Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2011 16:02 Nobody Re: Bob66
9 let
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2011 12:28 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: Nobody
Aha,ochota sama:-).Neboj,za mě mluví osobní zkušennosti,odchovávám dostatečné množství ryb nato,abych určité věci znal.Šlo spíše o otázku průzkumu,jak jste ochotný podělit se o své zkušennosti:-).Vidím,že raději rýpete:-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2011 04:16 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Nobody
Nobody napsal: Sterilní chov nemám.Žabrohlísti se v něm nevyskytují.Za 25 let chovu cihlidek a cichlid jsem je nikdy nezaznamenal.


Mohu se zeptat jak dlouho jste choval nebo chováte terčovce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2011 00:49 Nobody Re: tercovec5
Tajemství to není.Co zkusit pohledat v knihách a v časopisech - místo netu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2011 00:05 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: Nobody
Jestli to není tajné,jakým způsobem desinfikujete /ošetřujete/živé krmivo Vy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2011 23:52 Nobody Re: Romy
Sterilní chov nemám.Žabrohlísti se v něm nevyskytují.Za 25 let chovu cihlidek a cichlid jsem je nikdy nezaznamenal.
Zkušenost se žábrohlísty a jinými vnitřními parazity vychází ze zkušenosti s velkoobchodu-import rybek.Po dovozu a přeléčení a následné pitvě(náhodně vybraných rybek) nejsou žábrohlísti zjištěni,kromě závojnatek - ty je mají skoro vždy.Jiní vnitřní paraziti,a to i u importů z přírody ano.Dost často se jedná o cysty parazitů( i po přeléčení).
Jak si kdo ošetří živé krmivo,je jen na něm.Pokud to udělá špatně,rybky prodává dále,zadělá na problém ostatním.Proto je spousta dotazů na diskuzních fórech ohledně nemocí rybek.
Nejspíš jsme se jen v něčem nepochopili.Jak píšete - každý má jiné zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 07:52 RAP – Re: Dahak
Dahak napsal: Pokud jde jen o chov, tak samozřejmě ano.Dnešní ryby jsou už dostatečně domestikované, aby je i průměrný akvarista, pokud dodržuje určitá pravidla dokázal úspěšně chovat.
Pokud dodržuje určitá pravidla a má zájem může si je i rozmnožit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.10.2011 23:34 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Nobody
Pokud víte,k čemu slouží smajlík(k odlehčení),a sám jste ho i použil,nechápu,proč se urážíte...,ale to nic...

Problém je v tom,že naše názory jsou subjektivní,pocházející z různých zkušeností.Vaše zkušenost je jiná,má také.

Další problém je v tom,že pokud neděláte pravidelně stěry žaber,ani se nemusíte dozvědět,že žabrohlísta máte(o sterilních chovech zde nemá cenu diskutovat,Vy asi máte jeden z nich),jde o to,dle mé skromné zkušenosti,a toto vlákno by nemělo 27316 reakcí bez důvodu,že,jak už jsem psal,žabrohlíst je stejně jako vnitřní parazit součástí rybího života,tím pádem je stále dost lidiček,které trápí.
Skaláry se s ním velmi dobře vypořádají,nikdy jsem nezažil jejich vůbec nějakou reakci.U akar to samé,u apistogram byla reakce drobná,u terčovců stačila změna chemizmu vody.

A teď k Vašim připomínkám:
,,Že mají všechny cichlidy žábrohlísty-nemají.A potom Vaše důvody proč?"

Myslíte,že jsou u nás čisté chovy?Že chovatel prodává ryby po přeléčení?Že jdou do sterilní nádrže?
Jak už jsem psal výše,myslím si,že s žabrohlísty je to stejné,jako s vnitřními parazity,dokud funguje imunita ryb,samy se těmito parazity vypořádají,pokud se zhorší podmínky,dochází k zeslábnutí ryb,jejich množení a invazi.

,,imunita oslabení,přerybnění":
Ano,invaze je možná.

