Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 25 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.05.2017 11:19 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Radka
Otíci i Nerittiny se krmí řasami. Je vidět, že jsi nakupovala podle toho, co se Ti líbí a ne podle toho, co ti živočichové potřebují. Z takových jako jsi Ty, mají obchodníci radost, protože se jim starají o stabilní tržby. Proč ses před nákupem neporadila s nějakých zkušeným akvaristou? Jednáš takhle ukvapeně i když si pořizuješ nový mobil nebo počítač? A ten objem vody je brutálně malý i pro jednu rybu, natož více. Jak by se líbilo Tobě, kdyby Tě někdo doživotně zavřel do prostoru o něco většího než je záchod? Tohle jsi udělala těm zvířatům a teď se divíš, že je problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.05.2017 11:17 Žena drvi [2894] Re: Anthrax
Aha coze Teď jsem si všimla té neritiny. Tak to nebude zlé, ale ještě mnohem horší coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   30.05.2017 11:09 R Muž Anthrax [4786] Re: Radka
Ta neritina, má taky nějaké prostorové nároky. Pokud jsem to dobře pochopil, tak tam jsou hned dvě. A navíc se živí řasama a ty tam žádné nevidím. Do takhle malé nádrže nepatří ani jedna, natož dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   30.05.2017 10:59 Žena drvi [2894] Re: Radka
Čtu to dobře, že tam máte ještě otíky coze ? v 6 litrech? to je brutální ne . Do takhle malého akva nepatří žádná ryba, maximálně pár krevetek. A tu vodu doufám vyměňujete (pod pojmem "doplňujeme" si představuju, že ji jen doléváte). A předpokládám, že osvětlení je normální LED osvětlení, nikoli UV, ty 4 hodiny svícení denně jsou hodně málo . Fakt by to chtělo tu prezentaci, takhle, když si jen člověk přečte, cos tu napsala, tak se diví, že ti tam ještě vůbec něco žije. Ono to ve skutečnosti asi nebude tak zlé, tedy aspoň doufám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2017 10:30 Žena Karnal [196] Re: Radka
Po vyléčení bych přidala na té pravidelné údržbě - výměna třetiny vody minimálně jednou týdně, klidně ale dvakrát týdně a jednou týdně to odkalení dna. Tohle mi přijde na tak malou nádržku vcelku málo, z toho pak můžou být ty problémy s ploutvemi.

Co teď ale s tou asi plesnivou ploutví úplně neporadím, jako základ bych viděla výměnu té třetiny vody denně, mírné zasolení (jako ti to myslím radili na podzim) a přidala bych nějakou olšovou šišku, nebo list mandlovníku či torben dle návodu (rašelinový koncentrát). Vodu měnit za stejně teplou a přitopit tak na 28 (ale to asi nebude teď v těch vedrech až takový problém). Možná to ale už bude chtít nějaké léčivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 21:42 Jana Re: Driv3r
O to jsem se snažila jen můj telefon stávkuje. Akvarium má vyměněnou vodu v obyčejném petcentrum jsem koupila Costapur přímo na to. Trochu se vzpamatoval ta osolená voda asi dost pomohla, ale teď plave v rohu pod hladinou. Nevím jestli mu mohou nějak pomoct... Zkoušela jsem ho nakrmit a to jí což jsem si říkala že je dobré znamení
Zítra ho zkusím vyfotit foťákem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   29.05.2017 21:35 Radka Re: ctibum
Fotka k příspěvku Nádrž má 6 litrů, je v ní topení které udržuje stálou teplotu 26 stupnu, filtr s houbickou a keramickými kameny, vzduchování a UV osvětlení, kterým svítíme cca 4h denně. Máme zvrchu kryt, kvůli šnekům. Akvárko jsme založili cca před 7 měsíci - 1.měsíc jsme ho nechali zaběhnout, poté jsme koupili otíky a po měsíci bettu(ze zverimexu,takže bohužel stáří nevíme:/ ). Takže ji máme cca 5 měsíců. VOdu doplňujeme cca 1 za týden/dva (voda je odstátá). A čistíme dno 1x za 2 týdny. Řasy se nám moc netvoří, jen na jedné rostlině, kterou jsem dnes odstranila(prý nebyla uplně vodní ale spíš blatní, tak asi proto. Ještě tam máme 2 šneky. Jednou prodělal rozpad ploutví,ale docela dobře se z toho dostal. Při čistění dáváme Akvaregulátor a při nemoci (rozpad ploutví a teď) Omnipur. Fotku hned přidám.... :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 18:19 Muž Driv3r [236] Re: Jana
Pokud ma krupicku a neni před koncem tak bude muset vydržet s tou výměnou.vody a zitra koupit léčiva.zvednout teplotu a trochu přisolit vodu. A prezentace by se šikla a nebo více info o akváriu kde je.+foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 18:11 Jana – Betta splendens-krupička
Ahoj Všichni,
moc Vás prosím po měsíci jsem se vrátila a moje maminka se snažila starat o mého Kruťáka, ale moc jí to nevyšlo vypadá to že má krupičku. už je všude zavřeno a já nevím co teď, aby přežil alespoň do zítra. Moc Všem děkuji za jakékoliv rady. Veškerou vodu jsem vyměnila, akvárium vyčistila a písek vyhodila. Domeček vydrhla. Topení zapnuté je. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2017 14:43 R Muž romant [27987] Re: Radka
Teplotu na 28st a denní či obdenní výměnu min. 1/3 objemu vody.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 14:21 JoKa Re: Radka
Není to ani ichtio, ani bobo... Je to humus voda, ryba trpí a takhle ti to dává najevo...

