Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 84 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2012 14:26 R Muž romant [27987] Re: Míša
Projeď tohle vlákno a odpověď se dočteš nespočetkrát. To co udělej hned, než se začteš, je že v tom akváriu vyměň polovinu(nemusí být odstátá, jenom stejný teploty) vody a potom se vrať studovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2012 14:20 Míša
Zdravim. Mám dotaz. Máme asi 14 dní samce bojovnice pestré. Dnes ráno sme o našli se slepenými ploutvemi. Pořád leží u dna a moc neplave. Neví někdo co by mu mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 20:23 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Eva
I ve zverimexech v tak malých kelímcích by jim měli měnit vodu každý den (pokud ne tak taky můžou brzo onemocnět).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 20:22 Muž MrHu [300] Re: Eva
Možná se pletu, ale porovnávat prostředí zverimexu a domova pro mě nedává moc smysl...ve zverimexu je ta ryba "chvíli"...Skaláry mívaj taky ve zverimexu v relativně malých nádržích a maj jich tam x...to nejde srovnávat:-)
Edit: poklad byla rychlejší palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 20:21 Žena poklad [1] Re: Eva
Ve zverimexech jsou jen krátkou přechodnou dobu. Vůbec tam nejsou chovány. Budto je někdo do pár dnů koupí nebo většinou uhynou na nevhodné podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 20:16 Eva Re: hawok
Moc dekuji za rady a odkazy na weby. Udelam co budu moct, aby se z toho dostal. Vodu tedy memim denne, a snazim se udrzovat teplotu, ale neprijde mi, ze by u nej doslo k nejakemu vyraznejsimu zlepseni. Vcera ani nezral. Zrcatko mu dava, jen prilezitostne. Jak, je mozne, ze ve zverimexech jsou Betty chovany v mnohem mensich akvariich bez rostlin, bez filtrace a nijak extra jim to nevadi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:06 R Muž romant [27987] Re: cockin
Naordinuj jí ještě 2-3 dny vodoléčby(denně měnit polovinu vody) a dej jí nazpět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:04 cockin Re: Silent
Ahoj, moje betta měla bak. R. P.
Vyléčil sem jí eshou , v jiném akva.je už 4 dny (léčit se má 3 dny) můžu jí už dát do společného akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 00:50 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Eva
To co psal karnal je dobre. To akvarium znam podle tech kaminku a neni to vhodne. Pro bettu by chtelo vetsi. Jen dodam, ze pokud je chladnejsi mistnost tak je nutne opravdu vytapet nadrz a teply vzduch se udrzi diky krycimu sklu. Dulezita by mela byt i filtrace nebo ji suplovat castejsi vymenou vody a rostlinami, vhodne pro betty jsou plovouci. Citi se s nima lip. Pokud zrcatko tak jen obcas a ne naporad, samec se vysyluje. Proud vody by nemel byt prilis velky. Napovi clanky v odkazech nebo od karnala nebo zde: www.splendenspower.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.01.2012 00:25 Žena Karnal [196] Re: Eva
Jen ve zkratce, někdo snad pak odpoví více...

Jakou má v akváriu teplotu? Betty potřebují teplotu minimálně 25° celsia. Teplota vzduchu nad akváriem by měla být stejná (betta se chodí nadechovat vzduchu a pokud by byl studený, nachladí se a dost pravděpodobně uhyne). Takže ohřát mu vodu na stabilní teplotu aspoň 25°. Dále neuškodí pro teď měnit polovinu vody každý den, ohřátou na teplotu vody v akváriu a pár dní krmit opravdu malinko jednou denně nebo raději vůbec.
V každém případě to zbarvení svedčí o nějakém velkém stresu.

Jinak - akvárium, byť se pro betty prodává, není na chov bojovnic vůbec vhodné. Pokud beťák přežije, bude třeba postarat se mu o výrazně větší akvárium, s živými rostlinami, topítkem a filtrem. Je také dost možné, že je vystresovaný jen tím nevhodným prostředím nebo vyčerpaný naparováním se před zrcátkem.

