Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 26 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 17:08 Žena Nico [0] Re: lacewings
Konečně se mi povedlo sehnat Acriflavin (betta zatím beze změn, alespoň na preventinu), ale mám problém s dávkováním, protože nemám vůbec žádný návod a na lahvičce je napsáno jen co dělá atd. Ale dávkování nebo návod nikde. Nevíte někdo, jak to dávkovat? A jestli dát "novou" (starou z akva) vodu nebo to nevadí přidat k preventinu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 14:27 BJ Re: Belisana
Děkuji za názor.
Akvárium s lampou, filtrem a topítkem (nastaveno na 25° bez možnosti regulace) jsem jako set spolu s Bettou zakoupila v akvaristice. Tam mi právě bylo řečeno, že musím filtr čistit co tři dny, krmit rybu obden a každý týden měnit třetinu vody spolu s odpovídajícím množstvím přípravků, které jsem zmiňovala. Když jsem se dotazovala na nemoce Betty, bylo mi právě prodáno toto od Sera, že to prý je na ty nejběžnější nemoce jako plísně a bakterie.
Rozhodně jsem pořízením akvária neměla v úmyslu Bettu týrat, to mi věřte. Měla jsem za to, že než abych byla při pořizování akvária "samouk z internetu", zajdu rovnou na místo k tomu určené a poradím se jako začátečník přímo tam co vše mám pořídit a jak to dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.05.2017 12:36 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: BJ
BJ napsala: jako vždy přidala odpovídající množství přípravku na úpravu vody a přípravku safe start.
na to se taky vykašlete, přípravky na úpravu vody jsou zbytečné, nečistěte ten filtr tak často, aby se vám v akvárku dostatečně namnožily nitrifikační bakterie a nemusíte akvárko pořád "startovat"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   03.05.2017 12:01 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: BJ
-na bakteriální rozpad ploutví aplikovat Costapur F je vyloženě nesmysl
-žádný BRP nemáte ,sice bakterální vliv to je je ,ale rozhodně se nejedná o BRP
-máte bordel vodu a navíc malou teplotu v chovu
-ukončit léčbu
-přestante čistit ten filtr !!!
-měnit třetinu vody v akva po tři dni , odkalit dno,teplotu postupně na 28
-následovně aplikujte eSHa 2000 a dodržet dávkování po tři dny ,nekrmit
-nechápu jak můžete aplikovat léčivo ,navíc zcela nevhodné ,následně se dotazovat na postup
-nemělo to být naopak? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 11:45 BJ – Betta nemocné ploutve
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, včera jsem si všimla, že má samec Betty "potrhané ploutve". Mám obavu, že se jedná o rozpad ploutví. Dala jsem do vody Costapur F od výrobce Sera. Před třemi týdny jsem mu do akvária přidala samičku Betty, samec na ní prvních pár dní útočil, nyní jsou již v klidu, zřejmě si na sebe zvykli, občas prožene jeden druhého. V akváriu je topítko nastavené na 25°, a filtrace. Filtr čistím každé tři dny. 1/3 vody v akváriu jsem měnila v pondělí a jako vždy přidala odpovídající množství přípravku na úpravu vody a přípravku safe start. Bohužel nemám další akvárium, abych samce dala do karantény. Poradíte, jak nyní postupovat? Děkuji moc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2017 20:59 Sany Re: romant
Diky. Rikala jsem si,ze to skubani nevyfotim,proto jsem foto nedavala. Jeste pred 14dny si porad stavel hnizdo na hladine a ted uz ani to ne. Dekuji za info. Zeregistruji je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.05.2017 18:30 R Muž romant [27987] Re: Sany
Velmi strohý popis se zkratkovitým závěrem, těch možností proč se betta chová jak se chová je povícero. A ano to nachlazení, tedy pošramocený plynový měchýř v tom může sehrát svojí roli a je-li tomu opravdu tak, je to vcelku finální diagnóza, léčba nemožná, ryby odsouzena k cestě na druhej břeh. Ovšem co my váme o tom akváriu kde je postižený jedinec chován, tedy nic a z toho se toho moc vymyslet nedá. Ono by to chtělo se zaregistrovat, zřídit prezenataci předmětný nádrže, jít tzv. s kůží na trh a bude se vidět, co dalšího se ukáže jako chybové jednání. Pro teď radím, teplotu na 28-9st a akvo přikrýt, popř. vyměnit 1/3 objemu vody za vytemperovanou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2017 18:00 Sany – Nachlazeni u Betty
Dobry den,jak se prosim u Betty projevuje nachlazeni,kdyz se nadychala studeneho vzduchu. Ma ted trhave pohyby a spis polehava po dne. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 23:16 R Muž ctibum [6899] Re: romant
Obávám se, že "nádrž" je dost nadnesený. Ta tapeta s ornamentem je mi tuze povědomá, tu jsme měli ve třílitrovém plastovém "betárku". I ta naše beta vypadala stejně, než to vzdala...
