Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:29 JuraS Re: OP
OP napsal: Za ty dva týdny co jsem tu jsem si všiml, že spousta z Vás tu leje vodu při výměně vodu z balkonu. Celkem nechápu důvod, někde na venkovskym stavení by to šlo, ale tam snad budou mít záchod a hadici. V paneláku se občas hadice nenajde, ale zas mi přijde směšná představa jak z devátýho patra crčí voda z akvárka smich

bydlím v přízemí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2012 21:29 JuraS
půlka vody vyměněna, zčásti vyčišten filtr....zítra pokračování...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 19:08 R Muž romant [27987] Re: JuraS
Když píšu o první pomoci, tak tím myslím ještě dneska, to jestli to pomůže nebo ne, to Ti asi nikdo neřekne, ale je to nejrychlejší způsob, jak zlepšit prostředí v akváriu. Mě to u vyboulenejch očí(jako u teleskopek) u skalár, který byli v akvárku kde se flákala údržba a hustě překrmovalo zabralo. Do 3 dní bylo po problému, každý den bylo akvárko z poloviny vypláchnutý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2012 18:51 Muž Shrimpman [36] Re: JuraS
Za ty dva týdny co jsem tu jsem si všiml, že spousta z Vás tu leje vodu při výměně vodu z balkonu. Celkem nechápu důvod, někde na venkovskym stavení by to šlo, ale tam snad budou mít záchod a hadici. V paneláku se občas hadice nenajde, ale zas mi přijde směšná představa jak z devátýho patra crčí voda z akvárka smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 18:41 JuraS Re: romant
polovinu vody ? grrr. tak to až zítra....musím to vypustit balkonem ven, už je hodně mrazu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 18:19 R Muž romant [27987] Re: JuraS
Jako první pomoc vyměň polovinu vody a na konkrétní doporučení léčby by to chtělo tu fotku, jak již píše Bob66.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2012 18:15 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: JuraS
Já myslel že ty ryby neléčíš :) Neměl bys fotku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 18:11 JuraS
pls pomoc...terčovec má bílé oko, téměř vyhřeslé ven..šíří se to, další to má taky..co to může být a čím to vyléčit..? díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.01.2012 22:29 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Marta
Ale většina z nás nemá doma mikroskop,jsou to jen odhady a zkušenosti.Snažíš se léčit žabrohlísty,ale dle mého názoru to nejsou,příznaky sice ryby mají,ale jsou to příznaky v posledním stádiu napadení.Ono to u žabrohlístů trva dlouho,než je ryba pod hladinou a lape po vzduchu,tady to bylo příliš rychlé.
Jestli to bylo popálení žaber nějakou chemií,nebo plísňové napadení žaber,je vcelku jedno,můžeme se jen domnívat,ale prát do nich další chemii není dobré.Jestli mají ryby poškozené žabry,musí si pomoci samy,to se léčit nedá.Dá se jim jen pomoci aplikací protiplísňových přípravků a častou výměnou vody.
Je to ale jen na bázi doměnek a dohadů,potřeboval bych ryby vidět,pozorovat jak se chovají,jejich vybarvení a celkovou aktivitu.Takhle je to jen hádání a přesnou diagnózu a následnou léčbu ti nikdo nedá.
Jak jsem už psal,sině bych vzduchoval a měnil denně 30% vody,pokud není přesná diagnóza,není co léčit,při zbytečné léčbě se rybám spíš uškodí,a stojí to zbytečné peníze...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 22:12 Marta Re: Bob66
jasne chapu, ale i tak je to lepsi se s nekym poradit ;-) muzu poslat i fotky, zatim dekuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 22:07 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Marta
Mohu jen orientačně poradit, já ty ryby nevidím a nemůžu tak posoudit jak přesně postupovat hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 22:00 Marta Re: Bob66
dik, tak ja dam vedet jak na tom jsou a poradis mi pak podle toho kdy pripadne zakrocit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.01.2012 21:54 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Marta
Marta napsal: Kolik dnu jim mam dat? nez pristoupim k tomu chlorminu, viz nize.


