Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 16:18 R Muž romant [27983] Re: Maja
Tu plíseň, jak píše kolega, nechytnou když se bude pravidelně měnit voda, to je základ nejen u placek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 15:18 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Maja
tak to je v pohodě, to jsou jen "cucfleky" - pokud do toho nechytnou plíseň, není třeba to nijak řešit:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 14:55 Maja – bílé skvrny
Jsou na bocích převážně v horní polovině blíže k ocasu. Často se právě do těchto míst "koušou"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 14:51 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Maja
Chybí mi tu jedna zásadní informace: Kde jsou ty skvrny -na bocích nebo na hlavě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 14:17 Maja – bílé skvrny
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Na jednom ze 4 terčovců se opětovně dělají bílé skvrny. Terčovci jsou nedávlo přeléčeni flagellolem kvůli děrové nemoci (1 terčovec umřel). Fleky po cca 3 dnech zase zmizí a objevují se jinde. Všimla jsem si, že do sebe terčovci naráží a "oďoubávají" se. Může to být způsobené tím?
Děkuji za reakce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 20:16 R Muž romant [27983] Re: Bob66
Jasně, nebudeme šířit poplašný zprávy, ono se to ukáže, kam se to vrtne. :-) Tím nepřeji nikomu nic zlýho, to ani omylem, kdo mě zná, tak ví jak to myslím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 20:13 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: romant
Ta barva může být jen osvětlením, nebo prostě jen tím že není v pohodě. Ty ploutve bych přičítal tomu jak se snaží dostat dolů :) Na parazity bych to neviděl, ale kdo ví hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 20:08 R Muž romant [27983] Re: Bob66
Norberte, mě se nelíbí ta tmavší barva a stažený ploutve, že by zase nějakej problém v dutině břišní, nějakej ten parazit? Ovšem to nafutrování granulema se vyloučit nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 19:54 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Michal
Může to být plynový měchýř, nebo pokud jsi nenechal granule namočit tak v něm mohly nabobtnat a zítra by měl být zase v pohodě ;-) S těmi granulemi je to dost časté, proto bych se k tomu i přikláněl X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 19:46 Michal
Ahoj, pomůže mi prosím někde s mým terčovcem, včera byl ještě v top kondici, žral jako normálně a dnes přijdu z práce mrknu do akvárka a ležel na hladině s strašně moc nafouklým břichem. Nažrat dostal včera večer vločky a granule, tak co to může být? přežrání?zácpa?plynových měchýř? pak jsem do něj štouchl jestli žije a plave o 106,ale pořád ho to táhne k hladině zde video, vím houby kvalita, mám jen mobil www.youtube.com/… Mám začít něčím léčit? nebo počkat do rána? Díky za reakce
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 13:38 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Ivoš
Ono každé léčivo pozastaví nebo zbrzdí růst ryb, ale u toho chloraminu jsem to zatím nezpozoroval. Možná těch 20min není tak znát než kdyby v tom byly pár dní ;-) U největšího terčovce jsem po převozu a té koupeli v chloraminu, zaznamenal nárůst za měsíc o více než dva cm :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 13:08 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Bob66
Jeden chovatel terčovců mi tvrdil, že po koupeli v chloraminu terčovci už pořádně nerostou. Nevím, co je na tom pravdy ale ke chloraminu mám jakýsi podvědomý odpor už z dob, kdy se nacházel v desinfekčních rohožích hojně rozšířených v někdejších JZD.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.01.2013 11:50 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Ivoš
Když přivezu nové terčovce tak jim zvlášť v kýblu připravím 20min koupel s chloraminem-t X-) Funguje to perfektně a nemusím už nic přidávat do fungujícího akvária, když se rozhodnu nepoužít karanténu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 11:43 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: vikino
Tak to je super, jiný výsledek by mě velice překvapil. Já, ač vůbec nejsem zastáncem nějakých preventivních léčeb, v tomto dělám absolutní výjimku: jakmile umístím do nádrže nového terčovce, automaticky začínám dávkovat cyprinopur.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 10:20 vikino – cyprinopur
Takze po par dnoch su ryby uplne v pohode. Dakujem za typ tomuto foru. Kedze som sa rozhodol odskusat cyprinopur na parazitologicky nepotvrdenu nakazu ziabrohlistami. Ci uz ich mali alebo to bola nejaka bakteriologicka nakaza, neviem. Pomohlo. Ryby dychaju kludne, akurat su trocha rozrusnene, kedze po vymene vody za cistu, maju chut do trenia a vyjasnuju si medzi sebou vztahy. Su to mladi rocny adolescenti.
