Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2010 18:44 Václav K. – Re: katterinecka
Vím, že píšu jako nespisovně s hrubkama, snad kvůli gramatice to ze mne nedělá uplného blba. Více než lopocení v knihách mne učili dělat rukama, ale i tak omluva přijatá i když je svím způsobem vtírání. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2010 18:43 Žena katterinecka [2146] - Rostliny
Václav K. napsal: Pak že máte výbornou čističku vod
A taky ještě jeden detail, že něco jako čistička vod neexistuje, jen čistírna a ta je na odpadní vody. Pokud myslíte ten objekt co upravuje vodu do vodovodu, tak to je úpravna vody ;-) Ale to už jsem až moc otravná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2010 18:40 Václav K. – Re: Bob66
Ahoj, no bavím se o tom když koupíš rybu ve zverimexu a nic o ni nevím. V podstatě naviknou si na cokoliv, ale jak jim uděláš příliš velkou změnu tak se stane co? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2010 18:39 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re :Václav K.
Co k tomu říct, snad jen to že terčovce by měl chovat někdo kdo má nejdříve zájem si o nich něco přečíst a nastudovat a poté teprve koupit hmm Při převozu je naprosto běžné že pár dní nebo jsou i případy že i týdnů nemusí žrát X-) Bezdůvodně jedno léčivo za druhým je právě důsledek že spoustu lidí si je pořídí ale neví o nich vůbec nic a neví co znamená když změní barvu, straní se nebo má zrychlené dýchání atd. když už léčit tak léčivy k tomu určenými a tím pádem při dodržení dávkování šetrnými a bezpečnými a hlavně určení správné diagnózy ;-) U tyrkysáků ale i jiných jsou černé pruhy viditelné např. i při tření takže to není jen ze stresu :) Terčovce v krámu koupí jen neznalý nebo sebevrah, nejlepší je to přímo od chovatele a to z důvodu jak ceny tak kvality ryb a menší možnosti že koupíš nemocnou rybu, ale hlavně můžeš dostat spoustu rad a zkušeností které ti pomohou víc než nějaká příručka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.07.2010 18:39 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Václav K.
Omlouvám se, ale ty hrubky se vůbec nedají číst coze Kdybych byla ňáká češtinářka tak asi spáchám sebevraždu :-D Opravdu se omlouvám, ale nedalo mi to vás neupozornit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2010 18:35 Václav K. – Nemoce - voda - a tak dál.
No ještě když se vrátím k bouřlivé reakci. Tak složení filtrace a doplňky vody. Ano za předpokladu, že Vám teče voda s kohoutku s příznivím ph 7 není nutné to ph snižovat a okyselovar rašelinou. Pak že máte výbornou čističku vod není nutné ani aktyvní uhlí, a když nádrž nemáte přerybněnou není nutné mít zeolit či různé přípravky na odstranění nitrátu. Nemusíte mít i teplotu 30 - 32 stupňů když děláte dostatečné opatření proti krupičce a kožovcům. Jak jsem psal každý si filtraci staví podle sebe, někomu stačí Eheim s kostkou biomolitanu někdo zase musí sáhnout po chemickým čištění.
Jadno snad mi dáte pánové za pravdu, že prevence a udržba je lepší jak 10 léčiv.
Dal bych se spíš na zaměření, proč potěr terčů hyne když už se nepřikrmuje od rodičů. Řešíme to a mne osobně to není jasný, řek bych do 5cm je to dost špatný s celího chovu nám přežily pouze 4 kusy. Jedno z možných příčin je porucha trávicího ustrojí, hlísty ve střevech no fakt nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.07.2010 18:20 Václav K. – Re: Romy
Zdravím, toto přirovnání mne vcelku urazilo - Hanyking. Pánové nikomu se nevnucuji, a s Vámi konkrétně jsem si rozumněl v jiný místnosti jmenovala se Krmení terčovců či tak nějak. Nemyslím to s nikym špatně, jak sám jsem se přesvědčil každá nádrž je naprosto jiná a to i když jsou dvě vedle sebe. Můžou se tam projevit různý výkivi, můžou tam být i jiná řešení problému. Narozdíl od toho borce Hanyking aspoň terčovce pěstuji a snažím se i o minypěstírnu. Mimo to bych rád pomohl začínajícím pěstitelům. Nikde neuvádím, že jsu nějaký mág jen jsem se chtěl připojit do diskuze. Právě kámen urazu je když člověk s většíma zkušenostma hned odskne toho s těma menšíma a začátečníkovi pak radí 10 odborníků když si to může udělat tak říkajic po svém. Copak já uvádím někde míru terčovce? Co se týče toho uhlí a tak není nutností za předpokladu, že není nádrž přerybněná. Dá se to hodně rozvést, ale prosím pánové v klidu. Vím, že nejsem borec, vím že tu jsou i mnohem zkušenější a však jsem chtěl předat i mé osobní zkušenosti.