EDIT
Zatopit tam nezatopí, protože jestli se nepletu, tak topení se do toho moc nevejde. A když, tak zmenší objem krabičky o třetinu... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.05.2017 19:10 R Muž romant [27987] Re: Peťa
Mrzne Amálko, mrzne. Co ty plastový hrůzy v čerstvý nádrži? proč tam nejsou živý rostliny? Měnit vodu denně, teplotu na 28-9st. žádný krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 19:07 Peťa – Nemoc
Fotka k příspěvku Ahoj včera jsem zjistila že moje beta nežere. Všimla jsem si že má něco na zádech myslím že je to plíseň ale nevím, dřív byla hodně aktivní a teď je pořád u hladiny a moc ani neslavně. Mám zkusit ob den měnit vodu nebo kapky proti plísní?

Prosím o radu dękuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.04.2017 13:49 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Nico
- odlovit
- Acriflavin ,dávkování a postup ,podle návodu na klasickou léčbu
- teplotu na 28-29, zvedat postupně pokud teplota byla menší
- lehce vzduchovat
- kontrola ostatních druhů ryb
- v akva kde byla betta vyměnit třetinu vody a zasolit 1 PL předem rozpuštěné soli na 50 l, pokud je to možné ,dle druhu ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2017 12:50 Žena Nico [0] – plíseň?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím vás, mám teď u sebe na měsíc, dva, kamarádky samečka betty, zakládá si nový akvárko. Všimla jsem si, že má nějaký divný oči, nevím jestli to je normální, spíš si myslím, že asi ne. Takový jakoby zakalený. Zkoušela jsem to vyfotit, moc to vidět není, prostě nechápu, jak fotíte rybičky v pohybu :-) porovnávala jsem to s mýma rybičkama a ty mají oči čistý, průzračný, tak nevim jestli to u bett není jinak ,ale spíš mám strach, abych si s ním nezatáhla nějakou plíseň. Případně, jak to léčit? V celým akvárku nebo přelovit? A čím? Momentálně tu mám jen preventin, anti-ichtin a sera cyprinopur, ale ten je na cizopasníky. Jinak ploutve i chování v pohodě, má to jen na očích a trošičku nad nima

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 22:59 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: RBK
-nevypadá to na "Bakteriální rozpad ploutví + žaber" (Flexibacter columnaris) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 20:58 Žena RBK [2] - Asie – Jde o bakteriální rozklad žaber?
Fotka k příspěvku AHoj lidi, poradí někdo? Je možné, že se jedná o bakteriální rozpad žaber? foceno zespoda. Skřele uplně odstáté, zevnitř vše oteklé. Nejspíš zemřela zadušením.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2017 16:53 JoKa Re: nikola01
Rybu šetrně utratit. Podle mě už je rozjetá i bakterka... Léčit nemá smysl ani v inteligentních podmínkách...
