Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 67 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 21:29 Muž patamatix [408]
Dnes jsem přivezl od sestry betu,pořád se drží u dna moc neplave a co mě překvapuje nereaguje ani na zrcátko. Nemám s tím zkušenosti,takto se chovala samozřejmě v původním aqua,proto jsem si jí vzal jestli se vzpamatuje,jinak bohužel. Může být slepá?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 20:14 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Helena
No věř tomu, že ta neritina dokáže udržet kámen stejně tak bílý, jako bys ho právě umyla :) .. jen zkus omezit zásahy do akvária. Odsaj to co se tam válí a o zbytek se postará. A pokdu ti to roste i na štěrku, zkus popřemýšlet nad jiným dnem, hrubý křemičitý písek nebo trochu liaporu, do toho nějakou na světlo nenáročnou rostlinku, určitě to ocení X-) víc ti k tomu asi neřeknu, max pořídit mu k vánocum aspoň 50l akva a do něj 2 samičky :-D udržuje se tam lépe rovnováha :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:58 Helena Re: Zab01
Super, diky za rady :o)) no binec az takovy tam mozna neni, ale neodkaluji, takze jsou tam v kamenech rasy, coz mi vadi, kdyz je sterk bily, pak je to hnusne..ok, budu mu menit jen cast, ale nebude to uplne takove bile, ciste, jak bych chtela..pokud mu tak ale bude lepe, udelam to..filtrace jede nonstop, jinak sneky jsem mela, nekolik, ale porad mi to umira, mela jsem jen neritky , mozna to bude souviset s tim cistenim, ze to prehanim..vzdycky je najdu vzhuru nohama, snazim se je prevracet, kdyz jsou nohama hore, ale nekdy nejsem treba 2 dny doma, tak tam lezi a pomoc prijde pozde....krmim ho tak, aby vse snedl, krmim ho z ruky, ve chvili, kdy zacne nitenky plivat, prestanu, vim, ze ma dost..vlocky davam par, vychyta si je..uff, moc bych si prala, aby mu to dorostlo, je houzevnaty, pred pul rokem mel u sebe 2 rybky a dojebkali a okousali ho tak, ze jsem myslela, ze to neda, lezel u dna, byl hotovy..ale zvladl to, je fak sikovny, ploutve mu dorostly, zvetil se, tak snad to zvladne i ted..:o)) diiiiky za cenne info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:38 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Helena
Hele mně se dostal do akvárka skalár od kamaráda, který měl uplně užranou prsní ploutev od bakterií až k tělu, že tam byl jen takový chomáček čehosi. Po zbavení se bakterií mu normálně dorostla celá ploutvička během pár týdnů max, dnes ani nepoznám která to byla. Jinak akvárko udržuj v čistotě. Nevím jak to děláš, že za 14 dní máš z jednoho beťáka takový binec, hlídej si abys ho nepřekrmovala, dávej takové dávky co sní, jinak filtraci nech zapnutou nonstop a co se týče mytí těch kamenů, to nedělej, dno odkaluj (klidně každý týden a vyměň s tím 1/3.. 5l týdně je jak nic a pomůže to), odkalovač stojí v řádu desítek korun obyčejný a stačí. Pokud tam máš řasy, můžu ti doporučit nějakého šnečka, jestli to je opravdu zlé tak neritina nebo menší clithon se tam uživí (cca 30kč a mají hezké ulity). Pokud to je jiný bordel ze zbytků nebo detrit, můžeš zkusit pár okružáků, ale nepřehánět, například albinotičtí, prodávaní pod názvem pink, vypadají celkem hezky a je to dobrá čistící četa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:26 Helena Re: Annabell
No, ted jsem mu ty podminky vskutku vytvorila :o(( a muzu jeste dotaz? kdyz je tady odbornik...vymenuji vodu tak jednou za 14 dni, zhruba 1/3 odliju i s nim a zbytek vymenim, ale vyperu i kameny, sterk, protoze na dne je binec a pak ho tam s tou jeho tretinou vody pridam, je to spravne nebo ne? mam i filtraci, akvarko ma 15 litru a je tam sam...zatim zadne problemy nemel..krmim zmraz nitenkama jednou denne, jeden den vynecham...a taky spec krmivem pro bety - vlocky, stridam to, nitenky miluje..je to ok? poradte prosim, dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:20 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Helena
