Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 33 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.07.2016 14:43 R Muž romant [27987] Re: tamandua
Mít svůj názor je jdna věc a vědět že dělám pro svoje svěřence to nejlepší věc druhá. ;-) To, že ti zde radím, vyhodit plastový rostliny vychází nejen z mých zkušeností s akvaristikou. Plastová rostlina bude možná dlouho "pěkná", ale rozhodně nebude přinášet akváriu, tedy kvalitě vody to, co se od rostliny očekává a tím je podpora kvality prostředí formou spotřebovávání dusičnanů, tedy výsledného produktu celého nitrifikačního řetězu. :-) Jinak samozřejmě měj v akváriu rostliny jaký chceš, jenom jsem se ti argumentačně snažil ozřejmit tu snahu ve směrování do živých rostlin. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 14:38 R Muž afc1886 [14681] Re: tamandua
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2016 14:03 Žena Karnal [196] Re: tamandua
Chápu, ale ani té rybě to moc není po chuti a může se o ten plast zranit. Ale tak hlavně že se to dobře meje :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 10:59 tamandua Re: romant
V pokoji je celorocne kolem 26 stupnu, coz by melo byt v teplotnim optimu pro bettu. Filtraci akvarium opravdu nema, ale byla jsem obeznamena (a smirena) s nutnosti pravidelne vymeny vody.
"Plastove hruzy" jsem koupila schvalne, abych s nimi mohla jednoduse manipulovat a poradne oplachnout. Chapu, ze to nemusi byt vas salek kavy, ja to ale preferuji takto. Na tom listu pod hladinou jsem dnes rano videla rybu odpocivat, takze ji asi vyhovuje. :)

Kazdopadne diky za prispevek a starost o blaho me ryby. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.07.2016 09:21 R Muž romant [27987] Re: tamandua
A víš jak se o rybu starat? Znáš její nároky na teplotu a jsi schopna toto zajistit? Pokud není, jako že to tipuji že není v akváriu filtrace, potom budeš muset v zájmu dobré kondice měnit obden min. 1/3 vody, s krmením to rozhodně nepřeháněj, hlavně pestře, doporučuji pořídit místo těch plastovejch hrůz rostliny živý, ideál jsou plovoucí. K tomu červenýmu nejsem schopen se relevantně vyjádřit, ale tipoval bych to na více viditelné žábry. rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 09:04 tamandua
Fotka k příspěvku Zdravim zkusene akvaristy. Ja, amaterske trdlo, jsem si vcera prinesla ze zverimexu svoji prvni rybku. Doma jsem si vsimla, ze zpod jedne skrele rybce cosi cerveneho trosku trci. Mam se o sveho noveho kamarada bat? Zkousela jsem to googlit, ale nedosla jsem odpovedi. Rybka vypada cile, prvni noc prezila a na granuli se taky vrhala.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 10:46 R Muž romant [27987] Re: sarka
Začni měnit tu vodu, přitop a nech několik dní hladovku a to krmení určitě zpestřit, možností je na trhu bezpočet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 10:43 sarka Re: romant
Díky za radu, zkusím. Stejně si ale myslím, že za to může rostlina. Táta má akvárium dost zelené a moc se o něj nestará. Bojím se jestli z nej v té rostlině nepřitáhl nějakou nemoc.. Rybka moc nejí, už asi tři dny si nic nezobla. Používám krmení Nutrafin max (koupila jsem ho spolu s akváriem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.07.2016 10:17 R Muž romant [27987] Re: sarka
Nevěřím, že za stav ryby můžou živý rostliny. Spíš bych si tipnul na "kvalitu" prostředí, tedy vyšší dusíkatý látky, začal bych denně, či obden měnit polovinu vody, teplotu na 28 st. krmit střídmě, ale pestře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 10:12 sarka – ochrnutý zadní ocas
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Bettu mám od října ve 4l akváriu neustále vypadala dobře byla krásně zbarvená a rostla. Vodu jsem jí měnila asi po 10 dnech. V akváriu byla pouze jedna umělá kytka. Kvůli teplejšímu počasí a častému zelenání akvária jsem přidala filtr se vzduchovadlem. Měla ho tam asi 14 dní a stále byla v pořádku. Pak se ale tátovi urodili v jeho akváriu nové živé rostlinky a za mé nepřítomnosti jí tam jednu zasadil. Od té doby je na tom Betta stále hůř. Když jsem to asi po 5 dnech zjistila kytku jsem zahodila, umyla celé akvárium a dala novou vodu. Betta se chová stále stejně. Neustále leží při dně a když chce vyplavat hýbe pouze předníma malýma ploutvičkama, ocasem, hřbetní i břišní ploutví si snaží pomáhat, ale nerozvine je ani neohne. Pomalu ztrácí svou barvu pod hlavičkou je nejsvětlejší. :-(
Půjde ji ještě nějak vrátit její předchozí zdraví??
