Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Apollo Re: Anďaska
Mam ještě měsíc na to se rozhodnout:-) Zatím nechám akva vesele zabíhat a růst kytky. Pak budu dávat rybičky v 14 denních intervalech (někde jsem četl že je to tak lepší). Takže nejdřív ancíky/pancíky pak neonky a nakonec cichlidky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Apollo
Tak co to bude? Ancíci nebo pancéřníčci? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Apollo
No vida. Pistií jsem si ani nevšiml. Chce to těchto kytek víc. Na množství. Ne na druhy. Tři pistie toho moc neodčerpají. Ten růžkatec tam teda nikde nevidím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Apollo Re: Anthrax
Vlastně obě z nich v akvárku mam:-) Když mrkneš na fotku tak růžkatec mam v levém dolním rohu a nad tím je plovoucí kytka kterou mi věnovala jedna slečna odsud i s levatkami a to je zdá se ta Pistia. Mam jí 2-3 týdny a už pustila 3 mladé kytky - je to fakt rychlík.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Apollo
Ty cichlidky jsou de facto na dno. Ale můžeš jít i do těch pancéřníčků.
Taky by to chtělo stáhnout dusičnany. 40 mg/l není pro cichlidky moc pohoda. Vyzkoušel bych něco rychlerostoucího na hladinu.
rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
Potřebuju nějaký rybičky "na dno":-)
Neonek bych dal klidně víc. A těch cichlidek (pokud to ještě trochu rozčleníš) taky. Ancíky bych nedával, když tam máš ty echináče. :-)
Tos mě moc nepotěšil:-)

Mam 125L chtěl bych tam tak 3Ancíky, 2Xcichlidky kakadu a 10-15 neonek.
Ryby se ti na řasy s největší pravděpodobností vyprdnou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Apollo Re: Anďaska
Mě se víc líbí ancíci - jsou to takoví správní oškliváci. Ale právě se bojim aby mi nelikvidovali rostlinky. Navíc mi jde i o roli té rybičky v akváriu - tj které víc chutnají řasy:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Apollo
Já mám s neonkama obojí. Ancíci jsou větší bordeláři a můžou požírat rostlinky, ale jsou nádherní. Pancéřníčci jsou čistotnější a zase jich můžeš mít větší hejno. Záleží na Tobě co si vybereš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Apollo – Jaké rybičky
Ahoj,

akvárium mam založené zhruba měsíc, a ještě další cca měsíc ho nechám "zabíhat". Chtěl bych neonky a k nim nějakou rybičku na dno. Jsou lepší panceřníčci nebo ancitrusy? Který z nich je lepší žrout řas? Popřípadě se tempetamentem více hodí k neonkám?
Dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: Anthrax
No vidíš, a já doufala, že dostanu ty úplně bez červeného pruhu :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Maya
Kdyby ses rozhodla pro neonky modré, tak počítej s tím, že to co tu bývá k dostání často nemá červený pruh. Nebo ho má ale časem se vytráti. Já měl asi štěstí, z 20 ks. jsem měl takto nevybarvenou jen jednu. Ale jsou lidi, kterým se nevybarví žádná. Asi to ničemu nevadí. Jen tím chci říct, že výsledná podoba ryb může být dost rozdílná.
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/obr/ryby/max/8073.jpg
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: Maya
Mayo, občas je dobré si počkat. Trpělivost je základ akvaristiky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya Re: Jan Jonáš
Tak uz je maji. potlesk Drobneny jsem prave u nich na netu nenasla, tak jsem tam ani nejela...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Maya
Já mám slabost pro razbory Hengelovy. Ale i neonka modrá ti tam bude hezky zářit.
Drobnoústky mají v ZOO Braník. (zoobranik.cz/…)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya
Ahoj, prosim o radu:)
Uz jsem udelala nejuzsi vyber do akvarka, ale moc sem toho nenacetla- obecny veci vim....takze me zajimaji hlavne zkusenosti:) akvarko 60x30x44 cistych cca 60l

Chtela jsem parmicky- ikdyz by se podle jejich popisu vejit do akvarka mely- docetla jsem se,ze by tam asi stradaly-coz nechci...

Jasny jsou pandikove. A co k nim:
Bud mnou osvedceny vetsi hejno razborek (kombinace bornej skrnoocasky)-ty mam vyzkousene v malem akvarku- a vsechny zijou:)
Razbora hengelova
Drobnoustku beckfordovu (neda se sehnat)
Neonka modra
Tetra ohniva

Danio perlove mi momentalne vymira po dvou tydnech v akvarku -takze tu asi uz zkouset nechci:(

Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: vlka
Bornejky jsou super.-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Atomret
Pořiď si 50 „bornejek“ a uvidíš tu parádu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R ctibum Re: Atomret
Danio perlové za mě určitě ne...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Smetany
Do padesátky bych Galaxky nedával. Víc jim sluší větší prostor...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Atomret
Pokud bude nádrž dostatečně zarostlá (jak píše Smetany) a zaběhlá, tak si taky myslim, že těch 20ks bude úplně v pohodě ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Smetany
25 ryb na 40 litrů? je to stejně dlouhý jako ty Tetry.-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Atomret
Myslím že 15-20 kusů např. dania perlového by v adekvátně zarostlé nádrži nebyl vůbec problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Smetany
Když vezmu, že bych dal těch fousáčů dejme tomu 8 a velikost je teter ca. 2- 3 cm, tak 6 bude hraniční počet. Kolik můžu ca. těch razbor/ dánií?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Atomret
Tetra se bude hodit +- biotopně. Jinak je to asi jedno. Pokud zvolíš nějaké micro razbory/dania můžeš jich dát víc a mít větší hejno. Já mám třeba slabost pro drobnoústky které se k malým pancéřníčkům hodí také.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnďaskaRe: Atomret
Obě by se hodily. Nebo ještě rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Jan Jonáš Re: Atomret
Razbora Espeho by se hodit mohla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret – co k menším pancéřníčkům?
Vypadá to dobře a bude větší akvárko. Snad to nebude trvat dlouho.-). Dostal jsem rozum a vyměním celou posádku té svojí 54. Otázka zní i s prosbou o radu, co se hodí líp k prťavejm pancéřníčkům. Tetra ohnivá nebo Danio, resp. Razborky. Když já na ty kluky fousatý prostě nedám dopustit......-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnďaskaRe: Jirka1987
Není zač. Klidně ještě mrkni tady do atlasu rybicky.net/atlasryb/hledat/
Vyplň si políčko min. velikost nádrže (čistý objem).
Vyber si, které se Ti líbí a pak se zeptej, jestli k sobě půjdou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jirka1987Re: Anďaska
Děkuji za dobrý tip. Myslím že se tím budu řídit.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnďaskaRe: Jirka1987
Ve 120l bude vypadat pěkně jedno hejno těch modrých neonek a k nim třeba nějaké menší pancéřníčky na dno + menší párová ryba (jihoamerické cichlidky) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka1987 – Neonky modré
Ahoj rád bych se zeptal jaké rybky se hodí k neonkám ? Budu teprve AQ pořizovat ale rád bych měl dopředu tohle rozmyšlené. Plánuji také nasadit jednu nebo dvě neritiny. AQ bude mít cca 120 litrů vody.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Icestar
Cichlidy ramirezovy mám, electric blue i klasiku, pár. Jsou to úžasné ryby, krásné, velmi klidné, jen zpočátku se proháněly, jiných ryb si v podstatě nevšímají. Jsou to klenoty mého akva
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnďaskaRe: petsal
To jsou tyhle rybicky.net/atlasryb/cichlidka_agassizova
Jsou krásný ano. Oproti akarkám jsou jen náročnější na odchov, ale pokud je nebudeš chtít rozmnožovat, tak není co řešit.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: petsal
Bacha na ramirézky zas tak jednoduchá rybka to není. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petsal Re: Anďaska
Hned jsem mrknul, a co ta cichlidka co jí tam máš, vypadá taky moc hezky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petsal Re: Zetor
Možná jsem větší neměl psát, spíš nějakou výraznou, dominantní, proto mě napadla ramirezka, možná ve formě elektro blue, ale líbí se mi i klasika. Budu uvažovat i jiné cichlidce, ale akary me začaly lákat taky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnďaskaRe: petsal
Akarky zelené jsou super, mám je taky ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petsal Re: Zetor
Moc děkuji, mám nad čím přemýšlet, akary mě vůbec nenapadly, nic o nich nevím, nikdy jsem je neměl. Ale všechno je jednou poprvé. Díky všem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AkvaBlázen Re: vaclav
Ramizerka není špatná volba. Ale máš v akvárku poměrně dost ryb. Mě se třeba líbí akarka zelená. Tu bych zvolil. Ale šel by třeba i čichavec medový, ale to není "větší" rybka. Zde výpis své požadavky, určitě pomůže
rybicky.net/atlasryb/hledat/
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Smetany Re: petsal
rybicky.net/atlasryb/akara_teckovana ale je to na hraně s množstvím ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: petsal
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petsal – Párové ryby do 112l
Můžete mi prosím poradit větší párovou rybu do 112l společenské nádrže? Přemýšlím nad cichlidkou ramirezovou. Chtěl bych k těm mým drobkům něco většího. Nádrž je dost zarostlá. Viz prezentace. Díky za rady...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Anthrax
A co tmavopruhé? To zase nikde není....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Atomret
Záleží na konkrétním druhu. Třeba d. perlové je sice malé ale je to celkem torpédo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Anthrax
Tetry ohnivé vypadaj taky pěkně.-) Co do malýho Dania? Mám tam plexi kryt (kvúli světlu), takže by nebyl leteckej den.-)))
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Atomret
Tak stavy bych doplnil. Čichavců je hodně druhů a nemám s nima zkušenosti, to ti bude muset poradit někdo jiný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R Anthrax Re: Atomret
No tak tam bych klidně přesunul všechno. A sem dal pěkně hejno razborek, teter ohnivých nebo neonek modrých a na dno partu nějakých malých pancéřníčků. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 202360x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l?od=951