Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 39 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.11.2015 23:41 Deepinpeat Re: fellis
Já si dovolím poznamenat něco, co mě často napadá, když tohle vlákno čtu. Je pravda, že bety často trpí nesprávnou péčí už v obchodě a pak v ní jejich nový majitel pokračuje a ještě trochu přidá. Ale! S některými kusy se můžete snažit jak chcete. S veškerým vypětím sil a opakovanou léčbou se dožijou o pár týdnů až měsíců déle než bez pečlivé péče. Uvědomte si, že se k nám většinou dostává ta nejhorší kvalita, jelikož ty ryby v obchodech stojí ty peníze, které stojí a ještě se na ně musí vejít marže která krom zisku pokryje i úhyny(velké). Bohužel u nás ten obchod až příliš často funguje takhle. Kvalitní beta stojí poněkud více peněz, ať už dovozová nebo ta naše a při troše štěstí, od někoho kdo na tom nepotřebuje vydělávat, bude stát nějaký nevýstavní mazlíček od chovatele asi tolik, kolik ty zubožené trosky stojí v krámě za tu MOC. Myslím, že lidi by si ušetřili hodně problémů, kdyby si dali trochu práce a nakupovali buď od chovatelů, nebo v obchodech, kde personál nemaká s minimem zájmu a vědomostí za minimální plat a celé to neřídí někdo, kdo měl nejbližší kontakt s rybou plastovou, v dětství a ve vaně. Pokud si pořídíte silné a zdravé jedince, kteří vyrostli v odpovídajících podmínkách, tak výsledky se správnou péčí budou taky mnohem lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 23:07 fellis Re: JoKa
Na ryby budoucí už bude větší akva a přemýšlela jsem, že bych se soustředila na asii jak s rybama tak s kytkama, už jen to doplánovat a začnu s pořizováním...dokud nebude nové, betty už nechám samotné max vymyslím někoho na úklid zbytků od žrádla :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 22:55 JoKa Re: fellis
Tak zrovna v případě tohoto jedince souhlasím s Romanem. Toho už nezachráníš. Dokonce bych se přimlouval, podle příznaků, které popisuješ, na zkrácení jeho trápení, ale to musíš vědět sama...
Mé komenty byli spíš mířené na ryby budoucí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 22:16 fellis Re: JoKa
Nene, tentokrát hnízdo nestavěl, ploutve má v pohodě jak on, tak aj samice, ti dva se mi ještě nepoškubali, jediný problém je to, že se hůř udrží potopený, táhne ho to nahoru. A to jak ve společném, tak i teď co je daný bokem. a stres z parmičky taky nebude, s tou si udělali pořádek hned na začátku a jeden druhého si nevšímá.... Zítra ráno jedu na nějakou nenáročnou kytku a dám mu ju tam a nechám ho zatím v malém.

A konkrétně u toho jedince už jsem bezradná, jak jsem si ho přinesla, tak měl plíseň na ploutvích, což v obchodě nebylo vidět, za chvilku se z toho dostal, krásně vyrostl, ale za těch asi osum měsíců co ho mám se s ní potýkal už asi třikrát, ale jedině on. A když teď přišlo toto tak už jsem taky fantazírovala a přemýšlela, jestli mi tam třeba přítel něco neúmyslně nehodil, nebo tak :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 21:43 JoKa Re: fellis
Mohl jít do tření (neviděla si nějaký náznak hnízda?), to se mu vlivem špatné vody nepovedlo a samice nechtěla, nebo naopak. A výsledek je stres.
To už ale hodně fantazíruji, každopádně se ten kruh zase stáčí k Romanovi... Voda, voda a voda...
Dej mu tam filtr, přihoď nějaké rostliny, nejlépe rychlerostoucí a zbav se těch bordelářů co nejdříve. Existují vhodnější ryby jako společnost bett.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 21:32 fellis Re: JoKa
Ne, má tam samici a cca 3 měsíční mladou. Samce mám rozdělené. No a samice už radši teda taky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 20:17 fellis Re: romant
Mám ještě jednoho samce, ale ten je v jiném akva, okorát teď jsem ho dala do společného, místo toho nemocného. Je tam ještě jedna samica, a cca 3 měsiční mladá betta. krom tohoto mám ještě mladou samicu danou zatím bokem, protože jsem nenašla odvahu ju dát do společného.