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 20:07 mavic Re: afc1886
Členové akvária neonky a parmičky.Rok založené akvárium vše zatím bylo v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 13:18 R Muž afc1886 [14681] Re: mavic
Moc dobře to na tabletu nevidím,ale zkus se podívat tady a porovnat. rybicky.net/nemoc/vodnatelnost .Ale ani ploutve od té betty nevypadají nejlíp.Chtělo by to prezentaci akvária,aby bylo co nejvíc informací,kde a s kým si žije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 12:04 mavic – nafouklé břicho
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj mám problém z bettou. Má nafouklé břicho. Akvárium výměna vody 1/3 jednou za dva týdny to samé filtr.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.07.2016 20:40 Žena Sadiie [68] - MiniakváriaRe: Luciiinka
Fotka urcite pomuze urcit jstli je to opravdu slecna.

Navrhla bych rozdelit, zatopit a rozmazlovat. Dostatek prostoru, dobre a pestre krmeni, ketapang nebo raselina, plovoucky, schovavacky, proste vytvorit rybce extremne prijemne prostredi ve kterem se bude citit dobre a doufat ze ploutve dorostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 20:19 R Muž romant [27987] Re: Luciiinka
A je to opravdu pár? Není ta druhá samička taky kluk? Fotka(y) by zde jistě byla nápomocna ukončení spekulací. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 11:38 Deepinpeat Re: wdenda
No jen jestli jí ten samec neokusuje půl roku v kuse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 10:22 Žena wdenda [14] Re: Luciiinka
Ahoj, zkus listy mandlovniku mořského. Některým rybám ale ploutve zůstanou bohužel okousane :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 23:45 Luciiinka – Okousané ploutve
Ahoj, asi někdy v prosinci, jsem si pořídila bojovnice. Samce a samičku. Hned první den kdy jsem je dala do akvária si navzájem okousali ploutve. Samečkovi asi po měsíci nádherně dorostly, a samička už půl roku zůstává okousaná.Nevíte někdo co s tím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.06.2016 16:03 Werderka Re: Martina
Ahoj! Nejsem nějaký expert, to jsou tu jiní, zkušenější, nicméně Bettu mám shodou okolností taky, tak o tom něco málo vím. K tvému dotazu: akvárko je příliš malé (já mám dle doporučení zkušenějších samotného beťáka v 15 litrovém akva), mušle tam nemají co dělat - pouští vápník - narušují stabilitu vody. Umělou kytku hoď do koše a vysaď živou - umělý kvítko se rybák akorát tak poraní a hotové...navíc Betty rády na listěch a kvítkách odpočívají (ovšem ne na těch plastových). Dál pak na bílém podkladu se ryby necítí tak dobře jako na přírodním nebo na tmavém - opět zkušenosti ostatních i moje, kdy se mi rybák na bílém písku nevybarvoval (barva písku není "životu nebezpečná", ale na světlém se Betty cítí hůř). Aby ti rostly kytky, budeš potřebovat adekvátní osvětlení s časovým spínačem. Voda se mění jen 1/3 objemu - v závislosti na tom, jestli máš filtr. Já filtr mám a měním 1/3 jednou za 7-10 dní. Pokud filtr nemáš, musíš měnit častěji. Dle fotky a tvého dotazu to vypadá, že se chudák rybák stabilně a dlouhodobě tráví (amoniakem a dalšími toxiny, které ryby přirozeně produkují a které je třeba odbourávat), pokud mu vždy vyliješ celou vodu a dáš komplet