O pH jsem psal s ohledem na chov,nikoliv odchov,tam pak hlídáš mnohem více,hlavně vodivost a pH.Podrazit se dá ryba jen co se týče velikosti,časem,pokud chceš odchovávat,si najdeš způsob,jak ryby vyprovokovat ke tření.O úmrtí na přeplnění,nebo zatvrdnutí jiker u terčovců jsem nikdy neslyšel.
Máš pravdu,že zeolit odbourává amoniak.Tím pádem je méně NO2,potažmo NO3,ale to se přeci dá korigovat výměnami vody.
Vysoká teplota je nezbytná na trávení.Terčovec má krátký trávící trakt,proto,aby vstřebal co nejvíce potřebných látek,je třeba rychlejší metabolismus,tím i vyšší teplota.Snad je to jasné.Tím,že je to ryba velmi odolná,tak při nemoci je schopná přežívat dlouhé měsíce,pokud nezasáhneš.Prvním příznakem vnitřních parazitů je jakési třepení výkalů,jsou ještě hnědé.Tady je léčba nejúčinnější.Další jsou bílé výkaly,nejsou to výkaly,ale už výstelka střev.Pak dojde k perforaci střev a invaze parazitů do celého těla.To už je prtakticky konec,ryba hubne,přidá se děrová nemoc...
Další příznaky jsou,změna barvy,ryba ztmavne,straní se hejna,zalézá do tmavých míst akvária.U žabrohlístů je to jednoduché,ryby se mnohem více otírají o předměty v nádrži,dýchají jednou žabrou.
NA 300 l je 13 terčů opravdu hodně,nejen,že nemají životní prostor,ale díky nedostatku místa je velice pravděpodobné,že je podrazíš.
A nakonec...teplota se u tebe řídí podle nároku rostlin,nebo ryb?Většina rostlin si na tak vysokou teplotu časem zvykne,sice na čas zastaví růst,je to jen o výběru.
Pro názornost,toto je fotka mé nádrže,kdy mám v těchto dnech teplotu vody kolem 32°C,a protrhával jsem zhruba před týdnem.
Možná by nebylo od věci sem hodit pár fotek tvojí nádrže,lépe by se potom diskutovalo.