Začni znovu a lépe. Prostuduj vlákno začátečník a vlákno betta chov. Dokud nevytvoříš odpovídající podmínky nemá cenu pořizovat nové ryby, neb se situace bude dozajista opakovat... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.04.2017 13:34 Žena drvi [2894] Re: nikola01
Hlavne bych rada videla topitko, chovat bettu v 6 litrech bez topitka, to nemohlo jinak dopadnout :-| . Chudak ryba. Pokud ji chces zkusit zachranit (coz uz v tehle fazi povazuji za zbytecne) nebo chovat jinou rybu tak, aby ti za par tydnu neposla, zarid nejmene 15 litrove akvo s piskem, zivymi rostlinami, filtraci a topenim, udrzuj vodu na teplote minimalne 26 st. a porid kryci sklo, aby ryba nenadechovala chladny vzduch nad hladinou. A men 1/3 vody tydne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 13:25 Bacoun Re: nikola01
A v těch 6 litrech je filtrace,dno z písku a živé rostliny,které prosperují?Mimochodem to přesouvání rybky při každém čištění je pro ni stresující,což je možná další důvod tvých potíží s rybkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 13:04 Maq Re: nikola01
Tím jsi celkem v úplnosti shrnula celý problém. Je to malé.
Pokud voda zapáchá, je to hodně špatně.
Můžeš měnit vodu, ale budoucnost to nemá.
Mimochodem, nevěděl jsem, že třeba marmeláda se v Tescu prodává v akváriích...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 12:50 nikola01 Re: Bacoun
Ano na fotce je 2 l akvarium,do ktereho prendavam rybku,kdyz cistim jeji 6 l akvarium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 12:47 nikola01 Re: Maq
Rybku jsem fotila,když jsem čistila akvarium.Jinak je akvarium na stole,naproti oknu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 12:46 Bacoun Re: Maq
Bohužel se obávám,že je na té fotce.2 l vody pro rybu. :-| hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 12:01 Maq Re: nikola01
Z těch fotek nejsem moudrý. Kde je akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2017 11:15 nikola01 – Plíseň?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,chtěla bych poradit co mám dělat se svým samečkem betty bojovnice.Už dlouho na sobě má bílé skvrny,myslela jsem,že je to plíseň,tak jsem začala léčit Acriflavinem,ale nezabralo to.Poslední dobou má skvrn čim dál tim víc.A divně mu zapáchá voda,už jsem mu z akvárka vyndala i kamínky.Byla bych moc vděčná za rady.Přidávám pár fotek.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2017 16:31 R Muž romant [27987] Re: Eva
S okem nic, ale s podmínkama v nádrži kde je ANO. Kvalita prostředí je zde velmi důležitá, tedy na první dobrou vyměnit polovinu vody v nádrži a teplotu držet na 28st. Vyhledej si pojem motolice, to je můj tip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2017 12:25 Eva – Betty
Zdravím a prosím o radu co dělat s okem rybky,má ho vyboulené a pokryté průhlednou blankou,dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.04.2017 15:24 Žena Eillen [645] Re: lacewings
Fotka k příspěvku Tak po pěti dnech léčení eSHou se oko vrátilo do normálu. Beťák je stále při chuti a užívá si, že konečně dostává i večerní dávku jídla.
Všem moc děkuji za rady!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2017 21:00 JoKa Re: Vojta
Hotové, vyřízené... Příliš mnoho změn pro něj. Nezajetá akvária, nula rostlin, ať měl cokoli, jen si to popohnal nekonečným předáváním...

Za mě souhlas s Romanem. Utratit hned...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2017 19:42 R Muž ctibum [6899] Re: Vojta
To nové 20l akvárko a filtr byly zaběhnuté?
EDIT
No, ty nové fotky... Viz romant...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.04.2017 19:41 R Muž romant [27987] Re: Vojta
Utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2017 18:43 Vojta – Skvrnka na hlavě
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Rád bych Vás poprosil o radu. Po krmení otíků okurkou se v akváriu pravděpodobně přemnožily bakterie nebo nálevník a akvárium získalo bílý nádech. Po odstranění okurky se během 8h voda srovanala do průzračné, nikdy předtím s okurkou nebyl problém. Bettě se začala rozpadat ocasní ploutev, zrychleně dýchala, schovávala se do rohu akvária a vyháněla ostatní ryby. Žádná další ryba (tetry červené, otíci) problém nemá. Podle internetu jsem našel že to bude BRP, dal jsem ji ze do 2L betária s topením a dal jí Baktopur. Bohužel jsem blbec přehlédl že se má před použitím protřepat, nic moc to nepomohlo, takže jsem po 4 dnech léčby aplikaci zopakoval, tentokrát už správně. Po dalších 3,5 dnech léčby vypadala ok, opatrně jsem ji přendal do 20L nového akvária s odstátou a úplně čistou vodou. Má tam 27 - 28 stupňů (měla 26), malý filtr, bez osvětlení. Teď jsem se vrátil ze 4 denní dovolené a na hlavě se jí mezitím udělal červenobílý flek, viz foto, ocas se už dál viditelně nerozpadá. Ryba je zvědavá a žere, výrazné změny v chování nepozoruji, naopak vypadá aktivnější než předtím. Předpokládám že se nejedná o bežné vybarvení v reakci na změnu prostředí, ale bakerie přesunuly a měl bych co nejrychleji nasadit Baktopur Direct? Koupil jsem pro jistotu tehdy oboje.

