Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2013 10:56 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: malyLibor
Teď mám teprve trochu času dočíst diskuzi a reagovat. Nejvíc chování beťáka vystihuje Urtmanův popis, vypadá, jako když v příští minutě chcípne (nebo už je po něm), pak na nějakou chvíli ožije a zase půl dne někde visí nebo polehává v křoví. Jinak mimochodem beťák stále žije a včera večer i dnes ráno se dostavil na krmení jako by nic. Nafouklý není, i to nacpané bříško mu splasklo, vypadá úplně normálně. Protože nevím, jak je starý a kupovali jsme ho už s pěknýma ploutvema, domnívám se, že je to věkem. Samici máme, ale nejeví o ni žádný zájem, ani se nikdy nepokusil stavět hnízdo. Tak budu doufat, že nám kluk vydrží co nejdéle, máme ho moc rádi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 12:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
Designer napsal: ... ze tak odejde jen treba samec a samice zustane naprosto v pohode.....
Základ je v rozdílu věku...samce třeme dokud nepadnou a většina lidí koupí sace již oploutveného, takže vlastně starého...Samice jsou tření schopné po půl roce, prodávají se ve věku kolem třech měsíců...
Nefungující metabolismus u samce v důsledku věku je základním předpokladem k jeho skonu...Myslím, že na tom není zase až tak moc složitého... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 11:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: kahua
A to je presne, o cem jsem psal. Odchazi takhle hodne Betek, ze se bez jakychkoli dalsich priznaku nemoci zvetsuji v brisku tak dlouho, az odejdou. A zacinam pochybovat, ze nekdo vubec vi cim to je presne zpusobeno a jak se to da resit, nebo tomu predchazet. Univerzalne se da na spatnou udrzbu akvaria a tim "spatnou" vodu svest cokoli, ale to by nevysvetlovalo situaci, ze tak odejde jen treba samec a samice zustane naprosto v pohode. I kdyz zase, v politice je vzdycky mozno vymanevrovat, nekteri hornici take neskonci na plicni problemy, ackoli jini ano. Tohle ale bude slozitejsi nez o zanedbane udrzbe, deje se to nejspis bez varovani komukoli a jevi se to jen jako "smula na kus".