Záleží jak na tom budou po těch výměnách vody ;-) Pokud stejně nebo se budou zhoršovat tak provést léčbu X-) Pokud se jedná opravdu o žábrohlísty tak bych doporučil léčbu celého akva ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:49 Marta Re: Bob66
no zkusim to na me kuchynske digitalni vaze, jestli ma rozlisovaci schopnost pod 1 gram.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:42 Marta Re: Bob66
Bob : následovné 1,5g na 100 litrů vody, no v 8 l kyblu to snad ani neodmerim, vzdyt to bude 0,12 gramu. Pritom jsem slysela, ze to nekdo pouziva, tak to by me zajimalo, jak to odmeruje coze
Kolik dnu jim mam dat? nez pristoupim k tomu chlorminu, viz nize.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:35 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Marta
Na odvážení léčiva používám tuhle váhu X-) aukro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:33 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Marta
Dávkování musí být přesné, musíš si ho vypočítat podle obsahu kýble a přesně odvážit, dávkování je 1,5g na 100l X-) rybicky.net/clanky/526-zabrohlisty ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:27 Marta Re: Bob66
ahoj a kolik si prosim daval toho chloraminu do toho kyble?(mam cca 8l) chtela jsem to mit v zaloze kdyby neco. Kolik dni mam pockat? At se mi jeste vice nezhorsi, to bych si vycitala. Staci menit obden 20%vody?dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:08 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Marta
Dával jsem terčovcům běžně po převozu půl hodinovou koupel v kýblu, změna prostředí je jeden ze spouštění žábrohlístů ;-)Ale na tvém místě bych zkusil jen měnit vodu a silně vzduchovat, není nejlepší jít z jedné léčby do druhé to jim spíš přitíží, dej jim čas ať se vzpamatují ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 21:00 Marta Re: Romy
ahoj, dekuji za rady, na to davkovani se podivam, ale je to davkovani pro celou nadrz a na delsi domu. Ma nekdo primou zkusenost s kratkou lazni primo v kybliku, nikoli v akva? zdroj vody zmenit nemuzu, bydlim v byte a beru z kohoutku, nechavam ji odstat. Ta prvni varka, tou to podle me vzniklo, muze se stat, neco muzou opravovat na mistnim vodovodu,apod, to ja neovlivnim. Prave, ze jsem jim dala leciva mene, myslim, ze to bylo rozumne, kdovi co by s nimi udelala plna davka. Jak mam nelecit neco o cem se jen domnivam? ja nemam doma mikroskop abych rybu zkoumala a rybu neponesu k doktorovi, jinak nez cist priznaky nemoci na netu a dedukovat, co by to mohlo byt postupovat nemuzu, vzdy je to pouze dedukce. Parametry vody v akvariu merim pravidelne a je v norme. Parametry akvaria jsou ok, mam jen neonky a terce, filtr fitruje objem nadrze za hodinu, prerybneno nemam. Takze jim nemam delat tu chloraminovou koupel? jejich stav se nezlepsuje a nechci aby mi umreli.. Porad dychaji u hladiny a nevim, zda se zabrohlisti vyleci sami od sebe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 20:23 Martin71 Re: sirPavol
Terčovec je žravá ryba stejně jako skalára takže je lepší krmit v menších dávkách, ale o to častěji. Jinak tpí stejně jako skaláry zácpou. Při zácpách se straní ostatním, vyhledávají klidná místa, těžko dýchají a mají tmavější zbarvení hlavně pruhy na těle. Ploutve mají jakoby "svěšené" nejsou aktivní. Střídej několikrát za den několik druhů potravy, Víc okyslič vodu pomůže jím to při případné zácpě. Další den budou v pohodě pokud šlo opravdu o zácpu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.01.2012 20:20 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Marta
www.discus.cz/…
Tolik k dávkování chloraminu.