novou, tak vylíváš i nutné nitrifikační bakterie (ty právě odbourávají ty toxiny, aby se ryba neotrávila) a ryba ti pojde. S tímto mám bohaté zkušenosti, neb než jsem akvo vychytala, odnesly to 4 Betty, který jsem svým neuváženým jednáním, s nedostatkem informací a bez trochu kvalitního akva s vybavením prostě blbka takhle zabila, tak neudělej stejnou chybu. Začni od začátku a zajeď si akvo znovu a úplně jinak. Pro inspiraci můžeš kouknout na můj profil, někde tam to svoje NANO mám (taky sem začínala bílým pískem a umělýma kytkama :-D ) a akorát to šlo do háje, tak jsem to začala předělávat do aktuální podoby, která konečně funguje. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2016 14:47 R Muž afc1886 [14681] Re: Martina
Nicotné podmínky v akváriu.Vyhoď tu umělou rostlinu a dej tam živé rostlinky.Voda se nemění celá,ale jenom část,tak jedna třetina týdně.Tady máš odkazy,které by ti mohly pomoct. rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2016 12:05 Martina – Nemocná betta
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám dotaz co by mohlo být mému samečkovi. Už několik dní jen poléhavá na dnu akvária a je vybledlý. Krmím ob den a zatím jí. Napadlo mě, že byl přes zimu zvyklý na svícení lampičkou, tak jestli teď nemá málo světla. Mám ho v šesti litrovém akváriu a má tam mušle a umělou rostlinu, aby se měl kde schovávat. Vodu měním každý týden a dávám ho zpět do několik hodin odstáté vody. Mám ho asi 3-4 měsíce a vše bylo do teď v pořádku. Možná by to mohlo být tím, že byl celý víkend v tmavé místnosti a ve vedlejším akváriu byl jiný samec, tak jestli byl hodně ve stresu..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2016 15:56 Werderka Re: romant
Hohohooo, díky za superbleskovou odpověď! A vlastně i odpověď, která mi hned spravila den, že nebude Karlos už napořád vypadat jak cuchta :-D Udělám, jak říkáš, vynasnažím se... Ještě jednou díky moc za rady a hezký zbytek dne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2016 15:36 R Muž romant [27987] Re: Werderka
Ale houby s voctem, když budou podmínky, všechno se zahojí, i to co vypadá teď dost eklhaft. ;-) Já bych teď měnil denně, nebo obden a list nechal úplně rozpadnout, což bude trvat cca měsíc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2016 15:32 Werderka Re: romant
Ahoj! Tak Karel včera ráno dostal list mandlovníku (dávka dle návodu) a evidentně mu to svědčí, jelikož po necelém dni louhování zase přes noc postavil hnízdo (i právě teď maká jak barevnej) :-D ...plus si z toho listu dělá zašívárnu a stínítko, takže to byl dobrý tip ve všech ohledech, za který velký dík! Chtěla bych se zeptat, po jakou dobu by jsi doporučil měnit denně 1/3 vody? A jak dlouho tam mám ten mandlovník nechávat? V balení bylo, tuším, 8 listů, aktuálně se mu tam máchá stále ten samý, druhý den. A co Karel? Ty dodrbaný ploutve se mu už asi "nezahojí", že? Chudák vypadá po téhle eskapádě poněkud použitě :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 20:38 Werderka Re: romant
Díky moc!! Zkusím, co píšeš...a snad se nám z toho Karlos otřepe...eště před týdnem tam stavěl hnízdo seč mu síly stačily a teď todle :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 19:10 R Muž romant [27987] Re: Werderka