,,Živé krmení - ano,tam to lze přinést,při správném ošetření krmiva-ne!"
Otázka je,co je správné ošetření krmiva,a hlavně kdo to dělá...!Jestli dáte ruku do ohně za ostatní akvaristy,prosím...

A závěrem-pokud by ryby byly zdravé na celém světě,nepotřebovaly by tzv. doktory,to jsou ryby,které zbavují ostatní ZDRAVÉ! ryby parazitů a i žraloci otevřou v klidu tlamu,aby si ulevili.A při stěrech to zdaleka nejsou jen bakterie.
Jak jsem už psal,je to jen můj názor.
U sladkovodních ryb není moc volby,je to věcí kondice a imunity ryb,podle mého jsou tyto problémy běžnou součástí rybího života,trpí na ně hlavně kaprovití,tak i cichlidy.

Můžete se mnou souhlasit,nebo ne,to je jediné,co můžete,ale raději budu třikrát střašit,než jednou léčit...
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 14:11 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: RAP
Pokud jde jen o chov, tak samozřejmě ano.Dnešní ryby jsou už dostatečně domestikované, aby je i průměrný akvarista, pokud dodržuje určitá pravidla dokázal úspěšně chovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 14:08 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: RAP
Ale to se vytřou i terčovci, jenže nároky na vodu jsou trošku jiný, než u skalár.U těch jsem z vodou nemusel nijak zvlášť kouzlit, ale u terčovců je to s každým párem jinak.Jeden potřebuje vodu neměněnou delší dobu, další naopak čerstvou a mám i pár kterýmu je nutný vodu okyselovat a přidávat Amazon, aby jikry neplesnivěly.O kouzlech s vodivostí ani nemluvím, ale to se mě naštěstí díky dobré měkké vodě co nám tu teče moc netýká.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 14:01 RAP
Dahak napsal: Předpokládám, že terčovci se s parazity vyrovnávají mnohem hůř, než například skalár nebo jiné cichlidy.Před terčovci jsem odchovával převážně právě skaláry, akary a jiné menší cichlidy a nikdy jsem se s žábrohlísty, ani střevními parazity nesetkal.Právě to a rozmnožování, z terčovců dělá poněkud obtížněji chovatelné ryby.

Ano, máš své bohaté zkušenosti, ale.... Nemohou za to právě tato tvrzení, že jsou to obtížně chovatelné ryby. Jistě, je to vyšší třída než paví oka, mečovky, kančíci příčnopruzí, akary modré atd. atd. Vždyť i skaláry patřily k obtížně rozmnožovaným rybám. Dnes se vytřou téměř v každé trochu vyhovující nádrži(neplatí pro importy).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 13:33 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Předpokládám, že terčovci se s parazity vyrovnávají mnohem hůř, než například skalár nebo jiné cichlidy.Před terčovci jsem odchovával převážně právě skaláry, akary a jiné menší cichlidy a nikdy jsem se s žábrohlísty, ani střevními parazity nesetkal.Právě to a rozmnožování, z terčovců dělá poněkud obtížněji chovatelné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 11:44 RAP Re: Nobody
Vzhledem k tomu, že zde píší hlavně "diskusáři" a jen pár Diskusářů, se nedivím žábrohlístům jako běžnou nemocí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 08:20 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Nobody
Já ti řeknu že žábrohlíst je zcela normální choroba.V podstatě pokud jsou ryby v dobré kondici tak se umí vypořádat se žábrohlísty sami.Stalo se mi to asi 2 měsíce zpět samec marlboro dýchal týden na jednu žábru pak začal zas na obě.Takže měl dobrou imunitu a dokázal se s tím vypořádat zcela sám.A to se mu nezměnily podmínky v akvárku ani , živým zásadně nekrmím a byl u zcela zdravých terčů.Tak proč to.Ono to někdy přijde samo například tou dobou jsem byl na tom časově dost bídně a místo 3 za týden jsem vyměnil vodu pouze 1 a už to bylo ale vypořádal se s tím sám.Je to v každé rybě a dle mne tak každá ryba s tím jednou za čas bojuje a my to ani nevnímáme.