K příznakům bych snad napsal,že vzduchování musí být při každé léčbě silné,reakce ryb mi přijde jako nedostatek kyslíku ve vodě.Léčení Tetrou neznám,na žabrohlísty jsem vždy používal Tremazol os Sery,je šetrný a účinný.
Každopádně,dávkování léčiv není psáno pro srandu králíkům,ale pro účinnost na danou nemoc.V zarostlých nádržích se léčivo ještě navyšuje zhruba o 50%,podle množství rostlin.
Chybí mi trochu podrobnější popis nádrže,litráž,počet a druh ryb,filtrace,parametry vody,atd...asi bych si zkontroloval i parametry vstupní vody,hlavně pokud je studniční.Jestli pravidelně měříte,rozdíl by měl být jasný.
Otrava to nebude,to by všechny ryby reagovaly stejně,možná pH skok,starší ryby reagují mnohem hůře.
Žablohlíst je vcelku,,dětská"nemoc,tak rychlá reakce není normální,chybu bych hledal někde jinde,něco se změnilo ve vodě,nejspíš skokem,co nevyhovuje starším rybám.Něco,co je trvalejší a výměnou se to nedostane pryč.Každopádně silně vzduchovat a neléčit něco,o čem se jen domnívám...,snižuje se tím vlastní imunita ryb.
Zkuste změnit zdroj vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:45 Marta Re: Gladilaf
ahoj, tak moje story s tercaky pokracuje, bohuzel ne dobre. sad Protoze jim ta trojnasobna vymena nepomohla, stale plavali u hladiny, skrele meli odstate a obcas se otreli o rostliny, tak jsem usoudila, ze se jim z te spatne varky vody rozjeli zabrohlisti. Koupila jsem tedy pripravek tetra contra ick(na zabrohlisty) a pridala ho do nadrze, ne v takovem mnostvi, jake bylo v navodu, ale v trochu mensim. Po naliti se nic moc nedelo, ale vse bylo v poradku, rano v 5 hodin me probudilo divne bublani vody a jako by narazeni do skla. Sla jsem se podivat a tercaci byli u hladiny, ale u toho jako by vyskakovali z vody a narazeli do skla (mela jsem strach, ze se zabiji), neonky byli take u hladiny. Okamzite jsem vzbudila manzela, ze musime neco delat. Nekteri pak uz lezeli na zemi, bylo mi z toho hrozne. Hned jsme vymenili polovinu vody z nadrze.Terci uz nenarazeli jako sileni, nekteri uz vypadali lepe, nekteri lezeli na zemi a vypadali na umreni. Po hodine se vetsina vzpamatovala do te podoby, ze nelezeli na zemi nebo se nebulali, jeden zustal lezet,ale dychal. Musela jsem odejit do prace. Po navratu z prace byl ten jeden bohuzel mrtvy sad . Ostatni 4 plavali normalne a prisli se nazrat, kdyz jsem jim sypla granule. Zbyli plavou zase u hladiny, ale uz tak v klidu, zadne vystrelovani nebo tak, spis tak jako predtim a zase si otiraji zabry. Tak me napadlo jedine reseni, protoze uz nemam odvahu jim nic dalsiho do akvaria nalit. Ze bych ty co jim neni dobre vzala a udelala jim kratkou lazen v kybli s chloraminem-t. Snadneji tam zajistim parametry vody, ph nad 7,5, aby nedoslo k poleptani a nebudu muset trapit ty, co jim nic neni, protoze maji lepsi imunitu ci co. Ale nevim kolik mam toho chloraminu do 8 litroveho kyble dat a jak dlouho mam kazdeho v te nadrzi nechat? Nema nekdo zkusenost? Muze to pomoci?? Taky porad premyslim, co zpusobilo tu silenou reakci na ten tetra contra ick? Myslela jsem to dobre, chtela jsem jim pomoci. sad V nadrzi nebylo zadne jine lecivo, vzduchovani zapnute. Mozna byla ve vode trocha kuchynske soli, kterou jsem jim tam predtim dala jako prvni pomoc, ale jinak nic. dekuji moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.01.2012 17:04 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: sirPavol