Více o bettách zde:
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra

Případně něco o akvaristice obecně:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky

Edit: no, zas taková zkratka to koukám není...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 23:46 Eva – Betta Boris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den. Chtela bych poprosit o radu. Jsem zacatecnik a nemam s Bettami vubec zadne zkusenosti. Dostala jsem k Vanocum samecka bojovnice pestre v takovem kitu viz obr. 1. Prvnich par dni byl samecek velmi aktivni, tmave modre zabarveny s obrovskymi ploutvickami, reagoval na zrcako. Posledni 4dny mi prijde apaticky mozna i smutny, je uplne bez barvy - svetle ruzovy az bily jen okraje ploutvicek ma tmave modre. Plave hlavne po dne a schovava se mezi kaminky. Zere na muj vkus docela hodne, dokud sypu, tak ji :-). Na zrcatko nereaguje skoro vubec. Vodu memim kazdy drhy den. Akvarko je malinkate, bez filtrace, jen par kaminku. Krmeni od fitmy Tetra přímo pro Betty, a pri vymene vody davam Nutrafin Betta plus. Prosim o radu, nerada bych o Betacka prisla :-/.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 16:20 R Muž Silent [5949] Re: cockin
Jak píše romant. Pokud se opravdu jedná o BRP tak bez léčení bude nemoc jen postupovat a ryba se bude trápit. A neléčená nakonec v naprosté většině případů uhyne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 16:17 cockin Re: romant
Není možné až mu ty ploutve všechny opadají . Že mu zase narostou?
A neumře?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 14:13 R Muž romant [27987] Re: cockin
Pokud je to opravdu BRP, tak to bez použití nějakýho léčiva, tak jak je to popsáno v tom vlákně, to nepůjde. Tou výměnou vody se nedá nic skazit, ba právě naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 14:07 cockin Re: romant
A dá se to léčit jinak než pomocí chemie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 11:10 R Muž romant [27987] Re: cockin
Podle popisu by se mohlo jednat o bakteriální rozpad ploutví rybicky.net/forum/413
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 10:48 cockin – betta splendens-ploutve
Ahoj, mému beťákovi se roztrhávají ploutve a různě je ztrácí.
Asi to bude stářím je mu cca 3-4 roky.
Nevíte co s tím mám dělat? (kromě výměny vody, o tom vim) sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 07:19 JaničkaN Re: HaDaS
Děkuji moc všem za rady, ale samička včera pošla. :-( Ostatní jsou v pořádku, byli sice taky takový neakční. leA teď již plavou po celým akva a hledají co by kde sežrali, musím jim pořídit samce. Ale ještě chvíli počkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 14:31 HaDaS Re: JaničkaN
Teplotu zvedni na 28°C (v té karanténě). Mraženým, i přesto že na to jdeš docela dobře, přestaň krmit. Alespoň v té karanténě. Jak jsem psal, samičky mají velkou úmrtnost. U té prezentace můžeš blokovat komentáře, mazat je atd. Když není vidět celek tak se hůře radí a je to většinou jen snůška domněnek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 14:14 JaničkaN Re: HaDaS
Nevím kolik víc informací mám podat....prezentaci nezakládám, setkala jsem se zde s pěknýma....no nebudu říkat s čím, nepotřebuju aby mě někdo doslova urážel...proto prozentace založená není...vynechám mražené...mražené podávám tak, že vemu malý kelímek, pinzetou uvolním v teplé vodě z kostky koretry a propláchnu je ještě jednou přes síťku a pak podávám, jen množství co sežerou....ostatní jsou v pořádku, ancistrusovi se daří a dvě holkám taky, jen ta třetí prostě má problém...už je to 3 den, co je v karanténě a nic se nemění ..a vodu jí v té karanténě měním každý den za novou odstátou.
Edit: Jo a teplota je 26 stupňů jak v karanténě tak i v tom druhém. A nekolísá, nemůže, akva je mimo dosah průvanu z okna a tak.