Betky chova mnoho lidi, ale mam dojem, po poradnem hledani na webu, ze tak dulezite veci se jeste nikdo nejak slusneji nevenoval, nebo to aspon nepustil volne k precteni. Vzdycky se to hodi na obecne veci a jede se dal. Ja v tom prulom tezko udelam, nemam k tomu uz ani jen znalosti, natoz vybaveni, byla by to ale moc hezka diplomova prace, pac ty byvaji i o mnohem vetsich kravinach - sam o tom neco vim :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 06:10 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: JoKa
Díky za radu, ale v příspěvku jsem psala, že už ho nemáme. Byl na tom zle, nepomáhala ani výměna vody, ani výluh, nic. Bříško se mu nafukovalo, nafukovalo až se nemohl ani hnout a jakékoli plavání a šel ke dnu. Bylo to pro něj opravdu trápení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2013 21:31 JoKa Re: kahua
Ahoj, četl jsem vlákno a dovolím si přispět... Souhlasím s tím, že je chudák už starý... Koupil jsem si dva, údajně z jednoho vrhu, stejně staří. Jeden se tváří jako mladíček, mám ho jako chovného, žádné známky čehokoli, je čilý, prohání se po (na jeho poměry) obrovském akva (650l společenské) a spokojeně se tře s kteroukoli holkou, co mu předložím. Dokonce už i pozná, po přelovení do vytíračky, že "bude sranda" a bez přítomnosti samice postaví hnízdo, o kterých se jiným beťákům jenom zdá... Ten druhý se tváří, že zdechne za minutu. Je u hladiny, převážně, když už náhodou plave, tak plave bokem, jak píšeš, a většinu času se vmáčkne mezi sklo a filtr, aby se lenoch vůbec nemusel hýbat... Kolikrát si říkám, je po něm, nehne brvou, ani ploutví. Můžu do skla mlátit kladivem a ani se nehne. Přiběhnu se síťkou, v domnění, že je po něm, že ho se vší parádou pohřbím do záchoda a hle, bojovák plave a tváří se, jako rok starý jura... Tak jsem ho, jako zasloužilého veterána, přesunul do 90l odchovničky k pubertálním (1-2cm) čichavcům, ať má, na stará kolena, trochu pohodlí... Situace stejná, říkám si, cípne za dvě minuty, ale už je to víc jak měsíc. Minulý týden jsem se odhodlal k radikálnímu kroku. Ať si veterán ještě užije, tak jsem mu půjčil chovnou samici č.2. Ožil, to jsem ještě neviděl, hnízdo jako "kráva" a druhý den se třel zase jako ten jura... Sice z toho bylo houby, blázen všechno sežral (o to mi ale nešlo), ale od té doby plave rovně a chová se jak by měl...
Po vyčerpávajícím monologu, moje rada zní (možná dostanu palce jako ve vyvolených, ale stejně to napíšu): dej mu samičku, ať se zkusí třít. Buď ho to zabije, ale naposledy si "užije" a odejde spokojený, nebo se mu uleví, jako mému a ještě chvíli bude happy. Přece jen ten druhý ve větším akva, co se tře pravidelně, je absolutně zdravý a rozhodně nevypadá, že by se mu chtělo umírat. Toto rozhodně nemám podloženo fakty, články, ani knihou, toto je má, pouze a jen má (u jiného to fungovat nutně nemusí) zkušenost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:32 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: romant
V péči se nic nezměnilo, ale možná byl věkem náchylnější. Ale díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:26 R Muž romant [27987] Re: kahua
Jasně, ale přesnější odpověď na Tvůj dotaz je, člověk to způsobuje tím jak se o akvo stará, nic nevznikne jen tak a samo o sebe, něco, či někdo tomu prostě pomůže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:17 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: romant
Chápu, jako s lidma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:13 R Muž romant [27987] Re: kahua
Věk je u bet u nás prodávaných kolem 2 let limitním faktorem, jsou to povětšinou lehce choulostivější importy. Problémy s měchýřem, nejenom u bet způsobují podmínky v nádržích kde jsou chovány. Je to jako s vnitřníma parazitama, jsou přítomny a čekají na příležitost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:08 Žena kahua [223] - Miniakvária
Ví někdo, co tu nemoc s plynovým měchýřem způsobuje? Nám takto odešel beťák před 3 týdny, byl tedy statečnej, ale nakonec jsme ho už trápit nenechali. Měli jsme ho víc jak rok a půl, může to být i věkem? (kupovali jsme ho už jako velkého)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: romant
Hm... nafouklý měchýř... taky možnost... Souhlasím s tebou. Pokud bude zítra fit a štíhlej, byl přežranej, pokud ne, začal bych asi přemýšlet o místě, kde mu vykopat hrobeček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 19:59 R Muž romant [27987] Re: malyLibor
Inu, právě to plavání u hladiny na poškození plynového měchýře by mohlo ukazovat, neb zdravotní stav nemusí rybě dovolovat se potopit, ale jsou to všechno jenom spekulace, ráno moudřejší večer, řekl bych. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 19:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Designer
Možná, že se samec k ničemu nemá kvůli krmení. Zkus koupit 100 g mražených koreter a dávat jim to. Jestli máš v akvárku jen betty, tak odřízni kousek, který sežerou, nechej ho rozpustit a pak jim je pinzetou po kouskách dávej. Uvidíš, jak jim tohle šmakuje a za pár dní by se měli třít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 19:56 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Kaira
To by mohlo být ono. Pokud sežral většího šneka, tak ho teď tráví a je mu všelijak. Pokud plave u hladiny, je to dobré, protože není poškozen plynový měchýř... to, že je to tak najednou, svědčí pro přežrání. To postupné nafukování, jak psal Designer, by mohli být vnitřní paraziti a to je taky moc zlé - prakticky se s tím nedá nic dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 19:50 R Muž romant [27987] Re: Kaira
Tak ono aby to bylo ještě složitější, bych si já myslel že to bude klasika v podobě načatýho plynovýho měchýře, ale to ukáže den následující, neb pokud budou potíže přetrvávat, nebude to ono přežrání, ale vážnější problém, toho měchýře nevyjímaje. Ono to je pozvolný proces, kdy se množícím bakteriím povede prožrat skrz stěnu měchýře a je hotovo, ryba různě dlouho chvíly zvdoruje, ale cesta na druhej břeh je neodvratná. Ovšem pravdu mýti nemusím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:51 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Designer
Hmm, včera i dneska jsem přistihla beťačku, jak loví levatky, jeho jsem sice lovit neviděla, ale třeba jí něco sebral a napráskl se... No ale to pořád nevysvětluje to plavání na boku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kaira
Pak je docela mozne, ze se fakt jen prezral. Nemohl si dat nejakeho velkeho sneka? Tim se umi taky poradne nacpat, takze si myslis, ze jsi ho prece neprekrmilal, a on se najednou takhle nafoukne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:40 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Designer
U něj to ale není nějaký postupný proces, včera večer byl úplně normální a dneska po obědě, když jsem šla na tu výměnu, tak vypadal na umření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:34 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kaira
Uz jsem to zazil taky a hledal, nic moc jsem nenasel. Betce se postupne zvetsuje bricho (samec ci samice, deje se to bez rozdilu), az je z ni vylozene kulicka. Nejprve se zda jen jako by tloustla, je stale aktivni, ale casem se stava linejsi a linejsi... Zadne jine projevy nejake nemoci nema, zadne zjezene supiny, zadne vystouple oci, proste nic, jen ma bricho jak kulicku.