Děkuji za pochopení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.07.2010 18:04 Václav K. – Re: tercovec5
No pokud nejsi terorista nebo mne nechceš žalovat. Snad jsem nikoho neurazil, mé celé jméno je Václav Kala mám i mizernou prezentaci mé nádrže a to na lidé.cz pod nickem VaclavKala. Můj příspěvěk byl podaný z výbuchu, každý řeší nemoce ryb a přitom většinou každá nemoc je výsledek pěstitelské chybi. Léčiva už jsou pouze finální řešení, ale za předpokladu že se chovatelské chybi neodstraní je pouze léčivo přidáním polinka do ohně. Je možný že se dotáhne nová ryba nakažená s krámu, ale zase to svědčí o kvalitě a přístupu k rybám a je to i vyzitka dané prodejny. Pak je tu i malé ryziko zavlečení choroby živou potravou, ale při dodržení zásad je riziko nakažení též malé. Daleko více uškodí, když se nedodržují základní věci pěstění ryb a neodborné léčení. Když přestanu vytrhávat věci s kontextu, tak terčovec je dost plachá ryba a dost citlivá na změny jak jsem se zmiňoval. Sám jsem s toho byl v šoku, když jsem je začal chovat. Právě fakt, že se chovali podivně nežrali cca tři dny mne dotlačil k neodborné apklikaci léčiv. Při tom byli jen v šoku s přepravi a u tohoto druhu je v podstatě normální, že při větších změnách přestanou přijímat potravu a chovají se jako těžce nemocný. U tyrkisovího odstínu lze pozorovat příčný černý pruhy jenž právě jsou zřetelný při stresu. Stres je každopádně oslabení imunity a není to jen u ryb. Funguje to i u lidskýho organizmu. Jelikož jsem nebyl věci znalí začal jsem tedy léčit a výsledek?
Přišel jsem o vzrostlé květenství rostlin, již některé opravdu kvetli ( entizol jim nesvědčí )a pak jsem málem usmrtil ryby léčivem. Jelikož jedno nezabralo jak jsem si přál, hned jsem aplikoval druhý a to modrý roztok, pak třetí a to preventan. Nakonec jsem se nasral a protože člověk zapomíná podíval jsem se do různých příruček a znova jsem si je pročetl. Dovedli mne k zdárnýmu konci a k jasnýmu názoru jenž jsem zde uvedl. Cíl není nikoho napadat ba především naopak. Pomoct začínajícím akvaristům aby celí koníček nešel do záhuby. Protože dá se říct vše je tak silný jako nejslabší článek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2010 20:51 tercovec5 – Re: Václav K.
Mohu se zeptat na Tvé celé jméno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2010 19:59 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Že by nový Hanyking? hmm
Re Václav K:Trochu by sis měl příště s takovým,,článkem"dát víc práce,a hlavně si dohledat fakta.Jak už tu bylo psáno,je to kousek pravdy,kousek bludů a myslím,že mizivé zkušenosti s touto rybou.
Roman Špeta.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2010 19:01 Muž Yirka [9126] – Re: Václav K.
Já bych měl pro všechny ostatní spíš radu takovou, že jsou zde na webu daleko lepší a přesnější rady než ty tvoje. Máš tam pár, přinejmenším diskutabilních, věcí.
Edit: než jsem se rozhoupal Bob už to popsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.07.2010 18:58 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Václav K.
