Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:36 smail Re: Nicky
Děkuji ti za příspěvek. Cichlidka kakadu se mi líbí. Co čtu, tak nepřijímá umělou stravu, což tu někdo poznamenal k Okounovi, že je asi problém, tak nevím...

Čichavci se mi po pravdě nelíbí, takže ti to nevyhrají.

Jinak ale jsem rád, že zmiňuješ ty Pancéřníčky a Tetry. Ty se mi moc líbí.

S vodou zatím nevím jak to u nás je. Na několika videích jsem viděl, že ji začnou řešit až v průběhu zakládání akvárka. Dokonce do té vody pak něco přidávají když to neodpovídá určitým normám. Jak to tedy je? Normálka napustím vodu, nechám odstát (na jak dlouho?) a rovnou liji do akvárka? Nebo se s ní musí ještě něco dělat?

Dík za odpověď V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:43 Muž iam [18] - Low-tech akvaristika, maximem je osvětlení.Re: smail
já bych tam dal jedno hejno pancéřníčků (aspoň těch 6, pokud vybereš menší druh tak i víc- třeba u C. habrosus i 12 a víc) a k nim hejno teter- jednoho druhu. Doplnit by to mohlo jít ještě párem chichlidek (ramirezky/Apistogrammy, ale ne kakadu- ty co jsem měl byly vcelku agresivní)...

Ale tohle se fakt špatně radí, každý máme trochu jiné zkušenosti a jiný vkus, mě by se líbilo to co jsem popsal výš. Někomu se zase víc líbějí barevné ryby, někdo má potřebu mít hodně druhů (hlavně začátečníci)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 16:38 Muž pedro144 [40] Re: smail
Půl roku před založením akva jsem si tady i jinde na netu pročítal všechno možné a až jsem si myslel, že vím jak na to, tak jsem se do toho pustil. Jenže člověk míní a příroda mění... Takže je dobře, že se snažíš všechno promyslet dopředu a ještě k tomu se poradit s ostatními, ale vlastní zkušenost je nejlepší. Když postavíš dvě akva vedle sebe a budeš tam mít stejnou vodu, stejné rostliny i ryby, budeš stejně svítit, tak každé bude žít svým vlastním životem a bude prosperovat jinak. Tím chci říct, že když ti někdo něco doporučuje, protože jemu to funguje, tak tobě to fungovat nemusí... a obráceně. Nemusíš přece všechno pořídit najednou a časem to vyladíš tak, aby to nejen fungovalo, ale taky se ti to líbilo. Hodně zdaru. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:29 Žena JanaS [138] Re: smail
Já myslím, že jo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:16 smail Re: JanaS
Dekuji za odpoved. A k tem dve (Tetry, Razbory) by Pancernicek panda jeste sel?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 15:28 smail Re: Anthrax
Ještě včera mi tyto odpovědi přišli vtipné. Dnes už nevím... hmm Já oceňuji všechny co se mi snaží pomoci, ale značně to ztěžujete a prodlužujete vlákno diskuze. Já napíši nějaký seznam rybiček, který jsem si prošel + další, které se mi taky líbí a většina tu jen reaguje na Okounka.

(Jen tak mimochodem, dle atlasu je určený pro teplotu 10-30°C. Jak mám jako začátečník vědět, že nepůjde k rybám do 23°C).

Není pro všechny lepší reagovat opačně. Příklad: "Z tvých se k sobě hodí ta, ta, ta nebo ta a ta.". Protože, když toto nedostanu jako odpověď, tak budu odpovídat. "Fajn Okoun je mimo, tak jaký ryby k sobě půjdou". A tak pořád dokola.

Romant - nejde o to co napsal, ale jak to napsal. Dá konkrétní tip nad kterým se můžeme pobavit a nakonec mě vysvětlí, že méně druhů je více a budu mít třeba jen ty 2. A určitě nečekám, že se všichni budou vyjadřovat.

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal.

V.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 15:21 Žena JanaS [138] Re: drvi
Blani :) Už od toho trávníčku ustoupil. potlesk Ale zrovna mi došlo, že v mém návrhu není ani jeden ten poptávaný druh.... Já taky kdysi chtěla trávník ala skotská krajina s kopečky a stonehenge a ramky, jako pasoucí se kravičky a jak jsem dopadla. Už jsem to psala asi milionkrát, ale kdysi jsem v šedesátce měla šest krvavek, šest černých teter, čtyři platy, 4 tetry královské a ještě další ryby hop Teď už bych do toho nešla. Je to prostě takový retro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 15:20 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: smail
Fakt je dobře, že se ptáš a řešíš to předem. A mně přijde rozumné řešit rybí osádku předtím, než akva založíš. Ono totiž pak to uspořádání, kytky atd můžeš přizpůsobit rybkám. A třeba taky hned zjistíš, že nutně potřebuješ větší akva. Tolik OT...