Nasel jsem k tomu, ze je to spatnou funkci vntrnich organu a v brise vznikne vypotek. Muze pry byt zpusoben trvale nevhodnou vodou a selhavanim organu, nebo nevhodnou stravou.

A dobral jsem se jen k doporucenim ohledne caste vymeny vody, zmeny krmeni. Take jsem dostal doporuceni, abych zkusil do vody pridat sul, ze to muze pomoct. Memu Betakovi to tehdy nepomohlo, nakonec odesel do vecnych lovist jako koule s plotvickama.

Ted doma mame 3 Betky, jedna je dost kulata, ale pricitam to plnosti jiker, protoze samec se k nicemu nema a ona uz jednou samovolne jikry poustela do vody. Nicmene kdyby to mel byt zase ten vypotek (proste ze se necim bricho plni), sam poradne nevim, co s tim... Vodu menim co tyden skoro polovinu, ziji samotne v akvariu 54l se slusne zabehlym filtrem, takze "spatnou vodu" nepredpokladam. Dostavaji granule primo pro Betky od Hikari, coz si myslim nebude spatne krmeni.

Doufam ze to tak neni, ale stejne uz bych se rad jednou dozvedel, co v takovem pripade delat, protoze takhle onemocni dost Betek a nejake konkretni reseni (mimo zlepseni podminek, ale ono se to deje i lidem, kteri je zda se chovaji jak ve vaticce) jsem jeste nezaznamenal. Ze by ta sul a pro meho Betaka to tehdy uz bylo pozde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:26 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Annabell
Těžko říct, nevím, jak mohl být starý, když jsme ho koupili. Máme ho 8 nebo 9 měsíců.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:23 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Kaira
A jak je stary?
Jednu dobu jsem měla taky bettaka divného pomohla častá výměna vody a raselinovy vyluh :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:18 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: malyLibor
Přežrat se mohl, ale je možné, aby pak ležel takhle na boku? Vypadá jako v posledním tažení... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:12 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Kaira
Tak teplota je OK, zježené šupiny nemá, má nafouklé břicho - nemohl se jen přežrat? To betty dokážou někdy opravdu dokonale.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:06 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: malyLibor
Akvárko je samozřejmě zakryté (mám tam i další labyrintky), teplota vody je 25-26 C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 18:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Kaira
Jakou tam máš teplotu? Betty jsou dost citlivé na teplotu, a to jak teplotu vody, tak teplotu vzduchu nad hladinou, proto musí být akvárko zakryté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 17:53 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Annabell
Ne, ne, vypadá úplně normálně, nemá žádné příznaky nějaké nemoci. Břicho má řekla bych nacpané, ale není nijak enormě nafouklý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 17:49 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Kaira
Ma zjezene supiny?nebo hodne velké břicho?Mohla by to byt vodnatelnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 17:31 Žena Kaira [919] - Labyrintky – Přežrání?
Zdravím, potřebovala bych poradit. Když jsem dnes vyměňovala vodu, všimla jsem si, že náš beťák divně plave. Tedy plaval normálně, ale když se zastavil, položil se na bok. Normálně se mi pořád plete pod ruce, ale dnes jen ležel na hladině, při vyrušení poodplaval a zase se položil. Když jsem skončila s prací, zůstal viset v rohu tlamou k hladině, ne úplně na boku, ale spíš trochu našikmo. Od té doby tam visí a nehýbá se, ale dýchá. Zdá se mi dost nažraný, mohlo by to být tím? Včera byl ještě úplně normální. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 12:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: linssi
U Betek jsou 2 veci. Jendou je, ze samice plna jiker muze byt dost kulata. Samce mame ale moulu, takze nejake treni, to se deje asi mene, nez by se samicim hodilo. Takze uz jsem videl, jak ty jikry ze samice vypadavaji i bez treni. Ale netroufnu si rict, jestli si takto dokaze poradit kazda samice a vzdycky.

Druha vec je, ze Betky se umi nafouknout, a to i samci, ze maji brisko jako kulicku. Nekdo na webu doporucoval sul s jodem, ze zase splaskne, mne na to kdysi samec odesel, nepomohlo nic.