Edit: Pak mě napadlo k doplnění info, je tam kořen koupený v akvaristice, který se odmáčel asi ty tři dny, nezbarvuje vodu nic. Tmavé pozadí díky zabudovanému filtru v zadní stěne. Dvě zářivkové trubice, jedna denní svícení a druhá noční (do fialova), filtr kupován jako komplet...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 14:08 HaDaS Re: JaničkaN
V záběhu extra problém nebude, jen škoda, že jsi nepoužila trochu vody z menšího akva. Taky jsi mohla naočkovat filtrační náplně z toho zaběhnutého akva.
Samičky bett, běžně prodávané, jsou docela dost zdegenerované a mají velkou úmrtnost. Bohužel.
Nekrmením a výměnou vody určitě nic nezkazíš. To ti kolegové radí velmi dobře. Ale informací je opravdu málo. Lepší je si založit prezentaci a nebát se toho, že někdo bude hodně negativistický. Já bych doporučil zvednout teplotu nad 26°C a hlavně vynechat to mražené. Jak ho rybkám podáváš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 13:53 JaničkaN Re: Karnal
Nádrž je 28 litrů, jsou tam jen ty betky a ancistrus, filtrace je přes filtrační vložky v zadní stěně akvária zabudovaný filtr....mě teda nepřijde dávat brzo rybky do dva týdny zaběhlého akvária...a nevím čím krmili ve zverimexu, já krmím vločkovým krmivem, granulemi a mražený koretry a patentky a cyklop....střídám to nekrmím jen jedním....
Rybka je v karanténě, mimo akvárium. Zaběhnutí akvária proběhlo tak, že jsem propláchla horkou vodou všechny filtrační vložky, propláchla jsem akvárium, propláchla šutry, dala do nádrže, napustila vodou nechala běžet asi dva dny, nasadila rostliny a od té doby to běželo asi těch 12 dnů bez ryb. Vodu jsem měřila, hodnoty se nemění, jsou stále stejné, použity přípravky od Sery (bio nitrivec, aquatan, toxivec, a florena tablety pro kytky). Poté jsem z menší nádrže přelovila ancistruse. Po těch dvou týdnech, a pak jsem nakoupila rybky v akvaristice. A dala je do akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 12:58 Žena Karnal [196] Re: JaničkaN
Ještě kromě toho, co radil Yirka - to nikdy není špatně...

Čím krmíš? Rybka se mohla i jen trochu víc nažrat suchého krmení a to ji pak tohle může dělat. Teď tak aspoň den nekrm - pokud je to tím, mělo by se to srovnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 12:44 Muž Yirka [9126] Re: JaničkaN
Chybí informace o velikosti nádrže, jak byla zaběhnutá a použité technice. Jinak dávat rybky do 2 týdny čerstvé nádrže není nejlepším řešením. Teď bych doporučoval hlavně měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 12:39 JaničkaN – Špatné plavání Betty - samice
Zdravím akvaristy, před třemi dny jsem si koupila ze zverimexu samice bojovnic, všechny byli v akva v pořádku, donesla jsem je domů, položila pytlík do vody, aby se vyrovnali teploty, po tém jsem část vody nalila do pytlíku, prostě jak to má být. Akvárium je nově založené asi dva týdny. Hodnoty pH 7,5, tvrdost kH 6...Druhý den po vypuštění jsem si všimla, že jedna samička se s velkými obtížemi nemůže ponořit, a že jí tělo vynáší k hladině, je i mírně nakloněná na bok...bříško nijak nafouklé nemá, žere, ale prostě špatně plave, naklání s neustále na bok, a nemůže se ponořit. Co by jí tak mohlo být? Zánět plynového měchýře? nyní je rybka v karanténě, naložená v lázni....ale zatím žádné změny....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 17:44 R Muž romant [27987] Re: katie_
Bude se zřejmě podle popisu jednat o bakteriální rozpad ploutví. V tomto vlákně najdeš potřebný informace. rybicky.net/forum/413
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 17:16 katie_ – nemocná beta
Mám bojovnici
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/…
a bohužel jsem zjistila, že jí napadla nějaká (alespoň podle mého názoru) plíseň, která napadne ploutvičky a konec ploutve v místě napadení plísní odpadne.
