Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 59 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 13:05 amrtin Re: Gabča
Okamžitě si natoč do čisté nádoby vodu přes sprchu.Jenom studenou a dej vařit do konvice další.Pak jí namixuj aby měla kolem 27°C a polovinu jí vyměň.Zítra ráno to samé a pokračuj každý den.A dále koupit Torben,živou kytku a pokračovat,dokud nebude k dispozici větší akva s technikou(filtr,topítko,světlo,...).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 12:54 Gabča – Nemocné ploutvičky
Fotka k příspěvku Ahoj, potřebuji poradit, moje spolubydlící si popřídila Bettu, teď na víkend odjela a ja se i ní mám postarat, všimla jsem si že se neudrží ve vodorovné poloze a zadeček se jí potápí ke dnu, předníma ploutvičkama v pohodě kmitá ale tu zadní jakoby vůbec nepoužívala, přijde mi že ji má jakoby zdřevěnělou, úzkou a napjatou, co si pamatuji tak dříve je měla takové vláčné a roztežené, co se týče barvy tak není vybledlá ale pod tlamičkou má takový nažloutlý flek, ale bohužel nevím zda to tam již mepěla nebo ne.

Co vím: rybku má v extra malé ,cca litrové kouli, vodu moc často nemění a rybku dost překrmuje, řekla mi ze ji večer krmila ať ji rano nakrmim a ještě rano jí na hladině tak deset kuliček plavalo

Co nevím: nevím zda kohoutkovou vodu čistí, je možné že vůbec ale taky je možné že si od segry půjčila chemii a mohla si říct ze když tam toho dá víc tak ze vodu nebude muset dyl cistit. Myslíte ze by rybka mohla být otrávená?

Co vím od segry tak rybce se zadaček potápí ke dnu již cca 3 až 4 týdny.

Chci rybce pomoci, dala jsem jí do cca 8 litrové koule, bohužel hranaté akvárko nemám, takže má více místa a čistou vodu.

Myslíte si že se rybka může ještě zotavit? Popřípadě můžu pro ní ještě něco finančně nenákladného udělat? Krom toho že pořádně seřvu spolubydlící???? Předem děkuji za odpovědi
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.04.2014 09:25 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lukáš
Beťák při dobré péči může žít i v té kouli, ale je potřeba opravdu se poctivě starat. Možná by jste doma mohli zvážit pořízení nějakého malého hranatého akvária (třeba jen 25 litrů), do kterého se dá na dno nasypat písek, zasadit víc živých vodních rostlinek, než do té koule, dát tam nějaký malý akvarijní filtr a něčím na to svítit. Když se taková nádrž pěkně zaběhne (měsíc provozu bez ryby), stačí v ní měnit vodu jednou týdně. Beťák tam má víc prostoru, může si hrát, má kde plavat a je na něj moc hezký pohled. Takové něco se dnes dá se vším všudy pořídit klidně i za méně než tisícku. Ať se daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 09:14 amrtin Re: Lukáš
Jak píše Roman,měnit vodu,měnit vodu,měnit vodu.Rostliny vyměnit za živé.Ten korálový útes ven,protože se o něj moh klidně poranit.Krmit klidně méně-stačí jednou denně a jednou týdně hladovku a do vody přidat Torben.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 04:51 R Muž romant [27987] Re: Lukáš
Kolega michalt to rozklíčoval správně, bude se jednat o ty dusíky. Jenom doplním že tu výměnu vody bych činil denně a je taky velmi důležitý se postarat o zbytky potravy a výkaly ze dna, takže dno odkalovat taktéž častěji než často, jsou to dvě věci který jsou v akváriu bez techniky a rostlin nutný pro přežití ryby činit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 03:02 Lukáš Re: michalt
Ahoj máme ho od ledna , kytky jsou umělé a má je tam od začátku co ho máme, je to koule o průměru 20 cm,je tam sám nic jiného tam s ním není, pokojová teplota 28 stupňů.Filtr není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.04.2014 23:09 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lukáš
Jak dlouho už toho beťáka máte? Ty kytky jsou živé nebo umělé? Jak velká je nádrž a co kromě něho v ní ještě žije? A jaká je ta pokojová teplota? Je tam taky nějaký filtr?

