Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 60 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 15:34 Zuzla Re: romant
Dnes mi chcípla, sekavka umrela včera :-( nakazené sú už všetky Bety. U ostatných rybiek to nerozoznám. Bola som dnes v Olomouci kvôli tomu aby som im zohnala eSha 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 11:25 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Snowy
Dosť rozsiahlo sa to tu preberá, ale daj si povedať, očka do 30L nepatria! Majú nedokonalý traviaci systém a ani test od sery nemusí ukázať naozaj pravdu. Brániš sa každej rade a skôr oponuješ. Daj oka preč a ďalej podľa rady romanta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.02.2014 22:07 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Snowy
Snowy napsala: Proč by rostliny neměly pomoci?

Rostliny nepomůžou se zpracováním NO2. Samozřejmě, jestli NO2 díky rostlinám vůbec nedostane šanci vzniknout, pak by nebyl problém.

Snowy napsala: Amoniak se při nezpracování mění na NO2, to potom na NO3, rostliny hladoví po amoniaku, NO3 berou, když není amoniak. Pokud ho masa rostlin vychytá, nemá z čeho se tvořit NO2, ne? Samozřejmě pokud je nádrž dost osázená.

Ano, to je ideální stav z učebnice. Jenže těch "pokud" je trochu víc, obzvlášť v malé nádrži. Pokud je v nádrži pořád vhodné proudění, pokud rostlinám neschází jiné živiny, pokud se nikdy nepřekrmí, pokud počet producentů odpadu náhle nestoupne nad hranici, kdy jej rostliny nestihnou zpracovat, pokud se neodkalí víc nebo méně než je právě potřeba. Tohle všechno se v malé nádrži udržet dá, ale jestli je v ní třináct pávích oček, očekával bych, že takový stav bude hodně nestabilní a jednou za čas (malá) sklenice přeteče, nějaká hodnota klesne, jiná náhle vyletí a je problém. S pávími očky nemám zkušenost, ale podle atlasu patří na 20 litrů jedno trio. Hodně zkušeností nejen z tohoto vlákna naznačuje, že jejich kombinace s bettou v tak malé nádrži vede dlouhodobě k problémům kvůli rozdílným nárokům na čistotu vody.

Snowy napsala: ale NO2 je nulové jak tam, tak ve společném akváriu.

To je jen dobře. Ale výsledky měření NO2 beru s jistou opatrností. Samozřejmě, já nechci nikoho za každou cenu přesvědčovat, že tohle je zákonitě důsledek zvýšených N látek. Jen nabízím docela pravděpodobné a nějakými těmi zkušenostmi podepřené vysvětlení. Ať už je problém jakýkoliv, rady, které zazněly od Romana, jsou tím nejlepším, co se dá udělat. Jen já bych se už po uzdravení beťáka snažil mezi ty páví očka nevrátit.

Snowy napsala: Co jiného může způsobit potíže s plyn. měchýřem a dechem?

Třeba taky nachlazení z dýchání vzduchu nad hladinou, který je chladnější než voda v nádrži. Nebo taky ten vyšší věk.

Ať se daří a hezký den všem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 18:37 R Muž romant [27983] Re: Snowy
Při těch 30 st. bych i více přivzdušňoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 18:24 Žena Snowy [24] Re: michalt
Proč by rostliny neměly pomoci? Amoniak se při nezpracování mění na NO2, to potom na NO3, rostliny hladoví po amoniaku, NO3 berou, když není amoniak. Pokud ho masa rostlin vychytá, nemá z čeho se tvořit NO2, ne? Samozřejmě pokud je nádrž dost osázená.

Jinak jak jsem psala, v akváriu filtr zaběhnutý samozřejmě je a ryba začala stonat tam. Karanténu zaběhnutou nemáme, proč taky honit měsíce prázdnou nádrž. Nevím, jestli tam přítel bakterie kápl, přijela jsem včera, ale NO2 je nulové jak tam, tak ve společném akváriu.