Ramirezku bych taky nedoporučovala. Trochu se pokazí voda (a to se nejen začátečníkovi stane raz dva) a Ramirezka odejde (moje zkušenost). Držák mezi malými cichlidkami pro mě byla Cihlidka kakadu: rybicky.net/atlasryb/cichlidka_papousci , ale já je měla v páru. Taky musíš počítat s tím, že když je jim dobře, třou se v podstatě neustále a udělají v akva pěkný průvan - odhánějí ostatní.
Snad už jsi polevil od záměru holého akva. Ony ty rybky budou vidět stejně a bude to zajímavější podívaná, odkud kdo vyplave, než když je tam máš jak na talíři. A když se budou dobře cítit, nebudou se schovávat. A jak psal Maq, kytky mají důležitou biologickou funkci a bez nich budeš kolem té vody muset skákat víc.
Pokud půjdeš do osázeného akva, můžeš se podívat i na čichavce (toho se mi taky nikdy nepovedlo umořit): rybicky.net/atlasryb/cichavec_medovy , nebo zakrslý

Za sebe by mi přišlo ideální 1 druh na dno (hejnečko pancéřníčků), 1 dominanta akvárka - třeba ten pár čichavců, 1 druh jako "křoví" - třeba ty tetry (ano, já tetry moc ráda nemám).
A topítka se neboj. Jestli budeš mít akvárko klasicky se zářivkami, tak i ty ti nějaké teplo udělají. Není to tak, že ti 150W běží non stop. Já mám doma kolem 22, akva na 26 a spíná to málokdy a jen na chviličku. A v té tvojí litráži pochybuju, že protopíš horentní sumy. I kdybys to nijak extra vytápět nechtěl, stejně tam topení dej a nastav na něm nějakou tu minimální teplotu.
A v neposlední řadě se poohlédni i po šnečkách. Většina z nich jsou šikovní pracanti, žerou řasy a zbytky potravy a třeba na takovou neritinu nebo clithona je i hezký pohled .)

Z předchozích příspěvků to vypadá, že teda víš, co ti doma teče za vodu (pH, tvrdost)? ... protože s tím pak těžko nějak víc pohneš, nestačí rybky sladit mezi sebou, ale hlavně do tvé vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 15:05 Žena drvi [2894] Re: JanaS
Ale on to nechce zarostle, aby nedejboze nemusel ty rybky hledat. On chce akvascaping - krajinku a nad tim poletovat 4 hejna rybicek. To vsechno v sedesatce - takze radit mu je zbytecny... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 14:50 Žena JanaS [138] Re: Anthrax
Aha coze Sorry, to jsem si nevšimla. stydim Fakt potřebují tolik. To bych do nich ani neřekla, do povalečů:)
Abych nevyskočila z tématu. Budu mít volnou hrubou šedesátku. Zvažuju Trichogaster chuna....K nim třeba skupinku razborek skvrnoocasých? Nebo raději jen harém těch medáčků?

Takže smail bude mít čistou šedesátku a chce čtyři druhy....https://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva rybicky.net/atlasryb/drobnoustka_pruhovana
Čtvrtý bych fakt nedala. Beckfordku znám jen z akvaristiky, ale velice mne zaujaly. Sameček se naparoval, jako nějaká cichlidka, byl k sežrání. Vlastně ještě by se tam dali přidat třeba dva, tři samečci endlerek. Nahoru ;-) Do polívčičky. Ale musí to být smaile luxusně zaběhnuté a zarostlé ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 14:21 R Muž Anthrax [4739] Re: JanaS
No jo ale on tam bude mít čistý objem nějakých 60 l, to je na ty sekavce asi málo. Osobní zkušenost snima nemám, ale tady v atlase píšou minimálně 150 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 14:12 R Muž Anthrax [4739] Re: smail
Nechápu, proč bys vymazával to co ti tu píšou ostatní. Mají pravdu. Ten okounek je opravdu šlápnutí vedle. Nežere umělá krmiva, nepatří do nádrže s ostatními druhy ryb (doporučuje se chovat v jednodruhovkách), vyžaduje nižší teploty, než ostatní tebou vybrané ryby a v rozporu s tvými požadavky vyžaduje hodně zarostlé akvárium. To vše je psáno ve zdejším atlase. Chce to číst pozorněji a celé ty karty ryb až dokonce. Případně si něco ještě vygooglit a pak se ptát.
Píšeš, že jediný, kdo ti tu radí je Romant, ale jeho rady zůstat u méně druhů, zato početnějších hejn se stejně držet nechceš. Předpokládám, že sem nepíšeš, aby ti každý tvojí volbu schvaloval, ale proto aby si zde slyšel pravdu. Tak by sis měl připomínky všech vzít k srdci.

