Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 45 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 14:32 Koště Re: Martin
Důvodů může být více, ale spouštěčem a příčinou je špatné prostředí pro chov. Spíš se divím jak dlouho to vydržel, navíc pokud tam jsou 3 spolu.

Je to kvalitou fotky nebo má ,,bílou" tlamu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 13:59 Martin – Samec je na tom zle
Fotka k příspěvku Ahoj mam bojovnici, mam ji od Vánoc a muj samec je na tom nejak spatne porad lezi u dna a na povrch vyplave jen kdyz se chce nadechnout akvarko ma tak 5-6l mam tam rostlinku ktera je asi priliz velka a zakryva celou hladinu a vodu menim komplet 1x tydne jo a ten samec vubec nechce zrat trva to asi 2 dny co s tim??? Ps: mam u nej 2 samicky byli 3 ale jedna chcipla a myslim ze se chovala stejne jak ted samec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2015 13:40 Kknchr Re: niky
Fotka k příspěvku Děkuji vám za reakci, na tu obrněnku hruškovitou mi to moc nesedí, přidávám další foto, čím myslíte, že by se daly léčit ty ploutvičky, myslíte že Baktopur je špatná volba na jejich léčení?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2015 12:39 Žena niky [13] Re: Kknchr
Pokud se mi to nezdá, na povrchu těla má povlak. Viděla bych to na Oodinium (Piscinoodinióza -Obrněnka hruškovitá). U ploutví bych se přiklonila i k nějaké baktérce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2015 12:16 Kknchr
Fotka k příspěvku Ahoj potřebovala bych poradit, mám beťáčka, kterému do minulého měsíce ještě nic nebylo, ale najednou se mu začaly rozpadat ploutvičky(nevím proč, ale akvárko měl pravidelně čištěné a udržované), tak jsem mu nasadila Baktopur, který mu myslím pomohl a ploutvičky se přestaly rozpadat, ale na fotce kterou jsem přidala můžete vidět, že konečky ploutviček má jakoby srostlé, jinak celkově teď plave u hladiny a má stavy, kdy se vůbec nehýbe,jídlo jí úplně normálně, vodu mu měním pravidelně- 2 hodiny jí nechám odstát a přidám do ní ještě sera aquatan. Prosím poraďte co by mu mohlo být:(

Předem děkuji za rady.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 22:22 Koště Re: Nela
Milá Nelo, ať už je tvé bettě cokoliv, prostředí ve které ji momentálně máš pro ni není vůbec vhodné. Koule je pro chov ryb nevhodná a tak malý objem vám nedává žádnou šanci k nastolení alespoň křehké rovnováhy v ,,akváriu".

Pokud opravdu chceš aby mu bylo dobře a myslíš to s jeho chovem vážně, tak se zaměř především na to, aby měl dobré podmínky pro život. Tedy akvárium, alespoň těch 25L, filtraci, rostlinky, atp. Pokud bude dále ubytován ve stávajícím domově, budete řešit nějaké problémy neustále.

Větší objem vody by vám pomohl také k ukočírování těch současných teplot. Přece jenom dva litry pití na slunci jsou za pár minut taky teplé jak ... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 21:54 Nela – Prosím o radu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Před týdnem jsme si domů přinesli našeho beťáka. Už před 3 dny se mu na konci zadní ploutvičky objevily černé skvrny na jejich koncích. Dnes se začaly objevovat i na horní a spodní ploutvičce a k tomu ještě se beťákovi objevila bílá kulička mezi předními ploutvemi (viz. fotografie). Poradíte co by to mohlo být a jak můžu beťákovi pomoct?
Momentálně je zatím jen v 2 litrovém akvárku. Každý den měníme cca 1/4 vody a každé 3 dny 100% vody. Vodu má na 28 stupňů a protože máme v bytě horko, tak se mu ji snažíme chladit při výměně části vody, jinak se mu teplota dostala i na 31 stupňů. Chuť k jídlu má dobrou. Živý je taky dost. A barvu nevypadá že by ztratil. Jen ty černé konce ploutviček a kulička mezi předními.