Edit: S dostatečným zdrojem světla mi to přijde ještě jasnější. Dokonce to vypadá, že ani ocas není dokonale uzdraven. Spíš je otázka jestli ji rovnou nedát do té 30 minutové koncentrované Baktopur Direct lázně ....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.04.2017 12:38 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: ctibum
-oko a jeho možnosti zánětů ,jsou hrozně složité
-může být způsobena bakteriální, virovou nebo plísňovou infekcí ,buď při poraněních oka ,nebo krevní cestou
-příčinou může být chronické onemocnění (dlouhodobě nízká teplota vody)
-parazitická infekce
-pokud je infekční příčina zvlášť výrazná ,nebo je snížená odolnost organismu ,může infekční proces zachvátit celou střední a vnitřní vrstvu oka

-sůl ,zde je to použití rozporuplné ve smyslu užití
-na jednu stranu pomáhá ,pokud jde o klasickou plísnovou infekci , na druhou stranu to může vyvolat podráždění ,tedy zhoršení stavu
-samozřejmě jde o "použité" množství soli
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 12:28 Žena Eillen [645] Re: lacewings
Takze vymenena voda, nakapana esha, pridana teplota. A ted dej se vule Poseidonova.
Problemy zacaly po tom zakaleni vody, budu tedy doufat, ze je to tim.
Jo a jeste ni doslo, ze vcera byl na ca tri hodiny vypadek proudu. Takze je mozne, ze rybe na cas klesla teplota. Tak nevim jestli i to nemohlo na to vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 12:15 R Muž ctibum [6899] Re: lacewings
Já se ptal proto, že kdysi náš beťák taky na něco valil oko. Tenkrát jsem mu bez konzultace zasolil vodu a přešlo ho to, ale těžko říct, jestli samo, nebo mojí "léčbou"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.04.2017 12:06 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: ctibum
-to přímo nedokáži odhadnout
-varianta kalových částic ,nebo částic křemičitého písku v oku
-zánět očnice ,hnisavá forma ,nebo to klidně je nehnisavý zánět pojivové tkáně
-někdy je to psychického rázu u některých druhů ryb
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 11:54 R Muž ctibum [6899] Re: lacewings
A jen tak mimo soutěž, co by jí mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.04.2017 11:42 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Eillen
-pokud se rozhodnete neaplikovat léčivo ,ponechal bych teplotu v standartním dlouhodobě udržovaném režimu
-zvýšení teploty podpoří růstový efekt ,rychlejší tvorbou buněk
-samotná výměna vody sice může v některých případech pomoci ,ale spolehlivé řešení to není
-nemá cenu čekat ,malé akva ,horší stabilita z důvodu zásahu

-navrhuji vyměnit třetinu vody ,aplikovat eSHa 2000 k zamezení možnosti vzniku doprovodných druhotných onemocnění ,včetně léčby samotné
-standartní dávkování po dobu tří dnů
-teplotu na těch 29 max při léčbě
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 11:03 Žena Eillen [645] Re: Bacoun
Má tam stale 27. Vymenim tedy vodu a pridam jeden stupen. Zitra pak dalsi stupen.