To že je u terčovců důležitá kvalitní filtrace ja jasné, ale aktivní uhlí ani zeolit není nutné X-) NO2 musí být na nule a nejen u terčů ale u všech ryb ;-) Ph 7 není vůbec na prd to je hloupost, terčovci pokud jsou navyklí na vyšší Ph tak bez problémů prosperují a rostou i v PH 7,5 . Půlka toho tvého příspěvku stojí za prd :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2010 20:53 Žena basa1313 [18] - Parmičky
dik... uz neviem co robit aby to fungovalo..ten tyrkys z akvaristiky prezil mesiac a odvtedy si robim starosti zo vsetkym...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2010 20:50 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: basa1313
Je to normální, nemusíš mít obavy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2010 20:21 Žena basa1313 [18] - Parmičky
chcem sa iba spytat ci je normalne u diskusov ze niekedy tak sklbu ( tak ich stahuju a roztahuju) alebo ze tak rychlo hybu prsnymi plutvami?
a este ked akoby tak roztiahnu usta a natiahnu pery a tak sa akoby nadychnu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2010 21:12 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Daaadi
Doporučil bych teď častěji do krmiva fishtamin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2010 19:54 Žena Daaadi [12]
Dobrý večer :-) Tak se zdá, že terčákovi Bactopur pomohl :-) Je tedy pravda, že jsme také celý týden krmili mraženým krmivem s flubenolem.. Terčáci vypadají už fakt v poho. Zítra budu měnit vodu. Měla bych udělat nějakou "doléčovačku"? Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2010 21:13 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
basa1313 napsala: ja som kupila nieco take a teraz sa mi trapi, dala som ho do karanteny, pridala flagellol, potom pripravok od sery proti zabrohlistom, ectopur

Všechno najednou? Tím bys mu nepomohla ale spíš otrávila X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2010 20:45 Žena basa1313 [18] - Parmičky
ja som kupila nieco take a teraz sa mi trapi, dala som ho do karanteny, pridala flagellol, potom pripravok od sery proti zabrohlistom, ectopur a fistamin... neviem ale je coraz cernejsi... pravdepodobne kupim noveho... ak je pravdepodobnost ze to od neho dostali zvysny ked tam boli s nim 3 tyzdne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2010 13:38 Muž metal [96] - Cichlidy
dnes som bol pozret u nas v akvaristyke a moje srdce zaplakalo.mali dospele terce 16.cm.boli v nadrzi s karasami a vsetky mali zakalene oci.davam im dva tyzdne zivota.zaplace akvarista co si ich kupi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2010 12:08 Muž metal [96] - Cichlidy – re.rick
na tuto otazku je tazko odpovedat-kup noveho terca a uvydis.nikto ti nezaruci ze ho nebudu ostatny otlkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2010 07:35 Rick – Socialni chovani tercovcu
Ahoj, chci se zeptat na socialni chovani tercovcu. Mam 5 kousku ve 250 litrech a dari se jim uz rok a pul skvele.
Vim, ze obcasne postuchovani mezi vsema je normalni. Ale klasicky je mezi nima jeden mensi a ten slouzi jako takovy otloukanek.
Ted mam v planu koupit jednoho noveho dospivajiciho tercaka misto toho otloukanka. Ale mam obavy aby ho jenom nenahradil a nebyl zase nejvic sikanovany.
Tak se chci zeptat : Mam opet cekat ze si vyberou jednoho a bude to zas stejne? Nebo tu hirearchii jde udrzet v rozumne mire tak, aby nestradala ani jedna ryba z hejna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.05.2010 00:23 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: basa1313
Flagellol není všemocný,úspěšnost léčby úzce závisí na tom,v jakém stádiu se podaří parazity správně diagnostikovat.Čím dřív,tím líp.
Ještě před,,bílými výkaly",což nejsou výkaly jako takové,ale výstelka střev,ryba vysílá dost jasné signály,jako jsou nechutenství,stranění se hejna a schovávání,změna barvy,chování i ostatních ryb,které ví,že je nemocná,tak jí vyhánějí,nebo prvotním příznakem jsou výkaly sice tmavé,ale jakoby roztřepené.Záleží jen na chovateli a jeho zkušenostech kdy nemoc objeví,na tom je závislá i úspěšná léčba.
Jestli nezareagoval na první léčbu,nech ho odpočinout a zkus druhou,pokud to bude stejné a nebude dál žrát,utratit,protože má vnitřnosti na kaši,takže bude měsíce hubnout a pomalu umírat.
Další možností je to,že sice na léčivo zareaguje,ale vnitřních parazitů je už v trávícím traktu tolik,že zajdou a díky jejich rozkladu se ryba začne nafukovat a nakonec zajde také.