Prosím o jakoukoli radu jak mu pomoci.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2015 18:17 Žena niky [13] Re: Betyna
Je to pigment ktery se navrsil. Nic nakazliveho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2015 07:22 Betyna – Boulička po odchlípnuté šupince
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Moje Betyma má už asi čtvrt až půl roku bílou skvrnu, ze které se udělala tato boulička, viz foto. Betyna je čilá, žere, doráží, blbne, jako by jí nic nebylo, reaguje na mluvení i na zašustění krmením. Chováním se nemocná nejeví, ale boulička mě znepokojuje už delší dobu. Většinou je čistá,jakoby zatažená, občas se na ní udělá trochu plíseň, to pak léčím FMC a zabere to. Co to může být?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.06.2015 15:25 Žena Leja [70] Re: Michaela
Beťák je už zkrátka starý, neřešila bych to (úplně stejně se chová můj, který má za sebou už 2,5 roku života).

K zamyšlení je spíše další osádka akvária. Máte tam samé hejnové ryby, které by měly být ve větším počtu a větší litráži. 25 litrů je opravdu tak na tu bettu nebo nanejvýš na nějaké ty mini-rybičky (najděte si v zdejším atlasu, co se hodí do 25l nádrže).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2015 15:21 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Michaela
12 ryb na 25l akvárium je podle mě moc. Je to vidět i na tom, že umírají i jiné ryby. Navíc často hejnové druhy po pár kusech.
Jaký je filtr? Každopádně doporučuju vyměnit 30% vody hned a opakovat ob den. Časem by to chtělo celé nové akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2015 15:11 Michaela Re: NHKG
My Betu máme 1 rok a 10 měsíců, další jsou 2x Danio, 5x Neonka, 2x Pancéřníček a 2x Sekavec. 2 Dania jsou v akvárku cca 1/4 roku, obnovená za 3 Dania původní, která uhynula postupně na přelomu roku, 3 Neonky jsou staré jak Beťák, 2 v akvárku cca 1/2 roku, Sekavce máme asi rok a 2 Pancéřníčky máme cca týden, jako náhradu za 2 postupně uhynulé během posledních cca 3 měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2015 15:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Michaela
Bojovnice se většinou nedožívá víc jak 3 roky. Jak je stará? Život v nevhodných podmínkách tu dobu ještě zkracuje a ryba už byla pár měsíců stará v době nákupu. S jakými rybami je v akváriu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2015 14:56 Michaela Re: DanH
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Za názor děkuji, jen mi nesedí skutečnost, že by reakce na špatné podmínky přišla až za 2 roky. Dosud byl čilý a spokojený, občas se "pošťuchoval" s ostatními. Začínali jsme právě s Betárkem a jelikož jsme si na vlastní kůži ověřili, že jde o vegetování = přežívání čili trápení rybky, pořídili jsme akvárko s 25L (na rady zdejšího fóra), které se nám zatím osvědčilo. Po pročtení některých straších příspěvků spíš začínám mít obavu, zda neprochladla nadechováním chladnějšího vzduchu nad hladinou (ostatní jsou čilí), jelikož minulý týden bylo o poznání chladněji a akvárium je cca 1 m od francouzského okna, které zůstalo minulý týden při venkovních pracech chvíli pootevřené.Také bojujeme trochu s hnědou řasou, takže zkoušíme dle vyčtených rad upravovat svícení a vzduchování (mohlo - li by to mít takový dopad na jeho chování?). Vodu obvykle měníme a dno odkalujeme pravidelně 1x týdně. Dnes rybka není tak často jen u dna, "zavěšuje" se buď u květin či u dekorace, hlavou vzhůru, ocasní část ji klesá dolů, jako by byl moc těžký.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2015 08:06 Žena Turbínka [2558] Re: Michaela