Mimochodem tady směřuje otázka ke všem a to měl jsem nemocní pigeony už jsou v pohodě žerou akorát 1 z nich žere ale nesmolí.Zkrátka furt žere cpe se ale nic z něj nejde a je čím dál nafouklejší když jim dám krmivo žere jak o život ale drží se to v něm.Čím to je?Jsou po léčbě entizolem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   24.10.2011 01:44 Nobody Re: Romy
První větu beru jako nepatřičnou poznámku(urážku?).
Že mají všechny cichlidy žábrohlísty-nemají.A potom Vaše důvody proč?
Imunita oslabení - ano,při špatné péči o akva,zanebnání,ale přesto nepůjde o žábrohlísty
Přerybnění - ano,jiné choroby než žábrohlísti
Živé krmení - ano,tam to lze přinést,při správném ošetření krmiva-ne!
A závěrem-samozřejmě,že se při stěru najdou nějaké(zase u jakých rybek a v jakých nádržích) řekněme"baktérie",které jsou na povrchu ryb.Většina z nich je neškodná a neohrožuje zdraví rybek.
Nestrašte akvaristy žábrohlísty. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.10.2011 01:08 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Nobody
Možná jsem neměl psát slovo - všechny - ,netušil jsem,že byste byl schopen je přepočítávat... :-P

Tak jinak,jak rod Gyrodactylus,tak Dactylogyrus jsou v našich nádržích více,než velmi časté,troufnu si tvrdit,že většina chovaných cichlid je má,dokáží cizopasit na rybách bez nejmenších příznaků,ryba nemusí být nemocná. Ale ani zdravá ryba přece není sterilní,nebo si myslíte,že stěry a jiné vzorky budou zcela negativní na jakékoliv škůdce? My také nejsme nemocní a věřím,že různých potvor máme dost.

Takže ano,VĚTŠINA ryb s nimi žije,a dokáží si jejich populaci ukočírovat samy.K přemnožení dochází zhoršením podmínek,např.snížení imunity ryb,přerybněnost,krmení živým krmením,nižší obsah kyslíku ve vodě atd...


Když vezmeme rybku(zdravou)na pitvu,tak věřte,že se toho najde mnohem víc...,i když žabrohlísty najít nemusíme,ale bude pak pro Vás ještě vůbec zdravá???

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 00:19 Nobody Re: Romy
Tak podle Vás mají všechny rybky žábrohlísty a jsou přítomné pouze latentně a začínají působit problémy až při zhoršení podmínek v akva?
No to je pěkná....!
Když vezmeme rybku(zdravou)na pitvu,tak žádné žábrohlísty nenajdeme!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 18:08 R Muž romant [27982] Re: Market
Ono se to velmi těžko hodnotí, bez možnosti to skouknout na nějaký fotce. Držel bych se toho článku na nějž Ti posílal odkaz Bob66, kde je problematika žábrohlístů velmi dobře zpracována od příznaků až po možnosti léčení. Ono jsou terčovci velmi houževnatý ryby a s případnou nemocí jsou schopni bojovat velmi dlouho. Tu vodu bych jim měnil denně a sledoval jejich chování. Určitě by to chtělo pro lepší orientaci uvést co nejvíce údajů o nádrži kde jsou chováni, nejlépe založením prezentace. Píšeš, že ryby žerou, což je jistě posun oproti prvotnímu dotazu, kde uvádíš, že potravu nepřijímají. Ty ryby jsou v tom akváriu nějak krátce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 17:32 Market Re: romant
Ahoj Romanet, vodu jsem vymenila dnes pri odkalovani, zda se mi, ze jsou lepsi, ti co maji nejvice slizu(bilych skvrnek) zaujimaji polohu jako pri krmeni mladych a nechavaji se odobavat od ostatnich. (Hlavou vzhuru, lehce se pohybuji, to jsem videla u kamarada, kdyz velky diskus nechaval na sobe nakrmit mlade)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 16:56 R Muž romant [27982] Re: Market
Lepší prevence než Preventin bude výměna vody, tím nic neskazíš a ryby to jistě ocení více než ten preventin. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 16:54 Market Re: Market
Ahoj, tak dnes odpoledne zerou, u tlamek a ni na zabrech nic nepozoruji, pouze z uhlu ty bile flicky na ploutvich a nekdy i na tele, nemaji to vsichni. Nechci jim tam zbytecne davat leky na zabrohlisty, pokud si nejsem jista. Mam doma preventin, mam ho zkusit, je to takova dezinfekce, tak treba to bude stacit...dekuji za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 08:30 Market Re: Market
jeste u jednoho jsem si vsimla, ale pouze z urciteho uhlu, jinak to neni videt, takove male bile skrvny ma na hornich a dolnich ploutvich, pockam az vyplavou a zkusim poradne prohlednout ty zabra...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 08:04 Market Re: Market
Jo jinak upresnim, na zabrech nevidim nic, ten sliz jsem videla u tlamky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 08:03 Market Re: Romy
Fotku bohuzel neporidim, ten jeden u ktereho jde neco videt se schovava, tak asi fotku neulovim, u ostatnich nevidim nic podezdreleho, krome troschu zrychlenejsiho dychani, ale to se mozna zda. Dobre jak koupim neco na zabrohlisty. Jinak je divne, jak rychle se situace meni, pred 3 dny, mi jeden modry par zase nakladl jikry a ted maji asi zhorsene podminky v akva, jak pisete a maji zabrohlista :-(.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 22:02 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Market napsal: Urcite to neni plisen, jak jste to poznali? Nevim, kde k tomu prisli, muzou to mit z krmeni?

