Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2021 19:46 RoyalHathor – Betta Splenders - uhyn foto
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vás. Chcel by som vas poprosit o radu,kedze ja som sa stal akvaristom iba pred necelym rokom. V akva 60l/bojovnice - povodne 7 (2kusy rodicia a 5ks deti co prezili) 8x tetra ohniva, 4x kardinalka cinska, 2x mrenka siamska koli riasam, 4x tetra medena a prisavnik/ mi zacali uhynat bojovnice /tak cca raz za tyzden jedna/ minuly tyzden som jednu videl pred jej smutnym koncom plavat kolmo hlavou dole a chvostom hore nevedela vyplavat na povch ani za zradlom tak som ju odlovil no do rana bola mrtva. Dnes rano som nasiel dalsiu ale ta uz bola tuha. V akva je thai moss, hottonia, cryptocoryna a este dve rastlinky../ ak sa podari prilozim foto. Vodu menim 1x tyzdenne 1/3 pouzvam aqua safe do cerstvej. Pouzivam vzuchovac a filter pat mini/voda je cistucka fikter tichy. Nehnojim nepridavam tekute co2 ani z flase. Snad som napisal vsetko co by vas mohlo pomoct identifikovat moj problem. Za kazdu reakciu vopred dakujem. DAKUJEM.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 16:46 Silviebaris Re: Mája123
Já bych zahajila léčbu denní vyměnou vody a zatim žádné léčivo nekapala.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 15:32 Žena Mája123 [54] – Krupička?
Fotka k příspěvku Ahoj, je toto Krupička, ci něco jiného?
Bettak se čas od času otre a našla jsem tedy jeden výrazný bílý flicek. Dal po těle se to ovšem nesiri. Bettak v objemu 35hruby, je tam sám. Mechy a bambus, topení.

Krupicku jsem už měla v druhé nádrži, kde jsou zivorodky. Úspěšně zaleceno contralck od tetry. Tak jsem mu to kapla taky. Jen bych nerada lecila neco úplně jiného. Právě mě znejistilo,že má jen jednu tečku. Zivorodky byly osypane víc a rychle se to rozjizdelo. Tady to tak jako stagnuje. Nevim zda by bylo vhodné třeba zasolit? Ma betta třeba nějaké jiné naroky, či slabiny oproti zivorodka? Nebo mohu postupovat klasicky? Je to moje první betta. Díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:30 Žena Kiks [4] Re: Lenka
Môže byť chyba v údržbe, môže byť v strese…Ak napíšeš info o údržbe; spôsobe filtrovania atď. bude ľahšie pomôcť.
Edit: Na to, že tam žije niekoľko druhov rýb je podľa fotiek akvarium veľmi sterilné. Betta ma malo rastlín a malo možností sa schovať. V takom malom akváriu je ťažké udržať pre Bettu dobré podmienky (sama to poznam). Je naozaj nádherný, bola by ho škoda nezachrániť. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:21 Lenka Re: Kiks
Ahoj, vcera 28.9.2021 jsem psala 1. Prispevek kde je vice info...
Betak byl cely 3 tydny v pohode.. A najednou tohle... Delam vse furt stejne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:18 Žena Kiks [4] Re: Lenka
Ahoj, vyzerá to skôr na nevhodné podmienky v akváriu. Skús si založiť prezentáciu s bližších infom o nádrži a určite sa podľa toho zisti kde je problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 16:22 Lenka Re: Amazonka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny, dneska se to trochu zhorsilo a zkusila jsem lepsi fotky... Podle internetu nepoznám co je to za nemoc.... :-( poradte prosím
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2021 20:46 Žena Amazonka [33] Re: Lenka
Ahoj,
možná se beťák teprve vzpamatovává z obchodu, a je šance, že se sám během pár dní v novém prostředí dozdraví.
Na tak malé akvárko tam máte dost druhů rybek, beťák by si to zasloužil sám pro sebe, hlavně kvůli teplotě vody, ostatní rybky by chtěly chladnější a beťák vyšší. Teplotu bych takto výš nechala, dokud se to nezlepší. Prostředí vypadá fajn, jen připomínám, platí, že čím více živých rostoucích rostlinek, tím lépe. Plastové tam vůbec být nemusí, bacha jestli nejsou ostré, bývají. Třeba ještě někdo další odpoví, já budu držet beťákovi palce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2021 16:50 Lenka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj vsem, mam doma mesic akvarko 13 litru.
Po tydnu filtrovani jsem koupila 2 pancernicky. A po 2 tydnech betaka. Vcera se na nej objevili prvni znamky bilych skvrnek spíš jako povlak to vypada.