S žádnou z ostatních bett, které mám nebyl nikdy problém ohledně zdraví. Jediný problém byl se samicí, že k ostatním babám je velmi agresivní a tak zůstala se samcem sama, spolu vycházeli výborně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 19:51 R Muž romant [27987] Re: fellis
Budiž. Jsou dvě varianty a to buď si ryba přináší to problémové s sebou už při nákupu a nebo je to zapříčiněno podmínkama v akváriu kde je chována a když se potom obě dvě varianty propojí, tak je vymalováno definitivně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 19:51 JoKa Re: fellis
zatím co ostatní neměly žádný problém
Ten samec tam není sám? Myslím jiný samec betty, ne jiné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 19:46 fellis Re: romant
Měla jsem problém s řasama, proto tam jsou black molly, ale půjdou pryč, parmička se ke mě dostala náhodou, taky už má najítý nový domov, betty zůstanou do 14 dní samy. Konkrétně ale tento samec za toho půl roku už byl asi třikrát léčen, zatím co ostatní neměly žádný problém
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 19:11 R Muž romant [27987] Re: fellis
Tak si to pojďme trošku rozebrat. Akvo objemově v pohodě(pro bety), osádka už nikoliv. Parmička do tohoto objemu je vysloveně nevhodná, ta patří do akvárií nad 100 litrů, podarovat do odpovídající nádrže. Molly, no to je kapitola sama pro sebe, rozmetadla hnoje a do tohoto objemu s odřenejma ušima při velmi účinné filtraci, čímž se dostáváme k další a to velmi podstatné věci k řešení, tedy tu filtraci, kterou považuji jako nevhodnou(na současnou osádku) a z kategorie "honič vody", tedy výkon, ale nicotný filtrační objem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 17:54 fellis Re: romant
Toho jsem se bála... Děkuju za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.11.2015 17:20 R Muž romant [27987] Re: fellis
Problém s plynovým měchýřem, s největší pravděpodobností je to neřešitelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 16:52 fellis
Ahoja, potřebovala bych poradit,můj samec betta splendens se od včerejška nemůže pořádně potopit, je živý, žere, ale neudrží se potopený, dycky vyplave ocasní ploutví nahoru, byl ve společném akvárku 50l spolu se samicí, a mladým potomkem,ampůlárií, 2 black molly a labeo červenoploutvé. voda 25 -27 stupňů, živé kytky, odkaluju dno a měním vodu pravidelně jednou za 14 dní. Včera jak jsem ho uviděla, šel bokem do 10 litrového, které mám už chvíli zajeté... mám ho půl roku a kupovala jsem ho mladého ve zvěřimexu, ale od první chvíle co ho mám je pravidelně nemocný, jako jediný ze všech bett.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 15:21 Eva Re: Urtman
Filtr mame Aquael Fan mikro, 250l/h, teplota 26 C, do vody som zatial nic nepridavala. Cez vikend som jej pridala plavajuce rastliny, rada medzi nimi plava a odpociva. Nemoze to byt poskodene tym? Dakujem za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 15:01 JoKa Re: Eva
Kvalita vody. Přitlač na výměnách, výluh (torben) rozhodně neuškodí...
Co tam máš za filtr? Jaká je teplota?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 14:32 Eva – betta- rozpad ploutvi ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den, mame bettu asi 10 dni samu v 20 l akva, filtr, topitko, rastliny. Vsimla som si, ze sa jej zacali takto rozpadat plutvy. Nema ziadne biele flaky, na koncoch akoby lahko priesvitne a roztrhane. Pridavam fotky. Poradite mi, ci je to v poriadku, alebo je to nejaka nemoc ? Dakujem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2015 21:50 JoKa Re: penelope123
Klidně může. Třeba to na kluka přišlo a holka není připravená, nebo i naopak a prostě se dorvali...