Obecně to zvětšené oko bývá často následek zvýšené koncentrace toxických látek obsahujících dusík. Ale když říkáš, že měníš vodu každé tři dny, tak by to v tomto případě snad mohlo mít jiné vysvětlení. Ale bez bližších informací o nádrži a podmínkách v ní je to všechno jen věštění z koule. Nejlepší by bylo zřídit tady prezentaci nádrže a vypsat co nejvíc informací, pak někdo něco poradí. Nebo alespoň zkus podrobněji odpovědět na ty dotazy nahoře.

Do té doby zkus měnit půlku objemu vody obden, několik dní zcela vynech krmení a sleduj, jestli se to nezlepšuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 22:39 Lukáš – Betta nemoc
Ahoj, naše bettynka má větší očičko a pomalu plave, když k ní dám prst tak se lekne až poté co do prstu narazí:( voda je měněná jednou za tři dny na pokojovou teplotu(od začátku má korálový útes a kytičky). Krmení 2x denně někdy i jednou denně. Nevíme co s tím očičkem a že pomalu polave prosíme o pomoc děkujeme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 21:25 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Ryco
Tak ako píš romant, všetko čo máš v akváriu tam byť nemá. Vymeň všetko aj ten "galaktický" modrý piesok, mušle a všetko z PVC. Daj tam všetko prírodné a rastlinstvo živé. Chybu robíš aj v tom, že zbytočne pucuješ komplet akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 17:29 R Muž romant [27987] Re: Ryco
Vodu měnit denně 1/3, teplotu na 28 st., vyhodit ty umělohmotný jakoby rostliny a pořídit živý, vodu lehce zasolit(rovnou pol. lžíci na 50 litrů vody), nekrmit a rybu sledovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 17:25 Ryco – Betta - nemoc?
Fotka k příspěvku Ahoj
Mám bettu, která má nafouklé břicho(viz.foto). Měl jsem druhou se stejným nafouklím břichem, která byla pořád schovaná za filtrem a když sme ji oddělali, tak buď plavala po boku a nebo byla pořád na dně (nechtěl jsem riskovat tak byla utracena).
Tady ta druha má stejně nafouklé břicho a plave i žere normálně. Nevíte o co by se mělo jednat? Voda je měněna každý tyden. nekrmil jsem je a čekal jestli to nahodou nemá z přežrání a žádná změna.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.04.2014 13:27 Žena Turbínka [2558] Re: Lucie S.
Může, ale rozhodně to není nějaká nemoc. Pro dobro beťáka bych ještě doporučila zpestřit stravu, není dobré ho krmit jen jedněmi granulkami. Pořídila bych mu třeba patentky, grindal, dafnie a i nějaký jiný druh granulek nebo vloček od jiných firem, určitě to ocení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 10:30 Lucie S. Re: Turbínka
Díky, je pravda, že mu byla jsem mu tam dala na dno k červeným kamenům, nové velké bílé, může to být tím? :-) Už jsem aspoň klidnější :-) díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 10:28 Lucie S. Re: michalt
Žere stále stejnou stravu, granulky :-) Teplota vody 26 stupnů, chová se úplně normálně, je takový trdlo, pořád blbne, jen ta barva se mění, tak jsem se lekla, aby s ním něco nebylo. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 10:05 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lucie S.
Změna zbarvení může někdy souviset taky se změnou krmení. Nezměnil beťák poslední dobou jídelníček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 09:54 Žena Turbínka [2558] Re: Lucie S.
Ano je to normální, betty mohou s věkem nebo třeba s razantní změnou prostředí (bílé dno za tmavé) i takto razantně změnit barvu. Žádný strach :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 23:52 Lucie S. – Betta zmenila barvu
Fotka k příspěvku Prosim pomoc. Nikde jsem nic nenasla. Moje betta zmenila za cca 14 dni takhle barvu? Je to normalni? Diky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 19:35 Žena Turbínka [2558] Re: vanesa
Zkus ho vyfotit. Mohla by to být plíseň, ale bez fotky bude i Roman většit z křišťálové koule ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 19:19 vanes Re: romant
Jak říkám, trvá to už více jak týden. Asi před třemi měsíci to měl taky a to se mě povedlo mu zlepšit stav. Bohužel to štěstí ted nemám.
A nevíte co znamená ten bílý pruh na hřbetu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 19:12 R Muž romant [27987] Re: vanes
Zřejmě načatej plynovej měchýř, což je tak trochu zlomená hůl, bejvá to konečná i když někdy velmi pomalá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 19:09 vanes
Potřebovala bych poradit. Bojovnice se pořád drží na hladině. Nemůže dolů a někdy se i otáčí na bok. Trvá to už asi týden. Ted se má i světle bílý hřbet. Měním vodu a zvětšila jsem teplotu vodu. A stejně je na tom pořád stejně. Prosila bych o radu. Předem děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2014 09:08 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: michalt
Postižené betce se oko přes noc moc zlepšilo. Ještě zítra vyměním část vody a snad bude všechno zase v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 10:40 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Turbínka
Díky. První hodinu se žádná agresivita nekonala. Pak jsem musel do práce, tak snad doma neprobíhá akvarijní Armaghedon. Stejně většinu postrkování mezi rybkami iniciovala ta, která je momentálně trochu indisponována. Tak snad se dá dohromady, voda bude měněna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 10:12 Žena Turbínka [2558] Re: michalt
Já myslím, že takhle dobrý :-) Ty si s těma svejma bettkama fakt užíváš. Jen bych sledovala zda druhá samice nebude k téhle kosmonautce agresivní, přeci jen je něčím oslabená a mohla by to brát jako příležitost si zvětšit území. Pokud ano, uvažovala bych o separaci než se zcela zotaví ve stejných podmínkách - teplá, často měněná voda, Torben a tak, vždyť to znáš :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 10:02 Muž michalt [737] - Miniakvária – Oko samičky
Ahoj, dneska se ve 128 litrovém akváriu stala nehoda. Samička betty u krmení vyskočila z nádrže (drala se za jídlem a přítelkyniným prstem :-( ).