Byla jsem ve zverimexu dali mi anti ichtin. Rekli mi kapku na 1 litr vody tak jsem tam nakapala 10 kapek. Dneska toho ma betak na sobe vic... Plave zere.. Opira se o umele rostliny...
Chova se stejne co ho mam. Krmim 1xdenne. 1/3 vody menim 1xtydne. Teplotu jsem mela na 24°C od vcera zvedla na 27°C.
Tyden mam v akvariu 5 danio rybicek ty jsou v poradku i s pandikama...rybicky se snasi dobre s bettou.
Ma nekdo zkusenost s temahle skvrnama?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 20:32 Hali Re: Hali
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak asi to nebude přežráním :-( Večer jsme si všimli, že má už i nějakou šedou tlamičku, žábra má asi dost od sebe, spíš se jen schovává. Dávám fotku jak vypadá teď a na porovnání jak vypadala.
Teď jsme si ještě k tomu všimli, že ve vodě plavou takové jakoby milimetrové spermie. Hned jsme vyměnili polovinu vody. To asi dělat aspoň další tři dny? Doma zatím žádné přípravky na nemoci a parazity nemáme.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 16:33 Hali Re: Icko
Ahoj Icko, půjde po tvém vzoru na třídenní dietu, tak snad zabere :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:37 Žena tramtra [3202] Re: Hali
Není zač, vím, jak se Betta dokáže nacpat. Krunýřovce zkuste krmit až bude akvárium večer chvíli zhasnuté, oni si to najdou a Betta snad dá pokoj. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:36 Muž Icko [24] Re: Hali
Ahoj, ako vravi tramtra. Aj ja som mal nafuknutu betu a pomohlo 3 dni nekrmit a nasledne upravit (rozumej zredukovat) krmenie. Bety su pazrosky. U mna v nadrzi sa len prezierala, isla na samotku... Daj tomu sancu, neublizi jej to. Mier X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:33 Hali Re: tramtra
Krmím ji 2x denně. Je pravda, že posledně si ty tablety pro krunýřovce hodně prohlížela. Tak snad bude taky jen přežraná. Děkuji tramtro za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.09.2021 08:20 Žena tramtra [3202] Re: Hali
Jak často ji krmíte? Je možné, že je jen přecpaná. Jestli nemá jiné potíže, dala bych jí pár dní hladovku a pozorovala její stav. Mohla slupnout nějakou malou krevetu, šneka nebo se nažrat tablet pro krunýřovce, Betty sežerou, na co přijdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2021 22:00 Hali – Velké břicho
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, včera jsme si všimli, že má betta trochu větší břicho a dnes večer to již bylo patrné hodně. Je zatím celkem čilá, chutná jí. U příznaků s nafouklým břichem jsme se dočetli pouze u té vodnatelnosti, ale ona nemá odstáté šupiny. Jedná se o akvárium 37l, založeno 1.8.2021, filtr Eheim eXperience 150 - průtok stáhnutý na polovinu, topítko na 26-27 st., kryt. Je tam spolu s ancistrusem, neritinou, 6 krevetek a 2 otíci. Měníme 1/2 odstáté vody každý týden, dodáme poměrně dle nalité nové vody Aqua safe a bakterie Bactoexec, hnojivo Profito easylife a tekuté listy mandlovníku Catappa X. Krmíme od Tetry krmivem Betta a ostatní tabletami Water Mix + přidáváme každý den tekuté CO2 Easycarbo. Další nádrž na separaci nemáme, jen 2l betarium, ve kterém jsme bettu dostali. Máte zkušenost, co by to mohlo být, pokud to doufám není ta vodnatelnost? Dle předchozích příspěvků zřejmě koupit Esha2000, měnit 1/2 vody jak často? Máte ještě nějakou radu?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2021 21:21 Muž Icko [24] Re: silviebaris
Tak betak po 3 dnovom nekrmeni pochudol, takze si myslim, ze sa vodnatelnost nepotvrdila. Ostava ale v guli. Krmenie som znizil na 3-4 granulky denne. On totizto zral predtym aj ostatnym rybkam tetramin a sa prezieral. Supiny uz nema najezene, hrbol na strane mu ale ostal. Stihol si v guli uz aj penove hniezdo spravit smich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.09.2021 18:47 Silviebaris Re: Icko
rybicky.net/nemoc/vodnatelnost
Já bettu raděj utratila..vylečéní je obtížné,a málo kdy je úspěšné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 18:30 Muž Icko [24] Re: Kiks
Ja som si to aj myslel, len som si cital, ze na to nie je zaruceny sposob liecby. Tak som sa chcel spytat ci nema tu niekto nieco co mu pomohlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 15:16 Žena Kiks [4] Re: Icko
Ahoj, vyzerá to na vodnaténost :-( som síce v týchto témach nová, ale myslím, ze rybke treba dnes vymeniť aspoň 1/3 za cistu temperovanu a pridať roztok soli podľa litrov nádrže. Zajtra ked sa otvoria obchody skoč kúpiť Eshu2000 :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 15:01 Muž Icko [24]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, uz cca rok a pol mam tuto bettu. Predtym bola rok v malom 15l akvarku. Pred casom sa jej zacal na boku tela robit hrbol a dnes som ju nasiel nafuknutu s najezenymi supinami. Plave, zerie, je normalne vitalna. Ale bojim sa, ze to uz dlho takto neda. Premiestnil som ju zatial naspat do toho maleho 15l akvaria. Ostatne rybky su v poriadku. Poradte prosim co s nou. Ziadne lieciva doma nemam a je sviatok sad oplati sa ju vlastne este zachranovat? Udrzbu robim pravidelne kazdy tyzden, naposledy vcera. Nehnojim. Vcera mali malinko tetra min vecer rybky, nic viac. Dakujem ps. Posledna foto je spred 3 tyzdnov s tym hrbolom.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 14:15 Silviebaris Re: Pavla
Mohla by jsi dát fotku celého akvaria?
