Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Dobře Uvidíme když to s bojovnicema nebude fungovat půjdou pryč
jinak v jakém poměru (samec:samice)ty gold molly? Díky
snad ne...ale osobně bych dal:
5x pancéřníček
4x mečovka
4x-6x gold molla
a pak bych se rozmyslel s těma bojovnicema - já bych je tam moc necpal, raději bych to doplnil klasickýma nebo červenýma neonkama - tak 5-7 ks, těma se nic nepokazí...
Kdysi sem měl s bojovnicemi black molly - otrhávaly bojovnicím ploutve, ty goldy budou asi to samé..Dělaly mi to i u skalárů...
Ok a když tam dám těch pancéřníčků 5 nebude to už trochu přerybněné?
taky bych dal 1 samečka a 3 samice..Jo a těch pancéřníčků tak min. 5 - v hejnech jsou úplně úžasní...

ok pancernicky změníme a anicistrusy vynechám.
a ty mečovky 4 v jakém poměru? 2 samci a 2 samičky?

a co takhle pancéřníčky panda? Ancistrusy bych klidně vynechal...
není to špatný výběr ale s těma bojovnicema bych tak nespěchal ja jsem měl 3 a hodně utočily na ostatní ryby ale jinak je to celkem dobrý výběr

Tak co takhle tohle složení?
6x Gold molla
2x bojovnice pestrá
4x pancéřníček smaragdový
2x ancistrus
3x mečovka mexická (var. zelená)

Nezapomeň si potom pohlídat velikost zarybnění,ať tam nemáš moc rybek.
A jaké rybky dát na dno ? pancéřníčky, nebo ancistrusy?

jo to by slo ale mozes tam dat aj mecune ,neonky

Tak pomalu začínám přemýšlet co dát do toho svého akva
docela rád bych tam viděl hejno gold molly (tak 6ks)
co dát k nim? u Filipsi(ho) jsem viděl že má párek bet (bojovnic pestrých) ve společenském aqa myslíte, že by to šlo?Děkuji za jakékoliv rady

dakujem za rady...ale skoda...
K ty sestave ryb bych ji nedaval.

Proč? Já mám bettu ve velkém akváriu se spoustou dalších ryb a je to v pohodě...
Zdravím vazeni....chcel by som sa opytat,ze ci je dobry napad dat do mojho akvarka bojovnice...ak ano chcem mat zatial iba jednu-nebude sa nudit?

...dakujem za rady....

112 litrů je akvárium na malé ryby.
Mohl bych si tam dát místo pestřenců a pavích oček 2 terčovce

?
Uff, to jsem si oddechl...
"...15 malých jikernatých ryb (do 5 cm)..."
Právě tolik jsem jich do takové nádrže dal! Rovných 17!

Ale hned první zhasnutí světla 2 nepřežily - v panice se zavrtaly mezi molitan a stěnu akva a bylo to definitivní...
Jsem rád, že krevetky se nepočítají - těch tam mám něco mezi 50 až 100...

Sám má dvě tyto parmičky a můžu říct, že to žerou ve velkém. Ostatně to byl důvod, proč jsem nezvolil parmičku červonoocasou.
podle fotek to co říkáš je pravda
Parmička červenoocasá ti nebude tak efektivně čistit řasy jako parmička červenoploutvá a na vzhledu to skoro nepoznáš

Mixovat se samozřejmě může!

Jo mám, určitě nějaké parmičky a tetry.
Danio tečkované 2*
Tetra Modrá 2*
Parmička duhová 2*
---------------------
Parmička červenoplotvá 1*
Pestřenec červený 2*
-----------------------
Živorodka duhová 2*
Živorodka Endlerova 3*
-------------------------
Ancistrus 1*
Toť můj výběr.
Můžu to to třeba "namixovat" třeba 4 velké 4 malé jikernaté a 4 malé živorodé ?
Díky a jáké bys doporučoval druhy.

Kdybych měl použít můj výpočet, tak
15 malých jikernatých ryb (do 5 cm) nebo
11 malých živorodých ryb (do 5 cm) nebo
7 velkých ryb (od 5 do 10 cm).
Když jich tam budeš mít takhle málo tak se jim to určitě bude líbit. Nemůžeš jich tam ale dát tolik hned při založení!
Poraďte mi prosím kolik je optimální počet ryb do 100l akvária. Moc díky.
tooooooo vííííííššššš žeeee jóóóóóóóó

Pokud myslíš to akvárko, jak máš v prezentaci tak tam už ti nedoporučuju něco dávat. Ryb tam je až až. Máš na mysli to v prezentaci , nebo jiné?
Vzhledem k tomu, že druhy corydoras mají rádi společnost, tak 7 je ideální počet. Plánuješ něco k tomu?

1
02.04.07 16:38 Delfínek Podľa mňa je 55 litrové akvárium pre kalabarikusy malé. Je to dosť veľká ryba a hlavne - je to veľký DRAVEC !!! Na to nezabúdaj ak by si sa pre ne dakedy rozhodol. Kamoš ich mal v obchode a cez noc dokázal v spoločnom akváriu žožrať celkom slušný počet rýb. Aby si sa nesklamal... Píšeš že chceš nejaké extra ryby, no do 55 litového akvária skús radšej nejaké tetry, aj medzi nimi sú unikáty alebo kaprozúbky - po vašom halančíky... Ak by ma dačo napadlo ešte napíšem.
Ale chlapi, buďte rádi, že se nejdříve ptá a až potom kupuje (v tomto případě spíše nekupuje) ... (snad se ve vás MrKolouchu nepletu

)
Roman

Přidat reakci
1 ...... ...... [185] 186
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 202360x