Při napadení žabrohlísty,je zvýšená tvorba sekretu(ochranná),na žabrách,to může být zaměněno nezkušeným akvaristou za plíseň.Netvrdím,že to tak není,dobrá fotka by pomohla víc,než stohy papíru.Nevím to,jen se domnívám... ;-)Žabrohlísty mají všechny ryby,jde o to,kdy a proč se přemnoží,to je věcí kvality vody a zdravotního stavu ryb.
Aquamastrem krmím několik let,myslím,že krmením to nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 21:33 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Market
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 21:28 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Market
Z krmení ne, většinou to bývá ze zhoršených podmínek v akváriu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 21:13 Market Re: Bob66
Ahoj, dekuji za radu, divala jsem se jim na zabra a nic zvlastniho tam nevidim, pouze u te tlamky sad . Urcite to neni plisen, jak jste to poznali? Nevim, kde k tomu prisli, muzou to mit z krmeni? Krmim mrazenym srcem od aqumaster, tak jako vzdy. diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 20:59 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Market
Jak píše Roman, žábrohlísti ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 20:51 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Market
Zkus si přečíst téma žabrohlísti...,mohlo by to sedět.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 20:41 Market Nemoc u tercovcu
Prosim muzete mi poradit o jakou nemoc se jedna u mych tercovcu? Vsimla jsem si u jednoho, ze kdyz dycha a rozevira tlamku, tak pri vydechu tam vidim neco jako kdyby pruledneho az bileho, jako by takov sliz nebo tak(mozna takovy jako kdyby chlup). Velmi tezko se to popisuje, snad nekdo bude vedet co myslim. U ostatnich to nevidim, ale nejevi zajem o jidlo. Modri tercaci jsou jako kdyby takovi tmavsi. Zda se mi, ze se jim i hure dycha. Prosim poradte mi!! Napadlo me mohla by to byt nejaka plisen? dekuji moc za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 00:31 Nobody Re: Bob66
Tak to já vodu u cichlidek řešit nemusím.I z vodovodu mi teče supr voda.Není potřeba upravovat(jen obohatit výluhy). :-) Honza ví,o čem hovoří a vždy dobře poradí.
Na vodu z Kvildy jsem nikdy nejezdil a třely se mi cichlidky(dost jich bylo od Honzy)úplně v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 00:03 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Nobody
Vodu teď řeším u cichlidek, dělal jsem pokus, v jednom akváriu voda z Kvildy z potoka a v druhém od známého namíchaná voda z demikolony se stejnými parametry + rašelinový výluh, ve vodě z Kvildy 100% úspěšnost a samice se vzorně o prcky starala, v demi vodě 70% úspěšnost, samice bez zájmu a po pár dnech je začala požírat hmm Jak mě vysvětloval Honza Burzanovský demi voda je tzv.mrtvá voda a živou vodu z přírody plnohodnotně nenahradíš ano Bohužel už mě došla tak mě čeká další výlet na Kvildu, to budou zase brzdy trpět :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 23:43 Nobody Re: Bob66
Děkuji za odpověď.
Je to dost zajímavý problém-proč je to tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 23:37 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Nobody
Přesnou příčinu neznám ale bude to vodou a CO2 ovlivňuje parametry vody, v každém městě má voda jiné hodnoty které se po přidání CO2 ještě změní, takže co funguje u jednoho nemusí fungovat u druhého. Dodnes se o vodě zdaleka neví vše, například v jedné vodě berou ryby jeden druh krmení naprosto perfektně a v jiné vodě se stejného krmení ani nedotknou ;-) Podobný případ jsem řešil loni u kamaráda v Plzni, půl roku po přidávání CO2 se břišní ploutve zkrátily o pár cm sice dorůstaly ale zase se ulamovaly, přestal přidávat CO2 a za pár týdnů dorostly a už zůstaly a rostly dále, na jiných druzích rybách nebyla ani známka nějakého poškození ;-) Já osobně když si vyberu ryby tak se snažím jim vytvořit podmínky co nejvhodnější a podle toho vytvářím a vybavuji svoje akvária, ne že vytvořím akvárium a a dám si tam ryby které se mě líbí bez ohledu na jejich nároky :-) Ještě loni jsem dost jezdil po známých kvůli léčbě terčovců a můžu říct že bylo i dost problémů díky CO2 a nevhodných podmínek které s tím souvisely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 22:58 Nobody Re: Bob66
Dobře.Pak se tedy ptám,pokud dochází k rozpadu břišních ploutví vlivem CO2,proč?
Opravdu by mě to zajímalo.Nemyslím to ve špatném slova smyslu,ale vážně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 22:44 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Nobody
Aby se dostaly břišní ploutve (stojany) do takového stádia díky bakterce tak by ostatní ploutve musely chybět skoro celé X-)