Bohužel terčovec je stále o zkušenostech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2010 22:31 Žena basa1313 [18] - Parmičky
hm bola to prva moja kupa... dokedy som nezacala pozerat disky tu v akvarkach tak mi prisiel v poriadku :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2010 21:48 Muž Johns [30] - Cichlidy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2010 21:45 Muž Johns [30] - Cichlidy
Zdravím,typičtí vnitřnáci.Pokud byl už tak dyš ste ho koupil,jsou ryby které na to vyloženě trpí,ve všech jsou akorát je to jako z imunitou u lidí.Někdo chytne rýmu jen vystrčí nos někdo naopak.Do budoucna bych to řešil vitamíny (fishtamin) krmiva Tetra diskus,aquamaster.Nekrmit domácím vyrobeným hovězím srdcem.Teplota 30celsia.Pokud budete krmit tím čím jsem vám řekl.Neměl byste mít problémy já osobně už žádnou rybu neléčil na tyto nemoce něco přes rok.Od té doby co krmím jen tímto.Ted stačí jen číst tady vše je tu ohledně vnitřních parazitů napsáno.Eště jedna rada napřed, nikdy nekupovat tmavou, hubenou rybu.To ad vám vykládá kdo chce co chce vždy to zavání průserem. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2010 20:57 Žena basa1313 [18] - Parmičky
este som pocula o baktopure direst a o niakych opakovanych kupeloch... ja fakt neviem poradte... a este jedna vec potrebujem pre neho niaku vyzivnu stravu a on neprijma granule tak mi nieco pre neho poradte... pls
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2010 20:28 Žena basa1313 [18] - Parmičky
zase mam taky problem s mojim tyrkysom... po pouziti flagellolu som si dnes vsimla ze aj tak ma biele, dlhe, tenke vykaly a co je najhorsie je strasne bojazlivy ani sa neprisiel najest... minule dva dni som krmila granulami ktore ignoroval ale dnes som krmila mrazenou artemiou ktoru jedaval ale akosi sa schoval a nechcel vyst von... uz ked som ho kupila bol strasne chudy tak neviem co mam s nim robit... mam dat flagellol este raz aj ked vraj po 24 hodinach zikviduje vsetkych cervov?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2010 12:08 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Vlado
Tak to asi nebude "nepatrné" zvýšení hladiny CO2... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2010 11:37 Vlado – mozna
Moji diskusi propadaji lehce :narkose" po nepatrnem zvyseni hladiny CO2
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 18:32 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: runner
Určitě bych se držel návodu a nechal bych je tam 3 dny X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 18:31 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Daaadi
Pokud Baktopur nezabírá tak bych zkusil Sera bakto Tabs je daleko silnější a účinější, ale jde také o to jestli je bakteriální nákaza původcem nemoci nebo je to jen přidružená k jiné nemoci X-) Sera fishtamin je daleko účinější jak už napsal Romy na krmení, já to používám tak že do cca 1dcl vody nakapu 7 kapek fishtaminu přidám granule a nechám je nasáknout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 18:26 runner
Chtěl jsem se zeptat, jak dlouho se mají nechat ryby v karanteně při léčbě flagellolem? Četl jsem někde, že vnitří paraziti umírají po 24 hodinách léčby. Mají ale ryby být v karanténě do doby než se má vyměnit 80% vody (tedy 3 dny)? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 18:02 Žena Daaadi [12]
A dávkujete to tak, jak je to tam psané? 6-7 kapek na 1 rybu? Takže třeba když je 10 ryb, tak 60-70 kapek? A co ta sůl, přidáváte do vody sůl? A kolik dýštak? Samotný Bactopur mi opravdu moc nepomáhá.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 17:31 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Daaadi
Fishtamin je kvalitní vitamínový doplněk,používám ho také.Ideální je pokapat s ním krmení tak hodinu před vlastním krmením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 16:41 Žena Daaadi [12]
Je dobrý třeba ten Fishtamin od Sery? Máte s ním někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 14:58 Žena Daaadi [12]
Tak jsme nakapali Bactopur.. Poradte prosim, co dalsiho proti BRP delat? V akva v Praze uz to tim Bactopurem lecim delsi dobu a ryby se mi nijak nelepsi, ba dokonce mi dalsi uhynula.. Lecim podle navodu 1. den kapu, pak nic, 3. den zase kapu a 4.-5. den vymena vody.. A pak to zase opakuji.. Nemuzu se toho zbavit,jsem z toho fakt nestastna.. :-( A ted uz to mam i u terčáků :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 10:34 runner