Prosím moc o radu, vůbec nevím co to může být a jak rybce pomoci.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2011 11:22 R Muž romant [27987] Re: Radušatke
Pokud nazabere vodoléčba, tak bych rybku přelovil do nějaký karanténní nádrže a aplikoval léčivo a to jmenovitě eSHu 2000 dle návodu. Tou karanténní nádrží mám na mysli třeba i velkou flašku od okurek se vzduchováním. Samozřejmě, že jistě bude někdo namítat, že je eSHa velmi šetrný léčivo, ale já zastávám názor, že když to není opravdu nutný, tak do akvária neleju léčivo vůbec žádný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2011 10:51 Radušatke Re: Tudy
Na tu plíseň jsem si myslela hned. Ale nemění se to, má to tak týden.
Vodou to nebude, je ve 240l zaběhlém akva, podle testů jsou všechny hodnoty v normě, část vody jsme měnili před týdnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 21:11 R Muž romant [27987] Re: Radušatke
Jako první dobrou můžeš aplikovat tolik profláknutou vodoléčbu, tím nic neskazíš. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 21:05 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Radušatke
Chtělo by to foto. Může jít o začínající zaplísnění tlamky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 20:46 Radušatke
Ahoj, na samičce betky jsem vypozorovala takový malý světlý výrůstek u tlamky. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Dlabe, je čilá, nevypadá, že by jí to nějak vadilo, ale nemá to tam být :-) Chci zkusit první tření, tak bych ji ráda měla fit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 17:17 R Muž romant [27987] Re: JanaK
Nekrmil bych 2 dny ničím, vyměnil bych polovinu vody a sledoval jeho reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2011 16:39 JanaK – beťák nemůže žrát
Prosím o radu, beťák je apatický, leží u dna nebo je opřený o topítko u hladiny, při krmení (krmím HIKARI kuličkou), jí sežere, ale za chvíli zase vyplivne, v akva, je ještě s bojovnicí (samice), 2 pancířníci panda, 4 krevetky japonica, 4 krevetky cherry red. Ostatní zvířata vypadají v pořádku. Akva má 30l, je dost zarostlé a má živé rostliny (densa, anubias, ludwiga, kryptoryna), parametry vody jsou v pořádku. Beťák, mám barvu v pořádku i ploutve, a trochu se snaží stavět hnízdo. Děkuji za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2011 16:30 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: cockin
Třeba proto že se jí tam nelíbí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2011 14:48 cockin
Ahoj chtěl sem se zeptat, jestli nevíte, proč moje betta pořéd skáče na skleněné víko akvárka?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 19:45 Petra P. Re: Nobody
Tak jí jdu koupit větší akvárium.
Taky jsem si říkala, že ta modrá skalice nepomáhá, ale poradili mi to ve zverimexu - je to Preventin.
To krmivo se jmenuje Tetra Betta - a to obsahuje právě ty krabíky, takže v akváriu mám jenom betu.
Mám vyndat i kamení? Do té doby, než se vyléčí?? Už skoro vůbec neplave :(
Prý by to měl být sameček - to taky říkali ve zverimexu - když jsem ho kupovala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2011 22:15 Nobody Re: Petra P.
Ta beta je samec nebo samice?
2l akva-to je žalostně málo!
Koupila jste modrou skalici, opravdu? Ta ovšem nezabírá na léčbu baktérky (raději eSHA 2000).
Krmení na podporu růstu ploutví - jaké je to krmivo?
To máte v jednom akva betu i krabíky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2011 21:52 Petra P.
Ahoj, mám betu, která má takové slepené a ohldoané ploutve, vybledlou barvu a teď dokonce i jakoby nemůže vyplavat nahoru. K tomu se divně kroutí. Koupila jsem cca před 3 měsícema modrou skalici, která by měla pomoc proti bakteriím, co napadají ploutve, ale vůbec nic se neděje :( Vůbec nevím co mám dělat, nikdo ve zverimexu mi neumí poradit.