Roman: odpověděl jsi si sám ;-)
Po pridani CO2 se po case u tercu zacaly odlamovat prsni ploutve („tykadla“)
Jsou dvě možnosti buď CO2 nebo terčovci, výběr je na tobě, ale už několikrát jsem se přesvědčil že dlouhodobě tato kombinace přináší problémy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 22:28 Nobody Re: Roman
Rozpad ploutví vypadaná na baktérii.
CO2 na to nemá vliv.Pokud je opravdu myšlena uhličitanová tvrdost(ne tzv.celková tvrdost-vodivost 60-90),tak 2-3 stupně-nedochází k tak velkému kolísání Ph,ale ani to,by nemělo způsobovat rozpad ploutví.Ph také dobré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2011 11:30 Roman – droleni ploutvi
Ahoj, trapi me rozpad ploutvi u mych tercovcu.
Po pridani CO2 se po case u tercu zacaly odlamovat prsni ploutve („tykadla“)
Ulomi se priblizne v polovine, pote mají snahu dorust ale později se zase „rozdroli“.
Ostatní ploutve mirne roztrepene, jinak jsou naprosto vitalni, zravi a zkratka zdravi.
Hodnoty vody: PH kolem 6,4. NO3 15mg/l, NO2 0, teplota 30.
Mam hodne mekkou vodu, 2-3 st. uhlicitanove tvrdosti. Z toho vyvozuji, ze muze dost litat PH a naledkem muze byt ulamovani ploutvi?
Premyslim dobře? Co proti tomu delat? CO2 je u me nutnost, provozuji rostlinne akva.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2011 21:45 Muž rriki [818] - CichlidyRe: PiNa
Ne ,není to děrovec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2011 21:34 PiNa Re: PiNa
Fotka k příspěvku a ještě foto z boku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2011 21:33 PiNa
Fotka k příspěvku Prosím o pomoc při identifikaci "nemoci". Momentálně máme v akváriu s terčovci parazity, 240l, léčba entizolem, 2. den, voda 31 stupňů a na jednom jsme našli u hlavy bouli viz fotografie. Nevíme, zda to náhodou není počátek obávané děrové nemoci. Za radu předem díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2011 12:05 jano9999 – ikry
samozrejme dnes rano som sa zobudil, akvarko zasvietil, a ikry uz boli pekne zozrane, teda uz tam neboli , co som aj ocakaval, pancierniky zeru ikry? mrenky v noci asi tiez nie? prisavnik je asi vinnik nie hmm rano som si vsimol este ze tam tie ikry ten disk hladal, aj ked tam nic nebolo uz, no este som si vsimol, ze druhemu diskovi co sa tiez zdrziava poblizku, ako keby sa triasol pred nim, alebo tak vlnil , take nieco pred nim predvadzal, ostatne disky zahanal na druhu stranu akvarka