Vyhodou cyprinopuru je prave v tom, ze posobi aj na bakterie, aj na drobne parazity. Nevyhoda u mna je ze zabija aj nitrifikacne bakterie vo filtri.
Ale ako liecivo v akvariu, pre tercovce, mozem cyprinopur vrelo odporucit. Ryby ho znasaju v pohode, dokonca aj pri uplne zakalenej vode - mliecno-biely zakal sposobeny uhynom bakterii. Po troch dnoch, ked sa im vymeni voda za cistu, sa ryby zacnu spravat prirodzene, pokial netrpia este vnutornymi parazitmi, na ktore cyprinopur neposobi,

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 10:04 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: vikino
Já už jsem byl v myšlenkách o pár dní napřed:-) Takže do 2 dnů už budou dýchat normálně na obě žábry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 09:49 vikino Re: Ivoš
Je to len par hodin po liecbe a co som im vymenil vodu, prave som trochu krmil a terce su v pohode. 1-2 kusky maju tie ziabrove viecka viacej odchylene. Asi treba trochu casu, mozno zajtra, pozajtra, dam vediet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 09:32 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: vikino
Já jsem neměl při léčbě cyprinopurem žádné problémy s vodou, žádný zákal. Dokonce se mi během léčby rozplaval potěr čichavce perleťového, kteří se mi ve společné nádrži vytřeli a o kterých se traduje, že jsou velice citliví na chemické přípravky. Vsadím se, že dnes už máš všechny terče v pořádku, včetně těch, kteří měli těsně po léčbě odchýlené žábry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 08:56 vikino – cyprinopur
Dnes, po troch davkach v troch dnoch, som vymenil vodu a pustil akva do obehu. Terce su kludne a aj kludne dychaju. Len tie co mali odchylene ziabrove viecka ich bud jedno alebo obe, stale odchylene maju, aj ked teda dychaju kludne. Dufam, ze sa im to este spravi.
Ostatne akva s tercovcami som sucastne odstavil od obehu a tiez som tam nasadil cyprinopur. Ked uz liecit, tak je myslim dobre preliecit vsetko, zvlast ked cyprinopur tercovce znasaju velmi dobre.
Nemyslim si ale, ze sa ziabrohlistov da na 100% zbavit a mat v tomto smere bezparazitny chov :-/
Cital a aj pocul som vela navodov a postupov ako sa niektori chovatelia pokusali ziabrohlistov zbavit, no bez uspechu. Ono sa tam to jedno - dve vajicka vzdy nejak zachovaju a neskor sa z nich tie potvorky vyliahnu. A to skusali opakovanie liecby niekolkokrat po sebe, radsej viac ako menej.
Myslim, ze ide skor o to pomoct rybam zbavit sa premnozeneho mnozstva tychto parazitov, aby sa neskor s malym mnozstvom dokazali vysporiadat sami.
Skusil som cyprinopur hlavne koli tomu, ze sucastne zabera aj na bakterie, aj na parazity a ked clovek nema moznost parazitologicky ryby vysetrit a nevie na 100% co problemy sposobuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2013 08:04 vikino Re: smidakkuba
smidakkuba napsal: PH jsem neupravoval. A filtry jsem nechal běžet jak byly.Po léčbě nebyla žádná známka toho že by bakterie byly po smrti.FIltr fungoval dál NO látky byly stále na nule takže myslím že na bakterie to vliv nemá.