A ta udržba jak probíhá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 14:00 Pavla Re: Silviebaris
Ano aqarko je otevřené,ale teplota je okolo 27° Teď jsem mu trochu priteplila, to nejí špatně,ze? A v akváriu je sam. Oddělili jsme ho od zbytku už dávno protože jsme mysleli,ze tu ploutvích nema protože mu ji oziraji ostatni,ale očividně to tak nebylo, protože mu nikdy nedorostla a teď se začalo dít tohle:((

Jinak máme rybky vypěstované od malinka, narodili se nám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2021 13:14 Silviebaris Re: Pavla
Kolik je tam těch rybiček? To je strašně moc toho krmení. Jak často měníš vodu, jak je to velký..a co ta udržba? odkaluješ? Mandlovník dát můžeš,tím nic nezkazíš,a tou léčbou nevím,já bych každej den měnila vodu.. Jaká je teplota vody, je to zakrýtý? Podle fotky vidím,že je akva otevřený..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 13:03 Pavla Re: Silviebaris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jak zjistím kvalitu vody? Jinak na hladině plave krmeni. Zrovna jsme ji krmily a o vodu se starame, doufám dobře. My ji tam dali tohle. Docetli jsme se, ze je to dobre dat tam ten list mandlovniku aby byla ta voda jantarová, ze při léčbě je to fajn.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 12:29 Silviebaris Re: Pavla
Myslim,ze je to kvalitou vody..jak probíhá udržba a co to plave na ty hladině?
nepřekrmuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2021 12:25 Pavla – Hnije ji ploutev horni
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ..dobrý den,naší rybičce,kterou jsme vypěstovali odmalinka začala mizet ploutev, nevíte co to je?Už dříve s ní měla trochu problémy protože jí tam neměla ale teď se jí začlo dít toto:(((
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2021 17:04 Muž Jiraiya [0] – Bojovnice pestrá nemoc
Fotka k příspěvku Ahoj zřejmě je moje beta nemocná, projevuje se to tím, že na hlavičce mojí bety začala, jako když odpadat a šedat šupinky, ale já nevím jak nebo co jí je. Prosím o radu. sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2021 12:00 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovniceRe: Beastie
Diky moc za nasmerovani, Beastie! Zkusim to oboji nastudovat, anglictinou vladnu dobre :) Zda se mi, ze ta hyperplazie by mohla byt trefa a sama bych na to neprisla. Jinak jeste abych uvedla na pravou miru - ze 4 bett mely tento problém se skrelemi jen 2 posledni (tato a jedna predtim). Zbyle 2 zemrely jinak (samec uplne zahadne, samice infekce - bile vykaly). No, truchliva bilance.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2021 08:49 Žena Beastie [320] Re: Coullie
Hele, hodím sem svůj naprosto neodborný odhadový názor. Napadli mě žábrohlísti, i když většina příznaků neodpovídá, je to parazit co se zdržuje ve vodě a vysvětlovalo by to, proč to mají pak všechny betty.