Ale i kdyby to byla pravda teď, tak příště dojde na slova Romanova... Ty umělý rostliny fakt nejsou dobrý nápad. Kromě toho, že jsou hnusný, tak se o ně betta, která se ráda proplétá hustou spletí, může i poranit...
Stres, ryba je pak náchylnější na cokoli a problém je na světě...
A pokud už se voda právě nezhoupla, tak se zhoupne, tomu věř...

Ps: na filtr (druh, typ, sázím na honič vody, co se naivně tváří jako filtr)a velikost akva se radši neptám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:20 R Muž romant [27987] Re: penelope123
To ať zkusí odhadnout někdo jiný, já sázím na vodu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:19 penelope123 Re: romant
Nemohlo by to byt necim jinym??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:18 R Muž romant [27987] Re: penelope123
Fajn, tak ty výměny a střídmý krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:16 penelope123 Re: romant
Filtr mam a vodu mi to ukazuje nad 26 stupnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:13 R Muž romant [27987] Re: penelope123
Tak tu vodu měň obden, klidně polovinu, krm střídmě, taky obden a ty živý rostliny, třeba nějaký plovoucí tam pořiď. Teplotu ne nižší 25st. Pokud není filtrace, tak tě ty výměny budou čekat napořád. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 20:03 penelope123 Re: romant
Je stare asi pres mesic, voda menena asi po tydnu protoze jsem ryby moc prekrmila a akvarko se znecistilo...A zive rostliny nemam, protoze mi ve zverimexu rekli, ze s mojim led osvetlenim by akorat uhnily tak at je nekupuju. Predtim jsem si vsimla ze na nich byla takova rasa, ale ted uz je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 19:35 R Muž romant [27987] Re: penelope123
Jak je to akvo "starý", jak často je ta voda měněna? Proč tam nejsou živý rostliny, to co vidím jsou plasťáky, který jsou možná ze začátku i hezký, ale funkčnost je na prd, tedy rostou na nich dobře řasy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 19:30 penelope123 – Pomocte prosíím :(
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevim co se stalo, pred par dny jsem je nasla takhle...Jestli to je nejaka bakterie nebo jestli se pokousaly.. Ale voda je cista s kondicionerem a spravna teplota vsechno... akorat ted na sebe rybky casto dorazeji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 16:45 R Muž romant [27987] Re: Belisana
Podle mě je to plíseň, ordinoval bych klasiku, tedy vodoléčbu a eSHu 2000 dle návodu a posléze listy mandlovníku mořského.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 10:05 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintky
Fotka k příspěvku Můj beťák už měl před nějakou dobou poraněnou (?) tlamku, usoudila jsem, že se porval, napadl samičku apod. Pak se to skoro zahojilo. Dnes to ale vypadá dost hrozně, zkusila jsem to vyfotit. Nepoznal by z té fotky někdo, jestli jde o poranění nebo snad nějakou nemoc? :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2015 12:54 JoKa Re: Ivulin
Infekční vodnatelnost...
V této fázi se obávám, že konečná... Možná ale někdo bude mít jiný názor...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2015 10:35 Ivulin – Betta - boule
Fotka k příspěvku Dobrý den, mohl byste mi prosím poradit, co s ním je? V případě, že se jedná o nemoc, jak postupovat? Ryba je vitální, hýbe se, žere, jen má tu obrovskou bouli...
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.11.2015 20:17 R Muž romant [27987] Re: Max
Myslel bych že oodinium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2015 20:15 Max – Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poraďte prosím co je to za nemoc u samce betty jsou to drobné bile tečky ale není ti "kritická(Bile tečky)"
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 18:45 JoKa Re: palo
Do tohohle patří ten samec sám, případně by mohlo sloužit jako dobrá vytíračka, ale to vzhledem k tvým zkušenostem, silně předbíhám....