Co jiného může způsobit potíže s plyn. měchýřem a dechem? Může rychleji dýchat v závislosti na teplotě vody? Zase 30 st.není pro bettu takový problém. Říkám si, že pokud má chuť k jídlu (jakože tu má dost slušnou), ještě je naděje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 18:02 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Snowy
Obecně, rostliny nemají na koncentraci NO2 téměř žádný vliv (jen na povrchu se snad usazují nitrifikační bakterie). Na ty rostliny bych se v tomhle ohledu a v této situaci vůbec nespoléhal. Asi pomůžou s případným čpavkem nebo s příliš vysokou hladinou NO3, ale s NO2 nepomůžou.

S tolika pávími oky v tak malé nádrži by nebylo překvapením, kdyby NO2 vyletělo skokově nahoru a pak zase kleslo dřív, než se u beťáka objevil první příznak problému. Tahle kombinace není zcela stabilní. To předpokládám, že filtr v té nádrži je vhodně dimenzovaný.

Bublifuk v té karanténní nádrži je zaběhnutý alespoň měsíc nebo je čerstvý? Jestli není zaběhnutý, je potřeba hodně často měnit vodu, jak tady zaznělo.

Edit: Tím jsem, samozřejmě, nechtěl říct, že jestli v karanténě bublifuk zaběhnutý je, vodu snad měnit není potřeba. Tu je potřeba při léčbě měnit často, jak tady již zaznělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 17:53 Žena Snowy [24] Re: romant
Je pravda, že nevíme, kolik mu bylo, když jsme ho koupili, byl z Hornbachu. Vzali jsme tam z várky tři beťáky, můj zatím vesele plave, druhý taky, jen tenhle začal postonávat.
Myslíš, že tam máme ponechávat tu ESHU?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 17:49 Žena Snowy [24] Re: michalt
Karanténa má bublifuk, zeptám se přítele, jestli přidával bakterie, ale NO2 jsem měřila a je nulové (Sera test - žlutý výsledek), pH světle zelené (čili okolo sedmi). Všechno to, i kdyby bakterie nepřidával, vyžerou rychle rostoucí kytky, mám to doma taky tak. V karanténě je dost rozrostlá ceratopterka, doprovodně hozený kus hygrofily a ten mech, aby se beťák neválel po dně.
Ve společné nádrži je cca 13-15 ok, beťák občas malé lovil. Nádrž je dost zarostlá, takže by k výrazným výkyvům (nárůstům) N látek nemělo vůbec docházet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 17:43 R Muž romant [27983] Re: Snowy
Pokud je ryba od N látek načatá, tak už se veze a neuleví se jí ani v té karanténě. denně bych měnil 1/3 vody, tu teplotu kolem těch 30, lehce zasolit a možno přidat rašelinový výluh, toť všechny medikamenty. To že je to těma N látkama netvrdím, jenom uvažuji nahlas, ono to stáří se na tom výrazu ryby mlže velmi podstatně podílet a to je potom všechna snaha marná, když svíčka dohořívá, už se toho moc dělat nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 17:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Snowy
Kolik je v té nádrži pávích oček? Podle mne je to na kombinaci betta (vyžadující čistotu) a páví očka (které produkují odpad a mají mírně nižší nároky na čistotu vody) malá nádrž.