Pro více informací následuj rady kolegy Ctibuma...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 14:14 R Muž ctibum [6921] Re: Radka
Jelikož nemáš prezentaci, tak se buď zaregistruj a prezentaci nádrže založ, nebo napiš co nejvíc informací sem. Velikost nádrže, kdy byla založená, jak dlouho po založení tam šla ryba, stáří ryby, jak často a jak probíhá údržba, jaký filtr, teplota vody, kryt ano/ne a fotku celé nádrže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 13:28 Radka – Ztrata barvy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, beta mi začala ztrácet barvu-jakoby začala bělat, "loupat". Nejdříve hrbetni ploutev a ted i ocasni a porad to postupuje:-/ nevite co by to mohlo být? Muze to byt ichtiobodo?:-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 20:11 Wichaela Re: romant
Ach ach... takže jste spíš pro... utracení?
nevím jak moc veřejné je toto video,ale zkusím sem vložit link: www.facebook.com/…
www.facebook.com/…

Každý mi radí něco jiného. Někdo FMC, někdo bactopur... většina nic specifického. Ale beztak nevím co udělat, když je tam ta esha.... Výměna 80% vody? Pokud tohle nedám, tak už si další rybu nepořídím. Byl by to druhý úhyn s kterým jsem si vážně nevěděla rady a já to fakt nedávám. Takže likvidace akvárka mi až tak nevadí.
Nikdo mi nepověděl, jestli by to mohlo být od těch patentek, nebo filtru. Tu výměnu vody moc nevidím jako příčinu, když se x-krát předtím nic nestalo.

Teď mi plaval luxusně rovně. Tak to zlepšení je nějaké moc rychlé... Snad není zubatá vážně za rohem....
Před asi hodinou jsem stáhla teplotu na topítku na 29°C a teplota pomalu klesá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 19:56 R Muž romant [27987] Re: Wichaela
Za mě, průběh bude teď to jakoby postupné zlepšení a posléze příjde rychlý konec, to co poisuješ mě nedává jinou možnost, než psát to co píšu. Když něco zkoušet(nejsem zastánce), tak Bactopur direct, ale pozor na jeho vlastnost likvidace i těch prospěšných bakterií, tedy bude-li použit v tom akváriu kde teď ryba je, vytvoříš z této nádrže vcelku mrtvou zónu a proto když už, tak v separé, ale uvidíš, třeba někdo jiný příjde s jiným "zázračným" řešením. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 19:49 Wichaela Re: romant
Mohla by být bateriální nákaza (respektive probém mé ryby) od nepropraných mražených patentek+ dvě nitky mi upadly někam ke dnu (neseřral je)...mohly hnít...? Jinak si moc nejsem vědoma chyb. Ještě tedy před týdnem jsem čistila filtr, tak jsem mohla houbu hůře proprat a později dávat do provozu. Ale byla jsem určitě do 0,5 hodiny hotová. Možná i dříve. případné prochladnutí při výměně vody (používám 1/3 odstáté vody o pokojové teplotě a myslím si, že většina lidí vodu nikterak nepředehřívá, ne?