Mám to klasické 2l akvárko, které k nim prodávají. Krmení mám i na podporu růstu ploutví (s krabíkama), ale nic nefunguje.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 12:26 Filip Re: Filip
Tak už je to vyřešeno :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 14:36 Filip – Apatická vybledlá betta
Fotka k příspěvku Zdravím, mám nemocnou Bettu - samce. Odjel jsem na víkend pryč a po návratu jsem ho našel apatického ležet na dně. Leží skoro nehnutě, obvykle na křivo, pohne se jen občas, kdy malátně uplave pár cm. Zdá se být dýchavičný, nežere, je vybledlý, má naježené šupiny a kazí se mu ploutvičky. Vyměnil jsem 1/3 vody a nasadil jsem eSHa 2000, ale nezdá se, že by to zabíralo. Je sám v 55l akváriu s živými rostlinami, trochu se tam dělá hnědá řasa, kterou pravidelně otírám. Měním cca 1/3 vody každý týden + ostranění unynulých lístků. Krmen 1x denně krmivem pro betty. Teplota stabilně 26-27°C, NOx, Cl, pH byly podle testeru vždy ok. Tvrdost je na výšší hranici, ale doteď mu to nevadilo. Můžu mu ještě nějak pomoct? Díky!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 18:53 Muž MrHu [300] Re: zelak
Není zač, mě právě podle fotky taky připadá spíš jako kdyby byla poškrábaná...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 18:48 zelak Re: MrHu
Ďakujem za radu ale krmítko nemám,ale po konzultácii v akvaristyckých potrebách my povedali že sa mohla bojovnica niekde poškriabať alebo je to nejaký podkožný parazit, tak my doporučili sera omnipur
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 16:13 Muž MrHu [300] Re: zelak
Ahoj, možná je to nesmysl...ale...:-) Jsi si jistý, že to je plíseň? Měl jsem kdysi krmítko, které mělo asi moc ostré hrany...když jsem krmil rybky a ty sbíraly krmení z hladiny z krmítka, tak si v podobných místech "vydřely" taky takové skvrny právě o hrany toho krmítka... Takže jestli náhodou máš taky krmítko, tak by to mohl být stejný případ:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2011 19:50 zelak – bojovnica - pleseň ?
Fotka k příspěvku Ahojte, nedávno sa na hlave bojovnice objavila biela škvrna. Bojovnica sa správa normálne a nepostrehol som žiadne zmeny správania. Ak by niekto vedel čo by to mohlo byť, tak my prosím napíšte. Dakujem za každú radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2011 18:54 R Muž romant [27987] Re: Fokker
Takováto velikost akva je tak akorát na jednoho beťáka. Tři ryby bych tam určitě nedával. Chce to pravidelnou výměnu vody, 1x týdně 30% a klidně i více. Pestrou stravu, spíš masitější, teď je možnost nalovit si živou v přírodě. Na hladinu nějakou plovoucí rostlinu, to mají bety velmi rády a neměl by bejt problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2011 18:45 Fokker Re: romant
Akvarium 22l
Jak to myslíš to vybavení ? Jako technika ? ( filtr Atman - závěsný HF - 0100 , vzduchovací motorek AT - A1500
Rostliny : Anubias Barteri a Nana, a jeden pár Myriophyllum scabbratum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2011 18:30 R Muž romant [27987] Re: Fokker
Velikost akva? Jeho vybavení? Co rostliny, jsou tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2011 18:19 Fokker – Bojovnice
Ahoj měl bych dotaz. Měl jsem 2 samice a jednoho samce Beta Splendens. Jednoho dne jsem zjistil, že mi je samec obě zabil. Po pěti dnech zemřel i on. Nejedl a neustále se držel nahladině. Nevíte čím to je ? Já si myslím , že steskem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2011 10:13 R Muž romant [27987] Re: Spiike
Tak třeba něco v češtině.
www.akvarko.info/…
www.akvarijni.cz/…
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [84] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100243x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=4151