Mimochodem, je ta karaténa se zaběhnutým filtrem?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 17:24 Žena Snowy [24] Re: romant
Třicítka, ale parametry jsme měřili, jsou v pohodě. Kdyby mu vadily dusíkaté látky (čistě teoreticky), neulevilo by se mu v karanténě, kde je sám a v záplavě rychlerostoucích kytek? Projevilo by se to i u těch pavích ok, ne? Menší organismus by to asi snášel hůř, nebo se pletu? Jen uvažuju.
Nechci ho koupat v dalším léčivu, ale to dýchání mě trápí. Když leží, tak dýchá tak o 30% rychleji, když se snaží hýbat, tak ho to hodně namáhá, takže dýchá hodně moc. S těma těžkýma ploutvema ho to točí na bok, snaží se udržet na břiše.
Jak dlouho ho v té ESHA koupat? Za jak dlouho zkusit něco jiného, po jaké době dojít k závěru, že to neúčinkuje, kdy by se mělo dostavit zlepěení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:51 R Muž romant [27983] Re: Snowy
Jak je to akvo velký, ty oka můžou bejt problém ve smyslu kvality vody(N látky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:30 Žena Snowy [24] Re: romant
Těžko říct, máme ho doma necelý rok. Poslední dobou na něm pozorujeme horší adaptaci, jednou jsme přidali vodu s trochu vyšší alkalitou - paví oka i jejich mimina s přehledem plavala dál, beťák ulehl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:25 R Muž romant [27983] Re: Snowy
Stáří?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:24 Žena Snowy [24] – Betta - choroba - další postup
Ahoj,
potřebuju se poradit, jak postupovat dál s bettou.
Špatně se udrží ve vodním sloupci, tipuju problém s plyn. měchýřem. Je v karanténě, teplota 30 - 32 stupňů, jako doprovodné kytky ceratopt. siliq., jávský mech. Chuť k jídlu má dost velkou, dostává grindal, chtěla jsem, aby měl co nejvíc energie, dneska dostane rozmaražené červené komáří larvy.
Mimo polehávání po dně na něm nic vidět není. Dali jsme Eshu a zvýšili teplotu, jsou to tři dny, zlepšení žádná.
Trápí mě to zrychlené dýchání, nedrbe se.
Jak dál postupovat, co radíte? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2014 23:10 Zuzľa Re: romant
Fotka k příspěvku Včera som menila trištvrte vody v akvárku. Tak som teda aj teraz odčerpala tretinu, doliala novú, dala lyžicu soli rozpustenej vo vode,zvýšila teplotu z 25°C na 30°C... Som kompletne mokrá, ale rybka mi trochu ožila. Tu prikladám fotku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2014 22:26 R Muž romant [27983] Re: Zuzľa
Vyměň tu vodu, hned a počkej na reakci někoho dalšího, já jsem svoje doporučení podal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2014 22:21 Zuzľa Re: romant
Všetko riešiš výmenou vody. :) Mám ju aj osoliť? netreba kúpiť nejaký prípravok?
Chcela som ešte dodať, že plutvičky má zlepené a stiahnuté a aj farbu zmenila- je ako keby šedivá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2014 22:18 R Muž romant [27983] Re: Zuzľa
Tři dny po sobě měnit min. 1/3 vody a napsat reakci ryby a poslat fotku postižený ryby. Teplotu ke 30 st.
Edit: Možno lehce přisolit(rovnou pol. lžíci na 50 litrů vody)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2014 22:16 Zuzľa – chilodonella piscicola - kožohryz
Jedna moja beta dostala tamtoho bičíkovca. Má zlepené plutvičky- vidno to hlavne na zadnej, neje, stále je na hladine... podľa googla je to kožohryz.
Ako mám postupovať?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2014 18:21 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: Míša
Otázkou je, co znamená "čistím důkladně", aby to nebylo až zas moc ;-) Jinak by to taky chtělo víc informací o akvárku, zda není výměna vody 1x týdně málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 18:55 R Muž romant [27983] Re: Míša
Má krupičku, je třeba léčit, jinak půjde kukat. velmi osvědčená kombinace je eSHa exit s možným přidáním eSHa 2000, dle návodu. Teplotu ke 30 stupňům a lehce zasolit(rovnou pol. lčíci na 50 litrů vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 18:51 Míša – Šedivění
Fotka k příspěvku Dobrý den,chci se zeptat.Moje rybička(sameček) Beta má slepené ploutvičky a šediví kolem čumáku a pusy.Domnívám se,že jde o nějakou nemoc,ale nic jsem na internetu nenašla.Vodu měním 1krát týdně,ale čistím důkladně.Sameček žere,ale otírá se o rostlinky a není moc aktivní.Občas plave trhaně.Přidávám fotografii, prosím o radu. sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 13:03 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant, Turbínka
Děkuji. Udělám, co radíte. Jsem rád, že se není důvod k vážným obavám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 12:40 R Muž romant [27983] Re: michalt
Jak píše kolegyně, žádná trudomyslnost. Lehce bych zvednul teplotu a decentně zasolil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 12:35 Žena Turbínka [2558] Re: michalt
Neviděla bych to černě ;-) Údržba nevypadá nanedbaně a i použití Torbenu jsou plusové body, dle fotky vypadá rybka poměrně v kondici. Občas se stane, že se jemné konce bettích ploutví třepí, má to někdy i můj beťák a nechává mě to zatím klidnou, ono se to časem zacelí i když se to s přibývajícím věkem rybky hojí pomaleji. Hodně mi pomohlo když se u mě vyskytly tyhle problémy zpestřit stravu a podávat více živé - grindal, patentky, potom více druhů vloček. A pravidelně mu dávat zrcátko, 5x denně na 10 minut, tím se ploutve drží snáz v kondici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 12:11 Muž michalt [737] - Miniakvária – Roztrhané ploutve
Fotka k příspěvku Ahoj, pořád doufám, že nejde o nemoc a že tento příspěvek sem vlastně vůbec nepatří :-). Přesto bych se rád poradil, jestli se nemusím obávat nebo jestli mám nějak zasáhnout.