S plynovým měchýřem by to byla definitiva, jak to tak pročítám. Ale nedá se přeci jen něco zkusit? Existuje i nějaké jiné vysvětlení obtížného plavání? Když se zastaví na příliš dlouho, začne pomalu padat po ocase dolu. Ale teď z toho volného pádu vesměs vyplave. Ale není vodorovně. Pravd, že je povětšinou "z kopce"

Je něco k poradění na tu bakteriální nákazu? Ta ale to plavání nebude mít za následek, že? Teď mi tu krásně bojoval proti svému odrazu ve stěně akvárka... Nerada bych to zabalila dříve, než je to nutné. Nemá pro mě hodnotu 60 Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 18:37 R Muž romant [27987] Re: Wichaela
Ty příznaky ukazují na přítomnost bakteriální nákazy a na to bude jak 2000, tak FMC krátký, ale podle toho jak píšeš o té velmi ztížené možnosti plavání bych usuzoval na již nevratně postižený plynový měchýř. Teplota 32st. bude dlouhodoběji nepříznivě působit na rostliny, některý to možná nedají a ano, kyslíku tam bude méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 18:30 Wichaela Re: romant
Původní teplota 26°C. (od pondělní 10. hodiny jsem začala topit)
Akvárko má krycí sklo ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 18:23 R Muž romant [27987] Re: Wichaela
Kolik byla ta trvalá teplota vody před zvýšením na těch 32st?
Edit: Je to akvo opatřený krycím sklem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2017 18:18 Wichaela UDATE
Po 55 hodinách na 32°C vodz (minimálně je na bičkovce prý potřeba min. 30 hodin) jsem zjistila, že zákal oka mizí. Je to tak o 60-70% lepší. Už rozeznám duhovku i zorničku. S plaváním je to stále trochu bídnější.

Neměla bych snížit už tu teplotu vody? Co způsobuje vyšší teplota? Méně kyslíku.... Nemohu to nikde dohledat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2017 00:48 Wichaela Re: drvi
Mohu ještě dotaz k mé situaci: co to mohlo způsobit? Mohlo by to být od mražených patentek? Dala jsem mu malounko. Ale nějaké dvě nitky nepostřehl a šly ke dnu. Tak nevím, jestli to mohlo udělat takovou zkázu....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2017 00:20 Muž Driv3r [236] Re: mysz
u ryb je to trochu jine sul jim (donutí) kuži produkovat vice slizu.a tim si ošetří ranu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:56 Žena mysz [12] Re: JoKa
Děkuju. Vyměnila jsem necelou půlku vody, dala čajovou lžičku soli (mám cca 20litrové akvárko), přihodila pár šišek. Teplotu mám stabilně na 28 stupních. Tak snad to bude dobré. Kdyby ne, napíšu zase s nějakou prosbou o radu - děkuju!

EDIT: Jo, pravda, vidím, že v prezentaci mám uvedenou teplotu 26 stupňů. Pak mi to nějak přišlo málo, tak jsem přidala a udržuji na oněch 28.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:40 JoKa Re: Wichaela
To snese každá, i ta zdravá Betta. Bral bych to jako standart chovu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:37 JoKa Re: mysz
Ta sůl je prevence, aby to právě nezaplísnilo... Tak zasol a šišek se neboj. Dokud jich tam nebude tolik, že nebude vidět na dno, nemáš se čeho bát, přeháním, ale.nikdy jsem je nepočítal, přiměřeně...
A pokud zaplísní, právě ty chomáčky, napiš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:35 Wichaela Re: mysz
našla jsem 3 šišky na 10L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:34 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: mysz
zvýšila bych mu i teplotu na 27-28 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:32 Žena mysz [12] Re: Wichaela
Díky za rady. Šišku nemám v akváriu, ale v šuplíku, přiznám se. :) Nicméně zkusím - je správné "dávkování" 1 šiška na 10 l vody? S tou solí nevím - logika mi říká, že pokud je to fakt "odřené", tak já bych si to tedy solit nechtěla, ale taky přiznám, že jako začátečník se v tom nevyznám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:31 JoKa Re: mysz
Zafiltrování, běžná choroba... Můžu vyprávět...

