žádné chyby si nejsem vědom.
1 06.05.2010 12:54 runner – Re: Bob66
Jak píši, že na je přendala do hlavního akvárka, už viděla, že dodělávaj, tak ať ve svým. V tom 20l akvu byly jen terčáci.
1 06.05.2010 12:53 runner – Re: Dahak
Foto není z karanténího akvárka. Žena je přendala do hlavního.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 77
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65126x