U mna opacna skusenost. Po silvestrovskej noci a teda po 20 hodinach v cyprinopure je voda v akvarku zakalena mliecnym zakalom, co znamena velky uhyn nitrifikacnych bakterii. Nadrz som sice odstavil od obehu vonkajsieho filtra, no ponechal som v nej jednoramenny molitanovy filter, dostatocne zabehany. V popise ucinnosti cyprinopuru je popisana ucinnost aj na bakterialne infekcie, takze sa velmi nedivim, ze zabil aj nitrifikacne bakterie. Skor ma udivila Tvoja skusenost. V nadrzi je dalej zavedene silnejsie vzduchovanie. Ryby su inak v pohode, rano priplavali na predne sklo a pytali si zrat. Vcera vecer som ich krmil len malym mnozstvom granulovanym krmivom.
Teraz mam dilemu, ci pridat dalsiu davku cyprinopuru do akva a nechat to tak, alebo predtym vymenit vodu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2012 13:53 smidakkuba Re: vikino
PH jsem neupravoval. A filtry jsem nechal běžet jak byly.Po léčbě nebyla žádná známka toho že by bakterie byly po smrti.FIltr fungoval dál NO látky byly stále na nule takže myslím že na bakterie to vliv nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2012 12:46 vikino Re: smidakkuba
Ked s nim mas uz skusenosti, tak by som Ta chcel poziadat o radu, ci zabija aj bakterie vo filtri. Lebo ak nie, bolo by vhodne u mna nadavkovat cyprinopur do celeho systemu prepadovych akvarii s vonkajsim filtrom a preliecit tak celu rybaren. Ak nici aj nitrifikacne bakterie, tak by som postupoval ako som pisal vyssie s odstavenim od centralneho filtra a liecit separatne. Dik za pripadne info. :-)
PS: este jedna otazka, kedze v infoletaku sa nic o tom nepise, ma vyznam hodnota pH pri liecbe cyprinopurom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2012 12:31 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: vikino
Cyprinopur je spolehlivý.U mě zabíral perfektně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2012 11:48 vikino – cyprinopur
Tak som odstavil akvarko z prietoku, odkalil a nadavkoval cyprinopur. Cisty obsah vody v akva je 250L, takze 12,5 ml cyprinopur-u. Voda ma parametre ako som pisal vyssie. Tercovce su v tom par minut, no zacali aktivnejsie plavat po akvariu a zvyraznili zvisle pruhy. Priebezne dam vediet, ci sa nieco zlepsilo a celkovy vysledok liecby, aj ked nemam mikroskop na parazitologicke vysetrenie, vizualne by som mal vediet rozoznat pripadne zlepsenie. Zajtra nadavkujem cyprinopur znova a pozajtra este raz. Celkovo teda 3 dni. Po tom mam v plane vymenit 1/3 az 1/2 vody a za dalsie 3 dni budem liecbu opakovat kôli novovyliahnutym cervom, kedze predpokladam, ze v teplej vode 30,5 st.C je proces liahnutia cervov z vajicok rychlejsi. Tak som zvedavy....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2012 16:51 vikino Re: Ivoš
Ivoš napsal: Cyprinopur rozhodně není univerzální léčivo. Primárně je určený na likvidaci kapřivců ale krom toho skvěle ničí žábrohlísty. Na střevní hlístice a podobnou chamraď pravděpodobně vůbec neúčinkuje.

Nuz ono je to tak, ze pokial sa neurobi parazitologicke vysetrenie ziaber, tak liecit tercovce na ziabrohlisty je loteria s neistym uspechom. Napadnutie ziabrohlistami je velmi lahko zamenitelne za branchiomykózu, sankvinikolózu, toxicku nekrózu žiaber ai. choroby.
Preto je mozno prave cyprinopur (ako pisete) uspesny, kedze dokaze potlacit siroke spektrum bakterii a navyse aj drobne kôrovce, ako kaprivca a ziabrohlista.