Lehce to zaplísnilo... Vyměň 50% vody a tu lehce zasol. Pol. lžíci soli na 30l vyměněné vody...
Když porostou chomáčky, to poznáš, zase napiš, ale mělo by to být cajk...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:25 Wichaela Re: mysz
pokud jsou to rány, tak by to sneslo torben, olšové šišky či list mandlovníku jako přírodní dezinfekci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 23:04 Žena mysz [12]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mám taky jeden dotaz na případnou vaši zkušenost - včera jsem se vrátila z víkendu a svého beťáka našla uvízlého za rohovým filtrem (netuším, jak se tam vmáčknul). Zřejmě jsem dorazila v pravý okamžik, protože po osvobození normálně odplaval, pak i žral. Chvíli trochu přešlej, polehával, ale teď normálně plave, žere, dýchá, žádný problém nepozoruji, ani žádné zvláštní výkaly se nikde neválejí. Jen se mu na polovině tlamky a na stejné straně těla udělaly asi tři takové vybledlé fleky. Může to být nějaká rybí "odřenina" z toho uvíznutí za filtrem? Vyžaduje to nějaký zásah nebo to přejde samo? Zkusila jsem vyfotit, moc to nejde, ale přikládám. Předem díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.05.2017 22:14 Žena drvi [2894] Re: Wichaela
Presne jak rika kolega Maq: setrne lecivo jsi uz zkusila, stav ryby se nadale zhorsuje. Takhle mas temer jistotu , ze si znicis krasne zarostle akvarko a ryba stejne uhyne.
Tak je to na tobe, ale ja bych to nedelala. Tehle rybe bych zkratila trapeni, vymenila bych vodu, pockala bych par tydnu a koupila si novou rybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 22:09 Wichaela Re: Maq
Mám tam jen jednu rybu a o nic jiného mi nejde než o ní. ano, léčiva to umí dodělat ;) pokud odejdou kytky, tak koupím nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.05.2017 21:56 Maq Re: Wichaela
Nevyznám se v léčení a v léčivech.
Ale na rozdíl od většiny majitelů "miníček" s bettou, Ty tam máš zřejmě dost rostlin, pěkně rozrostlých. To je hodnota!
No a některá léčiva dávají dost zabrat rostlinám i akvarijní mikroflóře. Často člověk zachraňuje, zachraňuje, a podělá si celé akvárko, a rybu leckdy stejně nezachrání.
Ale to je jen všeobecná poznámka. Jinak, jak jsem řekl, v nemocech a léčivech jsem slabý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 21:48 Wichaela Re: drvi
Přeci jen bych se ráda pokusila použít to FMC. Netušíte, jak to udělat? Nebo jestli je ten postup správný (s těmi 80% vody)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.05.2017 21:40 Žena drvi [2894] Re: Wichaela
Obavam se, ze pri takovemto postizeni uz bettakovi neni pomoci, navrhuji nespekulovat se zmenou leciva, ale rybu poslat na druhy breh... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 21:27 Wichaela – Jak přejít na nový tip léčiva?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Potřebovala bych vážně urgentně poradit.
Včera během dne jsem si všimla zakaleného oka u bojovníka pestrého. Připouštím, že už to asi měl i v sobotu, ale nepřikládala jsem tomu moc váhu. Trochu mi vrávoral při plavání a při krmení občas netrefil granuli. Večer už měl vážně problém s doplutím ku hladině. Když už se mu to povedlo, ta pak padal ku dnu jako list.
Dnes je to ještě horší. Velmi zřídka si poplave,ale celý den spíš proleží v kytkách (aspoň že je u hladiny).
Dle internetu by to mohl by to být bičíkovec zhoubný. Takže zvýšit teplotu a použít léčivo(malachitová zeleň, metylénová modř, Acriflavin, TERAP-AC, TERAP-CHIN, FMC, Costapur) + každodenní výměny 1/4 vody po dobu aspoň 8 dní.
Jelikož jsem měla po ruce eshu 2000 na které je napsáno, že je to taky dezinfekce, tak jsem jí včera použila (asi bohužel) po pravidelné výměně 1/3 vody.
Dnes ráno jsem sjela pro nové topítko. Zvýšila teplotu, snížila hladinu (aby nemusel tak vysoko pro kyslík) a na radu prodavačky pokračuji v použití eshy 2000+výměna vody. Prý když jsem s tou eshou začala, tak už mám udělat aspoň tu 3denní kůru.
Jenže ono se fakt nic nemění a je mi docela jasné, že mu Esha nepomůže, že spíš FMC (připraveno v pohotovosti). Ale jelikož tam mám tu Eshu, nemohu tam dát i FMC..... CO S TÍM? Zítra mám na rady či spíše varování v plánu dát ten 3. den eshu+výměna vody. Ale ... nejradši bych přešla na FMC s tím, že bych předtím vyměnila 80% vody (vyčteno na internetu v diskuzi. ale už nevím, jak to pánovi dopadlo).