Záleží na podmínkách 2-3roky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:12 Helena Re: Annabell
Doroste to? Ma pryc i kosticky. Ale je sikovny, plave a utoci na me. :o),
Mame ho rok, kolik se muze betta dozit? Pokud neumre na urvanou ploutev? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:07 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Helena
Měnit vodu min 1x tydne 1/3,0.Vyluh třeba Torumin nebo amazon,torben
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:05 Helena Re: Annabell
Jo koral. Jsem idiot, ze jsem ho tam dala. Vim, uz jsem ho vyndala. Mel ho tam x mesicu a nic. A ted jsme se vratili po vikendu a je cely dorasovany, musel se tam nejak sprajnout. Jak mu mam pomoci? Jaky raselinovy vyluh prosim? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 18:59 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Helena
Koral coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 18:58 Helena Re: Annabell
Fotka k příspěvku Utrhl si to o koral. Mel tam i krev. Ale bricho je v poradku. To prece nemuze dorust. :o(((
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 18:52 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Helena
Měnit pravidelne vodu,pokud tam ma plíseň nebo něco léčit pripravkem pokud ne měnit vodu a přidat raselinovy vyluh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 18:51 Helena – utrzena brisni ploutev
Ahoj, muj betacek si utrhl velky kus brisni ploutve uplne u bricha. je trochu bolavy, ale zere, plave , reaguje na me. Vim, ze pokud maji trochu okousane ploutve, doroste to, ale kdyz je ploutev utrzena uplne u bricha? Chybi mu tak 2/3 brisni plotve. :o(( prosim poradte... Diky H.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 13:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
Betkam davam 2.5ml Torbenu do kazdeho vymeneneho kyble vody (10l), takze pokazde davam vodu se stejnym obsahem Torbenu. Nedelal jsem to, ze Betky cernou vodu neoceni, ale uz to chvilku delam a vypadaji spokojene. Drive jsem mel Betku taky ve vode s Torbenem a nijak zaporne se to neprojevovalo, takze jestli to necemu nepomaha, aspon se nezda, ze by to skodilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 19:13 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
Ok, to jsem rád, děkuji. Byl jsem celý den někde venku a teď, když jsem se vrátil, zjistil jsem, že má beťák v ocasní ploutvi další podobnou dírku a ta původní z rána se trochu zvětšila. V nádrži však není nic ostré a rozhodně tam nic ostré nepřibylo za posledních několik dnů. Tak snad to bude v pořádku.
Mimochodem, dostal se mi do rukou Torben, na který jsem tady četl hodně pozitivních reakcí. Zatím v nádrži nemám žádný kořen, tak mi tam nemá co uvolňovat huminové látky, ani nic podobné, co je v rašelinovém výluhu. Myslíš, že je v pořádku použít Torben na zlepšení imunity Betty Splendens? Chci vodu zatěžovat co nejméně, ale tohle se mi zatím zdá jako docela rozumná volba. Jestli je to dobrý nápad, mám to používat pravidelně a nebo jen jednou za pár týdnů/měsíců?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 11:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
Mame Betky v akvariu 3 a muzu Ti rict, samice maji kazdou chvili nejak natrzene ploutve a pritom provozuji jen bezkontaktni sporty, obcas se na sebe trosku jezi, jedna se umi vedle druhe i trepat nastvanim, ale vetsinou se ani vzajemne nedotknou. Podle tech obcasnych prasklin na ploutvich mam dojem, ze si to delaji samy, jak to prehaneji s tim naparovanim se. A druhou veci je, ze Betka nemuze plavat kde je misto, musi se vzdycky narvat mistem skrz koren, mezi filtrem, skrz nejvetsi houstinu, zkratka jen ne cesou nejmensiho odporu, takze i pri tomhle sportu si mohou plotvicku o neco malinko poranit.