Na Preventin bych se vykašlala, je to léčivo, nikoliv prevence, jak by se mohlo zdát z názvu přípravku. U té betty bych hledala problém ve stáří, není už nejmladší, bohužel. Vodoléčbou nic nezkazíš, ale jak říkám, své nejlepší roky již má za sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 22:27 DanH Re: Michaela
Vegetovat? Nevím, co si představuješ pod tímto pojmem, ale betty v kelímcích spíše přežívají, než žijí. Ale i kdyby byla schopma spokojeně žít ve dvou litrech ( jakože není ), tak ty ostatní rybky nejsou schopny spokojeně žít ve 25L. A když se vrátím k té bettě, má ráda čistou vodu, čemuž tolik ryb v tak malém akváriu moc neodpovídá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 22:12 Michaela Re: DanH
Dovolím si trochu pochybovat. Sice jsem spletla jeho stáří- délku pobytu v akváriu, která je správně téměř 2 roky a všichni ostatní s drobnými obměnami stejně dlouho. Dosud (1 rok a 10 měsíců) byl aktivní a působil zdravě. Navíc tyto rybky jsou nuceny dle obchodních praktik vegetovat i ve 2L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 21:31 DanH Re: Michaela
Především odstraň všechny ryby kromě betty ( jediná se hodí do 25L ). Možná se zlepší ( teď jsou tam dost mizerný podmínky ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 21:20 Michaela – Beťák "polehává" u dna a je pasivní
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, neporadil by někdo, co schází našemu Beťáčkovi? Akvárium máme vč.zmíněné rybky cca od srpna 2013 a nyní se začal projevovat pasivně. Často "polehává" u dna - asi cca 3-4 dny, napůl na boku (v minulosti to již dělal, ale ne tak souvisle, soustavně). O krmení zájem zatím má. Akvárium je 25l s filtrací a doplněným vzduchováním, PH je cca 7,2-7,5, teplota cca 27°c. Aqua je osazeno zmíněným veteránem Beťákem 2r.10měs., 5 Neonek - (3 veteráni, 2 novější-cca 1/2 roku), 2 Danio - (cca 1/4 roku náhradníci za uhynulé 3 veterány), 2 Panceřníčci - (noví náhradníci - 3 dny za 2 veterány) a 2 Sekavci cca 1 rok + zeleň. Při přidávání rybek dávkujeme vždy odpovídající množství Preventinu. Nyní jsme pro jistotu začali vodoléčbu, mírně zvýšili teplotu a vzduchování. Předem děkuji za názor a zkušenosti.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.06.2015 04:28 R Muž romant [27987] Re: cezarmilan
Ve větším akáriu se nemusí tím kouzlem výměn vody operovat tak často a to je asi tak to celý kouzlo. X-)
Edit: Větším akváriem mám na mysli hlavně kvária, která jsou již vybavena náležitou technikou, tedy hlavně funkční filtrací.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2015 22:03 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Nikol
Povedať, že kouzlo je vo výmene vody, považujem za nezodpovedné. Kúzlo je totiž vo väčšom akváriu, nie v tom Bio-rbe. Tie dva litre vody pre život tejto rybky je žalostne málo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 21:46 R Muž romant [27987] Re: Nikol
Nechávej si do druhýho dne odstát polovinu vody a tu obden měň a nemusíš tam dávat nic proti chlóru, měj tu teplotu na nejnižší hodnotě 25 st. měj tam živý rostliny, akvo přikrytý a to je asi tak celý kouzlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 21:38 Nikol Re: DanH
Ano, plastový kryt mam již od začátku. Topení bohužel nemám. Bylo mi řečeno, že stačí udržovat vodu při pokojové teplotě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 21:24 DanH Re: Nikol
Máš topení a krycí sklo ( nebo plastovej kryt )?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 21:23 Nikol
Fotka k příspěvku Dobrý den, něco přes tři měsíce mám bettu. Vše bylo v pořádku, dokud jsem nezměnila přípravek na odstranění chloru (nyní dajana chlor stop). Momentálně nepříjma stravu, neplave, sdržuje je buď u hladiny v rohu bettarka nebo na dně. Je taková skleslá, ztrácí barvu a ocas má povisle dolů. Myslíte, že to způsobil přípravek nebo někde dělám chybu já?! :( Děkuji za odpoveď.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 09:44 DanH Re: Veronika