Mám 20L s jedním bojovníkem pestrým, pár okružáky a hejnem lasturnatek. Rybáka mám od vánoc a od chovatelky. Dávala jsem ho do zaběhnutého akvárka (1,5 měsíce , myslím). Na začátku jsem se potýkala jen s řasama. Tohle je první FAKT problém. Vodu měním každý týden 1/3. Co cca 2-3 měsíce rozebírám a čistím filtr. Jelikož mám vážně hodně zarostlé akvárko, tak odkaluji tak jednou za 2-3-4 týdny (není úplně moc míst, kam to píchnout).
V záloze tu mám i torben, olšové šišky, listy mandlovníku (ten je teď i v akvárku. i jedna šiška).
Děkuji převelice za nějakou radu
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 19:13 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: mery123
jeden chovatel mi radil zalít vařící vodou, ale to už mi připadá lepší do sáčku a mrsknout o zem anebo zmrazit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 18:58 R Muž ctibum [6921] Re: romant
Nebo sycená voda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 18:01 R Muž romant [27987] Re: mery123
Postupně vodu chladit v nějaký nádobě kde bude ryba umístěna, přilejvat ledovou tříšť a za několik málo okamžiků je rychlý konec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2017 17:26 Žena kleopatracz [59] Re: mery123
dej ji do mrazáku, je to rychlé a bezbolestné, rybka usne....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2017 16:50 mery123 Re: Eillen
Muzu se.optat jaky by byl nejsnadnejsi a nejrychlejsi zpusob usmrceni , co doporucujete .. cetla.jsem.par veci o tom normalne ji prastit nebo dat do ledove vody ?? No ja.to.sama nedam nemuzu zabit zvire ... to by udelal pritel.asi za me :((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2017 14:23 Žena Eillen [645] Re: mery123
Nenech ji zbytečně trápit a ukonči to... Já vím, že to není nic příjemného, ale na jejím místě bys sama byla ráda, že ti někdo pomůže od bolesti a trápení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 14:14 mery123 Re: Belisana
Mne zrovna nachladla ... uz mam.z folie na nakou dobu kryt nez bude sklo zdvyhla jsem.teplotu na 30 plus.trosku soli ... nejhorsi je ze ji uz nepomuzu... sama.rybu nezvladnu utratit ... moje ryba se nemuze potopit vyatakuje ji to nahoru a nekdy se prevraci na bok to jsou ty priznaky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 12:59 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: mery123
hlavní je, že jste se poučila a příště už to bude mít jak má palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 12:08 mery123 Re: romant
Uz jsem.napsala na darovani ancika .. snad se mi.ho podari udat .. sklo si poridim ale jak rikate uz to asi nezachranim ... nevim.jak.to ze bety vydrzi v tech 2 litrech bez niceho nebo v kulatym.akvarku kdyz je nekdo ma taktez bez krytu bez niceho da se rict ... ja.se snazila.ji netrapit a proto ji poridila tuhle nadrz .. skoda.ze jsem.nevedela.driv.o tom.ancikovi a.i jsem.poridila spatne akvarko , dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2017 10:48 R Muž romant [27987] Re: mery123
Je jí zima a je tam ten ancák, to bohužel nemůže skončit jinak než postupným odcházením dané ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 10:43 mery123 Re: Eillen
Diky moc za radu X-) :-) !!! Jdu to tak.udelat jen mi vadi ze uz rybce nepomuzu aby plavala po celem akva , na.bok se uz nepretaci jen je proste furt nahore :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.05.2017 08:26 Žena Eillen [645] Re: mery123
Já jsem si zrovna rozbila vlastní nepozorností krycí sklo. Takže teď tam mám dočasně potravinovou folii, kterou mám zakrytý skoro celý povrch a nechala jsem tam jen kousek volného prostoru na přívod vzduchu a krmení. Doporučuji udělat totéž a pak u skláře co nejdřív objednat krycí sklo. Udělá ti ho přesně jak budeš potřebovat (i s výřezem na topítko)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.05.2017 01:13 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: mery123
To jste si sice vybrala akvárko designové, ale praktické není vůbec. Neumím si představit, jak ho třeba čistíte, odkalujete, a tak. Pokud si pořídíte třeba toto malé topítko akvarijni-topitka.heureka.cz/…#, které na takovou nádrž bohatě stačí, tak se určitě bude moct ponořit, dáte ho naležato k zadní stěně a nebude ani moc vidět. Krycí sklo je ale nutné, proto se rybka nachladila, to už nevyléčíte. Nechte si uříznout sklo, zaoblit hrany a můžete použít třeba takovéto držáky na to sklo www.sklorex-akvarium.cz/… .
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [25] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=1201