Terčovci si na každé nové krmivo musejí přivyknout, a někdy to trvá dost dlouho, celkově změny snáší hůř než ostatní ryby :) Místo srdce bych jim dával směs z filé, bude to pro ně i lépe stravitelné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 15:03 Muž sirPavol [6] Re: sirPavol
Ani nehli sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 09:15 Muž sirPavol [6]
Dik, potesil si ma. Dnes ideme prvykrat vyskusať srdce. Dufam, že bude chutiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 08:55 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: sirPavol
Ty tmavší ploutve jsou normální, nic neobvyklého ;-) Malý terči mívají celkově rychlejší dýchání než dospělý, zvlášť po krmení :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 07:17 Muž sirPavol [6]
V nádrži sú asi 3 tyždne. Je to red melon. Co sa týka kŕmenia dávam im vačšinou mrazenu artemku, sera discus granulat, tropical discus gran a tropical astacolor. Skor ma znepokojili tie tmave plutvy ktore maju meloni... Aj ked niekedy dychajú akokeby preplavali v kuse dva kilometre, dýchajú oboma žiabrami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 00:19 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: sirPavol
1.Jak dlouho je v nádrži máš,pokud krátce,je zcela normální,že nežerou,nebo ne všichni.PH je vyšší,ale dá se zvládnout.
2.Když terčovec zesvětlá,nebo mu vystoupí pruhy,značí to,že se mu něco nelíbí.Může to být cokoliv,od parametrů vody,přes něco v nádrži,nebo mimo ní,až po něco v krmení.Musíš si to zjistit sám.
3.V této velikosti,podle ryby bych odhadoval kolem 5-6 cm,nemůžeš chtít vybarvenost,ta se dostavuje s růstem ryby.Stejně tak by to mohl být v této velikosti i pigeon,ale podle světlejší hlavy to melon je.Má hezkou červenou v oku,sice trochu,,popela" v těle,ale to může časem zaniknout.
4.Na míchání barvy výkalů si dej pozor,pokud krmíš grindalem,nebo něčím jiným světlým,je to v pořádku,ale pozorování terčovců je jediným spolehlivým vodítkem pro odhalení jakékoliv nemoci v zárodku.
5.Po nakrmení je zrychlené dýchání zcela v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 13:00 Muž sirPavol [6] Re: sirPavol
Doplnim este - bez hnojenia, bez co2, do vody len fishtamin. Vymena vody 50% 2krát do týždňa.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 12:59 Muž sirPavol [6] – Co mu je?
Fotka k příspěvku Ahoj. Mám pár malých terčov a nepozdáva sa mi farba melonov :)
Ph 7,7, NO2 - 0, NO3 - cca 5, teplota 30C. Jeden nežerie, ostatní majú tiež tmave plutvy, ale zeru jak stroje... Co sa im nepaci? Dychanie normal, akurat po natrieskani rychlejsie, vykaly tmave, sem tam akoby spojene s tenkou bielou castou biele velmi malo. Dik
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 10:28 Gladilaf Re: Marta
Jak říkám, s terčovci žádnou zkušenost nemám a ani se mi nic podobného nestalo. Každopádně jestli ta voda byla jakoby rezavá, tak to s nejvyšší pravděpodobností železo bylo, a jediné vysvětlení, které mě napadá - proč to malým nevadí - je, že každá ta ryba má nějakou prahovou dávku, a v těch velkých se to železo kumulovalo už dřív, zatímco ti mladí na to neměli tolik času, nebo je jejich vylučovací systém v lepším stavu, a proto je to tolik neohrozilo. Tolik můj čistě teoretický názor.