Vypadá to na klasickej řetěz událostí na jejímž konci je zhoupnutá voda, tedy nicotnější podmínky a proto bych tu cestu výměn, tedy denních viděl jako správné řešení. Ovšem ani ten věk nelze podceňovat, to potom neuděláš nic a ryba odplave na druhej břeh. Jako vylepšení prostředí si zaobstarej listy mandlovníku mořského a velmi opatrně dávkuj, bude stačit jenom kousek z velkýho listu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 17:39 Werderka – Nemocná Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj akvaristi! Prosím o radu. Máme beťáka (koupený už jako vzrostlá rybka loni v září, tzn. může mu být cca rok, rok a půl), je v 15l NANOakvu s jedním šnekem, živý kytky, filtr, topítko, LED osvětlení, všechno funguje. Dnes mi ale přijde nějakej divnej - má jakýsi dorasovaný ploutve, jinak baští, plave, když přijdu k akvu, tak je hned aktivní a somruje jídlo ano a celkově mi až na tu vizuální stránku přijde normální. Nevíte, co mu může být? Včera jsem měnila filtrační náplň stejným postupem jako už mnohokrát předtím a trochu vody, zároveň jsem vyndala kytku, kterou jsem koupila před necelými 14ti dny, protože jsem si včera všimla, že jí hnijí kořeny - asi i proto se mi poslední 2 týdny tvořila mrtvá hladina, kterou jsem se pokoušela odstraňovat aspon 1x za 2 dny...Takže se nabízí, zda s tím jeho stavem nemá co dočinění výměna té filtrační hmoty, výsadba 3 nových kytek (ta uhnilá je pryč a 2 dalším se evidentně daří a čekám, až pořádně zakoření) nebo už je prostě rybák starej? Dnes jsem to zkoušela řešit výměnou 1/3 vody a jinak nevím, co s tím dál... Za tipy mockrát díky, ještě nechcem, aby nám Karel zatřepal ploutvama... :-( Přikládám foto (na jedné vypadá v pohodě, na dvou dalších úplně hrozně-vše je foceno v jednu chvíli)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 17:46 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: TRULY
Mandlovník je prevence proti zaplísnění. Šupiny dorostou a s jedním okem může žít. Nech ho v jeho akváriu kde byl do té nehody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 17:37 Muž TRULY [164]
ako myslis na nom? Mam ho dat do nejake malej flase alebo tak?
Mandlovnik riesi tie supiny alebo aj oko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 17:36 R Muž romant [27987] Re: TRULY
Listy mandlovníku mořskýho a nech to na něm, s jedním okem může ryba v pohodě žít.
Edit: Sušené listy Mandlovníku mořského ( Terminalia cattapa) - dodávají do vody účinné látky příznivě působící na kvalitu akvarijní vody. Obsahují huminové kyseliny, třísloviny (tanin) a jiné účinné látky. V akvarijní vodě mají antibiotické (bakterie brzdící) a protiplísňové účinky, bez poškozování imunitního systému ryb. Snižují pH vody a dodávají jí přirozenou barvu. Zvyšují odolnost ryb vůči chorobám a plísním, urychlují hojení, zvyšují ochotu ryb ke tření a jejich vybarvení.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 17:33 Muž TRULY [164]
Ahojte.
Dnes sa pokusam stahovat akva a pri stahovani vody sa mi betta-samec priplietol k hadici a podarilo sa mi ho nasat dovnutra.
Napadla ma vsak najdebilnejsia vec a to je ho nejako vyfuknut vonku. (nechcel som strihat hadicu) Skoro sa mi to aj podarilo ale nakoniec sa zase posunul dalej a tak som sa rozhodol strihnut ju.