Chtěl jsem se zeptat, jak dlouho se mají nechat ryby v karanteně při léčbě flagellolem? Četl jsem někde, že vnitří paraziti umírají po 24 hodinách léčby. Mají ale ryby být v karanténě do doby než se má vyměnit 80% vody (tedy 3 dny)? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 08:24 Muž trodat [11] – Re: metal
nádrž máš na 5 terčovců akorát,není divu ,že v 18 měsících máš terče velikosti 9 cm,kyž krmíš jen 3 krát týdně (granule + salát)je spousta mražených krmiv (artemie,černý komár,koretra,mysis,moina)můžeš i grindal jako živou potravu,když nechceš srdce, ale nemít na takové ryby čas,tak jsi si je neměl pořizovat to se na mě nezlob. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 08:05 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Ono pro normálního akvaristu,který nesměřuje své ryby k odchovu ,ale k normálnimu chovu není zase tak nutné krmit denně hovězím masem..Jde o to ,aby tu potravu měli dost rozmanitou a bohatou na vitamíny..Jestli mám a nebo nemám podražené ryby je otázka každého z nás..Jak se to komu líbí.Já krmení hovězím masem praktikuji vždy den nebo dva před pravidelnou výměnou vody..A zatím to funguje bez jakéhokoliv problému..A o tom ,že se vždy najde jedinec ,který prostě zamrzne na těch 10 cm víme přeci každý své..Na druhou stranu krmení masem nevede vždy k tvorbě parazitů a nemocí,ale musí člověk dodržovat určitá pravidla.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 07:38 Muž metal [96] - Cichlidy
keby som mal 500.l akva tak by urcite mali moje terce o par cm.viac.je to aj vo velkosti nadrze,cim vacsia nadrs tym vacsie ryby.je spusta akvaristou co nechovaju hov.masom a maju pekne ryby.urcite je krajsi terc co ma 20cm,jak taky 10.cm.ja mam akva len pre okraslenie bytu a nemam nan as tolko casu aby som sa doslova piplal snim.krmim podla casu jak si spomeniem,niekedy len 3 krat za tyzden ,kvoli praci nemam nan stale cas.romy,dahak,bob mate k tomuto konicku zodpovednejsi pristup a mate prekrasne ryby.ja sa priznam ,nie som oddany tomuto konicku tak moc aby som si robil doma krmne zmesi z hov.masa.je pohodlnejsie nasypat granule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 00:48 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: metal
Ty jsi jak vegetarian, kterej neustale brojí proti masu :).Chemii jako léčivo používáme v případě jasných příznaků nemoci.Přijde ti humálnější nechat rybu utrápit se až k smrti?.A co když ti onemocní dítě? koupíš mu léky, který mu uleví a s nemocí pomůžou nebo ho necháš, ať se s tím nějak vypořádá samo?
Co se týče preventivního používání antiparazitních krmiv je to podobné jako u psů.Pravidelným očkováním a odčervováním se předchází spoustě opravdu vážných onemocnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 00:29 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: metal
To není moje pravda,ale obecná...terčovec by v roce měl mít alespoň těch 12 cm v těle.Nejsem Hanyking,abych selektoval terče 20 cm a víc... :-D
To,že se bráníš hovězímu,nebo krůtímu srdci,přikládám tomu,že s ním asi neumíš krmit.Nejde o to,je tím cpát,ale mít ho jako jednu z mnoha složek komplexního krmiva,kdy ryby dostanou co největší možnost různorodé stravy.Neříkám,že je to to pravé,ale funguje to.
Nevím,jestli jsi někdy viděl alespoň trochu slušného terčovce,pokud ano,nechápu,jak se ti mohou líbit,,bonsaje"... hmm
Jde o to,vědět co dělám,a proč. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2010 00:18 Muž metal [96] - Cichlidy – re.romy
mas svoju pravdu ,ale my obycajny zaciatocnici chovatelia tercov to nebereme tak tragicky,aby nase ryby splnali parametre vasich profesionalnych parametrov 20.cm.ked si chovam pre zabavu terca v akva ,tak mi urcite nesalezi na tom ci ma o 2cm.viac ale ide o to ci je zdravy v podmienkach ,ktore mu viem podniknut,alebo mu liat chemikalie do vody a snazit sa o to aby mi vyrastol na hovadzom mase velky jak prase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 23:28 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Trochu si také přidám,,do mlýna".