PS: Abys neřekl, že tě jen kritizuji, tak oceňuji, že si rozmýšlíš vše předem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 13:40 Žena JanaS [138] Re: smail
To máš fakt těžký. Takhle zplacu a konkrétně ti poradí jen někdo, kdo ty tvé vybrané ryby zná "osobně" a ještě je spolu zkusil. Já osobně znám tu ramirézu, takže tu ti do začátku a společenského akvárka nedoporučuju. Ani ji nepovažuju za párovou rybu. Tetry a razbory jsou většinou moc hodné, dekorativní , nenáročné a kombinovatelné. K razborám bych klidně zkusila sekavce příčnopásé - oni ti ten sloupec nebudou narušovat, hrabou se ve dně a jen občas vylezou, jako takové překvápko . A měla by jich být skupina. Ty mám a jsem s nima moc spokojená. Nejsou agresivní, ani nějaký otloukánci, co by se nenažrali. Toho okounka jsme jednou s kolegou sháněli, ale bezúspěšně. Já když dělám nové akvárko, používám pro inspiraci to tlačítko "plave v nádrži". V atlasu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 12:12 smail Re: Banung
Ty mi to fakt ulehčuješ...ryby jsou různě citlivé...3 různé biotopy... Ještě před týdnem by mě nenapadlo, že je potřeba rybám přihřívat vodu (u nikoho jsem to nikdy neviděl). Jako chápu, že vás zkušené nebaví odpovídat na stejné otázky pořád dokola, ale když už přijdu s konkrétními rybami, které se mi líbí a dle tabulky usuzuji, že se k sobě hodí (vybíral jsem jen mezi snadnými a pak ještě spíše snadné), bych čekal odpověď: Hodí se ty, ty, ty v množství takovém a takovém. A ne že "vařím dobrou polívku"...

To stejné s mou kobercovnou. Reakce na mé video: "To se ti fakt líbí?" Ne asi, dal jsem to sem jen tak z pr*ele...

Jediný romant hned na začátku navrhl 2 druhy, případně je ochotný mi blíže pomoci. A toho si vážím. Tak očekávám odpověď na mou prvotní otázku.

Všechny ostatní příspěvky, kdybych mohl, vymažu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 22:28 Muž Banung [28] Re: smail
jenže to je právě dost zavádějící. Tvrdost, teplotu i PH trefíš dost často.
Ale:
1) voda jako taková má další parametry a na ty jsou ryby různě citlivé
2) ryby mají další požadavky, které jsou rozepsány dále v popisu ryby

Také jsi vybral ryby ze 3 různých biotopů.

Vybírej si hlavně snadno chovatelné ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 22:18 smail Re: Banung
Ale ta rybí polívka co jsi navrhl, to je fakt masakr ;-)

Vycházím ze zdejšího atlasu, kde u všech mých zmíněných požadavky + - sedí. PH, teplota, tvrdost vody, chov,...

Takže asi tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 21:55 Muž Banung [28] Re: smail
Tak to já se na příštím srazu dobrovolně přihlásím a nechám kamenovat pivo

Pro smaila: Pak je tu ještě akvárium typu Malawi. Ale to asi není nejvhhodnější pro začátečníka a chce to větší nádrž. Nicméně snahu si prokázal a splňuje to "ryby co se neschovávají za rostliny". Každopádně bych se poptal někoho, kdo to provozuje...