Lenze tym vyfukavanim sa samozrejme samec posjodil.
Samec ledva zije, troaku sa dal dokopy za poslednu polhodku ale ma odrete supiny a jedno oko je urcite poskodene celkom aj ked je cele ale proste to vidno ze je poskodene.
Ma zmysel taku rybu drzat pri zivote ak bude vidiet len na jedno oko?
Taky pekny samec normalne ma vystrie asi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2016 12:48 R Muž romant [27987] Re: Agata
Nepolevovat ve výměnách, tedy těch současných denních, teplotu zvednout ke 30st. a zaobstarat si listy mandlovníku mořského a nechávat na dně povalovat vždy tak 1/3 většího listu, taky možno použít nějaký rašelinový výluh, ale ten mandlovník bude lepším řešením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2016 12:39 Agata Re: Agata
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu. Mám bettu asi 5 měsíců a asi 2 měsíce ji léčím. Nejdříve Preventinem a ted Baktopurem. Obojí moc nezabírá a postupně,ale pomalu se horší. Akvárium má 10 litrů a betta je tam sama. Nemám topení ani filtr, ale teplota neklesá pod 25 stupňů. Má tam živou rostlinku a kořen. Vodu teď měním každý den 1/3. Posílám i foto, horní ploutev se zhoršila po víkendu, kdy jsem vodu neměnila. Předem děkuji za radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2016 16:42 Muž Maaara [95] Re: Jana
Než ti přijde filtr a topení, tak bych ještě vyhodil ty umělé kytky a dal mu tam skutečné, živé. Než se ti zajede filtr, což bude tak měsíc, tak ti do té doby půjde kukat - kytky ti to alespoň trochu ulehčí a hlavně mu tam bude rozhodně líp - čím větší houština, kde se může proplétat, tím lépe. Takže tu vodu teď měnit jak měníš a hlavně mu zatopit tak na 28 st ... Pak se uvidí co dál.
Do té doby si tady založ profil, prezentaci akvárka, aby ti bylo možno lépe a efektivně radit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2016 13:28 Jana – Nemocná Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu, pořídili jsme si samce betty. Jsme začátečníci, máme ho asi měsíc, poslední týden plave pořád u hladiny, má jinou barvu a divné ploutve. Pár dní vůbec nežral, teď už i žere. Ale skoro vůbecc neplave, pořád se drží nahoře u hladiny a opírá se o hranu akvárka. Krmíme plovoucíma peletama pro Betty cca 2x denně. Akvárko máme 13 litrů, bettka je tam sama, teplota 23 - 24, topení ani filtr zatím není. Objednáno po netu, bohužel zatím nedorazilo. U nás jsme totiž v akva potřebách nesehnali. Vodu jsme měnili cca 2 x týdně 1/2 akva. Teď měním každý den 1/3 a přidávám trošku soli, od té doby začla aspoň žrát. Ale pořád vypadá divně, je mi jí líto, nevím zda se netrápí. Přidávám fotky. Nevíte co s ní je?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2016 10:17 Žena Turbínka [2558] Re: Tynuše218
Přitlačila bych na výměny vody - denně třetinu zvedni teplotu postupně na 28°C a přidávej rašelinový výluh (Torben). A méně krm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2016 09:59 Tynuše218 – Nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dd, chtěla bych se zeptat co too? Bettak ma na ocasu jakoby slepene ploutvičky tak nevim jak mu pomoci, zere, plave...ale myslim ze pokud to bude pokracovat tak uz moc plavat nebude moc :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 21:23 R Muž romant [27987] Re: Adela
Zaregistruj se, zřiď prezentaci předmětný nádrže a potom zkusím vyslovit pravdivější výroky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 21:18 Adela Re: romant
Takže to znamená že mi neumře? Nemůže se moc pohybovat.