Druhá varianta je něco, co jsem vyčetla na anglických serverech, říkají tomu gill hyperplasia a jde o to, když se jedna žábra zraní, ať už o předmět nebo jinou rybu, naroste na ní vrstva jizvové tkáně a proto vypadá zduřelá. Ta žábra je pak samozřejmě náchylnější na infekce, ale protože betty mají labyrint který funguje separátně oproti žábrám, není to pro ně smrtelné. Jen je potřeba jim zajistit prostor na odpočívání blíže k hladině, kde bude ryba pravděpodobněji trávit více času, a zajistit kvalitní krmivo, protože hodně spekulují o tom, že je to způsobeno nekvalitním krmivem a nižší kvalitou vody.

Prý se může jednat i o genetickou poruchu, ale jaká je šance, že všechny tvoje betty jsou od jednoho chovatele a zrovna jedné rodiny co má tu poruchu, to je asi nesmysl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2021 23:05 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovniceRe: vlka
Prezentaci jsem neaktualizovala, neb me to akvarium nijak netesi :/ kazdopadne ted jsem to rychle udelala a jedine, co jeste nesedi, jsou druhy rostlin. Aktualni fotka je dole v poznamkach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2021 21:22 Muž vlka [3456] Re: Coullie
Založ si tu prezentaci - je to jednoduché - takhle o podmínkách, ve kterých Beťák žije nikdo nic neví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2021 21:13 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovniceRe: vlka
Diky za reakci. Udelam to, ale neprijde mi, ze by to resilo problem. U minule ryby byla teplota cca 27, pri naznaku nemoci jsem jeste pridala a problem byl uplne stejny :( Proto sem vlastne pisu. Dve ryby, dvakrat uplnw stejny problem - rikala jsem si, jestli to neni neco bezneho.

No je to na houby. Neco tam bude spatne, ale nedokazu prijit na to, co... Vlastne si ted rikam, ze to vcelku fungovalo, kdyz jsem mela jen betty (zase byl problem s biogennim odvapnenim, ale to je jina). Pak jsem pridala hejnicka a betty mi postupne odesly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2021 16:23 Muž vlka [3456] Re: Coullie
Nejdříve bych Beťákovi zvednul teplotu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2021 09:45 Žena Coullie [13] - Zatím jsem si zamilovala bojovnice – Zdurela skrele
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Samecek bojovnice ma uz asi 4 tydny zdurelou pravou skreli. Stav se pomalu zhorsuje a take zacina byt mene aktivni. Pred tydnem leceno naslepo a bezvysledne eshou 2000. Netuší někdo, co by to mohlo byt? Napadli me i parazite, ale nevím, jaci. Driv jsem krmila mrazenou smesi, ale tuto rybu jsem koupila az několik tydnu pote.


Spatne je, ze je to uz 4. bojovnice, ktera mi zrejme umre a ta posledni mela navlas stejne priznaky. Pak jsem si dala od bojovnic pauzu a nakonec koupila tohoto samce. A po 2 mesicich zase problem (a to to mely byt blbuvzdorne ryby!). Ach jo... Abych byla uprimna, tak i u ostatnich rybek jsem mela nejake uhyny, ale ryby predtim nebyly nemocne. Proste se cas od casu nejaka ztrati a ja nenajdu ani mrtvoly.

Akvarko je v prezentaci a vse v hlavnich rysech odpovídá (jen teplota je ted asi jen 25).

PS: krmeni se mi v akvarlu normalne nepovaluje, potřebovala jsem ho nalakat na foceni
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2021 21:07 R Muž ctibum [6926] Re: Tenshi
Především bys měla prozradit víc informací o nádrži - stáří, jak se zabíhala, jak probíhá údržba atp. Plus foto. Ideálně se zaregistruj a založ prezentaci, zabere to pár minut... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2021 20:32 Tenshi – Esha EXIT - krupička
Dobrý den, mám čerstvě koupenou rybičku (5 dní) a dva dny nazpět se na ní objevily krupičky, zejména na ploutvích, jedna na těle a zároveň se trhavými pohyby otírala o dekorace, sklo apod. Koupila jsem si speciálně přípravek Esha EXIT. Má s ním někdo zkušenosti? Léčím první den - 2 kapky na 10 litrů (poté plánuju po jedné další dva dny), rybka byla posledních pár dní dost čilá. Teď ale jen leží na listě u hladiny a spíš lapá po dechu, i když nádrž obsahuje filtr se vzduchováním. Mám pokračovat s léčením?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   25.04.2021 23:32 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: PepOne
Malá nápověda: www.aquaworld.cz/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2021 21:39 R Muž ctibum [6926] Re: PepOne
Při registraci jsi dostal odkazy na témata pro začátečníky. Pokud plánujete pokračovat, bylo by fajn si je přečíst. Stejně tak alespoň základy o chovu Betty.