Chce to informace o akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.06.2015 09:37 Žena Turbínka [2558] Re: Veronika
A za ten týden co ji máš si měnila vodu kolikrát? Hádám špatné podmínky, denně měnit 1/3 vody, hezky zatopit alespoň na 25 °C a můžeš přidat trochu Torbenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 09:28 Veronika – Bojovnice pestra
Dobrý den, před týdnem jsem dostala bojovnici.Celý týden byla v pořádku, až teď najednou přestala plavat,stále jen leží na dně a už si ani nevzala stravu. Nevíte co ji může být a jak ji můžu pomoct? Děkuji ua rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2015 14:40 R Muž romant [27987] Re: Klara
Je možný, že stáří, je možný že má načatej plynovej měchýř, což bývá postupná konečná, to mě asi tak na první dobrou podle popisu napadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2015 12:53 Klara Re: romant
Děkuji,akvo je přikrytý,rostliny vyměním. Ale ona aj plave jinak než ta druha má ocas jakoby níž než hlavu a teď je zase u vzduchový níže a skoro u hladiny:-((
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2015 12:44 R Muž romant [27987] Re: Klara
Nějakou změnu to chce, tedy ty umělotiny za živý(rostliny), vodu měnit pravidelně týdně alespoň 1/3 objemu a teplotu na min. 25 stupních, akvo přikrytý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2015 12:41 Klara – Identifikace choroby
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosim o radu.Máme třičtvrtě roku dvě samičky Betty.Jedna se teď schovává na vzduchový filtr nebo za něj, spíše k hladině. Trvá to cca tři dny. V akváriu jsem nic neměnila, nevíte co ji můžete být Děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 23:16 DanH Re: JanK
Nejlepší by bylo koupit větší akvárko. Speciální požadavky na objem vzduchu neznám, ale v krytu by měl být malý otvor pro cirkulaci vzduchu ( bude tam natažený kabel od topítka, to stačí ). V takhle malým akváriu je samozřejmě nejlepší mít tam co nejvíc vody, takže bych řekl, že hladina by měla být tak půl centimetru pod okrajem skla. Okysličovat vodu bettě je docela zbytečnost ( labyrint ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.05.2015 23:12 zvedavka Re: JanK
Jde o to, aby vzduch nad hladinou byl stejně teplý, nebo teplejší, než voda. Kryt hodně pomůže, rybka "neofoukne". Nesnáší průvan a studený vzduch nad hladinou.
Okysličování není nutné, betta dýchá nad vodou, ale filtrace, nebo častá výměna vody nutná je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 23:04 JanK Re: DanH
Kryt nemám. Opatřím! Jsou na to nějaké speciální požadavky? Předpokládám, že mezi hladinou vody a krytem by měl zbýt nějaký objem vzduchu. Lze to definovat? Když mluvíme o vzduchu, je potřeba okysličovat vodu, pokud je perioda výměny vody 1 týden (dle rady snížíme na den; akvárium má objem pouze 3 litry)? Díky.
JK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 22:09 JanK Re: romant
Vyzkoušíme; hned zítra koupím potřebné vybavení. Díky za pomoc.
JK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 22:02 DanH Re: JanK
Máš nad akvárkem nějaký kryt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 22:00 R Muž romant [27987] Re: JanK
Rybě je zima a sužují jí nadlimitní N látky, po přitopení a výměnách vody by měla ožít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 21:58 JanK Re: romant
Díky moc za radu. Podmínky upravíme, jak radíte, ale obávám se jestli nejde o nějakou chorobu. Nebo je stav rybky vážně jen důsledkem nevhodných podmínek?