Zarusta to silene rychle, tohle co mas, mi neprijde jako problem. Myslim ze muzes byt v klidu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 11:02 Muž Toník [396] Re: michalt
Hezká fotka, hezká rybka, (nádržka už méně, ale to beťákovi určitě nevadí, jistě se cítí dobře :-)), a vaše zbytečná starost - vše O.K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2013 08:58 Muž michalt [737] - Miniakvária – Dírka v ocase
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, dnes ráno jsem si na našem samečkovi Betty všiml malou dírku na okraji ocasní ploutve. Je tak nějak zachycena na přiložené fotce. Včera jsem si toho nevšiml, zřejmě tam nebyla a nebo byla příliš malá. U té dírky jakoby visel malinký kousek tkáně, který se jakoby trochu utrhl. Velikost celého tohoto útvaru není větší než 2-3 mm. Nevšiml jsem si na jeho těle nic bílé, nic trčící ani odstávající, nic, co by vypadalo jako parazit. Možná má ještě menší dírku na spodní ploutvi, ale nejsem si jistý, rybička je aktivní.

Jinak se chová normálně, žere, hraje si. Krmím jen Sera Bettagranem, asi 5-7 granulek denně a jeden den v týdnu vynechávám. Chci přidat taky mraženou stravu, ale ještě jsem s tím nezačal. Kvůli poněkud otázné kvalitě filtrace v nádrži jsem doposud měnil vodu obden a nebo jednou za tři dny zhruba 1/3 objemu nádrže. Mám čekat, co se z toho vyvine a nebo můžu něco užitečné udělat? Děkuji Vám za rady a přeji všem hezký víkend.

Ještě fotka celé rybičky, jestli to někomu řekne víc.

EDIT: Abych ještě nezapomněl, rybičku máme doma přesně tři týdny a je to jediná rybka v nádrži, kromě ní už jen šneci a rostliny.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2013 12:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Toník
Mame krasneho Betaka, obcas takoveho vidam snad jen na obdivovanych obrazcich. A uz jen proto ma 54l nadrz jen se dvemi samicemi, nic vic tam neni (nepocitaje dost rostlin), protoze mit ho jen rok by nas doma asi hooodne mrzelo. Kdyz uz mit takoveho krasavce, a jen jednoho (jeden staci, nedelam to profi), je skoda mu nedoprat tech par cm mista navic pro vhodnou nadrz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2013 12:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Katka
To plavani neni tou ploutvi. Betka lezi na dne, kdyz se podchladi, alespon ma zkusenost to rika. Kdyz je maji na kramu v kelimkach, a nemaji dostatecnou teplotu, muzes presne tohle videt u vice kusu najednou. Nedokazu jen rict, zda je to jen teplotou vody, nebo i teplotou vzduchu ktery dycha (protoze jak jiste vis, nadechuje se vzduchu).

Pritelkyne donesla krasneho Betaka, ale bohuzel bylo dost chladno a donesla ji ho jako dar k narozeninam kamaradka, ktera o tom moc nevi (ryba byva spatny dar, ale u nas to nastesti nevadilo). A tak Betak lezel na dne kelimku s naplacato polozenym ocasem a nevypadal vubec dobre, tak tak se chodil nadechnout. V akvariu pri 26°C pak plaval divne, jako by ho ocas stale tahal dolu. Nicmene ve slusne vode se zminenou teplotou a krytem nad akvariem se za par dni spravil (necekal jsem to, spis jsem cekal, ze bude pritelkyne smutna).