Mam skupinu ryb v mojom chove, ktore vykazuju prave priznaky na napadnutie ziabrohlistami. Liecil som ich uz niekolkokrat (masoten, chloramin T, micopur), no vzdy sa im to po case vratilo. Priznaky maju nasledovne: jedna alebo obe ziabrove viecka neprirodzene odchýlene, zrychlene dychanie, plachost. Takze im dam este jednu sancu a vyskusam ten cyprinopur.
Este dodam, pre kompletne info, parametre vody su 400 µS s pH 6,5, teplota 30,5 st.C, NO3 do 30mg/L, ciste akva bez dna, silne vzduchovanie, centralny filter, pravidelne odkalovanie s dostatocnou vymenou vody za odstatu zo suda, pocet ks tercovcov v akva 12.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 19:37 Muž LANOUR [55] Re: rriki
precetl jsem toho dost pokud nemas odpoved tak nepis :-) mam zarostlou nadrz a hodne sneku,piskorek leciva je zabijej,proto se ptam na konkretni lecivo a zkusenost!Typy tehle zprav mi nic nereknou ale dik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   29.12.2012 17:54 Muž rriki [818] - CichlidyRe: LANOUR
Kdyby jsi si přečetl vlákno odpovědi by si se dočkal ,většina chovatelu na rybičkách léčilo v zaroslé nadrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 13:06 Muž riso [129] - CichlidyRe: Tomiino
delal jsem to stejne jak smidakkuba a povedlo se. Po lecbe jim pridej do vody Torben nebo neco podobnyho a par tydnu krm pouze suchym. Na krmeni jim muzes nakapat vitaminy Fishtamin (Sera) nebo Atvitol (JBL). Hodne zdaru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 11:21 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
super,ja si rikal,pokud se jenom hybe aby neunikaly nejaky dulezity latky z akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 11:11 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Tomiino
Stačí jak se hladina hýbe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 11:08 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
ok :-) to by bylo aby se nepovedlo.Mam silne vzduchovani zapnute.Napadlo me jestli nemaji ryby blbe podminky v akva,ale snad ne.NO v pohode,maji tam dva hezky koreny ktery pekne barvi vodu,takze o trisloviny apod.neni nouze jen si rikam,jak je to s cerenim vody u rozpras.rampy.Nevadi rybkam,kdyz je tam pouze cereni???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 10:57 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Tomiino
Dáš to tam 3 dny nic nedělej jen je nech v tom koupat po 3 dnech Vyměn tolik vody aby ryby sotva plavaly já nechaval asi 10cm od dna což když spočítám je výměna asi 85% vody.pak to dopustíš novou vodou necháš na pokoji 3 dny a zas aplikuješ léčivo necháš je 3 dny koupat.Vyměníš vodu a měl by být klid pokud nejsou nakažení již delší dobu.Vodu jsem dával z kohoutku bez problému jen bacha na velké změny teploty vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 10:43 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
kdyz si menil vodu pri lecbe tak rovnou z kohoutku,nebo odstatou??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 10:41 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
nikde to prave moc nepopisujou,v navodu docela strucne.dal jsem to tam vcera,takze dnesa zitra vecer vymenim polovinu vody a po dalsich trech dnech vse opakuji.ok :-)menil jsem akva ze 200 l na 300l,takze ryby par dni prezivaly v prazdne nadrzi,pak zas do zarizene.Asi to pro ne musel byt sok,snad se mi tady spamatujou.Jsou zalezly,obcas vyjedou neco klofnou,ale u dvou uz jsem videl bile vykaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 10:37 Muž LANOUR [55]
Ahoj mate nekdo zkusenost leceni vnitrnich parazitu v zarostle nadrzi??Cim?abych neprisel o sneky mam tam stovky piskorek to by bylo v....Diky za odpoved. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 10:31 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Tomiino
Já tím léčil tak že jsem dal předepsanou dávku.Ryby v ní nechal 3 dny potom vyměnil takřka všechnu vodu.A po dalších třech dnech jsem opakoval.A od té doby je klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 08:46 Muž Tomiino [43]