Já bych to viděl tak, že správně je tak ta částečná výměna vody každé tři dny.
Chybí kryt, Betta se chodí nadechovat nad hladinu a může nastydnout. U sklenáře uříznou za pár korun na počkání. Zatím postačí například plastové desky, pokud to rozměr nádrže dovolí.
Chybí živé rostliny, nenáročné, rychlerostoucí. Něco kupte, nebo zkus tady rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku.
Při té desetidenní kompletní výměně vody probíhá i nějaká údržba? Propírání písku, omývání "rostlin", čištění filtru? Je to všechno nějak moc čisté na rok staré akvárko...

Co nejdřív bych pořídil ty rostliny a kryt, měnil část vody klidně obden, kompletní výměnu zrušte, i tu vnitřní očistu, pokud opravdu probíhá.
No a uvidíte, jestli to zabere. Jak psal Sid, hraje v tom roli i věk, takže i když jí třeba nezachráníte, můžete jí to alespoň zpříjemnit.
Kdyby se to horšilo, rybu bych šetrně utratil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.04.2021 12:21 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: PepOne
...akvárko i rybu máme něco málo přes rok...
Všechno jednou končí...
Kromě už zmíněných ne zcela optimálních podmínek je potřeba uvážit další aspekt, a tím je stáří ryby.
Betty nejsou zrovna dlouhověké ryby, takže jestli má ta vaše něco kolem 2 let, spolu s podmínkami chovu to vypadá na sníženou imunitu, a že platí věta první...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2021 11:40 PepOne Re: ctibum
Velikost akvaria 10L, rostliny umělé, dno písek, momentálně štěerk pro akvaria. teplota vodyautomacká na 26 stupňů. Celková výměna vody jednou za deset dní, jednou za tři dny část vody. Rostliny umělé, plus oblázky. bez krytu. filtr pouze s filtračním molitanem. příznám že než se mu to vytvořili, jsme trochu zanedbali kvalitu vody. Vybavení přes rok stejné a bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2021 10:20 R Muž ctibum [6926] Re: PepOne
Přidej víc informací o nádrži. Velikost, vybavení, údržba, teplota vody, kryt ano/ne, celkové foto. Ideálně založ a vyplň prezentaci. Možná dlouhdobý pobyt v nevhodných podmínkách, možná se poranila o ty umělohmoté zelené dekorace, možná obojí.
Založ tu prezentaci a počkej na další názory...
EDIT
No, pro jistotu se zeptám. Ty rostliny jsou živé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2021 10:07 PepOne – Betta nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj, akvárko i rubu máme něco málo přes rok. doteď bez problémů. až teď se mu začal dělat tento útvar u ocasní ploutve viz foto. Ryba začíná být aptická, a už téměř nežere. Jen leží na dně a občas se nadechna nad hladinou. poslední týden, aspoň sežral granuli, ted už zřejmě vůbec nežere. díky za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.04.2021 19:04 R Muž afc1886 [14704] Re: Barca325
Zpět jí rozhodně dej, ale už žádné drastické čištění akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2021 18:58 Barca325 Re: Kawasaki
Ona uz byla v tomhle stavu delsi dobu, ale aspon jedla, ale ted tento tyden ne, hubena uz je takhle 3 tydny
Snazila jsem se hledat, co by to mohlo byt za nemoc... nic jsem nenasla, zkousela jsem ji dat pripravek Preventin, Esha 2000, take na youtube byla slana koupel, nic z toho ji nepomohlo, jsem z toho zoufala... zkusim ji dat tedy zpet do jejiho akvarka a snad...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2021 18:48 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Barca325
Za týden je takhle pohublá coze No můžeš zkusit ji dát zpět do akva. Teplotu bych dal těch 28.Akva zakrýt sklem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2021 18:40 Barca325 Re: Kawasaki
Tyden... jsem tam ale tu granuly snist umi ale jinak ten tyden...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2021 18:39 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Barca325
A jak dlouho nežere?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2021 18:37 Barca325 Re: Kawasaki
Byl tam jen betak, kdyz jsem ho dala z akvarka pryc, tak prvni den v karantene se vzpamatovaval zacal jist roztahoval ploutve a vypadal nadejne, ale hned druhy den na to zas ploutve stahnul a odmital jidlo, zkousela jsem ruzne tipy na internetu i z ruznych videi, ale nic nezbralo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.04.2021 18:32 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Barca325
Na té fotce je vidět, že ta rybka je v posledním tažení.Šance na záchranu je téměř nulová. Osobně bych ji utratil. Zajistit dobré podminky.Nechat zaběhnout akva.Poučit se z chyb a koupit pak novou rybu.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=201