Ale ta rybí polívka co jsi navrhl, to je fakt masakr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.05.2017 21:28 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: smail
smail napsal: Maq napsal: Jak jsi to četl?
Já jsem mrkl na okounka trpasličího, protože o něm skoro nic nevím (jenom jak vypadá). A skoro co řádek to nějaký údaj, který představuje nějaký problém s chovem. Třeba že jsou nejradši sami. Že nežerou umělé. Že jsou to lekavé ryby milující hustě zarostlá akvária.
To je Tvoje volba?


Jedna z nekolika voleb co jsem psal.

I volby by měly být reálné. Nejde mít v jedné nádrži cichlidku, která má ráda teplo, s chladnomilným okounkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 21:14 smail Re: romant
romant napsal: Já už jsem tu kombinaci udělal dnes dopoledne v tomto vlákně. Čím méně druhů, ale o to početně zastoupeném bude lepším řešením, než nějaký rybí eintopf. ;-)

Tech druhu bych chtel vice, alespon 4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 21:07 smail Re: Maq
Jedna z nekolika voleb co jsem psal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.05.2017 20:46 Maq Re: smail
Jak jsi to četl?
Já jsem mrkl na okounka trpasličího, protože o něm skoro nic nevím (jenom jak vypadá). A skoro co řádek to nějaký údaj, který představuje nějaký problém s chovem. Třeba že jsou nejradši sami. Že nežerou umělé. Že jsou to lekavé ryby milující hustě zarostlá akvária.
To je Tvoje volba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.05.2017 20:43 R Muž romant [27983] Re: smail
Já už jsem tu kombinaci udělal dnes dopoledne v tomto vlákně. Čím méně druhů, ale o to početně zastoupeném bude lepším řešením, než nějaký rybí eintopf. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 20:27 smail Re: romant
romant napsal: Tak ono by bylo nejlepší, pokud to akvárium ještě nemáš zařízený, řešit toto v příslušných vláknech, čímž se dostáváme k věci, tedy tvému dotazu zdejšímu. ;-) Měl bych pro tebe návrh osádky, která by mohla splňovat tvoje požadavky. Vyšel bych z toho, že bude v akváriu tmavší dno a šel do kontrastu, kdy do vodního sloupce bych poslal 25 kousků rybicky.net/atlasryb/tetra_krvava a na dno 12 kousků buď tech panc. skvrnitých a nebo třeba rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda .

Když se ještě vrátím zpět k mému prvotnímu dotazu na vhodný výběr rybek, tak bych poprosil o názor jestli se k sobě hodí. Jak jsem psal, chci aby byly rybky čistotné, zabíraly celé akvárko, snadné na chov a v neposlední řadě byly i pěkně barevné. Vybral jsem tyto:
- 5x Pancéřníček panda
- pár Cichlidka Ramirezová, případně 6x Okounek trpasličí (modré zbarvení)
- 6x Tetra Krvavá
- 2x Parmička Duhová
- 3x Halančík pestrý Hjerresenův

Vybíral jsem i z: Neonka modrá, Parmička pětipruhá, Razbora klínoskvrnná, Cichlidka Borelliho, Fantom černý a Tetra svítivá.

Pokud byste z těchto rybek udělal i v hodnější kombinaci, budu moc rád za tip ;-)

Díky V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 16:05 smail Re: Maq
A to se ty rostliny museji do haje nechat dorust? Ja myslel,ze se mohou prostrihavat, aby to tak +- porad vypadalo stejne. Nebo v tomto mnozstvi je to malo a zaclo by to hnit a zelenat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2017 15:52 smail Re: Maq
Nejde o to ze se mi nelibi, pripada mi to ale jako preplacany a neudrzovany prostredi, kde ty ryby nemaji misto na plavani. Ale to to jen muj pohled na vec. Ocividne spatny. Dekuji tedy za vysvetleni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2017 15:50 Maq Re: smail
Obě jsou to čerstvě zařízená akvária naaranžovaná pro fotografování. Taková jak je vidíš určitě dlouho nezůstanou. Protože jsou založená zřejmě správně, mají šanci se správně vyvinout, tzn. ta sterilní běloskvoucí čistota půjde do háje a vyroste tam háj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.05.2017 15:38 R Muž romant [27983] Re: smail
Akvária v začátku, když se bude dařit, tak za půl roku to bude slušná džungle. Přesně ten kontrast jsem zmiňoval ve svojí první odpovědi, jenom bych ještě i to pozadí ladil do černé barvy. Vždycky půjde o nějaký kompromis, protože tak jak se líbí akvária nám, neodpovídá to skutečným podmínkám, kde ryby ve své domovině opravdu žijí, na to se shválně podívej v jak "průhledné" vodě se třeba ty hejna teter prohánějí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 15:24 smail Re: romant
romant napsal: Hluboce se mýlíš. ;-) Právě to mnou vypíchnutý akvo splňuje tvoje požadavky, rybky mají prostor na plavání, rostliny jim dodávají klid a když je potřeba můžou se uchýlit do jejich bezpečného houští a zároveň jsou rostliny nápomocny s tvorbou vhodného prostředí pro rybky. :-)

