Zdravim, urcite me zachranite, mozna jsem jen paranoidni, ale zeptam se zde odborniku.
Dobrý den, potřebuji pomoc. Asi týden zpátky jsem dostala bojovnici ze zverimexu, měla okousané ploutve, bylo mi ji líto, tak jsem jí vzala, akvárko už jsem měla, pěstovala jsem tam pro radost rostlinky. Každopádně jsem si na ní všimla pár bílých vlásků, ale myslela jsem, že to je jen z toho okousání. Bohužel se to začalo šířit. Krmím živou stravou (ochotky), rybka je aktivní, schovává se jen když jde spát. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Dobrý večer, prosím vie niekto poradiť čo je môjmu Oskarovi? Mám ho cca mesiac, (akva zabehnuté už cca 2-3 roky) ešte pár dní dozadu normálne plával a javil záujem o kŕmenie. A posledné 2-3 dni sa len takto schováva a nevylieza, žije na 100% má niekto skúsenosť, čo mu môže byť? Voda cca 25°. Normálne vysadené akva s rastlinami, objem 30l. Razborky su v pohode,len on má nejaký problém.Bettu mám prvý krát.
Dobrý den, před pár dny jsem si koupila novou Bettu, která má na hlavě bílí flek, původně jsem si myslela že to je její zbarvení ale postupně se to rozšiřuje.

Topítko mám Tetra HC25, jinak substrát jsem použil Vulkan Red. Teploměr tam ukazuje 26 stupňů. Teď jsem ještě zpozoroval, že samička dorazí k polomrtvému samečkovi a okusuje mu ploutve. Řekl bych, že záchrana je nulová. Občas už jen plave na hladině, jako by se jen nadnášel s minimálním pohybem, dokonce se nechal kousnout do ocásku od samičky. Koupil jsem nové rostlinky, mám je zatím v tom pytli s vodou ze zverimexu a zkusím dát samičku do misky a založit to nově bez veškerých kamínků. Zde ještě přikládám fotky.

Zdravím,jsem zacatecnik
Akvarko je novejsi cca 3 mesice. Ma jenom 20 litru. Prvni jsem tam dala jen par vodnich snecku a po dvou tydnech jsem tam pridala 10 neonek. Jedna mi bohuzel umrela (tusila jsem to kdyz jsem si ji prinesla domu tak byla mnohem mensi nez ostatni drzela se od nich dal a narazela do sten a hned druhy den rano uz byla mrtva). Po asi mesici jsem sla do obchodu pro novou vodni rostlinku a videla jsem tam tuhle bettu jak ji maji v takove nadobe o asi 200ml bez niceho a bylo mi ji lito tak jsem si rekla ze ji vezmu. Kdyz jsem ji tam pridala vypadala mnohem šťastnější a byla v pohode i s neonkami az do ted. Bohuzel netusim jak je stara ja ji mam jen 2 mesice. Filtr cistim jednou tydne a vymenim asi 5l vody. Do nove vody pridavam AquaSafe od znacky Tetra.
Dobrý denm všimla jsem si že mi betta leží u dna a má to okolo pusinky ted takove svetlejsi. A vubec nevim o co jde a jak ji pomoct.
Dobrý deň mohli by ste mi prosím vás pomôcť čo mám robiť s mojou rybičkou? Dávam jej do vody Baktopur Sera ale v návode je napísane že 1. deň sa to má dať do vody 2. deň prestávka a 3. deň sa to ma dať zase do vody ale neviem čo mám robiť ďalej. Ďakujem za pomoc, akvárium idem čistiť akurát,čistím ho každé cca 3týždne rybičku mám 2roky a toto sa jej deje poslený mesiac cca.
V akváriu mám spolu s beťákem pouze dva krunýřovce jednopruhé. Vodu v nádrži měním 1x týdně spolu s odkalováním dna (akvárium máme asi půl roku). V akváriu mám topítko, filtr, teploměr, rostliny a lávový kámen. A dále nevím, co víc byste potřeboval vědět. Přikládám i foto. Poničenou má pouze ocasní ploutev. Hřbetní je stále stejná. Beťák v pořádku plave, jí, nemá žádné další přiznaky na bakteriální infekci, krom poničené ploutve.
A myslíte, že se to může každým dnem ještě zhoršovat? Pořád se chová stejně, jako by nic s ploutvičkou neměl, ale třepí se mu pořád dál a dál. Ráda bych tomu nějak zamezila. Kapky tam preventivně dávám, aby se mu tam nezačala tvořit plíseň, ale nevím co víc pro to udělat.
Dobrý den, Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 102331x