Jde o našeho samečka v miniakváriu rybicky.net/nadrze/18568 . Už téměř týden má na konci trochu roztrhanou ocasní ploutev. Zpočátku byla ploutev jakoby rozdělena podél loučů na dvě půlky. To rychle srostlo, ale objevilo se několik menších "trhlin" na konci a ty se tak zcela lehce nesrůstají. Ostatní ploutve mi připadají v pořádku. Jinak je sameček aktivní, žere, hraje si. Je v nádrži sám a nemá jej co kousat. Myslím, že údržbu nádrže nezanedbávám, i když si člověk nikdy nemůže být vším zcela jistý.

Není to náhodou nějaká začínající bakteriální infekce? Nemám pocit, že by se to zhoršovalo, ale běžné odřeniny ploutví se doteď hojili rychleji. Používám Torben při výměně vody, která je asi jednou za čtyři dny. Omlouvám se za kvalitu fotky, s tímto fotoaparátem nějak lepší neumím. Děkuji za odpovědi a přeji všem hezký den.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 15:25 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Designer
Taky mám takovou dvojku, samice nahání samce :-D A abych nebyla OT, i nám se v začátcích beťák o umělou rostlinu potrhal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 15:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Turbínka
Turbínka napsala: Navíc betty se rády proplétají džunglí.
A to dokonce tak rady, ze vidi houstinu, a nemuze to proste obeplavat, vezme to primo pres tu nejtesnejsi skviru, proste se tam prorve. To je myslim i duvod, proc by si Betta mohla na rozdil od jinych ryb o neco uzsiho a ostreho ublizit. Akvarko zarostle tak pul napul mi prijde idealni. Mam ted v 54l par (nic jineho) a kdyz ty ryby maji naladu, tak se nahaneji a predvadeji ve volne vode. Jak je to prestane bavit, proste samice zaleze do housti a je zase klid. Mam starsi samici nez samce, takze se obcas stane i to, ze uz to samici nebavi, nasupi se a pak mizi pekne rychle samec. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 11:08 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Turbínka
Ano, to je jasné. To, že byla kytka koupena v akvaristice, opravdu ještě vůbec nic neznamená. Právě se koukám na poličku vedle sebe, kde mám uloženou umělou kytku, kterou jsem zcela na začátku svého zájmu o akvaristiku koupil v akvaristickém obchodě. Je to imitace několika malých rostlinek Cabomby blízko u sebe. Mají ostré hrany a zcela první rybka, kterou jsem měl, se opravdu několikrát zranila, když chtěla plavat mezi nimi. Byla to jediná kytka v nádrži, takže jinou hračku beťák neměl. Chce to opravdu podívat se, co člověk kupuje.

V té chemii barviv bych snad až takového strašáka neviděl, i když opatrnosti nikdy není dost. Myslím si, že kdyby nějaký problém v této oblasti byl, už by jsme o něm věděli (o těch nebezpečných hračkách z PRC jsme se taky dověděli relativně včas a v ČR nenastal opravdu masivní zdravotní problém). Barvené plastové předměty jsou docela populární (různé hrady, mosty pro krevetky,plastové a keramické kořeny...), takže už by se něco tušilo. Ale co není, může třeba už za týden být :-).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 10:13 Žena Leja [70] Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Navíc nezažil jsem umělou kytku pro akvaristické či teraristické účely, která by měla tak ostré hrany, že by se o ni ryba zranila.