Tak jsem trochu googlil a nasel tyto 2 akvarka co se mi libi, co vy na to? Libi se mi ten kontrast tmaveho dna a pozadi.

i1.wp.com/…

images-na.ssl-images-amazon.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2017 15:18 Maq Re: smail
smail napsal: Tak to je presne to co nechci. Akvarko si porizuji hlavne kvuli rybickam, abych je pozoroval jak plavou. Ne abych s nimi hral na schovavanou :-)
Tak to ale ZÁSADNĚ a rychle změň svoje představy a plány. Roman Ti to celkem shrnul, ale já bych vyzdvihl tu biologickou roli rostlin. Bez nich stvoříš jenom smradlavou žumpu.
Že najdeš na netu i zde na fóru výjimky? Akvária bez rostlin? Ano, najdeš. Ale taková akvária si žádají pokročilá a zpravidla nákladná opatření a zařízení, která nemá cenu provozovat u malých akvárií, a především nedokáže je správně a účelně používat ten, kdo nerozumí fungování "normálních" akvárií.
Osobní názor: Pokud se Ti rostliny fakt nelíbí, tak akvaristiku raději nedělej. Rybu nemůžeš vnímat a "mít" izolovaně. Je to živý tvor, součást přírody, a to vždy musíš respektovat. Nemůžeš rybám vysvětlit, že chceš aby poletovaly jako miniaturní ptáci nad miniaturní krajinou; na to se Ti vykašlou a chcípnou. Akvárium na které jsi dal odkaz je vysoce náročná a nákladná taškařice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.05.2017 15:03 R Muž ctibum [6876] Re: smail
smail napsal: romant napsal: Tak třeba zde rybicky.net/nadrze/26545 a hádej jaká je rybí osádka? :)

Tak to je presne to co nechci. Akvarko si porizuji hlavne kvuli rybickam, abych je pozoroval jak plavou. Ne abych s nimi hral na schovavanou :-)


V tom případě si ho nepořizuješ kvůli rybičkám, ale kvůli sobě...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.05.2017 14:50 R Muž romant [27983] Re: smail
Hluboce se mýlíš. ;-) Právě to mnou vypíchnutý akvo splňuje tvoje požadavky, rybky mají prostor na plavání, rostliny jim dodávají klid a když je potřeba můžou se uchýlit do jejich bezpečného houští a zároveň jsou rostliny nápomocny s tvorbou vhodného prostředí pro rybky. :-)
Edit: Akvárium z tvého odkazu je dost možná účelově, tedy z mého pohledu velmi krátkodobě založeno a nám jde především o dlouhodobější udržitelný rozvoj onoho podvodního světa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 14:41 smail Re: romant
romant napsal: Tak třeba zde rybicky.net/nadrze/26545 a hádej jaká je rybí osádka? :)