Nemyslím,že by někdo byl na někoho alergický,ale pravdou je,že nemáš-li co říci k danému tématu,raději mlč.
V první řadě bych upozornil,že terčovec není býložravec,a kopřiva není všemocná.Jako doplněk,prosím,ale pokud nekrmíš masem,nebo alespoň silnou většinu roku,nedáš rybám to,co potřebují,pak se nediv,že ryba stará rok a půl má jen 9 cm.Bob má pravdu,je to ryba podražená,protože jí chybí bílkoviny,tuky a cukry,zkus si přečís to,co jsem o krmení,a hlavně vitamínech napsal www.akvarista.cz/… Další věcí je velikost chovné nádrže,to má na velikost ryb také dopad.
A nakonec,pokud dodržuješ všechny zásady v chovu ryb,je velmi malé procento možnosti onemocnění,i když ryby v sobě zárodky mají.

A zanícenost? Vždyť to je to,co nás žene dál za poznáním,za snahou rozmnožit ryby,které se rozmnožují hůře,nebo i to,aby zrovna ta tvoje nádrž měla výborné hodnocení...
Je to o tom,že tě něco baví a chceš to dělat pořádně.

Ono je akvárko,a akvárko,stejně tak ryby,a ryby... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 23:00 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
Když jsem byl u Romyho tak jsme se bavily o srdci a i když to není jejich přirozená potrava některé složky z něho ničím jiným nenahradíš X-) Ke kvalitnímu růstu je prostě potřeba občas krmit h.srdcem a šance napadení parazity není při správných podmínkách a dodržování kvality vody zase o moc větší než když se s ním nekrmí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 22:55 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
Odborník zdaleka nejsem od toho jsou jiní (Romy) :) , pořád se mám co učit ;-) Podražené= malá velikost , přeci terčovec má imponovat svoji majestátní velikostí, stavbou těla a kresbou, pokud by mě stačily poloviční tak je nemusím chovat a pořídim si nenáročné ryby X-) Co se týká té zanícenosti i ta je při chovu náročnějších druhů ryb třeba :) Jsem už takový že co si myslím to řeknu i když s tím mám občas problém, tak diplomat už ze mě nikdy nebude a pár lidí to i oceňuje že řeknu naplno co si myslím a stojím si za tím ;-) U tebe mě vadí jedna podstatná věc, někdo se ptá jak vyléčit rybu a ty začneš o systému dvou hadic atd. tím ale tu rybu nevyléčí, to jsou optimální podmínky ale někdo potřebuje poradit už s léčbou ne s tím jak nemoci předejít ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 22:53 Muž metal [96] - Cichlidy – re.bob66
tak som ho schvalne odmeral,mal si pravdu,ma 9cm.mal by mat podla vasich parametrou rok a pol stary diskus 15 cm.to hovadzie mu chyba preto nema aktualne parametre,ale v lete chovam ciernym komarom z vlastnej zahrady, sudy s dazdovou vodou-4 mesiace su k dyspozicii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 22:40 Muž metal [96] - Cichlidy – re.bob66
co znamena podrazene ryby-ze maju mat viac centy,su podvizivene,alebo su nie znackove a su to len bastardy-ale maju pre mna cenu zlata.ja ta berem seriozne ako odbornika ale mi na vas odbornikou nesedi ta vasa zanietenost ,ze som len ja anikto iny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2010 22:25 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: metal
Nejsem alergický na tebe ale na některé tvoje rady které napíšeš X-) U toho pigeona bych 10cm netipl ani náhodou, ale to je jedno, nechápu jak můžeš psát o správné chovu a krmení když máš zcela jednoznačně podražené ryby hmm To že ti nic nechcíplo ti přeju ale i zkušeným chovatelům občas něco odejde. Krmení jen granulemi a zeleným je chyba ale dělej jak myslíš, já než mít takhle podražené ryby tak raději je nebudu vůbec chovat, protože terčovec je ryby která si tohle nezaslouží X-) Píšeš o tom že chceš přispět svými zkušenostmi to je dobře, ale pokud jsi ještě neléčil nechápu co chceš radit, potom právě tvé rady vyzní jako blbost ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65025x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551?od=2551