Myslím, že dalšími výměnami nemůžete nic zkazit. Klidně denně nebo obden. Přeju hodně štěstí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 10:03 Marta Re: Gladilaf
Ahoj, a kdyby to byla otrava zelezem, to by jim ta 3x vymena vody nepomohla? Je ale divne, ze tem malym tercakum nic neni. To by se prece otravili vsichni ne? Uz fakt nevim:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 18:35 Gladilaf Re: Marta
Nejsem žádný odborník, ale nemohla by to být otrava železem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2012 13:11 Marta
ahoj muzete mi prosim poradit, stala se mi takova vec,odkalovala jsem klasicky akva s tercaky. Odstata voda ve vane nebyla asi uplne cira, jako kdyby trochu rez, nebyla jsem si jista, zda se mi to nezda a bohuzel jsem ji do akva dala, tak 25%. Druhy den se mi tercaci uplne nezdali(poznam kdyz jim neco je, nebo na neco leze) , tak jsem radeji vymenila vodu znovu, vecer uz nekteri plavali v rohu u hladiny, ale nazrat se prisli, druhy den znova u hladiny, zase jsem vymenila 25%. Mam strach, ze to maji z te prvni varky vody, co se mi nezdala a nemela jsem ji tam davat. Od te doby tedy vymenuji vodu a cekam, zda se to zpravi. Uz treti den u hladiny, zabra maji jen mirne odstate, nejsou vybledli, takze to na zabrohlisty netipuji, ani se neotiraji o dekoraci. Divne je, ze mi dva mali tercacci, ktere mam doma nove, jsou uplne ok, nic jim neni, plavou a zerou normalne, dalsi dva dospeli terci taky nejsou u hladiny, zerou a jen maji trosku tmavsi odstin kuze. Ostatnich 5 se drizi u te hladiny(ploutvicky stazene), ale kdyz jim sypnu zradlo tak prijdou. Nechci jim tam rvat nejakou chemii. Vodni terapie se mi uz jednou osvedcila. Co mysliste, mohlo to byt z te vody? Kdo vi co zase na vodarne delali, jakto, ze ti mali jsou v pohode? Voda co mam ted nachystanou v akva je uplne kristalove cista (bude to 3 vymena) dekuji za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 19:52 kroner
Tak jsem aplikoval argudol od JBL, tak uvidíme. Je to takové gelovité mléko. Týden vynechám krmení mraženou směsí. Myslím si, že to savo taky není špatný, když po jeho aplikaci přestaly ryby padat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 19:01 Martin71 Re: Romy
JBL dělá Gyrodol 2 najdeš tady. dobranalada.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:16 kroner Re: Bob66
Argulol je na 400 litrů, takže stáhnu vodu v akva na 100 litrů, krmit budu malinko, vodu budu měnit každý druhý den po 50 litrech a uvidíme, snad se z toho dostanou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:11 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: kroner
Myslel jsem že se jedná o velké ryby, takový prckové by týden nevydržely ;-) Chce to častěji měnit vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:00 kroner Re: Bob66
Jenže ty moje žerou, jako piraně. Jen ty, u kterýxh to začíná propukat nežerou, ale toje postupně jen vždy pár ryb. V menší nádrži jsem je bezproblémů udržel a byly v poho, ale po přelovení to začalo 1 den jedna u hladiny, ráno kaput. 2 den dvě u hladiny, ráno kput. 3 den šest ryb u hladiny, ráno kaput. Přesně se projevil dle mého názoru stres z přelovování a poté to vypuklo. Začal jsem na rady jednoho kolegy aplikovat savo po dobu jednoho týdne, 1 kapka na 10 litrů vody. Postupně ještě padlo asi 5 ryb a poté se vše uklidnilo. Savo je prý vhodné v případě, že je ve vodě přemnožená trepka, nebo nějaká slávička nebo co, které se vyvíjejí z nezkrmené žábronožky. Příznaky však byly jasné, rychlé dýchání, roztáhlé prokrvené žábry, ryby těsně pod hladinou, ráno mrtvé. Tak je chci jen přeléčit, aby to zase nevypuklo. Je smutné, když kolem toho lítáte dva a půlměsíce a pak to začne padat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2012 16:55 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: kroner