Po okamžitém návratu do nádrže se zdála být relativně v pořádku, ale během půl hodiny se ji zvětšilo a zakalilo jedno oko. Jinak se chová docela normálně, jen plave trochu pomaleji, ale to se během hodiny taky začalo spravovat. Ani nemá žádné podélné pruhy.

NO2 je v nádrži neměřitelné, druhá samička se chová zcela normálně, podezření na zvýšené látky obsahující dusík nemám. Je velmi pravděpodobné, že to vystouplé oko souvisí se zraněním při vyskočení z nádrže. Přidal jsem Torben, zvýšil jsem teplotu na 27 C a nechal odstát vodu, kterou večer vyměním. Naposled jsem vodu měnil v sobotu.

Myslíte, že se to oko (a celá ryba) nějak uzdraví? Můžu udělat ještě něco, aby se to líp a rychleji vrátilo do normálu? Děkuji za reakce a přeji hezký den.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 16:27 R Muž romant [27987] Re: Swibi
Podle mě je to bakteriální povahy a léčil bych Bactopurem direct, ale v separé nádrži, neb léčivo bude kosit nitrifikační bakterie. Nicméně, je to jenom můj názor a uvidíš co k tomu bud mít někdo další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 16:22 Swibi – Nemoc?
Fotka k příspěvku Dobrý den,
pročítala jsem si celá vlákna diskuzí a příspěvků, ale bohužel se mi nepodařilo zjistit, co je mé Bettě, jestli to vůbec něco je nebo je to jen důvod nějakého zranění. Je to téměř rok co jsme si jí koupili, už od začátku měla na boku malý modrý flíček. Čím byla starší, tím více se zvětšoval. V poslední době se z flíčku stala boule z které začaly odpadávat šupiny (viz fotografie). Akvárium je přírodní asijský biotop o velikosti 30 litrů. Živé rostliny (Valisneria, Cryptocorine, Eleocharis parvula, Bacopa, jávský mech) a živý kořen. Teplota je udržováná stále na 25 stupních. Filtrace a CO2 je samozřejmostí. V akváriu je Betta spolu s šesti Razborama Espeho. Voda měněná pravidelně každý týden. Hnojivo Tropica. Substrát ADA Malajsie. Hodnoty vody: Ph 6,5, KH 2, DH 14. Betta je čilá, na jejím chování není nic neobvyklého, žere, prohání občas rybky, zlobí se na zrcátko (když jí ho dám).

Děkuji za všechny reakce a rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:57 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Tak děkuju. Že by z toho mohly být takové nervy, to by mě nykdy nenapadlo. Na první pohled neškodné rybičky, ale co se může stát... Budu teda doufat, že to je věkem (pravděpodobně je už dost starý), nebo je nějak vyčerpaný z toho nahánění samice. Nebudu se nervovat předčasně nad nemocí, kterou v akvárku má ročně (jenom) 100 lidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:53 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Bettasplendens
Co by to asi tak po té několikadenní tortuře, o které píšeš v jiném vlákně, asi mohlo být?
Sameček je nejspíš vyčerpaný a vystresovaný. Jestli je to něco jiného, Ti s jistotou nikdo neřekne.