Eahu prozatim necham v krabicce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 10:58 Bacoun Re: Eillen
Já osobně bych to nechal zatím na těch výměnách vody a pozoroval co se bude dít s rybou.Pokud nenastane zlepšení ,tak bych použil eshu.A zvedni mu teplotu.Kolik je tam momentální?Snažil bych se jí dostat na 28 - 30 °C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 10:51 Žena Eillen [645] Re: Bacoun
Akorat jsem na ceste domu. Misto pauzy na obed letim vymenit vodu. Mam pridat eshu nebo staci jen voda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.04.2017 10:46 Bacoun Re: Eillen
Pro příště,je lepší,když se ti uvolní bordel do akvária při vyndávání nebo přesazování rostlin.Provést výměnu vody ihned.A v tomto malém objemu klidně 1/2.A druhý den 1/3.Pokud je problém s rybou,tak výměny denně jak píše Driv3r.A já bych ho ještě přestal krmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 10:35 Muž Driv3r [236] Re: Eillen
Začni zase s vyměněnama. Předpokládám že sis do vody ze dna uvolnila škodlivé látky.Ta hniloba rostlin je divná máš tam zasobni substrat a 5 malich rostlinek?aspoň podle prezentace.Obávám se ze to dno ti hnije.


Edit:po 5 měsících by to mělo byt víc zarostlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 10:34 Bacoun Re: Eillen
Mohlo.Ale taky to může být​ nějaký parazit.Počkej si,jestli ti poradí někdo zkušenější. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 06:34 Žena Eillen [645]
Fotka k příspěvku Zdravim,
Predem se omlouvam ze pisu bez diakritiky, ale jsem jen na mobilu a upravuje se mi to tezko...
Ale ted k dotazu. Pred chvili mi volal pritel s tim, ze ma betak vypoukle jedno oko. Bohuzel lepsi fotku nemam, ale videt to na ni snad je...
Muzete mi poradit, jak ho z toho dostat?
Jidlo ji normalne (je krmeny dvakrat denne), na jidlo se vrha s chuti. Na zrcatko take reaguje ukazkove.

Edit: Jeste mi doslo, ze pri vyndavani jedne spatne kytky se pak zvedl bordel, co byl pod ni, a zakalil mi akvarko. Dalsi den jsem odkalovala, ale nemohlo by to byt tim?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 16:39 Muž Driv3r [236] Re: Yoko
Obávám se ze to bude jen oddalování neodvratneho.typuju poškozený mechýř.ale třeba někdo zkušenější poradi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:05 Žena Yoko [35]
Zdravím, tak vodu měním ob den, mírně zasoluji, stav se v zásadě nemění. Nekrmila jsem, dneska nasypala zkusmo pár granulek a vrhnul se po nich jak hladová piraňa, ale přijde mi, že plave trhaně, navíc jako by ho pořád něco stahovalo ocasem dolů. Nevidím plíseň, krupičku, parazity ve výklech, nic zjevého, jen má ploutve staženější, nestaví hnízda a většinu času se válí v kytkách. Co ještě můžu dělat? Zkusit nějaká antibiotika?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2017 16:00 Muž Driv3r [236] Re: Waynie
Kdyby byla prezentace tak by to bylo jednodušší.informace se získávají postupně a nedostatečné.jak psala drvi, vyškubat poškozené a hnijici.dosadit nové.měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2017 15:43 Maq Re: drvi
drvi napsala: Ten dennerle Deponit, to je nestesti - pro zacinajici akvaristy a do malych akvarek
Já jsem to nenapsal, abych nedostal přes prsty. stydim Ale kdybych něčemu mohl udělit deset palečků, bylo by to tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.04.2017 14:40 Žena drvi [2894] Re: Waynie
Vsechny zahnivajici rostliny co nejdriv vyhod, i mechy a rasokoule! To je zdroj toxickych latek. Dosad co nejdriv cerstve stonkovky, snad se chyti. Ten dennerle Deponit, to je nestesti - pro zacinajici akvaristy a do malych akvarek je nejlepsi cisty kremicity pisek ano . Ale to uz je jedno, hlavne cerstve rychletostouci rostliny, tech 29 st. by mely zvladnout. V lete to budes mit v akvariu taky.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [26] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100242x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=1251