No a jak psal Roman, nekolik let, tedy mysleno vice nez 2 roky, je na Betku uctyhodny vek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 07:36 R Muž romant [27987] Re: linssi
Chystá se na cestu ke druhýmu břehu, tipuji dle těch několika let.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 00:12 Linssi – Prosím pomoc rychle
Prosím o rychlou radu. Mám 2 betty už několit let. Samečka už bohužel nemám.
Jedna z nich vypadá že umírá, je dost nafouklá jakoby nateklá a je stále u hladiny na jednom místě. Myslela jsem že už je mrtvá ale není. Schováná u hladiny buď v rohu akvária nebo u hladiny schovaná mezi rostlinami. Prosím o rychlou radu děkuji. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2013 19:58 R Muž romant [27987] Re: mysakmisa
Vyměnit polovinu vody a sledovat reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2013 19:57 mysakmisa – nemoc??
Zdravím mám problém s mým beťákem. Mám ho už tři měsíce, ale poslední dva týdny se moc nehýbe a od včera ani nežere. Taky mu trochu bělá spodek hlavičky a malinko se mu trhají ploutve. Mám ho v 25l akva s živými rostlinkami, filtrem a nově koupeným topením. Prosím poraďte mi jak mu pomoc. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 15:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: terkac
Nevyvarene musle to nebudou, alespon bych si na to vsadil. A pokud ho mas od dubna, tak stare ryby se normalne neprodavaji, aby uz mel cas odejit vekem, ovsem pri vhodnych podminkach, protoze ty delku zivota pochopitelne ovlivnuji.

Mas v akvariu topitko? Pri jake teplote zije? Jaky vzduch dycha, nema nad hladinou studenejsi vzduch, je akvarium zakryte? Jak je akvarium velke? Jak casto se meni voda, jaka je filtrace? Pridavas neco do vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 15:17 terkac Re: Designer
Kdyz jsme prijeli z dovolene, tak jsem mu tam dala musle z more. A zapomela jsem je vyvarit. Nevim kolik mu je. Neptala jsem se na to prodavacky ale mam ho od dubna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 15:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: terkac
Muze to byt ledascim, vzdyt jsi nam nic nenapsal, podle ceho bychom to meli poznat, ani k tomu stari jak je stary.

Nez to vyresime, vymen mu polovinu vody a delej to kazdy den. Mezi tim nam muzes napsat vic o podminkach ve kterych zije, jak je stary, a zda se neprojevuje ta nemoc i jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 15:01 terkac – nemoc
Muj beťák plave krive a uz 4 dny neji. myslite ze je to starim? poradte prosim sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:05 R Muž romant [27987] Re: patamatix
50:50
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:04 Muž patamatix [408] Re: romant
Má cenu trápit tu betu? Můj typ to není,jaká je pravděpodobnost,že to rozchodí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:03 R Muž romant [27987] Re: patamatix
14 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:52 Muž patamatix [408] Re: patamatix
Tak něco tam je cca 0,05 mg.jediný vysvětlení je že v původním akva to bylo podobné. Jen se divím,že se mě voda tak zhoršila voda za jeden den.Ano mám tam dvacet živorodek v karanténě stydim já vím,ale nemám jinou možnost po karanténě půjde půlka jinam.Tak budu měnit dokud nebude po karánténě. ano Jak dlouho nejmíň držet karanténu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:00 Muž patamatix [408] Re: romant
Ale ploutve se zahojily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:00 R Muž romant [27987] Re: patamatix
Zbytečná ztráta 10 minut, ta tu dobu máš vodu natočenou. X-)
Edit: Hmm, tak už to leze na povrch, je přiotrávená, takže opakuji měření je zbytečný, výměna nezbytná, ale záchrana nejistá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:59 Muž patamatix [408] Re: romant
A jus to přeměřím, za cca 10min budu vědět výsledek ;-)
Cca 3 týdny zpět měla plíseň ploutví, něco tam nalily ale nevím co, nemohlo to s ní něco udělat? Takto apaticky se chová delší dobu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:57 R Muž romant [27987] Re: patamatix
Ty oči říkají něco jiného, ještě by se dalo uvažovat o vnitřních parazitech, ale můj tip jsou ty dusíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:55 Muž patamatix [408] Re: romant
To asi ne :-) ,Betu jsem přivezl v tomto stavu včera od sestry,jestli se u mě nevzpamatuje a samozřejmě jsem před tím měnil téměř polovinu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:52 R Muž romant [27987] Re: patamatix
Vyměnit vodu a to hned, máš ta hodně dusíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:47 Muž patamatix [408] Re: Designer
Cca 25 stupňů, u mě bude mít malinko víc. Mrkněte na toto video,toto chování asi není v pořádku? youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 13:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: patamatix
Pri jake teplote tu Betku chovala? A pokud bez topitka, je takova az ted v posledni dobe, kdy jsou teploty nizsi? Ptam se na to, zda nebyla vystavena nizsim teplotam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 12:46 R Muž romant [27987] Re: patamatix
Zkus vodoléčbu, tím nic neskazíš a můžeš jenom získat.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=3251