Co je potřeba udělat, tady již zaznělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:52 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Z toho cos napsal víme akorát, že je ryba lekavá a polehává v divné vodě po neúspěšném tření. Vyjmenováváš samé lepší nemoci, dej mu klid a čas. Z čeho to je (špatná voda, nízká teplota, tření, věk ryby, kondice ryby?) a co to je vážně nevím. Třeba se najde někdo kdo ti dá přesnější a komplexnější odpověď než já.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:46 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Co by tedy mohla být nejpravděpodobnější příčina? Krupička to určitě není, rozpad ploutví zatím taky ne, vodnatelnost už vůbec ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:44 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Deformace páteře a vředy budou až příznaky viděné v další fázi, alespoň tak usuzuji dle lidského průběhu TBC, u ryb to bude určitě stejné. V prvotních fázích bych se zaměřila spíše na tu druhou větu u toho popisu - změnu chování. Ale věřím, že to nebude tak horké ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:41 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Ona nemá žádnou deformaci páteře, vředy atd. Ale prostě je to určitá nejistota. Děkuju moc za odkaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:39 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
O tom zda je běžná tě lépe informují jiní, v mých očích nepatří mezi zrovna nejčastěji řešené akvarijní nemoci. Zkus si o tom něco pročíst tady rybicky.net/nemoc/mycobacterium . Rybu pozoruj, dbej na co nejlepší životní podmínky a máš-li skutečně podezření na Mycobacterie dbej zvýšené hygieně a desinfekci i u sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:35 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
Já mám fakt strach. Vypadá zdánlivě dobře až na to polehávání a plachost. Rybí tuberkulóza ale není zrovna běžná, že ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:33 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Pokud tam tubera opravdu je (teorie) pak bych rybu nechala veterinářem biologicky zklikvidovat. A tou desinfekcí jsem myslela desinfikovat sebe, ruce, použíté náčiní a podobně né akvárko. Myslím si však, že to nebude tak horké, jak se uvařilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:31 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Turbínka
A kdyby tam ta tubera byla, co mám dělat s rybou? Hodit na louku zaživa asi těžko. A akvárko jak desinfikovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:29 Žena Turbínka [2558] Re: Bettasplendens
Víš, přide mi, že na ty ryby dost tlačíš, aby se vytřely, ale ony prostě nechtějí nebo ještě nejsou dost zralé/staré. Vyměň mu vodu (1/2 a následnou denní vodoléčbu) dbej na teplotu v akváriu (26 - 28°C) a na teplotu vzduchu nad nádrží (krycí sklo) a přidej mu rašelinový výluh. Dobrou pestrou stravu (pokud žere) založenou hlavně na živém krmení. O tom zda se jedná o tuberkulózu lze jen teorietizovat z toho popisu, ale pokud máš na ní podezření pak doporučím zvýšenou opatrnost při manipulaci s vodou a rybou, lze ji přenést na člověka tedy desinfekce a ochranné pomůcky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 23:19 Muž Bettasplendens [5] - Labyrintky
Prosím, poraďte mi. V mém akvárku se neúspěšně třely bojovnice pestré, tvoří se všude takové šedé usazeniny a plave ve vodě něco, co hodně připomíná prach a je toho tam všude plno. Sameček polehává na dně, samička byla odlovena. Sameček má zpomalené reakce. Bojím se, že by se mohla vyvíjet rybí tuberkulóza. Prosím, poraďte mi, co mám dělat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2014 10:39 Žena nika [0] Re: michalt
Fotka k příspěvku Aj keď výmena vody pomohla a Bojovnica zrala,plávala a vyzerala fajn, podozrenie že nie je ok sa mi potvrdilo viď. foto :-O kvapkam 2000ku (má zostať po nakvapkani zelena voda?) ešte niečo môžem spraviť?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 17:26 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: nika
Co pak o to, pozháňať ako pozháňať, do 45ky to zas taková makačka není. Betoňák z Hornbachu (půl Eura za půl tuny), pár nenáročných rostlinek, filtr, topítko, nějaké osvětlení a jede se. Jen když je beťák nemocný, ty podmínky v zabíhající se nádrži mu na radosti ze života nepřidají, to by taky bylo z deště pod okap.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 16:27 Žena nika [0] Re: michalt
Podľa rozmerov je 45l,tak na párik akurát len zas všetko pozháňať bude makacka keďže nechcem objednávať...
Som mu čistila žalúdok za to čo mi dotrepal do aqua,ale on si tvrdí, že už sme ho mali a nedorastol do metra a že veľkosť ryby je limitovaná velkostou aqua. A aj pán akvaristike ho v tom utvrdil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 14:49 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: nika
Aha. No když ani za svět, tak ani za svět. Tím by to snad bylo vyřešeno. Ví Tvůj taťka, že pangásci dorůstají kolem metru? Nebo tohle je nějaký mini druh?