Takze, nepodchladil se Ti? Nedycha treba v noci pri otevrenem okne nad hladinou studeny vzduch? Jak je akvarium velke, nebo spis jak dobre je v nem udrzovana teplota? V malych nadrzkach bez topitka a bez udrzeni teploty nad hladinou to muze byt problem. Nejaka natrzena plotev je u Betty velmi maly problem, umi se orvat tak, ze temer plotve nemaji a zase to dokonale doroste, a to dost rychle, pokroky ve srustani/narustani jsou videt ze dne na den.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2013 22:22 Muž Toník [396] Re: romant
Ta beta už má před sebou "konečnou".
Rok je dost dlouhá doba na tento druh ryb, zejména když nejsou její životní podmínky dvakrát ideální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:50 R Muž romant [27987] Re: Katka
Určitě, když jsou dobrý podmínky, tak ploutve normálka dorůstají. Můžeš přidat nějaký rašelinový výluh, třeba Torben, nebo Amazon dle návodu, na vylepšení prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:47 Katka Re: romant
:-D to samozřejmě chápu:) .. Každopádně jsem netušila, že jí ploutvička může dorůst. Moc děkuji snad se podaří :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:43 R Muž romant [27987] Re: Katka
Já jí nedokážu přičarovat a proto radím často měnit vodu, aby byly dobrý podmínky a ploutev rychleji dorostla, nic jinýho poradit neumím, třeba někdo další. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:39 Katka Re: romant
Vodu se snažím měnit opravdu často, ale tam bude problém ta utrhnutá ploutvička, nějak bez ni nemůže kormidlovat. Opravdu s tíhou se dostane nahoru aby se nadechnul nebo nažral :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:34 R Muž romant [27987] Re: Katka
Vodoléčbu, ono je taky otázka jak byl starej v době nákupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:28 Katka – ulomená ploutvička
Ahojky, mám bettu už cca rok a pořád je to čupr klučina, akorát se mi v poslední době stále leží u dna. Má problé vyplavat a nadechnout se. zjistila jsem, že si zřejmě o rostlinu, kterou má v akvarku utrhnul skoro celou ploutvičku na hřbetu a díky tomu nějak nezvládá platvat. prosím o radu co s ním, je mi ho hrozně líto :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 09:35 R Muž romant [27987] Re: Pepenka
Pohledá se návod, třeba v nějakým zdejším vlákně, ale pro Tebe bude jednodušší si zakoupit již hotový produkt a to jmenovitě třeba Torben, či Amazon a dávkovat dle návodu tam přiloženého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 09:16 Žena Pepenka [126] - Raci, krabi, krevetkyRe: romant
Jak se dělá rašelinový výluh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 09:04 R Muž romant [27987] Re: Pepenka
Dal bych týden vodoléčby a začal přidávat rašelinový výluh.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 08:52 Žena Pepenka [126] - Raci, krabi, krevetky
Včera mi umřel Beťák (měli jsme ho tři měsíce). Byl v akva se dvěmi samicemi (které jsou obě ok). Už den předtím nebaštil a samice ho začaly napadat. Šel na samotku, zkoušela jsem vodoléčbu a Eshu2000. Bohužel to nepomohlo. Pro jistotu jsem vodoléčbu začala aplikovat i u samic, dala jsem i Eshu (přece jen, nevím proč umřel). Mám ještě jednoho samce, který byl doteď na samotce, jak dlouho čekat, než k samicím předám tohoto samce? Pokud v akva "něco" je, nerada bych, aby to skolilo všechny..díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2013 20:38 R Muž romant [27987] Re: Kamila
Měnit vodu, klidně denně 1/3 akvária, mít teplotu min. 25 stupňů, akvo přikrytý, nepřekrmovat, mít živý rostliny a číst, číst, číst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2013 20:35 Kamila
Chtěla sem se zeptat. Moje ryba spíš než plave, tak polehává na kamíncích na dně akvária. Je to spávně nebo se mám obávat, že ji něco je? Rybičku mám uplně poprvé.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 17:48 R Muž romant [27987] Re: PaulinaP
Je potlučenej, za vodoléčbu chválím, přidej ještě rašelinový výluh a mělo by se to zvládnout touto cestou. Kdyby se to mělo snahu zaplísnit, to místo víc zbělat, tak bych aplikoval eSHu 2000 dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 17:43 PaulinaP – Chybějící šupiny
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o pomoc. V úterý jsem si koupila Beťáka, Razbory a Pandy, až doma jsem si bohužel všimla, že Beťákovi chybí několik šupin na hřbětu, nepřikládala jsem tomu moc váhu, myslela jsem, že si je odřel. Dnes ale koukám, že místa bez šupin jsou rozsáhlejší, až k oku, jinak je ryba čilá, normálně žere. Nevíte o co by se mohlo jednat a jak postupovat, mám ho dát do karantény a nějak přeléčit? Zatím je ve společném akva, kde denně měním 1/3 vody.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 14:14 R Muž romant [27987] Re: Andy85
To kouzlo za Tebe udělá ta výměna vody. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 13:56 Andy85 Re: romant
A jako co jinýho mám dělat, krom té vody? Nejsem kouzelnice. love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 13:29 R Muž romant [27987] Re: Andy85
Pokud chtějí rybu udržet v dobrý kondici, tak denně mění část vody a jsme zase u toho. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 13:28 Andy85 Re: Designer
Já už se o té Bettě načetla článků nespočet.. Nenáročná, nepotřebuje světlo ani vzduch.. nadechuje se nad hladinou...četla jsem i, že nemusí mít živé rostliny.. by mě zajímalo jak to dělají lidi, co jí mají v těch 2l skleničkách... Rybky přežila.. nabaštila se a plave, tak uvidíme..má čisté akvárko, takže budu už jen dolévat vodu. Děkuju každopádně za rady pro lajka... hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 10:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Andy85
No kdyz prvni posledni, neco si precti o zacatcich s akvaristikou, to by melo byt to prvni. ;-)