Ještě jednou díky. JK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 21:45 R Muž romant [27987] Re: JanK
Měnit vodu denně a s teplotou si hlavu netřeba lámat, ale chce to topit na nejmenší hodnotu a tou je 25 st. bez toho to nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2015 21:37 JanK – Betta - identifikace choroby
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím o pomoc s identifikací choroby a radu, jak rybce pomoci. Od ledna máme samečka Betty Bojovnice. V posledních dnech méně žere, je apatický, ztrácí barvu a ploutve vypadají něčím napadené (snad pomůže foto). Akvárium máme bohužel malé; žena mění vodu jednou týdně; s teplotou vody si hlavu neláme :-(
Předem děkuji za vaše rady. JK
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 23:04 DanH Re: Rybička-Alex
Z konkrétních přípravků znám jen ten Romanem doporučený eSHa 2000. Můžeš si projít www.akvarijni.cz/… , možná tam něco najdeš. Jinak, jak tu několikrát psal Roman, bych doporučil zvýšení teploty na 30 stupňů, denní výměnu 1/3 vody a tu eSHu. Pokud je to skutečně plíseň, tak by to mělo zabrat. Nic jiného mně bohužel nenapadá. ( Jinak plíseň nemusí být jen na ráně, úplně stačí špatné podmínky, to se tam taky dočteš. )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 22:17 Rybička-Alex Re: DanH
Děkuji za reakci, ale nevšiml sem si, že by byl předtím zraněný..Nemůže to být ještě něco jiného? Máš nějaký nápad čím by to šlo vyléčit? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 21:21 DanH Re: Rybička-Alex
Nevšiml sis, jestli tam předtím měl nějakou ránu? Protože pak by to asi byla ta plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 20:04 R Muž romant [27987] Re: Rybička-Alex
Spíš než krupice se jedná o nějakou plíseň či nálevníka, tedy jetli mohu tipovat z dostupných fotek. Krom intenzivnjších výměn vody, teploty na 30 st. bych aplikoval eSHu 2000 dle návodu. Ovšem je klidně možný že jsem vedle jak ta jedle a počkal bych si na názory dalších uživatelů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 20:00 Rybička-Alex – Bílé flíčky na hlavě
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Naše rybičce (samec bojovnice pestré) se asi před týdnem objevili bíle flíčky na hlavě. Původně jsme mysleli, že se jedná o krupičku, proto jsme do nádrže kapali Sera Constapur proti parazitům sladkovodních ryb. Po týdnu jsou ale bíle flíčky stále stejné, ne-li větší. V 25 litrovém akvárku je filtr, topítko a 5 neonek. Přikládám také fotku a děkuji za jakoukoli radu. coze ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 18:09 R Muž romant [27987] Re: Arny
Denně měnit polovinu vody, teplotu na 30 st. a dej mu 3 dny, když se nezlepší, je už na cestě, ze který nebývá návratu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 18:03 Arny
Dobrý den, prosím o pomoc. Beťák Arnošt už se delší dobu drží u hladiny, má rozježené šupinky, chybí mu kus plovací ploutve a zadní část těla se mi zdá že má mírně nateklou. Když je delší dobu v klidu začíná se přetáčet. Jí o něco méně než dřív ale jí. Je v 20l akváriu, má filtr i topítko. Pomozte mi ho prosím uzdravit. děkuji :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2015 17:06 Muž klepáčovi [2] Re: Sára
Já bych to tipnul na špatné podmínky. Vypadá to že jsou v nějaké kouli rostlina asi bude umělá a filtrace zřejmě taky nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2015 20:56 R Muž romant [27987] Re: Sára
Znovu vyměnit vodu a činit tak obden, polovinu, pořídit živý rostliny a rybkám přitopit na 25 a klidně více stupňů.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [45] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100282x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2201