Ze začátku jsem umělé rostliny v akváriu měla (Turbínkou zmiňovanou červenou "rotalu" a cosi jako egerii). Beťák si skutečně o ně ploutve poškodil. Díky své tuhosti fungovaly jako hřeben - dlouhé louče se mu do nich zachytily a uškubly či natrhly. Právě z toho důvodu jsem všechny umělé kytky z akvária vyházela. Od doby, co mám rostliny pouze živé, má beťák ploutve naprosto zdravé.

Z údržby umělohmotin jsem také dvakrát nadšena nebyla. Tvořil se na nich sliz a řasy, tj. jsem je musela vždy vytahat a vydrhnout kartáčkem. Nemluvě o tom, že živé rostlinky vypadají v akváriu nesrovnatelně lépe a přirozeněji, než jakákoliv plastová nádhera...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 09:42 Žena Turbínka [2558] Re: LiborSprysl
Libore, nechodlám ti vyvracet tvůj názor, ale s některými body prostě nemohu souhlasit. Fakt, že je umělá rostlina koupena v akvaristické prodejně neznamená vůbec, ale vůbec nic. Vzpomeňmě na médii propírané "vražedné kauzy" o hračkách pro malé děti a zakoupené v hračkářství obsahující zakázané a potenciálně karcinogenní látky (základem je pravda, že obsahují více či méně nebezpečné látky, nemám na mysli další mediální haló a hysterické matky beroucí svým ratolestem "smrtící" leporela od úst), abych nechodila tak daleko od nádrží, akvarijní písek, který je složen z hrubé vápencové drti, která pokud někdo nemá extrémně měkkou vodu rozhodně nádrži a jejím obyvatelům dlouhodobě neprospívá. A co se týče ostrých hran, pak jsem u levnějších plastových rostlin (kýčovitá červená imitace rotaly) opravdu našla i ostré hrany v místě spoje hran (nebo jak to mám popsat) a jelikož jsem člověk motorný, který se často pořeže i o papír i jedna z těchto "nádher" se podepsala svým ostrým hrotem do mé sbírky smrtelných zranění, podotýkám, že tato příhoda má již starší datum. Stejně tak jako rostlina zakoupená v akvaristice jako skvělá akvarijní rostlina např. Ophiopogon minima není zrovna nejvhodnější.
A v neposlední řadě si myslím, že živá ryba si pro svůj důstojný život zaslouží živou rostlinu, u vytírání ryb z těch či oněch důvodů klidně, proč ne. A co se týče níže zmíněného růžkatce (u egerií se za to prát nebudu) v nomálních akvarijních podmínkách je to bezproblémový plevel, ale i on má svéje nároky - chce být v akvajirní vodě a občas na něj musí odpadnout trochu světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 05:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: Bettasplendens, Turbínka
To je samozřejmě nebetyčná kravina!!! Pokud je rostlina koupená v akvaristické prodejně, pak tedy do vody, a ani do vzduchu, asi žádné jedy vylučovat nebude, neb je vyráběna k tomu, aby se stýkala s živými organizmy. Podobné, či stejné, se používají běžně rovněž v teraristice. Proto není nutné kytku házet do popelnice. To abych uklidnil Turbínku i vás.
Navíc nezažil jsem umělou kytku pro akvaristické či teraristické účely, která by měla tak ostré hrany, že by se o ni ryba zranila. (Pravda nepoužívám imitace kaktusů.) Používám umělé kytky zcela běžně. Třeba při porodech živorodek. A naopak si na nich pochvaluji snadnou očistnou údržbu.
Že by zmiňované živé rostliny byly až zase tak nenáročné na světlo, jak tvrdí Turbínka, to není úplná pravda. Jsou to otrlci, ale své chtějí. Vytahané zahnívající nítě chřadnoucích řídce olistěných rostlin při nedostatku světla dovedou udělat více neplechy v případě beťáka, než kytka umělá jako nefunkční dekorace.
Beťák chce především čistou vodu - to s ohledem na ploutve, a nenastydnout - to s ohledem na celkovou kondici !