Ale tak kdyz uz, dam alespon prvni pomoc.
Pokud se v akvariu voda rozumne pohybuje, ze to neni jak v mixeru, je to rozhodne jen dobre.

Sviceni obcas je jen pro paradu, do beznych akvarii se sviti 8 az 12h denne, predevsim kvuli rostlinam, ale take proto, aby bylo do akvaria dobre videt.

Rostliny potrebuji svetlo a pokud jej nemaji, odumrou a hniji. Pak delaji svincik a dlouho nevydrzi. Jenze tady se nebavime o rezanych kvetinach do vazy, ale o zivych rostlinach. A ziva rostlina potrebuje k zivotu zakladni prvky, tedy dusik, draslik a fosfor (NPK), dale CO2, O2, a pak take mensi mnozstvi dalsich prvku. Ve Tvem pripade ale ty latky dodas krmenim, tim co ryba vyprodukuje, plus vymenou vody, protoze vodovodni voda neni ani zdaleka destilka. No a kdyz rostliny dobre rostou, pak vodu rybe "zlepsuji", protoze z ni odcerpavaji latky, ktere ryby produkuji.

Rostlinu jsem doporucil takovou, at rychle roste a je pokud mozno co nejmene narocna. Aby byla co nejvyssi sance, ze Ti prezije a poroste. Kdyz poroste, a uz ji bude moc, nechas si vzdycky ty nejlepsi kousky a zbytek vyhodis (nebo darujes nekomu dal, protoze tohle Ti klidne nekdo z okoli daruje taky).

Vim, ze to popisuji desne zjednodusene a nerozebiram to jak si zaslouzi, ale k tomu snad slouzi na tomto serveru jina mista (treba clanky) a zde jde opravdu jen o prvni pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2013 20:48 Žena uniorn [21] - RostlinyRe: Andy85
Doporučuji ohlídat si teplotu vody, aby doplňovaná neměla výrazně jinou teplotu, než co je v akvárku.. Mě tak onemocněly 2 betty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:33 Andy85 Re: Designer
Když přežije do rána, udělám pro ní první poslední ano Kytka vypadá dobře. Akorát ty živé zněčištují vodu, né? Právě mi tam radili, kupte umělé, Betty jsou nenáročné. To akvárko má i vzduch, takovou fontánku, to jí neuškodí? Světlo taky, ale to moc nepouštím. Rybku mám v kelímku, ve kterém mi jí dali ve zveráku, tak snad do rána, než půjdu do práce vydrží. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Andy85
Vodu ted men kazdy den, pri tech vymenach co uvadis je jasne, co se stalo. Rybe to muze vyrazne pomoct, zase muze byt O.K. Pozdeji muzes vodu menit i treba co tri dny, to by se sneslo, ale co 10 dnu je tady malo.