pisal som to sem do vlakna, lebo s prvoti som myslel ze ma daku nemoc ked sa tak divne sprava,,, ale pozeram ze je zivy az moc

palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 23:53 Muž rriki [818] - CichlidyRe: jano9999
Tohle je typické pro disky,mřenky se Ti bez hormonální stimulace nevytřou a pak jikry nelepí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 23:51 jano9999
este som zabudol, ze zo spodu mu trcalo take ako keby male tykadlo mliecnej farby , kusok od zadku kade kaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 23:46 jano9999 – ikry
nazdar, chcel by som sa spytat na vytieranie diskov, ja teda neviem, mam v akvarku 5 diskov , 3 male mrenky siamske , a panciernikov, a samozrejme prisavnik. Inak nic ine. DNes som spozoroval jedneho diska, ktory vacsinou byval na pravej strane akvaria kde blizko sedavam ja, a zobre o zradlo, ale teraz bol presne na druhej strane akvarka, sem tam odbehol ked som dal krmenie, ale casto sa vracal spat na druhu stranu, a stale tam stal, ako keby nieco okukoval. Ked som blizsie pozrel, tak nasiel som v jeho blizkosti nakladene ikry , na vrchu vacsieho korena . Asi tak 3x2 cm obldznik ikier, on je stale pri nich, a ako keby ich okolie sem tam odobaval. Neviem teda ci sa vytreli disky, pancierniky uz sa mi raz vytreli a vytierali sa na spodnu cast listov, avyzerali trosku inak tie ikry, tak jedine ze by sa vytrel disk alebo mrenska siamska,, ak sa aj vytrel disk, viem ze z toho nic nebude kedze ich tam je 5 kusov, ale aj tak, ako poznam rozdiel ci sa vytrela mrenka alebo disk? dik

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2011 23:33 Muž rriki [818] - CichlidyRe: smidakkuba
Nech to být a uvidíš u ramiréz to je tubera,Měň vodu a pošli fotku terče a neblbni mi tady jo. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   31.08.2011 13:37 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Ahojte potřebuju poradit...Můj terčovec má už 3 dny napuchlé oko...ALe né přímo oko ale jakoby okolo oka, vypadá to přesně takto
rybicky.net/k/forum/327154.jpg
Hodně to vypadá jako by se mu zvětšil průměr oka...
Co by to mohlo být?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 22:34 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
smidakkuba napsal: Né každé bíle hovno musí být nutně nemoc...Mojí diskové mají pravidelně takové jak popisuješ výkaly po koretře...

Nebo také po grindalu , jak píše Kuba ne každé bílé je nemoc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 16:32 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: jano9999
Nech ho chvíli tak...Jestli se to nespraví...Né každé bíle hovno musí být nutně nemoc...Mojí diskové mají pravidelně takové jak popisuješ výkaly po koretře...
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 77

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 65022x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4551?od=1851