Moc moc moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 21:15 R Muž romant [27987] Re: Adela
Pokud je v dobrých, tedy odpovídajících podmínkách, doroste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 21:11 Adela – Zlomena ploutev
Dobrý večer potřebuji vědět co se stane když má bojovnice pestrá zlomenou ploutev? Je to sameček a moc se o nej bojim. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2016 18:39 Muž quasimodo [368] – Může tohle být zdravá ryba?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přítelkyně koupila ke svému samečkovi bojovnice pestré, kterého chová v práci, dvě samičky. Podle ní se k nim choval příliš agresivně a přinesla je domů. Jedna, bohužel, chcípla za dva dny. Druhá ještě žije, má teď akvárko 60l sama pro sebe, vypadá čile, bez problémů přijímá potravu. Odkousnutá ocasní ploutvička celkem pěkně dorůstá.
Podle mě má ale podezřele nafouklé bříško (nevím, jestli jen nepřekrmujeme) a nějak se mi nelíbí, co má z obou stran za skřelema. Původně jsem si myslel, že to jsou kousance od samce, ale už to má asi měsíc a nezdá se, že by se to zlepšilo. Oči mi vykulené nepřipadají.
Jediné "léčivo", které jsme nakapali, byl preventin. Solit se bojím, s tím mám špatné zkušenosti.
Přikládám fotky. Vypadá to podle vás na hojící se rány nebo spíš nějakou infekci?
EDIT-Ještě dodám, že udržujeme teplotu na 26°C a akvárium je, bohužel, dost nové. Ve skutečnosti od založení uplynuly jen dva dny, než tam ta betice přišla. Z vodovodu mi teče (podle stránek vodáren) voda s pH 7,5. Nechtěl jsem přilévat chemii, tak na spinkler u filtru přes den nechávám napojené CO2 z kvasnic. Jestli to pomohlo, to si jistý nejsem. Z papírku jsem poznal leda tak že je mokrý.
Jednu chvíli jsem měl spoustu hnědých řas na skle a substrátu, ta už vymizela. Teď se tam objevuje zelená vláknitá řasa - likviduju jí mechanicky.
Teď je to akvárko už měsíc v "provozu", takže podmínky by měly být pomalu stabilizované.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2016 20:16 R Muž romant [27987] Re: luca
Tak to je konečná trápící fáze, šetrně utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2016 20:13 luca Re: Kučerová
Ten muj betak ma taky nafoukly bricho ale furt plave brichem nahoru nemuze se ani potopit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2016 13:35 R Muž romant [27987] Re: Kučerová
Nicotný podmínky, to je momentální problém, začni mnit tu vodu, dej pryč ancáka a bude se vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2016 13:01 Kučerová Re: romant
Dobře, ancík pude k rodičům do 100l. Díky. A co má tedy beťák za nemoc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2016 20:33 R Muž romant [27987] Re: Kučerová
Ancáka pryč a vodu měnit obden, prozatím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2016 20:28 Kučerová
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám betaka 5 měsíců a poslední týden má nafouklé břicho. Chová se normálně jen to nafouklé břicho. Akva 20l filtr ohřívač 3 živé rostliny osvětlení teplota 26st úkryt. Vodu měním 2x měsíčně. Nevím co je špatně? Jo a je tam s ním jeden ancistrus sp. Posílám foto obou (pro jistotu). Prosím poraďte.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2016 18:16 Muž TRULY [164] Re: TRULY
Sice mi nikto neodpovedal :-D ale pridavam dodatocne info mozno to niekomu pomoze.

Dvihol som teplotu na 27, pridal som soľ a apkikoval esha exit.
U bety sa miesto bez supin pomaly zaceľuje a mecovka je opäť fit. Teplotu som stiahol na 25 a fungujeme dalej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2016 16:46 R Muž romant [27987] Re: Janina
Kvalita vody v první řadě, tedy měnit často vodu, mít akvo přikrytý a teplotu držet na min. 25st.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [33] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100243x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=1601