Vymenit tu trosku vody kazdy den nejakych 14 dni po sobe snad neni az takovy problem, bys videla co je leceni ryb ve vetsich akvariich, kdyz jedina sance jak se k tomu dostat je kbelik...

Ohledne rostlin, nejrychlejsi co by slo je dat na hladinu:
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
Roste to jak silene, nema to zadne extra naroky, nema koreny, ale zasadit do dna ji muzes, aby to bylo hezke (nijak tim rostline nepomuzes, je to jen pro efekt).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:22 R Muž romant [27987] Re: Andy85
Však to akvo měnit nemusíš, to je jedna z možností. Jenom se nauč častěji měnit vodu a bude to jak má, vo tom je celej problém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:14 Andy85 Re: romant
Samozřejmě si Vašich rad vážím, o tom žádná.:-) Ale akvárko měnit nebudu, vodu jsem teď vymenila, rybku mám v provizoriu v té vodě v které byla. Tak snad do rána neumře :-( Kytku koupím zítra živou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:53 R Muž romant [27987] Re: Andy85
No a teď jí je, protože se jí tam nahromadily N látky z výkalů a krmení, takže se zachovej jak chceš, ale potom jsou naše rady zbytečný. Krmit jednou denně co do 20 vteřin skonzumuje, jednou týdně nekrmit vůbec, krmit pestře, různým krmením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:41 Andy85 Re: romant, Designer
Díky za rady. Tak akvárko zvětšovat už nebudu. Tohle má 7 litrů. (zase lepší než ty krabičky malinký, které jsou pro Bettky určené). Vodu měním 1x za 10 dní celou vodu a nikdy jí nic nevadilo, smaozřejmě z druhého dne odstátou. Ještě mi prosím poraďte, jak tedy krmit, když mám ty minikuličky. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:37 R Muž romant [27987] Re: Andy
Tak o to bez té výměny, viděl bych to na obdenní pravidelnost tak trochu nepůjde. Tedy půjde, ale spíš ta ryba kukat. Ty umělý hrůzy vyměň za normální živý rostliny, moc rybu nepřekrmuj, měj tu kouli přikrytou a ještě jednou opakuji, bez obdenní výměny klidně poloviny vody to nepůjde. Taky můžeš pořídit o kapánek větší, třeba 40 litrový akvárko i s technikou a výměnu vody budeš moci provádět jenom jednou týdně, možnosti tu jsou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Andy
Pouziju kolegovu radu, menit ted vodu kazdy den 1/3, tim se nic nepokazi, ale muze se tim mnohe vyresit.

Tohle akvarium nebude nikdy nicim stabilnim, nema moc jak. Koule, nejspis dosti maleho objemu, rostliny umele, takze pokud ma tohle jet, menit vodu a to tak ze cim casteji, tim lepe. V malych objemech je to snadne. Vecer si napust PET lahev od mineralky studenou vodou, nech ji otevrenou a pobliz akvaria (srovna se teplota). Rano tu vodu vymen. A delej to kazdy den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:30 Andy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, poradte mi prosím někdo. Mám samce Beťáka, na začátku byl světlej. A teď je hodně tmavej, celkově ztmavnul, všímám si toho už taky týden. Žere, ale moc neplave, spíš je na místě a ani neroztáhne tu svojí parádu. Přijde mi smutnej. Krmím těma kuličkama, ve zverimě mi řekli, 4 kuličky denně. Není to málo nebo naopak moc? Přikládám foto před a jak vypadá teď a jak vypadal před měsícem.
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [67] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=3301