No, když říkáš, že máš ještě nějaké malé akvárium, tak bych o něm uvažoval jako o hezkém malém bytečku jen pro toho beťáka samotného (jaký má objem? Předpokládám, že to hodně nebude). Ale zabíhat novou nádrž s rybou uvnitř je mi taky proti srsti. Tady se dobré řešení hledá těžko. Teď hlavně denně nebo obden měnit tu vodu a sledovat reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 14:15 Žena nika [0] Re: michalt
Vodu som už vymenila,termostat je nastavený na 25,teplomer ukazuje 26,vločky ako som nasipala bol sa normálne najesť... Upodozrievam tatka, že ich za mojím chrbtom kŕmi tými rastlinnými granulkami po večeroch, bo voda bola "žltá" :-| viem že sú tam ryby, ktoré tam nepatria,ale Tatko si ich kúpil a ani za svet sa ich nezbavím rozzureny pangasi majú okolo 6cm...
Karantena praveze nie je,len včera som zistila, že máme free aqua tak by som rada zriadila dáku "nemocnicu" resp. aqua kde by dorastli malinkate živorodky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 13:22 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: michalt
Nevhodná osádka a slabý filter je príčinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 11:40 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: nika
Jako první rychlou pomoc měnit denně třetinu objemu vody v nádrži a sledovat reakci. Jaká je teplota? Chutná beťákovi?

Jestli je řeč o té nádrži, kterou máš v prezentaci (122 litrů), tak do ní gurama nebude vhodná společnost k beťákovi. Je to pro tyto ryby malé. V kombinaci s těmi čichavci a ancáky se mi to zdá být náchylnější na zhoršení kvality vody. Ten filtr mi taky přijde malý na tuto velikost nádrže a osádku.

Takže můj tip (snad se ještě někdo vyjádří) je, že nastalo náhlé zhoršení kvality vody kvůli nevhodné osádce a něco toxického beťákovi nedělá dobře. Takže měnit tu vodu, držet teplotu kolem 26 stupňů a co nejdřív pořešit osádku s ohledem na nároky ryb.

Je ta karanténa zaběhnutá? Je tam zaběhnutý filtr? Ať se daří.

Ach, omlouvám se. Ty jsi psala o guramě perleťové. Já jsem automaticky myslel, že mluvíš o guramě velké. Omlouvám se za špatné přečtení.

Ale jsou v té nádrži opravdu dva pangasiové? Jestli ano, ti tam taky nepatří. Jak jsou velcí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 11:12 Žena nika [0]
Ahojte,niečo sa deje v aqua :-( bojovnica je od piatku divna teda samcek,začala sa skrývať,nevládze plávať proti prúdu, má aj plutvicky ako keby čiastočne rozrtrhane /nedá sa odfotit je zalezena/ okrem toho do včera rana skapala malá perletova gurama do dnes rána plata a ďalšia mala perl.gurama bola už nepohybliva takže som jej ukončila trapenie :-( včera som dala 25 kvapiek z 2000ky,dnes 12 kvapiek... Čo robiť? Vybrať bojovnice do karanteny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 18:18 amrtin Re: Mišule
Tak předevšim akva se celé nečistí nikdy!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2014 18:15 Muž Legioix [574] Re: Mišule
Kamínky neproplachovat!!!!!!!!! A vody měnit max. polovinu, jinak se to akva nikdy nezaběhne do optimalu. Pokud máš vodu ze studně, tak stačí vodu jen ohřát na cca teplotu vody v akva a nemusí se nechat odstát.
Když se na to akva tak dívám, tak ty kamínky na rostilnky moc vhodný nejsou a zadruhé je jich tam malá vrstva. Přidat nějakej písek 2-4 mm a osázet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 18:11 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Mišule
Tak ho tam dej, a až budou kytky, filtr a topení, bude se mít beťák suprově. :-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [59] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2901