Polud bys je chtěl všechny v jednom, tak bych pod 60l nešel, ale ani tam případným šarvátkám prostě nezabráníš. Hodně rozčlenit, ať na sebe stále nevidí a nechat zarůst, pořádně. Samozřejmostí jsou plovoucí rostliny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 18:13 palo Re: JoKa
Aha, a koľko by ich tam mohlo byť ? samec už aj staval hniezdo, mám tam 4 rastliny, koreň a kaskádu ako skrýše, poprípade aké akvárium by malo byť na nich aby mohli byť ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.11.2015 18:04 JoKa Re: palo
V tom žádnou chorobu ani nemoc nehledej. Je úplně normálně orvanej od těch samic... 25l je žalostně málo pro 5 bojovnic. Ty holky tam nemají co dělat, ani jedna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 17:52 palo – Pomoc s chorobou
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý deň, mám samca a 4 samice betty v 25l akváriu, k tomu ta mám filtráciu a termostat, samcovi začalo pomaly ubúdať z plutiev, vymenil som vodu, zvýšil teplotu, nepomohlo, tak som podľa návodu pridal savo (0,5 ml na 25l vody) neskôr trochu soli a na druhý deň som vymenil 80% vody a pridal 2 lyžice soli, pridal som aqua sera na úpravu vody, ale nebadám žiadne zlepšenie ba naopak myslím, že na predných plutvách to má tiež a predtým to tam nemal, pripájam foto samca. Na záver ešte chcem dodať, že u samíc sa nič takéto nedeje, sú v tom akváriu oproti samcovi o týždeň kratšie, samec je aktívny, jedinú zmenu v chovaní badám v tom, že samice naháňa viac ako predtým. Posielam foto predtým a teraz, snáď ich kvalita je postačujúca
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2015 18:44 JoKa Re: petulanek1990
Topení je v pořádku a četnost výměn vody asi taky. Jenom bych nedělal tu celkovou výměnu. Zůstaň u toho měnění po půlkách...
K tomu filtru. Ptal jsem se proto, že v těchto filtrech bývají žalostně malé molitany. Ten spodek bych vyhodil a nahradil odpovídající kostkou biomolitanu, nebo pokud chceš zachovat "design" filtru, tak bych vyhodil tu houbičku na nádobí a nasypal tam kvalitnější medium, např siporaxové kuličky... To je ale dražší vyrianta. N.bakterie se vůbec dva cm od hrany molitanu neusazují. Tak když koukneš na svoji houbičku a odmyslíš si 2 cm z každé strany, tak co ti zbyde?
Prostě nemáš filtr, ale honič vody a betty nějaké proudy nemusí...
No a konečně dno. Je to děs, neplní to funkci a zahnívá v tom bordel (to bude tvůj hlavní problém). Navíc je to hnusné, teda podle mě... Vyházej to, nahraď křemičitým pískem, zasázej hromadu rostlin, přidej plovoucí a máš vyhráno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2015 18:05 petulanek1990 Re: petulanek1990
Je 30l. Kameny mám už od začátku co ho mám.Topítko mám a je teplota 27 stupňů. Ve filtru je molitam je to obyč filtrace. Vodu měním jednou za dva dvy půlku a tejdne celé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.10.2015 05:27 radim Re: petulanek1990
Je to evidentní přece ne? I začátečníkům, kteří hledají pomoc...tak na co se to sakra ptáš :-D

Podívej se na vodnatelnost ryb a co ji způsobuje. Řekl bych, že se ve všech příznacích a příčinách nemoci najdeš. Jak píše Urtman...je to o podmínkách taky krmení a údržbě... Ryby ledacos vydrží, ale na hraně se špatně žije. Pak už stačí málo k propuknutí nemoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2015 02:03 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: petulanek1990



Výjimečně pro nešťastnou holku napíšu: Nechte si poradit od odborníků a nečtěte ty zcestné závěry .

Na té rybě je evidentně vidět !, co s ní je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2015 23:36 JoKa Re: petulanek1990
Jak je velké to akvo? A co dělají ty balvany na zemi?? Záměrně neříkám na dně, protože to má do dna hooodně daleko....