Tak to je presne to co nechci. Akvarko si porizuji hlavne kvuli rybickam, abych je pozoroval jak plavou. Ne abych s nimi hral na schovavanou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2017 14:17 R Muž romant [27983] Re: smail
Tak třeba zde rybicky.net/nadrze/26545 a hádej jaká je rybí osádka? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 12:09 smail Re: drvi
Díky už jsem jí vyškrtl. A připravuji seznam nový :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 12:08 smail Re: romant
Díky za odpověď. V tuto chvíli vím jen to, že budu mít akvárko 60x35x40 cm. Co bude uvnitř se rozhodnu až podle toho jaké vyberu rybky. Jak jsem už na jednom fóru psal. Můj sen o dokonalém akvárku vypadá asi takto www.youtube.com/…. Nikde žádné listy, husté rostliny,...prostě minimalismus. Ovšem bylo mi to rozmluvené, že toto není typ prostředí pro začátečníka. U Kobercovky (nevím jestli se tak jmenuje) je důležité světlo, prostředí,...mám prý začít s jednoduššími rostlinami. Pojal jsem to tedy naopak vyberu ryby a pro ně pak vhodné prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2017 10:30 Žena drvi [2894] Re: smail
24 nestaci, leda kratkodobe, pri delsim pobytu v takto chladne vode dochazi casto k onemocneni. Takze bettu nedoporucuju :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2017 10:28 R Muž romant [27983] Re: smail
V tom je ten vtip, tedy v tom "přepočítávání", ty si vzhledem k tomu, že by se volil čistotný ansámbl můžeš dovolit tzv. tabulkově uletět a jak známo v jednotě je síla a tetrám i pancéřníčkům bude větší parta jenom slušet. Ovšem bylo by dobrý odtajnit, jak to akvo vlastně vypadá, vybavení, množství rostlin na kterých bude velmi záležet, tedy na jejich množství. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 10:24 smail Re: romant
Děkuji za tip. Obě se mi moc líbí. Ovšem jestli správně počítám, tak tvé množství po odečtení 10 l za dno, je pro akvárko 150 l. Já mám k dispozici 84 l, potažno 74 l pro ryby. Ale zkusím si to s těmito nějak nakombinovat ;-)

Dík Vláďa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 10:19 smail Re: drvi
Děkuji za odpověď.
Tu jsem se ale dočetl, že jí stačí teplota i 24° www.akvarko.cz/…

26° je už moc. Doma přes podzim a zimu máme cca 20-21°. To bych teda jenom topil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 08:59 R Muž romant [27983] Re: smail
Tak ono by bylo nejlepší, pokud to akvárium ještě nemáš zařízený, řešit toto v příslušných vláknech, čímž se dostáváme k věci, tedy tvému dotazu zdejšímu. ;-) Měl bych pro tebe návrh osádky, která by mohla splňovat tvoje požadavky. Vyšel bych z toho, že bude v akváriu tmavší dno a šel do kontrastu, kdy do vodního sloupce bych poslal 25 kousků rybicky.net/atlasryb/tetra_krvava a na dno 12 kousků buď tech panc. skvrnitých a nebo třeba rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 23:46 Žena drvi [2894] Re: Maq
To jo, topit by musel ano betty tech 26 stupnu potrebujou, ale zase jsou krasny :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 23:42 Maq Re: drvi
Bude muset topit. To někdy stojí peníze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 23:34 Žena drvi [2894] Re: smail
Jeden samec bojovnice by byl OK, s razborami i pancernicky by se mel snaset dobre. Vetsinou si ostatnich ryb nevsimaji. Urcite je to lepsi volba, nez ho tam dat se samici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 23:31 Maq Re: smail
Dobré náměty bys mohl najít pokud si projdeš tetrovité - Characidae. Hlavně si všímej nároků na délku akvária a minimální hejno. Teprve potom barviček; červených je tam dost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 23:20 smail Re: Maq
Aha, už jsem ze všech těch ryb mimo :-( . A zrovna ta červená se mi moc líbí...nějaká jiná volba ryby v červené barvě? Líbí se mi i Bojovnice pestrá, ale na chov ji nechci, tak nevím jestli by pouze 1 samec nebyl osamocený. Případně jak by se snášel s ostatními.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 22:52 Maq Re: smail
... plata je živorodka :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 22:46 smail – Rybyčky do 84 l akvária
Ahoj všem,
zakládám si nové akvárium, jakož to začínající akvarista, a rád bych znal názor na rybky, které jsem si vybral.

8x - Razbora klínoskvrnná
4x - Plata skvrnitá
3x - Pancéřníček skvrnitý

Jde mi hlavně o barvu, aby plavaly po celém akváriu a hodily se k sobě. Ty první 2 snad splňují. Co ale tu třetí podmínku, splňují? Dle místní srovnávací tabulky by měly, ale raději si to chci ověřit.

Děkuji za názor, případně za tip na jiné nenáročné rybyčky do mého malého akvária. Jo a živorodky nechci.

Vláďa

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2017 13:24 Muž Sagittariusi [19] Re: romant
Tak ja v týždni napíšem do vivarium mělník či rybky majú :-) na burze v prahe som totiž tieto nikdy nevidel :-) ďakujem ti za rady romant :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2017 12:50 R Muž romant [27983] Re: Sagittariusi
ano ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2017 12:49 Muž Sagittariusi [19] Re: romant
30 kúskov by šlo?:-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 183 184

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 198517x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l?od=1851