Při každé léčbě je vhodnější nekrmit, rybám týden hladovění neuškodí a pokud jsou opravdu nemocné tak ani žrát nebudou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 16:49 kroner Re: Romy
Představit si nedokážu, to, že u chloraminu se po 10 hodinách mění voda, kdežto u Argudolu po týdnu 30%. Jak je to s krmením? U chloraminu se nekrmí 24hodin před aplikací, a nevím, zda se může krmit po aplikaci chloraminu do nádrže. Dále nevím, zda intervaly 3-4x znamená následující den po sobě, nebo je mezi aplikačními dny nějaká pauza např. 2-3dny? U argudolu se nedozvíš, zda se celý ten týden nekrmí, nebo krmit můžeš? Týden neodkalit a cpát tam krmení to je asi zase na střevní parazity. Odkaluji každý den 1/3, někdy i 1/2 vody, proto si to představit neumím. Jinak jsem si koupil i v lékárně chloramin v té njčistší podobě 1g za 1,40,-Kč. Odvážili mi 30g. Tak nevím, jaký lék bude v tomto případě vhodnější použít. Je zajímavé, že problémy s žábrohlísty jsem začal mít až po 2 měsících, kdy jsem mladé přelovil ze 150 litrové nádrže do nové 250 litrové. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.01.2012 23:47 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: kroner
JBL léčivo tohoto názvu nemá,nejspíš jde o Argudol,který je kapalný a nástupce tabletového Gyrodactolu.U toho byla aplikace složitější,podobně jako u Gyrotoxu od fy.Tetra,kdy se muselo zvedat pH nad 7,5° a dKH nad 10°.Obě tato léčiva vlastně pracovala na principu léčby Chloraminem T.U Argudolu byl nejpíš tento nedostatek odstraněn.
S tímto léčivem vlastní zkušenost nemám,léčím Serou,ale jak Gyrotox,tak i Gyrodactol jsou léčiva velmi účinná,alespoň co se diskusí s ostatními akvaristy týče.
Léčit tímto způsobem terčovce mi nepřipadá nijak zvláštní,já si to představit dokážu docela dobře,nic špatného na tom nevidím... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 23:15 kroner
Máte někdo zkušenost s lékem JBL, myslím argelol. Mělo by to být na žaberní červy, kapřivce a pod. Jen mě trochu zaráží, že to má být v akva 1 týden poté vyměnit 30% vody. Nedokážu si to u terčovců vůbec představit. Co vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:14 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: halenar1984
To bych raději počkal na ten Tremazol a do té doby jen měnil denně vodu a můžeš přidávat sůl ;-) Hlavně neaplikuj jednu léčbu za druhou a navíc pokaždé s jiným léčivem X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 17:52 halenar1984 Re: romant
takze ten tremazol mi dojde az neako koncom tyzdna ale zohnal som mycopur myslis ze to bude ok pomôze to aspon trosku ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.01.2012 13:35 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Leno
Tady máš trochu duševní potravy,přečti si,a obrázek o těchto rybách si uděláš sama... ;-)

www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
rybicky.net/clanky/526-zabrohlisty
rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 13:26 Žena Leno [11] Re: romant
díky,tak já se budu zatím jen inspirovat :) a až časem uděláme nový obývák možná by tam slušelo něco výraznějšího. do tý doby nasbírám pár informací a zkušeností ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 13:07 R Muž romant [27987] Re: Leno
Inspiraci bych hledal třeba v sekci nádrže, kde je možný skouknout akvária právě s terčovci a udělat si na to svůj názor. Nechci Tě urazit, ale pokud nejsi alespoň lehce poučená akvaristka, která má za sebou nějaký ty neúspěchy ze kterých se nejlíp člověk poučí, tak bych se do terčovců nepouštěl. To není strašení, ale spíše taková rada jak předejít sklamání. Tento svůj názor takto formuluji na základě toho, jak je Tvůj dotaz položen. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 12:53 Žena Leno [11]
Když bych chtěla založit akva s terčovci,jakou velikost minimálně a počet kusů?a jak moc jsou náročný?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65025x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551?od=1651