Tvé rybě schází tři věci: podmínky, podmínky a podmínky...
Topíš? Co je uvnitř toho filtru?? Jak často měníš vodu???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2015 23:24 petulanek1990 – Betta
Fotka k příspěvku Tak tady posílám fotku jak to vypadá s Beťákem. Jí, plave, občas takhle polehává na dně.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2015 07:38 JoKa Re: Nagaj
16l není akvárko, to je vytíračka. Jestli máš tu možnost, tak jdi do toho většího... Něco tady počti, ono to dobře dopadne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 23:01 Nagaj Re: Turbínka
No uz je po ňom. Bolo to ale fakt rýchle. vodu som menila polovicu večer a zdalo sa mi ze to bolo ešte horšie, len sa metal potom to zapichol dolu hlavou a už bolo. Mi prišlo akoby sa duši :-(.
K tej teplote - išla z 24 na 26. Tie rybky som si nebola istá či kúpiť ale tak som si myslela ze na burze chlapík čo predáva / chová bojovnice vie čo a ako. Aj som prízvukovala, že to je len 16l akva.
No nič musím sa len priučiť na svojich chybách. Chcela som ísť do 60l akva, len teraz neviem ci sa do toho pustiť :-( ďakujem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 22:33 R Muž romant [27987] Re: Nagaj
Předchozí pobyt v nicotnějších podmínkách už ani to vylepšení nedokázalo zvrátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.10.2015 22:30 Žena Turbínka [2558] Re: Nagaj
Moc věcí najednou - změna teploty (asi nedošlo ke zvedání teploty postupně), Preventin je pro betty spíše jedem než lékem, stres způsobený zásahy do akvária - nové rostliny s rybami, hnojení a také už byl lehce načatý před tou celou maškarádou. Měnila bych denně 1/2 vody, žádnou jinou chemii (madlovník nech), nekrmit a třeba to dá, třeba také ne.
A do 16 l k bettě žádná jiná ryba nepatří, zvláště ne druhy "na řasu".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 22:14 Nagaj
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte. Asi mi už neporadíte, teda už sa asi nedá pomôcť.Ale možno mi viete povedať, že čo sa stalo. Rybka bola do včera ok
Dnes sa mi zdala divná a k večeru už len u dňa bola, bledá hlavou dolu. Čo sa zmenilo. V nedeľu som konečne zohnala list mandlovniku tak som mu ho tam jeden dala, kúpila som aj ohrievač, takže voda mala 26stupnov. Mal na hlave bielu skvrnu, na ktorú som mu zhabala tu podľa rád eshu2000, tu som ale nezohnala,tak som mu posledné dva dni klapalo Preventin. Skvrnu už nemal dnes ráno.
V nedeľu som na burze kúpila plávajúce rastliny,a dve rybky malé na riasu hnedú.( jednu som v pondelok hodila do záchoda a druhá sa záhadne stratila) A hnojivo PMDD od smart plan. To som dala do akva v pondelok jednu kvapku. Akva mam 16l, filter živé rastliny, merala som aj hodnoty a všetky boli v norme. Tak nechápem čo to spôsobilo. :-( mrzí ma to, lebo sme mali rybku vyše trištvrte roka a vyzerá to ze zajtra pôjde dolu vodou :-(.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 22:30 Žena Turbínka [2558] Re: Hanka
Dle fotek mu moc nadějí nedávám, je tak říkajíc "in utlimis" podle mého. Určitě měň tu vodu a top, tím nic nezkazíš a do budoucna popřemýšlej nad tím, co psal romant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2015 22:30 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Hanka
Divím se, že v tomto mohl chudák vydržet tak dlouho rozzureny Kdyby tak šlo takový rádobyakvárka zakázat prodávat. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 22:11 Hanka Re: JoKa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Posílám Felixovo foto,na jedné jsou vidět ty bílé konce ploutviček na těch ostatních nafouknutí :/
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [39] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=1901