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 23:32 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Hned se po těch rostlinách poohlédnu a tu umělou strčím maximálně do popelnice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.02.2014 23:28 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Tak zítra. Nevím co je to za nápady dávat rybkám do nádrží umělé rostliny ne živé jsou přeci o tolik hezčí a i pro rybku prostěšnější a vzhledem k možným ostrým hrnanám i bezpečnější. Navíc betty se rády proplétají džunglí. Zkus se poohlédnout po rostlinách jako je Ceratophyllum demersum, Egeria densa nebo najas, jsou to rostliny, které mohou být jak zasazené v substrátu nebo jen plovoucí, rychle rostou, jsou nenáročné jak na světlo tak na hnojení. Betta si je zamiluje a určitě samečkovi uděláš radost nějakou Pistií stratiotes, pod kterou si bude moc bublat hnízdo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 23:23 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Děkuju moc! Teď ji už asi nevyfotím, protože spí a světlo by ji asi neprospělo. Kytku odstraním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2014 23:21 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Jednoduché řešení, vyndej ten plastový hnus. Může do vody vypouštět chemikálie, které rybu postupně otráví a nebo si i o hrany potrhat ploutve. Dej mu tam živou rostlinu! A ohledně toho BRP, dej sem fotku, zkušené oko rozpozná zda je to poranění nebo BRP, jinak je to hádání. Ale rozhodně nic nezkazíš tím, že vyměníš 1/3 vody a přidáš kapku Torbenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 23:12 Muž Bettasplendens [5] - Labyrintky
Prosím, poraďte mi. Včera jsem koupil své bettě do akvária umělou rostlinu. Hned druhý den měla potrhané ploutve. Nevím, jestli je to tou rostlinou, jak mezi ní proplouvá a nebo za jeden den se projevil bakteriální rozpad ploutví?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:47 monule Re: romant
Bude 160l nevim jestli je to na spojeni tech dvou velky nebo maly. Ale az tak za mesic nez se dodela a zabehne.. zkusim teda prisolit. Zitra koupim nektery z doporucenych a prestanu anti-ichtin pridavat. Vodu menim po 36 hodinach zhruba 2/3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:37 R Muž romant [27983] Re: monule
Víc mu bude vadit ten anti-ichtin. Jinak krunýřovce bych s betou nedával, neb to bude, tedy tuším akvo ne moc velký a to se tluče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:29 monule Re: romant
Ale ta sul by mohla vadit krunyrovci ne? Ohrivani maji nastavene na 30°C, ten anti-ichtin me poradili na krupicku v obchode. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:18 R Muž romant [27983] Re: monule
Musíš léčit, ne kapat anti něco. Kup třeba eSHu exit, nebo Costapur a dávkuj dle návodu, tzv. za plnýho provozu. Do tý doby teplotu na 30 st. a možno lehce zasolit(rovnou pol. lžíci na 50 litrů vody, před podáváním rozpustit a nalít roztok).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:05 monule Re: romant
Davam anti-ichtin nebo tak nejak a menim tu vodu. Rikali ze nejdriv vylecit krupicku a pak plisen. Ale porad jen lezi v jeskynce, nezere. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.02.2014 18:00 R Muž romant [27983] Re: monule
Vypadá to opravdu na krupici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 01:43 monule Re: Turbínka
Fotka k příspěvku Konecne vylezl z jeskynky a podarilo se mi ho vyfotit. Je to krupice a plisen?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 00:41 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Eliška
Moc toho na té fotce nevidím, ale podle popisu - kotevní červ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:44 Žena Dwarfy [156] Re: Eliška
Vypadá to na parazita. Zkus mrknout pod Lernaea: cdn.sera.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:16 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Eliška
Akúkoľvek radu? No prečítať si viac strán tohto vlakna, je tu určite to, čo hľadáš ano
Z toho nadšená určite nebudeš, ja viem, no nikto ti viac neporadí ak neopíšeš do detailu svoje akvárium a všetko okolo neho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:25 Eliška
Fotka k příspěvku Dobrý den prosím o pomoc, u jedné stříbrné molly a u samce betty se objevily takové výrůstky, vypadá to jako nazelenalá vidlička. Nevím, co by to mohlo být. Budu vděčná za jakoukoli radu, předem děkuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 20:21 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: so
Nikto ťa nekameňuje :-) . Porovnala si svoje postupy s tým článkom, čo som ti uviedol?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [60] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2951