Dobre ranko,chtel bych se zeptat na pouziti sera med flagellol.V navodu pisou pouzit 1ml na 40 l atd.Lecit po dobu 3 dnu,ale nepisou jestli po 12 hod.aplikovat dalsi davku po te prvni nebo tam nechat prvni davku po dobu 3 dnu. ma nekdo zkusenost s timto lecivem??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.12.2012 14:45 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Tomiino
Cyprinopur rozhodně není univerzální léčivo. Primárně je určený na likvidaci kapřivců ale krom toho skvěle ničí žábrohlísty. Na střevní hlístice a podobnou chamraď pravděpodobně vůbec neúčinkuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2012 12:04 Muž LANOUR [55] – STREVNI PARAZITI
Ahoj mate nekdo zkusenost leceni vnitrnich parazitu v zarostle nadrzi??Cim?abych neprisel o sneky mam tam stovky piskorek to by bylo v....Diky za odpoved. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2012 06:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tomiino
Cyprinopur není univerzální léčivo, je to léčivo poměrně dost směrované...Upřímně řečeno všechna univerzální léčiva , ať už jsou určena komukoliv, jsou na prd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 22:10 Muž rriki [818] - Cichlidy
Hlavně v těch zarostlých nádržích je třeba měnit a měnit vodu .Vajíčka parazitů jsou rozeseta po celém akváriu v milionových množsvích a údržba je obtížná a je jen otázka kdy to vypukne.Spoustu prezentací ukazuje ryby co měli parazity,sice přežili,ale už to krasavci nebudou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 21:16 Muž NIKO [527] Re: romant
Doporučeno mi to nebylo,nevím proč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 21:10 R Muž romant [27983] Re: NIKO
NIKO napsal: Když jsme u výměny vody,tak já měním každý den 10%.Funguje mi to tak už dva roky ano
Inu, takovej domácí systém aplikovaný v odchovnách, tedy v těch lepších. ;-)
Edit: V těch odchovnách se samozřejmě vody mění i daleko více, to jenom pro příklad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 21:08 Muž NIKO [527]
Když jsme u výměny vody,tak já měním každý den 10%.Funguje mi to tak už dva roky ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:38 R Muž romant [27983] Re: Tomiino
Osobně bych šel osvědčenýma cestama. rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu . Hlavně bych se zaměřil na kvalitu prostředí, neb to je momentálně Tvůj hlavní problém, tím případným léčením se budeš snažit odstraňovat pouze následky, ale jde o příčiny. Měnit vodu, jak o život, podívat se po nějakým přírodnějším vylepšovadle, nějaký rašelinový výluh, třeba Torben a rozhodně si přečti ten článek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:18 Muž Tomiino [43]
Slyšel jsem, že se dá použít cyprinopur(slyšel jsem univerzální léčivo..)Víte o tom něco??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:12 R Muž romant [27983] Re: Tomiino
Njn, střídání prostředí, nově založený akvária, to by bylo aby něco problémovýho nevykouklo. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:09 Muž Tomiino [43] Re: romant
postupne to slo,pekne dvema topitkama.Ryby mam nejak furt zalezly.Vypusteni akva,ryby byly v prazdne nadrzi,potom zase do nove zarizene nadrze.Takze zase zmena,uz je to cca 14 dni,a skoro furt jsou zalezly,obcas se nejaky projedou a nazerou.Ted jsem u jednoho malbora nasel bily vykal...takze asi mam problem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:06 R Muž romant [27983] Re: Tomiino
Postupný pokles teploty v tomto časovém intervalu vadit nebude, zpátky taky pěkně postupně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2012 20:05 Muž Tomiino [43]
muze se neco stat tercum,kdyz pomalu klesne teplota vody na 23 stupnu?cca jeden den? pri predelavani akva mi vypadlo topitko z el. :-(
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65022x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551?od=1401